Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2011 11:51 - Теория на фактите – може би 1 част
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 3384 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Много се чудя кога в тази държава (наричана така за удобство на изказа, а не заради наличието на голяма държавност в момента) лидерите на мнение, доставчиците на новини, тълкувателите на факти и всички, призвани или претендиращи да бъдат призвани, които обясняват на целокупното българско общество, неангажирано пряко с управленческата дейност и отдало се кротко на копане на картофи, ще се научат:

а) Първо – да се убедят, че това, което си мислят не са пълни щуротии, като за справка ползват наличната Конституция, закони и подзаконови нормативни актове.

Тук авторът иска да каже, че печалната тенденция, всеки с малко достъп до медийно внимание да говори каквото му скимне, е твърде опасна.  Безпредметното говорене, изливането на произволна комбинация от термини и цифри само, защото звучат логично, не ги прави истински. Авторът иска, ако е възможно, всички гореизброени субекти, за удобство ще ги наречем политици, журналисти и експерти, да проверяват най-малкото кой на кого какъв се явява и на кого какви са му правомощията. Защото у незапознатия, човека НЕексперт, остават много грешни впечатления и, още по-лошо, очаквания.

Пример: http://divini-divini.blogspot.com/2011/04/1.html



Тагове:   отговорност,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2049712
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439