Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2007 14:25 - Обръчите на Доган платили 2 милиона евро, за да се върне изборния туризъм?
Автор: divini Категория: Новини   
Прочетен: 1448 Коментари: 1 Гласове:
0



BG Watch
Цяла седмица продължи калпавия цирков спектакъл в Народното събрание по повод приемането на Закона за местни избори, който накрая замириса на обръчи от фирми и нечисти сделки.

В стремежа си да угодят на желанието на ДПС изборите в смесените райони отново да бъдат решени от автобусните екскурзии от съседна Турция, депутатите от левицата създадоха истинска какофония в пленарната зала.
Няколко дни се вихриха спорове и се вземаха диаметрално противоположни решения. Изселниците ту можеха да гласуват, ту им забранявано. Уседналост – ту 6 месеца, ту 10.

Накрая след незапомнени нарушения на парламентарния правилник БСП и ДПС дадоха възможност на изселниците в Турция отново да подменят вота на избирателите в смесените райони пре предстоящите кметски избори. Скандалното прегласуване на вече приети текстове взриви недоволството на опозицията и тя напусна пленарната зала.
Депутати разпространиха слуха, че фирми от обръчите на Ахмед Доган са платили 2 милиона евро на хора от левицата и затова по такъв безогледен начин червените са погазили процедурите, за да угодят на ДПС. "Хората на Доган са се подготвили да присвоят милиони от еврофондовете и затова са готови на всичко", заяви депутат от НСДВ.

Депутатите отхвърлиха и преференциалния вот, като по този начин напълно обезмислиха приетите законови промени.




Гласувай:
0



1. leif - Ако е само два милиона-евтино са се разминали :)))
01.08.2007 14:40
Но трябва и да признаем,че като цяло закона не беше оформен много умно :( А и подобни предложения,само сплотяват повече ДПС-то.Имам приятели,които отскоро се завърнаха от чужбина-по този закон,нямаше да имат право да гласуват(глупаво нали?).И откъде накъде временни работници,ще ми избират управата-работили няколко месеца-добре,но после ще си идат по родните места,а аз ще им тегля от решението...(също глупаво)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2049869
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439