Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2009 10:32 - Студентските протести бяха удавени в блатото на стихийността и десния радикализъм
Автор: divini Категория: Забавление   
Прочетен: 5715 Коментари: 18 Гласове:
5



Мислех да се въздържа.. обаче на тези изречения няма как! Возейки се на софийското метро днес видях следната лепенка (вж. долу). Този агит материал е произведен от нещо наречено „Движение за съпротива 23 септември”. Не слагам линк умишлено, за да не се изкушавате да им вдигате посещенията на сайта, макар че е много забавно и ако си нямате друга работа, питайте Google за адреса.

Разглеждайки този умопомрачителен сайт се натъкнах на следните изречения (които ще ме забавляват цял ден).

Това е част от статията, която ме кара да издавам неистови писъци на радост. Знаех си аз, че нещо не е наред с януарските протести.. а то се оказа, нашето присъствие там:

"Започналите през 2008г. студентски протести прераснаха в „национални граждански” демонстрации през януари 2009г. Това беше формата, под която студентските ляво-радикални, антикапиталистически по своята същност искания (за изхвърляне на мутрите и реститутите от Студентски град, за възстановяване студентския характер на квартала и превръщането му в място, пригодно за учене и отдих на дошлите в София студенти от цялата страна) бяха подменени с общи, нищо незначещи приказки от рода на „път на младите”, „писна ни” и „протестираме, защото сме люлка на древна цивилизация” – идеална база за присламчване и окупиране на протестите от страна на фашисти, десебари и всякакви други реакционни елементи.

Студентската организация СРОКСОС (въпреки опитите за противодействие от страна на „Призив”) имат най-голяма вина за израждането на протестите – те имаха възможност да осъществят истинска революция в Студентски град, но вместо да се опрат на хилядите студенти, те предпочетоха „помощта” на свързания с ГЕРБ млеко-„производител” Цаконски, на партия „Зелените” (зад която се говори, че стои медийната групировка на олигарха Иво Прокопиев – „Икономедия”) и най-вече – на лумпените от футболните агитки. Така, обявеният за „непартиен” и „мирен” протест на 14-ти януари беше всъщност подготвен и проведен именно като партиен, с предварително запланувани сблъсъци с полицията. И всичко това – за сметка на справедливите антикапиталистически искания на студентите!"

Тук, както забелязвате, няма един, който да не е нахранен! Това цялото се мъдри под надслов: «СТУДЕНТСКИТЕ ПРОТЕСТИ БЯХА УДАВЕНИ В БЛАТОТО НА СТИХИЙНОСТТА И ДЕСНИЯ РАДИКАЛИЗЪМ» (пишейки това, word-ът ми мина на руски!)

image

И още малко:

"На 2 август 2009г. комунисти от цялата страна се събраха да отбележат 118 години от създаването на марксистката партия в България. Срещата беше организирана от Партията на българските комунисти (ПБК) и на нея присъстваха около 150 души – другари от Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, София, Карлово, Попово, Бургас, Велико Търново, Перник, Търговище, Габрово, Чирпан, Калофер и Казанлък. Участваха и активисти на „23 септември”. По случай празника ние издигнахме транспарант „ДА ЖИВЕЕ РЕВОЛЮЦИОННИЯТ МАРКСИЗЪМ!”.

Участниците в събора изразиха своята решителност да продължат борбата срещу капитализма и срещу социал-предателите от БСП.

Е просто не са истински тези! Сега им влизам във форума :-)  Там мисля, че ще е още по-смешно!
 

Знам, че на някои от вас това ще им се види, не смешно, а страшно и зловещо, което ако бях в друго настроение, сигурно щеше и на мен да се случи!
 






Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gothic - „ДА ЖИВЕЕ РЕВОЛЮЦИОННИЯТ МАРКСИЗЪМ!”.
08.09.2009 10:43
Ебаси! Извини ме, но не мога да реагирам другояче. Моля те, дай информация каква е средната възраст на тези юнаци.
цитирай
2. divini - ми странно
08.09.2009 10:46
но на снимките от победния поход към Бузлуджа се виждат едни младежи, може би около 23 - 24 годишни... придружавани от много възрастни другари.. но са малко.. поне на снимките са една шепа хора
цитирай
3. mitternacht - хахаха
08.09.2009 11:01
ей, мамка им комунистическа хахахаха еба*и олигофренчетата :)) революция ще правят а :))) Що не отделят Студ. град в автономна социалистическа република и да сложат някой селянин да ги оправдава :)
цитирай
4. divini - mitternacht
08.09.2009 11:09
:) Бе не си много прав да ти кажа :) Те и студентите си нямат идея, че са комунисти :) Тоест тези смахнати хорица са се набедили за говорители на социалистическата младеж..
цитирай
5. mitternacht - хихи
08.09.2009 11:17
тогава, може би трябва да им се покаже какво е :))
Да ги строяват и марш на бригада!Да бачкат цял месец като ненормални на нивата, а после продукцията да я пратим на братския Съветски Съюз.После пък може и по магистралите да поработят.След това-2 години пердах и гавра в казармата.А накрая, след няколко години чакане да им се даде по един Юнос и Трабант.

Но, права си.Те самите не знаят какво са.Неориентирани идиоти.Пенсионерите... разбираемо... промивани са им мозъците, пък и без това са нямали много умствен багаж, ама защо и тия...
цитирай
6. gothic - Значи...
08.09.2009 11:18
спомените им от комунистическото управление датират от три-четири годишна възраст. Явно промиването на мозъци в последните години дава резултат у някои хора....
цитирай
7. flyco - ...
08.09.2009 11:27
Идеята за революция ходи по младите и наивните /глупавите/. Тази идея няма как да не съществува. Всичко останало е манипулация.
цитирай
8. ianchefff - ето
08.09.2009 12:14
цитат от форума им:

„Можете да не се съмнявате, другари, че аз съм готов и занапред да отдам на делото на работническата класа, на делото на пролетарската революция и на световния комунизъм всички свои сили, всички свои способности и ако трябва, всичката своя кръв, капка по капка”...

Й.В. Сталин


И се е опитал да го направи това с кръвта...
:)
цитирай
9. jedi - Абе, вие майтап си правите, ама...
08.09.2009 12:32
Ама те и на времето така са ги отсвирквали. Току-виж решили да направят преврат. Ама де тоя късмет - такъв чудесен повод ще имам да им се утепам едно хубаво.:)
цитирай
10. gantree - :)))
08.09.2009 12:35
Да живей, живей труда!

Припев, с леко завъртане на издигната лява ръка с разтворени пръсти първо по часовниковата стрелка, после обратно, повтаря се три пъти:

Тра ла ла, тра ла ла!

Да живей, живей труда!

\m/
.\\.
цитирай
11. mamkamu - +
08.09.2009 13:28
Поразвесели ме :) Без такива мозъци светът ще е скучно място!
цитирай
12. divini - eeee момчета :)
08.09.2009 13:41
този пост стана идеална база за присламчване и окупиране на протестите от страна на фашисти, десебари и всякакви други реакционни елементи.

Поздрави
цитирай
13. thetrooper - :))))
08.09.2009 18:09
А някои хора разправяха, че антикомунизмът вече бил отживелица...
цитирай
14. анонимен - 23 септември
09.09.2009 21:00
Ние, от

ДВИЖЕНИЕ ЗА СЪПРОТИВА „23 СЕПТЕМВРИ”

сме убедени, че днес:

1.експлоататорската обществена система с всеки изминал ден увеличава страданията на трудовите хора и се превръща в заплаха за съществуването на живота върху планетата;
2.премахването на частнособственическите отношения е ключът за преодоляване на днешните социални злини: социално неравноправие и потисничество, бедност, морална деградация, безработица, проституция, престъпност и т.н.;
3.благата, които произвеждат трудовите хора и които в рамките на съществуващата социална система се присвояват от привилегированата класа (буржоазията), са напълно достатъчни за задоволяването на основните потребности на всяко човешко същество, за премахването на мизерията и страданията на стотици милиони наши събратя, при положение че ресурсите и технологиите се използват не за извличане на частни печалби, а за човешко развитие;
4.единствена алтернатива на капитализма е изграждането на общество без експлоатация на човек от човека, където:
– средствата да производство ще са обща собственост на всички хора, на цялото общество,
– балансите и пропорциите между различните отрасли на производствената дейност ще се регулират по планов път,
– непосредствена цел на производството ще бъде задоволяването на човешките потребности (а не печалбата),
– разпределението на средствата за живот ще се осъществява според труда – през първата фаза от развитието на новото общество, и според нуждите – през втората фаза;
5.изграждането на новото безкласово общество е възможно единствено чрез разгръщане на общонародна съпротива срещу диктатурата на едрите собственици и техните задокеански покровители;
6.в настоящия момент най-належащата задача е да се пристъпи към създаване на революционна организация в България, която да играе ролята на авангард в борбата за свобода, като съдейства за сплотяване и организиране на трудещите се от отделните предприятия, отрасли и региони на страната, без разлика на етническа и религиозна принадлежност, в защита на техните общи жизнени интереси.
Движение за съпротива „23 септември“ приема марксистко-ленинската теория и изучава натрупващия се нов исторически опит на революционните и съпротивителните движения по света. Ние виждаме своята най-непосредствена задача в това да изградим в България революционна група – първата стъпка към създаване на революционна организация. Във връзка с това смятаме да организираме и провеждаме митинги, подписки, дискусии, прожекции, промоции на книги, концерти и др., като вярваме, че в хода на тези мероприятия ще успеем да установим връзки с други самостоятелно мислещи честни хора, които се отнасят с критичност към посланията и манипулациите на буржоазната пропаганда. Единствено с тази цел създадохме и поддържаме настоящия интернет-сайт ( www.septemvri23.com ). Чрез него се обръщаме към всички будни хора и ги призоваваме да се свържат с нас, за да обсъдим заедно възможните пътища, начини и средства за водене на борбата за свобода. Очакваме от Вас да изпращате интересни материали и факти, които ще спомогнат за обогатяване на съдържанието на сайта и ще ускорят превръщането му в трибуна за защита на интересите на трудовите хора. Надяваме се да ни информирате за различни събития и да се включите както в оформянето на сайта, така и в организирането на революционно ядро.
Всички ние, които сме осъзнали, че днес капитализмът води единствено до умножаване на бедите и страданията на народите, до разпалване на агресивни войни и до гладната смърт на милиони човешки същества, трябва колкото се може по-скоро да издигнем знамето на борбата в България. Единственият достоен избор днес е да се включим в борбата за свобода заедно с всички борци по света. Колкото по-скоро започнем общото ни дело, толкова по-добре ще сме подготвени за утрешните битки. И най-дългият път започва с малката първа стъпка...
цитирай
15. divini - лелеле
10.09.2009 11:08
абе имам едно въпросче по точка 4. Требе ли да учим като сичко че е общо или моем да си лежим и да не се морим мнооо много...

Алооооооооооо 23 септември.. прегледайте си главата
цитирай
16. анонимен - В отговор на неграмотните
12.09.2009 22:04
Нямам нищо общо с "23 септември". Но знам едно - когато студентите не разбират защо са обречени на бъдеще, в което реализацията им няма нищо общо с образованието им, то затова е виновен режима, който управлява страната. И ако не можете да правите разлика между идеал за справедливо общество и история отпреди 20 и повече години - много жалко. Лично аз не съм съгласен да ме управляват наследниците на онези, които плащаха по 50 000 лева (със Закон) за човешка глава. Това е част от историята на демократична България преди 1944 година. И когато роднините на убитите взеха своето справедливо възмездие те бяха прави. Убийците и техните идеолози и поддръжници бяха убити. Ако днес изнасилят жена ви или приятелката ви, дъщеря ви или синът ви (не дай боже)- няма ли да искате възмездие и смърт? Това е истината - грозна, но факт. А за методитъе на капиталистическата пропаганда и манипулация на съзнанието на младежта, студентите и изобщо хората - има достатъчно анализи и материали в интернет. Вижте ги! Капитализмът е най-омразното и гадно, остаряло и вмирисано творение на човешкия зъл мозък. И ако жертвите на левия тоталитаризъм са 67 милиона за последните 100 години, то жертвите на капиталистическата диктатура са 242 милиона. Дори тази жестока статистика показва кое е по-голямото зло. Но, ако искате да плувате в лайна - изборът е ваш!
цитирай
17. ianchefff - в отговор на "грамотния"
12.09.2009 22:36
Какво предлагаш?
(внимавай все пак)
цитирай
18. raylight - Пазете се,
13.09.2009 09:07
десебарите идат да трепят комунисти!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2051107
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439