Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2011 13:59 - Шегички
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 6147 Коментари: 2 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Поради занимания от персонален характер политическият живот вчера не беше основна тема на моето внимание. Което всъщност не е толкова лошо, като се замисля. И днес, преглеждайки кой, къде и как, попаднах на едно обяснение на депутата от политическа партия Герб, Моника Ханс Панайотова, че в Герб, видите ли няма разцепление. „Бре”, казах си аз „нещо вълнуващо ще да е станало, щом се обяснява, че няма разцепление”.   И, вЕрно, интересно, само че не по начина, по който си го представях. Вчера на искането на Синята коалиция за специална комисия за случая с лекарите в Горна Оряховица, Герб и Атака гласували против, показвайки липса на всякакво отношение към ежедневните проблеми на гражданите, които не са пряко свързани с величествената фигура на премира. Проблемът в Горна Оряховица е голям и комплексен, поставяйки въпроси за качеството на здравеопазването, условията в болниците, особено на тези извън София, въпроси за това кой и как се слуша, въпроси за това, какво може да си позволи един министър да говори пред Народното събрание, въпроси от рода на това защо Цветанов си позволява на чете и коментира записи от СРС-та от трибуната на Народното събрание, а отказва да коментира записите, на които се чува ясното гласче на премиера. Атака и Герб гласували против, с изключение на 16 депутата от Герб, които гласували „въздържал се”.   Обяснението за това поведение на депутатите от Герб се дава от Моника Панайотова, председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Тя казва следното: "Една част от колегите просто искахме да покажем един вид закачка към Синята коалиция, тъй като на вота на доверие те гласуваха „въздържал се". И още: „Това е една солидарност към тяхното парламентарно поведение. В никакъв случай не съм имала колебание по отношение на решението, защото моята позиция е, че парламентът е законодателен и контролиращ орган, който не трябва да позволяваме да го превръщаме в разследващ орган”.   За пореден път се показва двойният стандарт, ако премиерът или вицето му искат парламентът да е разследващ орган, то той става такъв. Ако става въпрос за нещо нелицеприятно, то той вече не става такъв.   Обаче друго ме притеснява в случая. Гласувайки депутати от Герб си позволяват да се шегуват с политическите си опоненти. Гласувайки те, видите ли, се закачали, шегувкали се един вид. В Народното събрание, в парламента на една парламентарна република, депутат си позволи да обоснове вота си като шега. Ха-ха, ама не е смешно.   В какви шеги и закачки ли минават заседанията на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове?   И ако сега госпожа Панайотова излезе и каже, че България е готова за Шенген, възприемайте го като шега.


Тагове:   идиоти,


Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. flyco - ...
04.02.2011 10:18
Мълчанието е злато - навсякъде с изключение на Парламента. А като се каже "а", трябва да има и "б" и т.н. Става сложно и проличава кои са кухите лейки.
цитирай
2. анонимен - Мутро-комунистите от ГЕРБ си отиват
09.02.2011 22:15
Нормално е в такава ситуация да има разцепление в техните редици. Лекари срещу полицаи. Утре полицаите ще побегнат към братските страни с окрадените пари, а колегите им лекари, които са заложили доста повече на ученето и не крадат толкова, ще операт пешкира на родна територия. Нормално е да има разцепление. Поне на лекари и полицаи. Дори в рамките на парламентарната група на ГЕРБ.

Ето днес и поредното доказателство за това. Борисов е принудил 5-6 отцепили се депутати от РЗС и Синята коалиция, активни политически номади през годините, да се присъединят към него. Те не са го подкрепили на вота за доверие, защото са искали да си вдигнат цената вероятно, та затова днес им е било платено и така Бойко вече има 123-ма депутати, които го подрепят безусловно. Нищо че ГЕРБ ограничи политическото номадство, защото се страхуваше именно от своите си :)))

Щом е за ГЕРБ - може!

Но доста отрано започнаха да се сриват организационно. В НДСВ например тези процеси бяха във втората половина на втория мандат. Т.е. когато вече ги нямаше в електоралното съзнание...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2050338
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439