Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2011 16:15 - Победител или жертва
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 3768 Коментари: 8 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако случайно някой не е разбрал, ще отбележа отново, че през есента има избори – за кметове, общински съветници и президент и вицепрезидент на Републиката. Избори, които ще се проведат в доста смутна обстановка, полупрозрачност и нулева почтеност.

Самият факт, че остават само десетина месеца до изборите, е направил вътрешния живот във всяка една партия непоносим.

Сега всички са на този етап в партийното си развитие, в който няма свои, наши, ваши и чужди, има само аз. Сега е момента на подмолните игри и калташките номера. Изобщо, уверявам ви, нито един партиен функционер с амбиции в следващите избори не спи спокойно. Може би, само и единствен кандидатът на БСП за кметското място в София е спокоен по отношение на приятелския огън, тъй като поне този етап е вече зад него.

Не мога да не отбележа положителната тенденция, че за сега всички партии и партийки спазват що годе добрия тон и следват здравия разум, като не позволяват вътрешно битовите им скандали да станат публично достояние. Дано продължават в същия дух.

Това, което ще следя с интерес е какви ще са кандидатите издигнати от всяка една партия, не само от тази, на която симпатизирам. Имала съм полезния опит да съм близо до полевите действия в една изборна битка и то не веднъж. Познавам кандидати, успешни и неуспешни, за различни избираеми позиции. И това, което е ужасно важно, за успехът на една кампания (а понякога дори не пълната победа се приема за успех) е как самият кандидат тръгва в битката. Дали се възприема за победител, дали тези, които са го определили за кандидат са преценили реално шансовете му за успех, сред всички потенциални кандидати в своите редици, или просто е изтикан в челните редици, колкото да се покаже, че въпросният политически субект още мърда.

Ще има ли на тези избори битка между победители или в бой ще бъдат изпратени публични жертви на лоша преценка или болни амбиции? Това предстои скоро да разберем…



Тагове:   избори,


Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gantree - върни
22.01.2011 17:09
котето обратно!
цитирай
2. divini - :)
22.01.2011 17:12
Добре :)
цитирай
3. gantree - а
22.01.2011 17:32
така!
цитирай
4. flyco - ...
23.01.2011 09:44
Предполагам, че кандидатът на ГЕРБ за Президент ще бъде Плевнелиев. Цецо изгоря. Бойко ще си държи кокала.
цитирай
5. divini - аз пък
23.01.2011 12:25
вече нищо не предполагам. Дори има усещането, че и след обявяването на крайните резултати пак няма да ми е много ясно кой на кого е бил кандидат
цитирай
6. gantree - @ Флайко
23.01.2011 15:26
Плевнелиев? Never :))
Кандидатът на ГЕРБ може да бъде само един-единствен, в това не се съмнявай.
Плюс това, доколкото съм запознат, в момента се водят преговори за удължаване живота на патриарх Максим с около осем години и половина, колкото вероятно ще траят двата бъдещи мандата на Бойко Борисов като президент. Ако преговорите приключат успешно, Негово Преосвещенство ще благоволи да се спомине тъкмо в края на втория му президентски мандат, и по тоя начин Бойко ще има възможността да се кандидатира за Патриарх - единствената, последна "висока длъжност", която ще му е останала незаета в CV-то. А стане ли, то ще е доживот, и така аз лично се надявам най-сетне да миряса.
цитирай
7. анонимен - Кандидатите на основните партии са ясни
30.01.2011 10:11
Борисов от ГЕРБ и безусловно подкрепен от АТАКА. Към датата на изборите вече символично подкрепен от последните. Те излъгаха най-много електората си. Ще има и мощен вот от страна на местни криминални структури по посока Борисов. Така той ще им осигури коз в "правосъдието" (прокуратурата). Така че, той ще бъде добре подкрепен, независимо от скандалите. Най-вероятното му вице ще е жена, за да скуизира нездравите емоции на част от българските безработни домакини. Виж тук и домакинята на блога може да се понатисне ;) Ще го легитимира като автентичен десен. За възрастта не се притеснявай - имат мнозинство в парламентарна зала.

Кандидатът на компартията отдавна е ясен и това е Ангел Марин. По-скоро вицето там не е ясно. ДПС и този път ще подкрепи колегите си от червеното ДС, за разлика от светло синьото ДС. Кадесарската кръв вода не става.

Не е ясен единствено кандидатът на автентичната десница. Но появи ли се преждевременно, ще бъде залят с л... навременно! Може би и за това се укрива засега...

Възможно е пръкването на някое Яне или аполовско гангстерче, но това ще стане в последния момент и в зависимост от политобстановката. Дали ще е по-добре да цепнат лудия електорат гангстерите на три преди втория тур или не.

Айде по-здрави от tikveto
И... на есен с песен :)
цитирай
8. divini - Плевнелиев
31.01.2011 10:30
се спряга все повече и повече като кандидат за президент. И има логика в това. Бойко го е стах от изборна загуба, независимо, че може да се върне на премиерското място. Атака имат свои кандидат за президент и той се казва Волен Сидеров и не може да си позволи да не се яви на изборите като кандидат.
Ако компартията издигне Ангел Марин за президент, аз лично обещавам да се свия в едно ъгълче и да се хиля около седмица.
Само че Плевнелиев за президент не ме притеснява изобщо, притесняваме за кандидат кмет на София, независимо, че ми е много симпатичен, пак лично на мен.
И ме притеснява не за друго, а за това, че София няма да преживее още едно управление на Герб, а Плевнелиев е безспорно добра и избираема кандидатура. Много е важно какво ще направят сините, кого ще извадят насреща му, защото ако извадят генерал Атанасов, както започват да се очертават нещата, аз ще си седя в гореспоменатото ъгълче и пръстчето няма да си покажа навън. Не защото не харесвам ген. Атанасов, напротив даже много го харесвам, но не и за кандидат кмет на София...

Поздрави
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2046242
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439