Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2010 10:51 - Извинете, бихте ли минали в дясно
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 2672 Коментари: 3 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Следващият път като се сетя ще снимам червената лепенка, върху която надпис призовава гражданството ( а може би предимно селячаството) да се придържа в дясно, придвижвайки се по стълбите или стоейки на подвижните стълби (ескалаторито за горната скоба) на. Една европейска и цивилизационна практика, която подпомага другата част от гражданството, което иска да се придвижи по бързо. Това е нещо, което явно българинът не разбира. Седи и/или се мота във всяко едно пространство, което му хрумне, без никаква мисъл за околните. Не че аз мисля за околните, по принцип околните слабо ме интересуват, но се стремя поне да не им преча придържайки се към няколко много прости правила. Едното, от които е да си се придържам в дясно. И в двата смисъла. Или и в трите, буквално, символично и политически.

Е днес изкачвайки стълбичките на една от метростанциите си позволих своеволието да помоля мотащите се пред мен каки да  „Извинете, бихте ли минали в дясно” и то с усмивка на уста. А след това и със смях, защото се сетих, че това е нещо, което бих помолила и премиера на Републиката.

Доброто ми настроение толкова рано сутрин е изключително рядко явление. Но усмивката, смехът и настроението бяха предизвикани от един много, много смислен текст на Николай Младенов (за съжаление все още текстът не е достъпен онлайн). Този текст ми показа, че все още има хора в този кабинет, които се придържат в дясно. Личните качества на Ники няма да ги обсъждам. Кога, къде и какво е правил е негова работа. Въпросът е къде е стигнал и какво прави за страната си.

Рядко ми е харесвал текст толкова много, че да си позволя да пиша за него тук. Рядко ми харесва текст толкова, че да се усмихвам в метрото. Рядко ми се случва да прочета текст, на някой, който е млад и успешен. И то успешен за другите, не за себе си. Хубавото е, че все още има такива хора.

Преди време ме накара да се усмихна текст на Прошко Прошков, избран кмет от ДСБ (млад, успешен и отново десен, и избран от хората).
А още по преди ме накара да се замисля текст на Даниел Митов, зам.-председател на ДСБ (оглавил наскоро програма за обучение на политическите партии в Ирак, поканен от Националния демократически институт).

Та така, днес в метрото ми просветна, че има хора, които са млади, успешни и на които не трябва да им се казва:

Извинете, бихте ли се придържали в дясно!”



Тагове:   Минали,


Гласувай:
15



1. flyco - ...
01.12.2010 12:07
В поста ти няма реваншизъм. Търсиш и намираш "добро". Ако тези неща бяха движещата сила на българското общество нямаше да има смисъл от много табели.
цитирай
2. mamkamu - Къде пък ти търсиш елементарен ред в ...
01.12.2010 18:17
Къде пък ти търсиш елементарен ред в тази южна страна :)

Камо ли да се придържат в дясно... И чисто пространствено и политически :)

На теб също не трябва да ти се казва: „Извинете, бихте ли се придържали в дясно!”, понеже ме разсмя. Е, не само за това де :)
цитирай
3. анонимен - Важи за всички няма значение дали са съгласни или не
02.12.2010 11:20
Що не предположите , че човека е сляп или глух не знае ляво и дясно ,напред или назад може и да е тъп , нагъл , молоумник много работи може да се изброяват.Ама щом става на въпрос така е , и не е само в " столицата" май само това е градът , ама там много указателни табелки бе, защо ли? И постоянно се пище в учудена форма(ма моля ти се не мога да разбера що става така???) Не се разбира до каква степен ,изразяващи позиция е светнат и ако е така що не го каже както трябва? Май страх или други фактори. Тук мирише, знам кой се е изпуснал но как да му кажа ,че е насран ( грубо звучи ясно ми е ) Ама такъв посерко ще го изхвърля от обкръжението си. И педераси не търпя и го знаят . Генерални я въпрос е КОМУ Е НУЖНО ТОВА И КОЙ ГО ПРАВЯТ (използвайки молоумници които ти незаслужено наричаш "селяни") твое право как се изразяваш. Иска се действие с цялата тази нагла част от върхушката ама както тупаш килима за да е чист ,нали ? Извинявам се ,че си казах мнението. :))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2045204
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439