Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2010 11:52 - Да изместиш морала компетентно
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 7868 Коментари: 17 Гласове:
25


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Кога въпросът за консултантския договор на Доган за „Цанков камък” мина от това, че става дума за чист конфликт на интереси, злоупотреба с власт и лично облагодетелстване на това компетентен ли е или не въпросният Доган в хидроенергетиката.

Сутринта Ани Цолова и Виктор Николаев (Ало, bTV-то ли е – пратете ги тези двамата на някакви курсове де, малко да вдигнат нивото, не че е нужно, ама все пак) бяха заглавичкани до такава степен от Лютви Местан,че стигнаха до там да питат не дали е конфликт на интереси да подпишеш договор за хонорар на стойност над 1 000 000 лева с депутат, за когото цяла България е наясно, че определя действията на тогавашното правителство, а питаха нетърпеливо:

 „А с какво живее Ахмед Доган като не получава заплата като депутат? А с какво живее като не ходи на работа? А с какво живее?”. С хонорари живее, както стана ясно.

От цялата тази словоблудствена гаргара разбрах, че за Лютви Местан „компетентност” означава да имаш капацитет да събереш е експерти по дадена тема. И Доган разполага с неограничена такава. Е да де, ама и аз мога да разполагам с такава със съответната сума. И всеки един от нас може да стане компетентен моменталически, особено когато ни дадат няколко милиона, за да подсилим своята компетентност. 

За мен в този казус не става дума компетентен ли е Доган или не е. Може дори той да е открил хидроенергетиката. Може да е бащата на хидрото и майката на енергетиката. Не е това въпросът. Въпросът е, че Доган е бил мандатоносител в едно правителство, чиито решения се взимаха на някакъв троен съвет. В този троен съвет единствения легитимен да взема решения е бил министър председателят Станишев, нещо от което той не се е възползвал. Става дума не за откровен лобизъм, а за крещящ такъв. Става дума за облагодетелстване, лично, в големи размери, неправомерно и за сметка на данъкоплатеца.

И защото в медиите избирателно се публикуват факти, ето

П Р О Т О К О Л София, 02.09.2010 година Върховният административен съд на Република България - Пето отделение, в съдебно заседание на втори септември две хиляди и десета година

И докладът на комисията за предотвратяване на конфликт на интереси към Народното събрание.

Приятно четене.
Аз отивам да видя дали някой не иска да ме направи компетентна.



Тагове:   ДПС,   Доган,   корупция,


Гласувай:
25




Следващ постинг
Предишен постинг

1. boristodorov56 - ЗАДЪЛЖАВА Министерски съвет на ...
14.09.2010 12:14
ЗАДЪЛЖАВА Министерски съвет на РБългария в 7-дневен срок от получаване на съобщението да представи доказателства, а именно: Кой е взел решението за строителството, финансирането и определянето на инвеститорите на следните обекти - проект "Тунджа"; каскада "Места - Въча"; каскада "Доспат - Въча" - "Баташки водносилов път" и Хидроенергийна каскада "Горна Арда";
Да представи доказателства - има ли предвидени и заплатени държавни средства за посочените обекти и в какъв размер са, както й обезпечено ли е финансирането на обектите със средства от Европейските фондове, предоставени на българската държава.
ЗАДЪЛЖАВА министъра на икономиката, енергетиката и туризма в 7-дневен срок от получаване на съобщението, в случай, че тези документи се намират в неговото министерство да представи следните доказателства: Кой е взел решението за строителството, финансирането и определянето на инвеститорите на следните обекти - проект "Тунджа"; каскада "Места - Въча"; каскада "Доспат - Въча" - "Баташки водносилов път" и Хидроенергийна каскада "Горна Арда";
Да представи доказателства - има ли предвидени и заплатени държавни средства за посочените обекти и в какъв размер са, както й обезпечено ли е финансирането на обектите със средства от Европейските фондове, предоставени на българската държава.
ЗАДЪЛЖАВА "НЕК" АД в 7-дневен срок от получаване на съобщението да представи следните доказателства - работи ли "Минстрой холдинг" АД като подизпълнител на "Алпине Бау" на строителството на хидроенергийното съоръжение "Цанков Камък"; какви средства е получила компанията за времето от началото на строителството - 2004 г. до настоящият момент; използвана ли е процедура на открит конкурс или обществена поръчка при избор на подизпълнители на строителството на посочения обект, както и дали това финансиране е обезпечено със заем, получен за строителството на АЕЦ "Белене" и кой е кредитополучателя по този заем.
ЗАДЪЛЖАВА "Института по строителство и минно дело" АД в 7-дневен срок от получаване на съобщението да представи докладите за извършената работа по тях от изпълнителя, така както са посочени в самите договори.
ЗАДЪЛЖАВА Ахмед Демир Доган също да представи докладите за извършената от него работа по четирите договора, както и доказателства за професионалната му квалификация в областите, по които са извършени консултантските дейности (строителство, минно дело и хидрология).
ЗАДЪЛЖАВА Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика да представи протокола от заседанието на същата, в което е взето решението и е изготвен доклада, с който е сезиран съда.
В СЛУЧАЙ на неизпълнение на указанията на съда в указания 7-дневен срок да се уведоми третото лице, че ще понесе санкциите по чл. 192, ал. 3 ГПК, както и че на виновните длъжностни лица ще им бъде наложена глоба по реда на административнонаказателните разпоредби на АПК.
ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ искането за разпит на посочените свидетели по т. 1 и т. 3 от молбата на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, като неотносимо към правния спор, както и с оглед на обстоятелството, че тези факти се установяват с писмени доказателства.
ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ искането за назначаване на експертиза, като неотносимо към правният спор.

цитирай
2. viovioi - звучат цинично, дори брутално.
14.09.2010 13:42
нагли арогантни,безпърдонни. До кога ще ги търпим тези турци? Взеха че ни се качиха на главите.
цитирай
3. gantree - @ Вио
14.09.2010 14:03
viovioi написа:
нагли арогантни,безпърдонни. До кога ще ги търпим тези турци? Взеха че ни се качиха на главите.

Пардон иде да рече "извинете", а не че някой някъде се е изпърдял, ако ме разбираш.
цитирай
4. divini - Всъщност
14.09.2010 14:40
турци тук никъде не се визират. Визира се ДПС и Доган. Нали, моля, да не се правят генерални изводи и укропняване. Нападки на етнически и реглигиозен принцип не са уместни. Още повече, че в ДПС има и мнооооого българи.
цитирай
5. gantree - има
14.09.2010 15:45
и цигани също.
Вио, нещо за циганите няма ли да провикнеш?
цитирай
6. viovioi - мангалите искат само да лапат.
15.09.2010 09:38
тази сутрин по бтв една циганка казва на репортерката: Не ни дават пари да ги обличаме и храниме, как да ги пращаме на училище!!! Айде марш от тука, кой искаш да ти дава пари ма дрипло, би отговорила аз. Бе кой искаш да ти дава пари Е те това на какво прилича?
цитирай
7. divini - Така ..
15.09.2010 10:57
това, че има човешки търтеи, не означава непременно, че те са от даден етнос. Това, че масовият случай е такъв не го прави правило. А и само ако те искаха само да лапат, щеше да е чудно чудо, ама не е.
Иначе може да си говорим и на регионален принцип .. :) Тия от Перник, тия от Видин, тия от Пловдив и така нататък..

Поздрави
цитирай
8. gantree - @ Вио
15.09.2010 15:35
А не помисли ли случайно, че тази циганка сигурно е искала да каже, че заплатата й в чистотата (която й дават, а тя я взема) е крайно недостатъчна, за да си праща циганчетата на училище?
цитирай
9. flyco - :)
15.09.2010 22:51
divini, много добре си го написала!
цитирай
10. haralanov - E ама нали всички знаете какво ще се случи на Доган?
24.09.2010 16:55
Нищо няма да му се случи!
Ще се излезе с дълбокомудреното заключение,че ,,законно е но не е морално,,.
За Ахмед Доган морала е имагинерно философско понятие.
цитирай
11. анонимен - Ох!...
24.09.2010 17:07
Ох! Как само ми липсава lidis!!!
цитирай
12. анонимен - Оставете го Соколето. . . сбира за ...
25.09.2010 16:16
Оставете го Соколето...сбира за летяща чиния....
цитирай
13. анонимен - Участник как бе избран косултанта
26.09.2010 14:41
Много се изписа и изговори за консултанта на" Цанков камък",,но никой не спомена как фирмата на зам.министър Георги Прегьов "Консултантска инженерна група" стана консултант по време на строителството .По чие нареждане бе прекратен конкурс за избор на консултант,след като на заседание комисията излъчи победител, а на участниците бе съобщено,че конкурса се прекратява поради"не равностойност на конкурентите"Редно би било прокуратурата да се заинтересува,кой нареди да се прекрати конкурса и да се назначи консултант без конкурс.Обявения хонорар бе около 5млн.лв.Известно е ,че цената на един обект се увеличава не без участието на консултанта.
цитирай
14. otkrowenia - кучето си лае керванът си върви
27.09.2010 21:08
''Цанков камък '' е само песъчинка на плажа ,къде бяхме ние тези 15на години та допуснахме да изгубим всичко ,не ни ли отмаля ръката да ходим напред с насочен пръст в стил ''ти си виновен '' нима ние сами не одобрихме цялата система на кражби и безхаберие а се радвахме на новите си придобивки ооо да купихме си плазмени телевизори за да гледаме новините по контрастно .И има ли смисъл да плюем турците или може би 500 години имаме да си връщаме на турския селянин с булгарско потекло от Къджалииско .Не ви обвинявам ...и аз съм същата овца като вас .
цитирай
15. dafili - Много хубаво се счепкахме. И пак ...
27.09.2010 23:50
Много хубаво се счепкахме. И пак темата за Доган биде изместена. С този наглецИЙ май никой не може да се справи - яко се е окопал, пък и здраво вързал гащи. Има сурат да се показва, че и да приказва.
Ама много е удобно - някой казва: Доган и ние захапваме веднага - турците, циганите, националистите... Той си реди далаверите, живее си живота и тук-там (ако го позабравят за по-дълго) пусне някой кьор-фишек.
Инсектицида за такива като него (независимо от кой етнос се пишат) е само оловен и нищо друго.
И още малко от мен: Наистина прави впечатление, че напоследък репортерите и новинарите по всички медии изобщо не си правят "домашното". Ресорни репортери произвеждат глупости на поразия. Чудя се това следствие от желанието на медиите да заемат позиция ли е (съответно налагат филтър за уклона на новините) или си е чиста проба мързел на хората, които ни информират.
цитирай
16. sande - Видя се, че 500 години робство са ни били малко
29.09.2010 10:26
Не е виновен Доган, виновни сме всички ние.
Турците също не са виновни. Те са на полето и по строежите. Обядват на вестник. Имат голями, груби и напукани от труд ръце.
А Доган е в Сарайте / а нощем по баровете, сутрин изтрезнява от махмурлука/ и си живее бейгиби, а сигурно и по-добре от онези прости бейове от онова време.
Намери цаката на партиите и на изборния процес в Бг.
А и въобще не е никакъв специалист в нито една област. Даже е много проЗ.
А ние сме будали-българи.
Ум робува, ум царува, ум патки пасе.
цитирай
17. анонимен - Кого да попитам?
19.10.2010 22:24
Хонорарът на Доган е незаконен, защото е милион и половина? Ако беше по-малък (примерно 30000 лв.), щеше ли да бъде по-законен? Цветан Цветанов имал спестявания за апартаментите си, защото за консултантска услуга получил 30 000 лв. Това, че е получил само толкова, доказва ли законността на полученото?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2045150
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439