Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2010 11:50 - Имам проблем с гнева
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 11171 Коментари: 30 Гласове:
26


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Сдържам го. Може би това е добре. За околните. За мен не е. Колко по-добре щеше да ми е ако си позволявах да крещя въпроси на хората. Като „За кого гласувахте а?”. Особено искам да го правя това в метрото. Което Бройко ни построи. Сам. С неговите пари. Защо в метрото ли? Ами там е единственото място, където се сблъсквам с много хора на куп. И всички гледат стреснато, извинително някак си. Това ме побърква. Не мога да понасям страха в очите на хората и перманентното чувство за вина. Неясното усещане, че не е много ясно дали трябва да се усеща вина, но за всеки случай е по-добре да си я усещаме. Ей така, за по-сигурно. Също така метрото е подходящо за илюстрация на скудоумието на строителния гений. Пример – на станция Стадион „Васил Левски” няма стълби. Има ескалатор, дори няколко, но няма стълбище. Странно, мислех си, че изискванията за безопасност са много строги в това отношение, но явно съм се объркала. Това, че ескалаторът е спрян не го прави стълбище. Най-малкото, че едно ескалаторно стъпало е два три пъти по-високо от стандартно стъпало от стълбище. Друг пример – спирка „Сердика” – ескалаторното устройство не работеше в продължение на месец, от което пътникопотокът, в поска „нагори”, беше насочен на останалия работещ ескалатор, а посоката „надоли” мина изцяло на пешеходен режим по учудващо присъстващото стълбище. Няма да коментирам крясъците, които се чуват спорадично на всички станции „МИНЕТИ ЗАД Ж’ЛТАТА ЛИН’Я”.
Не, няма да се чувствам благодарна, за това, че в Европейската столица София се ползвам от благата на цивилизационния технически гений.

Имам проблем с гнева. Сдържам го. Вчера слушах Бройко и Цецо, днес Болен и Трайчо. Искам и на тях да крещя. Имам неистова нужда от това – „Стига говорили глупости! Държавата отива на провал, а вие се изкарвате телевизионни звезди”. Болен даже се предложи на БНТ да направят серия от предавания за него. Другарю Сид’ров – България вече НЕ Е, повтарям, не е Народна Република (или трябва да кажа „все още”, вместо „вече”). Телевизията се предполага и тя да не е НАРОДНА. И не благодаря, не държа бизнеса, банките и т.н. да станат отново държавни, премного благодаря.

Трайчо пък чакал да му се извинят арабските шейхове, щото се чувства обиден.

Държавата се управлява от Ана Цолова и Виктор Николаев. Бройко дава нареждания на министрите от екрана, а народът си вика „Ей, това е прозрачно управление”. А мизерията около тях нараства.

Имам проблем с гнева. Може би, защото работя и мисля сама. „За кого гласувахте бе?” За какво? София била чуден град. Чуден е да. 9-то чудо на света. Станаха 8, щото Бройко стана Първото. Чуден град – чудно е как не се е сринал.

Чуден град управляван от пернишки милиционер. Щото нали, да не се заблуждаваме, Перник управлява София. Защото всички сме наясно, че Йорданка Фандъкова е болна, дано има сили да оздравее, искрено й го желая. Но защото е болна никой не смее нито да критикува управлението, нито да си признае, че София се управлява от председателя на СОС – пернишки милиционер.

Имам проблем с гнева. Сдържам го.



Тагове:   Перник,   не е,


Гласувай:
26



1. mikino - Познато чувство!
08.09.2010 12:07
За голямо съжаление, имам същия проблем... Иска ми се да крещя с пълна сила, да възроптая срещу всичко нередно и да накарам овчедушието да си отвори ушите!
ДА ама НЕ....
цитирай
2. divini - а не срещу всичко
08.09.2010 12:13
Срещу всичко ще ми дойде в повече.
цитирай
3. vestvi - Що го сдържаш. И този цар е гол.
08.09.2010 12:56
Що го сдържаш. И този цар е гол.
цитирай
4. bilingual - току що гледах снимки от Истанбул, ...
08.09.2010 13:04
току що гледах снимки от Истанбул, правени от една позната датчанка.
уж турци, уж ориенталци, а транспортът им изглежда на светлинни години от този в София....
и аз изпитвам гняв към всичко това, което описваш, най-вече, защото не разбирам как нищо не се променя към по-добро, а напротив...
а Бройковци и Боленовци няма изобщо да говоря... няма смисъл. ако имаше някакъв морал (за който се претендира, че го има) премиер и министър никога не биха си позволили и тези обръщения към нацията: "лош материал (не, по-скоро мат'рял) и "шибан народ"... ако това се беше случило в някоя нормална държава, веднага щеше да има бунт срещу тях....
цитирай
5. divini - а най-гадното е
08.09.2010 13:14
че използват болестта на Фандъкова като щит. Никой никъде няма да чуе "Фандъкова не може да управялва". Защото ще бъде изкаран зъл, лош и така нататък. А за всички е видимо, че се бори с някаква болест... и то не лека, да пази Господ. Обаче... не става така. А нея ако я слуша човек ще реши, че Бройко е сътворил света
цитирай
6. mamkamu - Мене ми минА :) Желанието за крещ...
08.09.2010 13:58
Мене ми минА :) Желанието за крещене, де!

Ами то -от 20 години все си се гневя... Не, не от 20! От 40... И накрая се усещам че взема леко-полеко да ми минава... :)

Ама ти си се гневи. По-добре така, отколкото да гледаш виновно :)

Всъщност не ти имаш проблем с гнева, а ония дето гледат гузно имат проблем със мижитурството си.
цитирай
7. ianchefff - Госпожо Николова!!!
08.09.2010 15:12
пак софийското метро ви е виновно, пак нещо не му било наред.
Ама как може така?!
Вие знаете ли как е в метрата на другите градове?
Ами че то, варненското метро се закъснява. И често се пълни с вода, от морето най-вероятно.
А пък метрото в Пазаржик няма осветление и хората като излязат от вагоните се ориентират по свтлината в изхода над главите им. нощно време е гадно, навъртат се и кратци.
Но най-лошо е метрото в градът на една от нашите естрадни легенди - Полски Тръмбеш. Там пък са откраднати всички вагони и сега хората ползват отново гнусния грацки транспорт.
Така че, моля ви са, по-спокойно с безнравствените критики и нападки!!!
цитирай
8. divini - Извинете
08.09.2010 15:42
ама това метрото къв транспорт е? Междупланетен, частен или?
цитирай
9. анонимен - И НА МЕН МИ Е ГНЕВНО ! Гневно ми е, щото ...
08.09.2010 15:46
И НА МЕН МИ Е ГНЕВНО ! Гневно ми е , щото трябваше да се гневим , преди пет , десет , петнадесет години , когато методично и целенасочено съсипваха и крадяха даржавицата ,а народът стоеше , гледаше , преживяше и бле . . . е. . . е . ше !
Светът беше в криза , излезе от кризата , а ние ?!?................. дали се гневим или бле. . .е . . .ем , все тая - ПАК СМЕ В КРИЗА И ПАК ЩЕ НИ СТРИЖАТ ..........
цитирай
10. анонимен - За какво аз се гневя?
08.09.2010 16:31
И аз имам проблеми с гнева, но не защото го сдържам, не аз добре умея да нареждам и да крещя се научих. Аз на вас се гневя, на тези дето се стискат и страхуват да извикат, да вдигнат глави и да заявят мнение. На вас, дето виждат чуждото овчедушие, а крият гнева си зад своето. Хайде нали си гневна и ти и ти и ти там зад паравана на чалгата излез излей си гнева като мен, научи се да не се страхуваш и да не мълчиш на никой за нищо, тогава ще си доволна.... поне от себе си.
цитирай
11. veselaj - Добре де, другите как да е, ама в С...
08.09.2010 17:45
Добре де, другите как да е, ама в София защо гласуваха за Бойко? Не го ли видяха, че не става още като беше кмет? Впрочем, напоследък нещо не мога да срещна хора, гласували за ГЕРБ. Всички казват, че не са те :)))
цитирай
12. ianchefff - то и аз
08.09.2010 17:48
все още издирвам гласували за НДСВ, ама се крият.
Рядко някой измънква нещо и чак ми става неудобно, че съм го питал.
:)))
цитирай
13. divini - :))) О да
08.09.2010 18:01
това с изидрирането на гласували за НДСВ е много забавно - правейки много отдавна едни exit poll питах един гражданин за кого е гласувал на предишните избори,а тъй като разговорът до момента вървеше съвсем гладко, направо се шашнах след като той шепнейки и с явна мъка изсъска - ендесеве :))) След което нашето ново приятелство се разсъхна.. щото той се почувства зле от признанието и побърза да ми затвори телефона :)
Виж обаче гласували за Герб познавам .. и то не един и двама..
Ама кво да се прави. Лоша компания.. :)
цитирай
14. ianchefff - сега е лоша,
08.09.2010 18:23
ама като построят комунизъма, шсе наредиш и ти за безплатно всичко, нали?
Налииииииииииииииииииииииииии?
:)))))))))))))))))))))))))))))))
цитирай
15. haralanov - ГЕРБ са като НДСВ
08.09.2010 18:26
ГЕРБ са като НДСВ и никаква разлика няма между тях!За да не си помисли някой,че говоря празни приказки ще изброя само част от натрапващите се прилики.Бойко пазвантин на Крадлив дедо(и на Тодор Живков).И ГЕРБ и НДСВ успяват да вкарат по време на първия си мандат почти еднакъв брой депутати.НДСВ-120,ГЕРБ-117.Бойко беше кандидат-депутат на НДСВ.И на двете правителства финансов министър беше юпи.От Америка ,,успяло,, юпи.И на двете правителства министър на културата е хахо.Абрашев и Рашидов са еднотипни образи.Гении за жените си и за журналистите-слагачи.И на двете правителства министри на транспорта са съмнителни типове.Единият дори цака белот на яхта в Монте Карло.И на двете правителства министрите на МВР си падат по показните акции(за пред камерите).И двете правителства уж имат ,,нулева толерантност към корупцията,, но корупцията си остава основен проблем на държавичката ни.И при двете правителства шефовете на Митници са емблематични фигури на нищо-несвършеното(Ревизоро и Танов).Между другото и двамата сътрудници на ДС.Да продължавам ли с приликите или и това е достатъчно?Краят на ГЕРБ е ясен...Три години обаче щем-нещем ще трябва да изчакаме!
цитирай
16. dagma - Доскоро и аз се гневях,
08.09.2010 19:14
но гневът ми вече преминава в ужас.
Вчера строителен камион премаза момиче, заради примитивния начин, по който се строи не само метрото, но каквото и да било. Днес чух за дете с недиагностицирана навреме ретинопатия, чиято съдба зависи от един безмилостен фонд и две офталмоложки. Едната - акад. Василева, според която "от слепота не се умира", и другата - доц. Алексиева - личен избор на Бойко Борисов в ГЕРБ.
Цял ден не ми излизат от ума. Окървавената ръка на жената под покривалото и слепите очи на момченцето са квинтесенция на управлението.

цитирай
17. divini - Държава, която
08.09.2010 19:30
се управлява от телевизора.. не е държава и отива на зле.
Дано съм лош пророк, но тази зима ... ще е зла.

цитирай
18. haralanov - До divini
08.09.2010 21:48
И аз това викам в последният си постинг ама кой ли ме слуша!
цитирай
19. darktales - :)))))
08.09.2010 23:34
Ако вземе да се направи една анкета сред възрастното население, може да се окаже, че кажи-речи никой не е гласувал за НДСВ през 2001 :))))
Ама то е ясно кои гласуваха тогава за тях - тия дето миналата година гласуваха за ГЕРБ.
Отчайващото е, че гласуването за ГЕРБ беше доста по-тъпа постъпка от гласуването за НДСВ - все пак царят се появи някак изневиделица, а Бою си беше пред очите на всички от няколко години.
И все пак гласуваха за него.
Направо ме е страх да си помисля за кого ли ще гласуват следващия път.
цитирай
20. divini - цял ден
08.09.2010 23:52
http://www.youtube.com/watch?v=ubqIyAE0eeA
тази песен ми е в главата, от вчера...
сигурно не е случайно
цитирай
21. eien - Само едно не е вярно:
09.09.2010 07:39
посоченият от Вас, че бил построил!? метрото.
Не е!
цитирай
22. divini - хъм..
09.09.2010 07:52
може би сте права, обаче пък изказванията на посоченото лице са ме оставили с такова убеждение: "Аз, след като построих метрото, тогава го оставих на софиянци и чак след това тръгнах да ставам премиер" (цитатът е по памет)

Поздрави
цитирай
23. eien - На това му се казва "предоверяване"
09.09.2010 07:59
Нали не сте такъв човек обаче?
цитирай
24. flyco - ...
09.09.2010 09:02
Под ехидните погледи на комшиите вчера с жена ми изчистихме градинката пред чужда къща. Защото всеки ден минаваме оттам и сме принудени да гледаме мръсотията. Аз нямам проблем с гнева. Изкарах си го снощи на боклука.
цитирай
25. svoboda64 - Проблемът с гнева е,
09.09.2010 09:20
че той е сляпа сила. Докато гневът не се превърне в позитивно действие - като в примера на Флайко - това е напразно разсипана енергия :)))

А иначе постът е точен и на място!
цитирай
26. panazea - Миличка ,
09.09.2010 12:23
Бъди сред гора ! Навсякъде цветя ! Птичките ти пеят ! Не мисли за хилядите проблеми ! Отпусни душата си ! Проблемите ще се оправят ! Наистина ! Сега дишай дълбоко ! задръж ! Издишай! мисли за любимите си същества , които те обграждат с внимание ! Вече ще чувстваш само радост !
А политиците ! Зарежи ги ! Те се задъхват от собственото си безсилие! Остави ги на тяхната съвест.
Всичко това ще се промени ! Ти си млада и трябва да се съхраниш ! Не се поддавай на тяхната провокация ! Те това целят !
Но ти познаваш себе си ! Знаеш своите сили ! Можеш всичко да победиш !
Сега си послушай хубава музика ! Погледай небето , как Вятъра разгонва черните облаци ! А на хоризонта се показва Слънцето!
цитирай
27. gantree - Ахъм
10.09.2010 19:50
Ми ядосвайте си се. Аз вече не се ядосвам. Тренирах цяла година, и сега вече съм трениран "да не ми пука".
Тоест, вече не ми пука нито за ББ, нито за дефакто несъществуващата Синя коалиция.
Жалко само за Фандъкова. Не че много я тача, тя трябва да напусне на бегом общината, а тъкмо заради болестта й.


п.п. Флайко, ако имаш време и желание, мога да ти дам адреса и на моята градинка.
Стига съпругата ти да няма нищо против.
цитирай
28. flyco - Re: 27.
13.09.2010 13:20
Ми като не те е срам, дай го.
цитирай
29. анонимен - Десни мисли
23.09.2010 23:14
Браво! За кого гласувах ли - за сините, естествено и така ще е. И аз трудно сдържам гнева си от безидейното управление, демонстирано от ПП Герб, както на национално, така и на местно столично ниво. Държавата затъва - факт. Реформи към момента няма, а няма и да има. Най-лошото, обаче, лично за мен, е демонстрираната увереност от страна на батко /лицето ББ/, който вече вижда своя втори мандат, с цената на всичко..дори и връщане към едни времена от средата на миналия век, за които никой не иска да си спомня.
Що се отнася до столицата, до Столичната община, честно казано, изпитвам страх. Здравословното състояние на кмета Фандъкова е ясно за всички от доста време. Не смея да я обвинявам, но дори и да беше добре, картинката нямаше да бъде по-различна... милиционерщината на комунистите не може да бъде спряна, а още повече по оста Перник-Банкя. Замислете се само колко хора, който бяха на първия ред в Деня на София, не са били членове на БКП..тъжно.
И в тази ситуация на управленска криза, на преобладаващи полицейски методи, десните трябва ясно да си дадем представа какво ще правим и с кого на предстоящите след година местни избори. Дали не трябва имена като Христо Ангеличин (човекът, който успя да събере на едно място различни групи по интереси, да покаже на всички софиянци една различна градска енергия, да събуди заспалия културен живот на столицата) да бъдат начело на синята идея и възродят дясното управление. Да, аз искам такъв кмет - млад, образован, с достатъчно опит в местното самоуправление, необременен с негативно минало, с дългосрочна визия и с амбиция да промени столицата. София заслужава истинско управление, а не куклен театър :))
цитирай
30. анонимен - sophware
28.09.2010 10:59
Права си Дивини, и аз съм изпълнен с гняв. Бесен съм и на сините и на тъмносините, че подкрепиха и продължават да подкрепят това мутренско-милиционерско правителство заради трохи от властта, подхвърлени на десните лидери, приближените до тях и на техните дечица. Виждам масово раздвоение на личността, някаква политическа шизофрения. От една страна да разчиташ на политическата мафия да ти даде работа и да те кани да коментираш в собствената и телевизия (кой знае защо закрита веднага след изборите, май повече не беше нужна), после да се правиш на честен и отговорен гражданин в собствените си очи и да искаш като такъв да те възприемат и другите.

ГЕРБ взе властта с измама и десните помогнаха и продължават да помагат за тази измама, съучастници са в политическо престъпление и колкото и да не им се вярва, за огромна част от българското общество не са нищо повече от политически проститутки. И аз съм гневен, но поне знам че не съм съучастник, нищо че се чудя как да платя студентската такса на сина си. Поне няма да го направя политически шизофреник.

Щото докато е по-млад, човек се гневи. После свиква, почва да си мисли, че мръсотията е естествена и че всички са маскари. Става опитен "политик" и гневът на хора като теб му изглежда младежка глупост и незрялост.

Пожелавам ти да имаш достатъчно сили за да не свикнеш и ти. Щото "свикналите" вече не са хора. Те са продали душата си на дявола, нямат други ценности освен паричните, говорят с лозунги и очите им са безизразни като стъклени топчета. Загледай се и ще видиш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2046413
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439