Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2010 17:41 - Народ или матр’ял
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 7422 Коментари: 24 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Не за нещо друго, а за да съм ориентирана. Нали, то е пределно ясно, че съм психопат. Това се уточни преди известно време. Сега обаче искам да знам аз какво съм? Матр’ял психопат ли съм или съм шибан психопат? Верно’, че може и да съм шибан матр’ял, обаче пък се губи психопатът някъде.. изобщо сложна дилема. И мисля да напиша едно прочувствено писмо до бТВ, ‘щото то е много жалостиво напоследък, и те да ме свържат с The ТОЙ, защото цял народ и сума ти матр’ял се обръща към НЕГО с различни щения, жалби и молби – от това да им отпусне 5 лв., за самун хляб до това излекува крастата на чичо.

Обаче, вече малко по-сериозно, някак си това, че едни сътрудник на Държавна сигурност си позволи да използва израза „шибан народ” пред журналист не ме учудва, а и вече не ме притеснява. По простата причина, че почти целият кабинет, с много малко изключения, може би две, си позволява да се държи абсолютно както си иска със и пред медиите. И не само кабинета. То и така си дойдоха – с кофти матр’ял. Просташкият и махленски тип на поведение и говорене вече година са официалният тон на държавата. „Щото така ни разбира народъ’”. Принизяване на институциите, опошляване на властта и не на последно място уронване на престижа не само на съдебната власт, но и на МВР, това можеше да бъде записано в отчета за една година от управлението на Герб. И бързам веднага да кажа защо мисля, че е уронен престижът на МВР. Първо, по-маловажно, след „Нашата полиция” някак си като се каже „полиция” и следва или „ни пази”, или смях, или и двете. Второ, много по-значително, е прекалено многото говорене от ръководството на МВР преди и по време на акциите, които занимават цялото общество, а после намръщено тропа с краче, като пускат задържаните.

Ами пускат ги, защото тази държава има закони. Хубави, лоши – закони. Та като не ви харесва да ги пускат се опитайте да поправите законите. Но да ги направите не за ваше удобство, а да работят, защитавайки правата и свободите на гражданите. Защото иначе няма смисъл. 

И още за финал: Как пък в Созопол се откриват такива големи исторически и религиозни находки в началото на август? (може да си ги открили март, но е било кално и са си ги запазили за август). Колко министри са нужни на един квадратен метър разкопки? И ако бяха открили нещо подобно, да кажем в Мездра, всички министри ли щяха да се изсипят там или само шефът на парламента? И кога се чакат находки в Боровец и Пампорово - декември или януари?
 



Тагове:   народ,


Гласувай:
20



1. lado - Все пак разкопките се провеждат при ...
05.08.2010 17:53
Все пак разкопките се провеждат при по-топличко време - има си разписание. Никой не копае през март.
Но иначе споделям , че медийната урбулещина при политиците е заболяване.
Поздрави!
цитирай
2. haralanov - И БоДи и Веждиту са махленски типове
05.08.2010 17:55
Все си мисля,че щом си публична фигура,внимателно трябва да си подбираш думите.Ако си сред приятели на маса-може.И то сред най-тесен кръг приятели.БоДи и Веждиту обаче нямат задръжки.Могат без срам пред камерите да си говорят за ,,шибани работи,, за това на кой дядото и бабата били чукани и отпред и отзад(това последното на БоДи пред Сашо Диков) и всякакви други дивотии.Хеле пък Веждиту като се напие...Ако имаше Народ а не Матрял щеше да има натиск и подобни типове нямаше да бъдат търпяни!
цитирай
3. mamkamu - +
05.08.2010 18:21
Джон Адамс ли беше казал, че "демокрацията е власт на закона, а не на народа". Това, когато го схванат повечето ни политици, може и нещата да си дойдат на мястото. Щото от олигофрени вече взе да ми писва...
цитирай
4. анонимен - х-м
05.08.2010 20:02
По-угодно ми е да се говори конкретно с прости думи, но вярно , в прав текст, отколкото половин час да се приказва , без да се каже нищо - по партиен маниер. Комплексите на тема знания, се избиват често употребявайки по-модерни думи и така в много области. Кое е това сложното, за което не ви стигат думите и в коя сфера? Не се ли наситихте на празни приказки? Бъркате възпитание с ум, които нямат нищо общо. Светът е пълен със свенливи некадърници, пък били те и с обноски. Но работа не вършат, а това е дефицит у нас.
цитирай
5. анонимен - Нито си мат'риал нито си психопат. ...
05.08.2010 20:50
Нито си мат'риал нито си психопат. Говно си!
цитирай
6. анонимен - Химн на Българския съд Нашият ...
05.08.2010 21:07
Химн на Българския съд

Нашият прекрасен съд

Ако някой някъде предава
своето отечество и слава,
ако клетвата за дълг прегази -
родния ни съд го пуска.

Ако някое продажно братство
граби от народното богатство,
истината днес е само тази -
родния ни съд го пази.

Ако някой вярата убива
и престъпниците сам прикрива,
ако някой пред лъжата лази -
родния ни съд го пази.

Припев: Хора, подарете цвете,
хора, запомнете ни добре!
Гордост е да служиш в редовете
на Българския съд сега .
цитирай
7. flyco - ...
06.08.2010 09:05
Божидар Димитров не става за министър. Вече имаше жълт картон, сега следва да бъде или сменен или да му се закрие измисленото министерство като част от съкращенията в държавната администрация.
За вярата: тя не трябва и не е нужно да се доказва. Или я имаш или я нямаш. Никъде по света не се доказват мощи като такива, те или се приемат за свети или не и край. Приемането им обаче не става от археолози, професори или министри, а от легитимни представители на църквата - колкото по-висши толкова по-добре. За Максим или добро или нищо - в случая нищо.
Случайности: курортен град в разгара на сезона - и какво от това?! Животът е интересен и непредсказуем защото в него се получават случайности за добро или за лошо. Никой не може да ги управлява.
За вероятностите: Що се отнася до вероятността в Охайо да се намерят мощите на Св. Йоан тя изглежда имагинерна, но бъдете сигурни, че ако созополската находка беше открита там вече щяха да се правят резервации за десет години напред за посещения.
Относно шибания материал и психопатите - недопустимо е подобни изрази да се използват над определено ниво. Богатството на българския език от към вулгарни изрази е ненадминато и световно признато но има разговорен има и книжовен език, да не говорим за задължителните манталитет, ценз и култура ако заемаш определена обществена длъжност.
цитирай
8. анонимен - Един въпрос, ако може! И сега Божо ...
06.08.2010 10:42
Един въпрос, ако може! И сега Божо Димитров, ако си подаде оставката, както искат повечето от пишещите тук (а и по други форуми), това ще направи ли българите по-малко завистливи, прости, вулгарни, крадливи и мързеливи . . . с други думи "ш..бани"? Моля за отговор, защото в противен случай вашите реакции много ще напомнят думите на един от най-големите 'човеколюбци" - "Има човек - има проблем! Няма човек - няма проблем!"
цитирай
9. divini - @an 8
06.08.2010 10:57
А и повече въпроси може, друг е въпросът колко и дали изобщо се получат отговори. Аз лично на Божидар Димитров не му искам оставка за това, че е нарекъл българския народ "шибан". Тоест оставката на Б.Д по този конкретен казус няма да промени нищо. Но.. Институциите, а министрите са институции, министерствата са администрация към тях, трябва да спазват определено поведени, това поне е мойто разбиране. За да управляваш трябва да си малко повече лидер от всички останали, трябва да си пример за някакво поведение. Говоря за чисто представителните функции, а не за личния живот. В този ред на мисли смятам за неприемливо един министър да говори по този начин, публично. Който и да е министър. А колкото до оставката на Божидар Димитров, когато и да му се поиска винаги ще е късно.. Първо не разбрах защо се създаде този пост на министър без портфейл, което означава, че си няма минисистерство,т.е администрация, а не че си няма бюджет. Второ не разбрах защо точно този човек трябва да е на този пост? Тоест това са риторични въпроси. Няма по-грешно и порочно управленско решение от това да се създават постове за конкретни личности.
По принцип не коментирам собствените си постове, защото авторът каквото е имал да каже по темата, го е казал горе. А ако не е по темата... е то тогава няма какво да се коментира.
Така че...
Поздрави
цитирай
10. svilen75 - До Анонимни 4 и 5
06.08.2010 11:06
До Анонимния 4:
Възпитание и ум наистина са две различни неща, но обикновено имат взаимовръзка (специално за теб нарочно не употребявам "корелация"). Обикновено умния човек е и възпитан. Не винаги, но обикновено често. Уви, нашето целокупно правителство нито е умно, нито е възпитано. И ако продължа твоята логика - не е нужно човек да е възпитан, да е умен дори, за да върши работа. Ама тази работа не е като да копаеш лозе, и нея не я вършат. Поне не и кадърно. А Боко е царя на празните (макар и прости) приказки.
До Анонимника 5 - От много време насам се чудя защо тези, които дават подобни определения винаги са анонимни. Срам те е да застанеш зад думите си ли?
цитирай
11. flyco - Re: 8. ано
06.08.2010 11:31
Отговарям, защото считам себе си за един от тези, към които е въпросът ти.
Да, ще ги направи. Поведението търпи корекции при нормалните хора. Разбира се, винаги има изключения, но предполагам, че думата "българите" се отнася за общия случай нормални хора в България. Ще ги направи по-добри защото ще бъде част от формирането на критерий за правилно и неправилно. Според мен ако искаме България да стане държава равностойна на останалите в ЕС във всички отношения разговорът относно изявленията на Божидар Димитров /и не само негови/ е задължителен, както и последствията от тях.
цитирай
12. svilen75 - Ако не му поискаме оставката за тези ...
06.08.2010 11:39
Ако не му поискаме оставката за тези думи само ще докажем, че е прав. Няма как да не сме шибан народ, ако не поискаме оставката на един шибан министър.
цитирай
13. injir - Предаването не съм гледала, но тези ...
06.08.2010 15:50
Предаването не съм гледала, но тези думи за ... народ са казани от Божидар Димитров ли?
цитирай
14. flyco - Re: 13. injir
06.08.2010 16:03
Не е предаване, а телефонно интервю на Лора Филева от в. "Сега" с Божидар Димитров
http://www.youtube.com/watch?v=nPFDPaZVGu0

обаче:
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=6749&sectionid=hotnews&id=0000129
цитирай
15. divini - Оригинал:
06.08.2010 16:30
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=571512

Поздрави
цитирай
16. анонимен - ЩО ,БЕ....
06.08.2010 16:53
ИСТИНАТА Е КАЗАЛ Б. ДИМИТРОВ!!!
ДА Е ИЗЛЪГАЛ????????????!!!

НЕ СЕ ЛИ ВИЖДАТЕ ,КАКВИ ЧЕРВЕНИ ПОМИЯРЧЕТА СТЕ??!!
цитирай
17. divini - не
06.08.2010 17:02
какви? И моля ТЕ ВНИМАВАЙ С РЕЧНИКОВИЯ ФОНД
бау бау
цитирай
18. анонимен - Химн на Българския съд Нашият ...
06.08.2010 19:31
анонимен написа:
Химн на Българския съд

Нашият прекрасен съд

Ако някой някъде предава
своето отечество и слава,
ако клетвата за дълг прегази -
родния ни съд го пуска.

Ако някое продажно братство
граби от народното богатство,
истината днес е само тази -
родния ни съд го пази.

Ако някой вярата убива
и престъпниците сам прикрива,
ако някой пред лъжата лази -
родния ни съд го пази.

Припев: Хора, подарете цвете,
хора, запомнете ни добре!
Гордост е да служиш в редовете
на Българския съд сега .

Взимам това химнче и го слагам при мене.
цитирай
19. templar - Б.Д. най-вероятно е прав...
07.08.2010 14:55
Но онова, което е казал не е политически коректно :)
цитирай
20. анонимен - Божидар е напълно прав !
07.08.2010 23:43
Нали знаете как се лекува една болест? Като се почне с назоването й и намирането на каква точно е тя. Така е с нашия народ - крайно време е да си признае всички що за стока сме! ШИБАНА!!! Само като си го признаем и осъзнаем може се оправим, стига сме се залъгвали че сме велики. ЖАЛКИ СМЕ, АМА НЕКА СИ СЕ ОБИЧАМЕ ТАКИВА.
Искам да дам най-силния си довод за това че сме шибан народ - няма друга нация или друг исторически момент, дето един народ за 20г да се стопи с 20% когато няма война или катаклизми!!! Няма друг народ дето сам се унищожава!
Какво по жалка от това - живеем в една от най-плодотворните земи а за 20г българите сме намалели с 20%?!? Кой е виновен бе? Коооой. Н И Е ! ! ! !

И нека дам цифрите - 1989 бяхме към 9млн, от тях българския етнос да е бил 8млн, сега всичко българи сме 8.1млн, като от тях българи са не повече от 6.5млн...което е точно спад с 20% :(((
Ако това не значи че сме ШИБАНи скапаняци, не знам кво друго да кажа...
цитирай
21. анонимен - В Гривена дупка е Първия маймуноподобен човек
08.08.2010 01:21
Еми аз мисля, че най-големите разкопки са в Монтин дел и Гривена Дупка. Ама от там археолозите бегат като опарени. Няма море. Няма майна. Няма Супермаркет. И механа няма наблизУ
цитирай
22. анонимен - Какво да се прави?-Би попитал Чернишевски.
08.08.2010 09:24
И аз питам анонимно,защото отговор не чакам.А ти като си толкова наясно,накарай ги да спрат да те шибат.
цитирай
23. анонимен - Vseki narod si zaslujava upravnicite
11.08.2010 15:50
Bojo Dimitrov ni6to lo6o ne e kazal. Prosto si prizna po nevnimanie kakuv mu e ektoratut. I az sum napulno suglasen s nego.
цитирай
24. анонимен - За изисквания към чиновника и към министъра.
11.08.2010 16:43
Има кодекс за поведението на държавния служител. В администрацията е регламентирано как да се облича един служител, и как да се държи с гражданите. Не може да се моташ по бермуди, ако ще и да е Сахара. Но , види се че такива правила са само за служителите. Един министър е над правилата! Впрочем , дали е министър????
Преди много години един на когото казаха "Честито , станал си директор!" отговори: - Не съм станал. Назначен съм. Дали съм станал ще се види след година....
То и за БД не може да се каже, че е министър!

Но аз се тревожа не от това дали ще се извини, дали ще го отстранят или поне накастрят, не от това дали всички и най-вече той ще проумее, че да си назначен не значи ,че си!
Тревожа се от това дали часовете предоставяни му от БНТ и разните медии ще намалеят. Защото това, а не неговите думи, ще са посланието към народа, какви трябва да бъдат управниците му. Т.е. какви хора да избира и предпочита.
Симеон.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2046437
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439