Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2010 10:51 - Иначе се объркват понятията
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 3062 Коментари: 6 Гласове:
11

Последна промяна: 28.07.2010 11:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Нещо ми се объркаха представите. Или по-скоро моите не са, а поради нарастващия хаос сетивата ми започват да усещат известна немощ и умора.

В момента тече извънредна дискусия в парламента. Израз сам по себе си доста смешен, защото винаги съм си мислила, че дебатите са задължителна част от дейността на парламента, а не извънредна, но карай да върви.

Извънредността на случая е породена от разгласяването на случай  на брутално поведение от страна на полицията при изпълнение на операция. И то е точно така, дискусията не е породена от факта, че без прокурорска заповед е нахълтано на грешен адрес, а заради това, че факта стана известен. Стана известен, може би, защото жертвите на полицията (още един nonsense) са познавали процедурите и реда за действие на полицията.

И слушам сега вице премиера, който е на път да стане по-The Той, от самия НЕГО – The Бойко. И го слушам, и си викам: „Ей, колко си повярва този човек”. Изведнъж се оказа, че Цецо, не знае, не познава и не иска да познава редовите полицаи. А господин Станилов (когото като чуя и правя асоциация със сенилност) от Атака, ако някой случайно е забравил, обясни, че тази  милиция (цитирам) е изградена от БСП и Цветанов няма как да я контролира. А?! Ами да, едва вчера измина една година от управлението на Цветанов в МВР, кога да почне да ги контролира?

Още повече се натовариха сетивата ми, когато излязоха Бисеров, Найденов и други, знайни и незнайни, партийни дейци на ДПС и БСП, хора, които според мен, вместо на депутатските банки, трябва да са в съда и да участват активно в делата срещу себе си.

Искам да бъда ясно разбрана. МВР трябва да функционира правилно, в системата има много качествени и кадърни хора. Само дето напоследък не случват на управление. Защото политическата воля управлява. Защото беше редно Цветанов да каже: Колегите са сбъркали, тече разследване, прави се всичко възможно подобни случаи да са изолирани. И толкова. А той в момента си играе на патриотизъм и обидена жертва на политическо неразбиране.

Някакво чудо става. Цветанов, освен големи показни акции (с все по-съмнителен ефект, тъй като доказателства все повече и повече издишат), не се взе да прави реформи (които злите сини коалиционери го тласкат да прави, не за друго, не за да заработи системата, а за да го намразят уволнените). Този човек, в момента, в който стъпи в длъжност се взе да намира причини, извън управляваното от него звено, защо аджеба не работи министерството и неговите служители.

Една от първите му инициативи беше да обяви съда за невменяем, инициатива, която за година доби устойчивост и развитие. Изкара полицейските служители на протест срещу едно съдебно решение, като по този начин срина и без това разклатения имидж на съдебната власт. Един министър, партиен ръководител на управляващата партия, си позволи и продължава да си позволява да уронва престижа на съда.
В съдебната система определено има проблеми,не един и два, случаят за бедните роднини го доказва. Но не може да се хвърля цялата мръсотия там. Не може да се казва, че в специализирания съд щели да бъдат отличниците при съдиите. Защо всички съдии не бъдат отличници? Да не бъдат допускани хора със съмнителен морал до съдебната власт. Това трябва да е позицията на един управник според мен. Обаче явно е само според мен.

В същото време непрекъснато се обявяват полицаи играли си по един или друг начин с организираната, а и дребната престъпност – покровителстване, изтичане на информация, прикриване и т.н. Или това са служители на друго МВР, на румънското например. Или пък корумпираните полицаи са служители на съдебната власт – така ще е още по-хубаво.

Да докладът на ЕК за пръв път има положителна светлина. Браво на всички, работили за това! Но г-н Цветанов, вие точно за това бяхте избрани, за да възстановите нормалността на нещата, за да каже „Брюксел” – Има напредък. Това е. Не е някакъв природен феномен.

И за да си свършите наистина работата, започнете да приемате и критики, и започнете да виждате гредата в своето око. Иначе се объркват понятията. Ако няма уважение и респект към съдебната власт е все тая колко работите вие. Ако няма качествен контрол върху работата на МВР е все тая колко са честни съдиите. Попадаме в омагьосан кръг.

Хайде да спрем да се харесваме толкова и да вземе да поработим върху себе си.



Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. haralanov - А на мен това ми обърква представите...
28.07.2010 11:19
,,Да докладът на ЕК за първи път има положителна светлина.,,Аман от светлини в тунела!Аман и от тъпи метафори.И по-нататък,че имало напредък...Къде е този напредък?
цитирай
2. ianchefff - то
28.07.2010 11:34
да е греда, да я види. Ама то цяла гора, не се вижда от розовите медийни очилца...
:)))))))
цитирай
3. flyco - ...
28.07.2010 12:03
Много ми хареса това, което си написала. Не ми стана ясно обаче как си представяш един министър да смени поведението или манталитета си. С пожелания е изключено да стане, с критики - зависи от човека, но според мен ако този човек е вече министър и критиките няма да свършат работа. Тогава? подкрепяш ли искането на оставка от опозицията /не знам дали официално е депонирано, но ако бъде/? Мислиш ли, че е прекалено да се иска оставка? Ако не се стигне до там какво друго може да се направи за да се понесе отговорност за случая?
Понеже те питам се чувствам длъжен да кажа какво мисля аз. Оставка - задължителна и бърза, всъщност тя вече е закъсняла.
цитирай
4. flyco - http://www.focus-news.net/?id=f15455
28.07.2010 15:30
тинтири-минтири
цитирай
5. gothic - В никоя държавна стукура не се дава ...
28.07.2010 19:35
В никоя държавна стукура не се дава шанс на нормалността и професионализма. Това е!
цитирай
6. flyco - и още нещо, вече не тинтири-минтири
29.07.2010 16:04
http://glasove.com/article-9233.php
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2050777
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439