Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2010 12:33 - Е как стана?
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 3995 Коментари: 6 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Това е риторичен въпрос, на който авторът не иска отговор. Въпросът е провокиран от последните няколко години, през които авторът е живял. Особено важно е да се отбележи, че авторът е живял и живее в България. Това до голяма степен предопределя риторичността на въпроса.

До преди едно известно време във въпросната държава можеше да се говори за дясна (предпочитаната от автора такава) или лява (отречената от автора такава) политика. В настоящия момент става дума за тъпи или още по-тъпи политически решения. Те (решенията), горките си нямат ориентация. Седят си, миличките и не знаят какви са – леви ли са, десни ли са, център вертикално ли са или са център хоризонтално. Скоро се очаква да се сформират своеобразен гейпарад, за да изяснят своята ориентация и за да се привлече вниманието на обществото към техните права и проблеми.

Не стига, че правителството не е много наясно точно как да се справи със създадената и създалата се ситуация, ами и неговият водач, вожд и пътеводна светлина, се учи да танцува танго, но тъй като става дума за The НЕГО, то това не е какво да е танго, ами по-особено – две напред, една назад и няколко около оста си.

Да назначи жена намерена на разклон за министър нищо не е. Това, че тя може да се окаже леко лудичка, също не е проблем. Я си помислете какво можеше да се окаже, ако я беше намерил на коневръза, а? Давате ли си сметка какъв цирк можеше да настане.

Това ДДС (временно) 22%, 23%, 24%, 25%, 30% и 100% също не е проблем, защото е временно. Това, че т.нар. основни световни партньори дават всички признаци, че излизат от кризата, та даже и са почнали да помръдват нагоре в икономиката си, също не е проблем, щото иначе няма как да се обясни, че заради световната криза се вдига данъкът.

А т’ва отпуските изобщо се отпускат на глава от населението.

Това, че наследството оставено или по-скоро завещано от шайката разбойници, управлявали  въпросната страна, в която авторът живее, е тежко, изобщо не подлежи на съмнение. Това, че въпросното завещано виси на гушата на всички данъкоплатци (кои честни, кои не съвсем) също е безспорно. А наглостта на бившия премиер, когото авторът иска да сравни с червейче, но няма (заради толерантност), който обяснява, че бил алтернатива и че безработицата била откритие на The  НЕГО (този път обаче не), че АЕЦ Белене е единственото спасение за България, можеше да докара автора до истерия, ако на автора от едно известно време не е спряло да му пука.

Авторът иска да апелира към THE НЕГО да вземе да преустанови уроците по танго и да вземе някакви що годе постоянни решения и да не се влияе толкоз от пустия рейтниг и да извърши нек’ви реформи, които ще вземат първо да спрат течовете на финансови и други средства, второ – ще направят администрацията работеща, а не почиваща, трето – ще може да спре да товари природонаселението с излишни разходи и четвърто, ако почне сега, то въпросното природонаселение ще му се посърди, посърди, па ще го заобича пак, преди да се усетил.




Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. raylight - Това ще се разпространи
03.05.2010 14:10
довечера катп прериен пожар, който никой пожарникар не ще угаси tonight
цитирай
2. ianchefff - всички
03.05.2010 14:24
на митинг димунстрация за правата на пулитичискити ришения!!!
цитирай
3. miralyub - невиждана истеричност, нереши...
03.05.2010 18:52
невиждана истеричност, нерешителност и обърканост има в това правителство.
цитирай
4. анонимен - абе ако имате някакви идеи
04.05.2010 14:46
или алтернативи изложете ги, ако не .... то е ясно че аз съм новия Костов и едноличен наследник на СДС!
Ваш Бойко
цитирай
5. karambol5 - Успя да ме расмееш с неща, които и...
10.05.2010 19:16
Успя да ме расмееш с неща ,които избщо не са смешни :)))
Това си е постижение,защотокато се змисля нещата можеха да са много по-зле....
Бате си има трески за дялане ,ама да те попитам кой друг има задник и му стиска да изрине Авгиевите обори, в които се заривахме 20 годин ?
цитирай
6. luben - Много готино
26.05.2010 10:23
а относно : "Я си помислете какво можеше да се окаже, ако я беше намерил на коневръза, а? Давате ли си сметка какъв цирк можеше да настане" - щеше да има ода за най-добрата укротителка на коне и колко е важно да има такава.

А иначе - да - танго сложно (но говориш за спортно, щото при аржентинското няма такова нещо като 2 напред и 1 назад), но може да се помисли за виенски валс - с въртенето на дясно е по-трудно, но си заслужава :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2046246
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439