Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2010 12:26 - Шум в системата
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 4874 Коментари: 9 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Да взема и аз да вдигна малко пушилка, въпреки че съзнавам, че мога да си навлека всенародния гняв. Обаче леко съм се поизнервила, та не виждам защо да си го държа само за себе си лошото настроение, като мога и да го споделя. Драмата между Гоца и Дянков придоби ако не международни, то поне междуинституционални аспекти. Още повече, че най-актуалната тема в обществения и политическия живот е родена в едно, меко казано несериозно, предаване.

Всички възможни инстанции се изказаха, министри, бивши министри, вицепрезиденти, граждански общества, депутати, бивши депутати и други сходни. Единствения, който не се изказа на момента и на секундата, заявявайки по този начин категорична позиция и подкрепа за собствените си хора, беше The Премиер. В едно пространно и мъгляво интервю за Стандарт той дава някаква позиция, но тя вече е закъсняла поне с ден.

В същото време всевъзможни хора се юрнаха да защитават Дянков, като нападнаха Гоца. И ей тук на мен ми е проблемът. Вместо да се атакува Гоца, за поредното нарушение върху конституцията, се защитава Дянков. И то Дянков бива „защитаван” от хора, които нямат правомощията да защитават министри и вицепремиери.

Това, че Гоца има избирателна прозрачност е проблем.
Това, че Гоца си позволява, чрез нерегламентирани средства да упражнява PR акции е проблем.
Това, че Гоца се е помислил за всевластен и всемирен е проблем.

Проблемите с Гоца са много и не се изчерпват само с тези трите. Обаче това, че и вицепремиерът е взел поза на уплашено агне пред Гоца – също е проблем. Дянков се е държал едва ли не като Румяна Желева пред Европейския парламент. Това също е проблем. Обаче според мен, това основно е проблем на шефа му. А шефът му явно не го е взел толкова присърце.

И стигаме до следните два проблема – На Гоца оставката и защитата на Дянков. Вторият, според мен, си има на чии широки плещи да седи, та не виждам защо да лежат и на моите, не чак толкова широки. Та оставката на Гоца за пореден път плаче да бъде взета. И поводът е чудесен да се насочи вниманието и на не толкова активната част на населението, че президентът й е доносник на ДС, който и до ден днешен си действа като в ДС.
Обаче фокусът се измести… Вместо да вземем на Гоца главата, защитихме на Дянков правата.. 
Бонус:

Един интересен анализ по темата:
http://bnt.bg/bg/news/view/24179/antonij_gylybov_tekstyt_na_stenogramata_jasno_pokazva_che_prezidentyt_govori_na_auditorijata_si_prez_ministyr_djankov
 




Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - точки
08.03.2010 12:56
Това, че ....... има избирателна прозрачност е проблем.
Това, че ....... си позволява, чрез нерегламентирани средства да упражнява PR акции е проблем.
Това, че ....... се е помислил за всевластен и всемирен е проблем.

Замести точките с политик и ще видиш всъщност къде е истинския проблем.
цитирай
2. vestvi - divini
08.03.2010 12:57
Аз мисля, че Гоце трябва да възстанови на държавата парите за заплати ,през тия часове, когато той и екипа му се занимаваха с междуличностни отношения. Като има проблеми с Дянков, да го извика навън и да се разберат като мъже. Но в извън работно време.
цитирай
3. nicodima - Ами то си е правило в психологията - майчински съжаляваш и заставаш на страната на по-слабия : )...
08.03.2010 13:46
Вече го казах някъде - проблемът наистина не е в Първанов. Той е продукт на ОНАЗИ епоха и като такъв - какво да очакваме от него?! То каквото е учил, това и направи...
Проблемът според мен дойде от премиера, че прати Дянков да се извинява. Това ме накара да цитирам Маги Тачър, но малко хора ме разбраха. Та баронесата казва: " „Аз не порицавам министрите си, че говорят твърде много, ако вършат това, което аз им говоря.“ Ама знае ли нашият премиер какво точно иска и как го изразява... защото аз вече дълбоко се съмнявам...
цитирай
4. flyco - =
08.03.2010 21:08
В България трудно се изкарва цял мандат. Първанов ще изкара два. Глупостите, които прави ясно трябва да ни покажат, че тук да се гласуват два поредни мандата е неправилно.
цитирай
5. svoboda64 - За този водевил отговорност наистина носи Дъ Премиер :)
08.03.2010 21:51
Защото както простодушният му приятел БД "сподели" в на "4-те очи", той бил присъствал когато Дъ-то се обадило на Президента, за да урежда вицето си с "на прошки" при последния. Последвалите, всеизвестни врътки са толкова смешни, че не подлежат на коментар. Уж сме се били европеизирали, ама не съвсем, как' Сийке ;)
цитирай
6. анонимен - как може да се извиняваш на човек ...
09.03.2010 09:03
как може да се извиняваш на човек който през живота си не е правил такива жестове.та той само е искал пари,искал е да бъде обгрижван от държавата.но уви избраха го за втори мандат.през първия не направи достатъчно пари и трябваше да си напълни хазната и за следващите поколения,нали за тях мисли да си изчисти името,че много го замазаха............
цитирай
7. boristodorov56 - Кога Гоце ще отговори на М. Димитров?
09.03.2010 12:10
Уважаеми г-н Президент,

Във връзка със създадената вече от Вас традиция да публикувате на сайта на президентството стенограмите от разговорите, които в качеството си на държавен глава провеждате с представителите на различни български и чуждестранни институции, Ви призоваваме да направите публично достояние стенограмите от разговорите Ви с председателя на Управителния съвет на „Газпром" Алексей Милер, проведени на 16 февруари 2010 г., както и от разговорите за енергетиката, проведени от Вас в Москва през февруари 2009 г.

Желанието ни е продиктувано от засилилата се активност на Русия за построяването на АЕЦ „Белене", категоричната позиция на БСП, към която принадлежите, че втората атомна електроцентрала трябва да бъде изградена и недвусмислените експертни мнения, че реализацията на този проект е в разрез с икономическите интереси на България и ще обремени с необосновани разходи и загуби държавата ни за години напред.

Призоваваме Ви също така да публикувате на сайта на президентството и стенограмите от преговорите по съставянето на правителството на тройната коалиция БСП, НДСВ и ДПС с мандата на последната от изброените партии. Смятаме, че този документ е изключително важен за бъдещите поколения граждани и историци, които трябва да имат автентична престава за събитията, определили съдбата на България през този период на нашата съвременост.

Надяваме се, че като историк осъзнавате колко важни са тези документи за обективния подход към науката, за която дълги години сте работили. Вашите млади колеги, пък и всички българи ще оценят по достойнство подхода ви на прозрачност към процесите в най-новата история на България.

С уважение: Мартин Димитров, Председател на СДС
цитирай
8. gantree - :))))
09.03.2010 14:04
Мартин Димитров е сладурче :))
Идеята им е много добра, ама май Първанов ще се направи на недочул.
цитирай
9. luben - За Гоце - ясно, но и аз се
23.03.2010 15:26
чудя как още го траят или как го защитават този шемет наречен фин. министър. Не знам дали разбира от финансии (щот Св. банка си е едно силно напомнящо социалистическо предприятие, дето ни може да фалира, нито прави нещо смислено освен да подрепи този или онзи режим или фалирала или фалираща държава - което май не е баш умение да правиш бюджет), но не разбира нито от политика ... ама хич, не разбира от администрация, не разбира от дипломация и хабер си няма как да прави политика и да има позиции. Момъкът предпочита шоута с пици, да дрънка по радиа, шоу програми и какво ли не, вместо да си седне на задника, да научи как работи ведомството му, как се прави бюджет, как работят данъци и куп други неща. Ако бат Бойко беше на негово място - иди-дойди - борец, пожарникар и какво ли не (макар и доктор на физкултурните науки - Дянков си няма докторат), но кат си с големи претенции и самочувствие - е - па постарай се малко да не изглеждаш на парцал, с който може да се бърше под.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2050816
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439