Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2010 13:14 - Да разчитаме на професионализъм
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 5575 Коментари: 13 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Първо, честита нова година на всички – следват стандартните пожелания. Второ, докато си почивах активно последната седмица, обмислях репликата на един много добър приятел, че ако това ми е активното писане в блога, то по-добре да не си представяме пасивното. И докато обмислях активно моят пасивност по ред причини ми хрумнаха следните две теми, малко в страни от обичайната тематика на divini, но все пак теми: „Сектата „Приятели с Деца”” и „Децата индиго и леличките мъх”.

Обаче.. излизайки от информационната изолация, която си бях самоналожила, разбрах, че в София отново има показен разстрел и пак в София смирението е основна предпоставка за оцеляване.

Убийството на Боби Цанков е поредното, извършено с особена наглост в центъра на столицата. И като че ли вече на никого не прави впечатление фактът, че в 12:30 на обяд на булевард „Ал. Стамболийски”, пътникопотокът е огромен. Важното за медиите и голяма част от активните граждански общества в интернет е, че Боби Цанков си го е „отнесъл заслужено”. Супер!

Не познавам Б. Цанков лично. Но от много години насам неговото име се размотава насам натам из общественото пространство. Но не в това е въпросът. Не е въпросът кой какъв е и на кого какъв се явява. Не е въпросът кой колко заслужено или не си го е отнесъл. Въпросът е, че ние като общество (много далеч от гражданското) вече сме до там привикнали с гангстерските прояви, че изобщо не ни правят впечатление и чакаме настървено дали прогнозите ни за следващия убит ще се сбъднат в рамките на месец или година.

За наша радост убийците, които извършват показни разстрели са професионалисти. Тоест няма невинни жертви, така наречените случайни минувачи. Засега. Защото в 12:30, в центъра на София, такива потенциални минувачи има много. И като погледнем назад в последните няколко години, верно са професионалисти, щото случайните жертви са една, две или най-много три и то на всичкото отгоре от семействата на „знакови фигури от престъпния свят”.

И на горките Маргини не им е лесно. След като, едва ли не, бяха представени пред ЕК като цялата организирана престъпност в България, сега нашите институции ги ползват за всичко. Няма да питам защо се е налагало да ги задържат, тоест защо изобщо са били пуснати. А кога ще ги пускат отново, та да ги приберат при следваща нужда.

„Разчистват се сметки между престъпни групировки” – това изречение, изричано от поредния вътрешен министър, явно трябва да служи за успокоение, че ако уважаемият зрител и гражданин няма интереси в престъпна групировка, него куршум не го лови.

На мен това изречение ми говори само, че държавата е абдикирала от основните си задължения – гаранция на сигурността на всички граждани и правораздаване.
 




Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gothic - Последното изречение казва вси...
06.01.2010 13:41
Последното изречение казва всичко...Надявам се си прочела постинга на toross...
цитирай
2. gantree - :))
06.01.2010 13:47
Не бе, споко. Активно, пасивно, няма значение. Важното е да не се мълчи, а да се приказва. Постоянно.

Боби Цанков - ае без, поне аз. Не може да ми е тема Боби Цанков, особено пък днес, на Богоявление.
цитирай
3. divini - яснотЪ
06.01.2010 13:58
това е темата :) Чакам Цецо Цветанов да получи яснотЪ и да просветли останалите заинтересовани страни. Защото днес се случи чудо, за пръв път оповестиха бройката на служителите на МВР - 61 170.. с нулева ефективност. И причината е основно липсата на политическа воля за реформа..

А за Богоявление си прав. Честит празник на всички!

Поздрави
цитирай
4. divini - gothic -
06.01.2010 13:58
сега го чета..

Поздрави
цитирай
5. gantree - @ divini
06.01.2010 14:01
divini написа:
това е темата :) Чакам Цецо Цветанов да получи яснотЪ и да просветли останалите заинтересовани страни.

Несправедлива си. Цецо е в "положение" в момента. По всички вестници пише, че е арестувал Маргините, а се оказа, че малкия Маргин го нямало. Драснал е някъде, и сега Цецо е тъжен.

http://mediapool.bg/show/?storyid=160401&srcpos=1

Виж и това любопитно изявление
http://news.v2.bgnes.com/view/797677
цитирай
6. divini - в положение
06.01.2010 14:03
ми звучи все едно е бременен... Ужас..ще се размножава. Ако не беше тъжно и жалко, пълната безпомощност на Ц.Ц щеше да е забавна...
цитирай
7. gothic - Май лафа на премиера за "ма...
06.01.2010 14:21
Май лафа на премиера за "материала" важи в пълна сила за кабинета.....
цитирай
8. flyco - "центъра на София"
06.01.2010 15:28
Сякаш ако не те гръмнат, а те пребият в "Меден рудник" е по-различно... или пък това: http://www.ndt1.com/article.php/20050709093153482
цитирай
9. dagma - Преди време имаше държавна инструкция, не я ли помниш?
06.01.2010 20:23
Ако случаен гражданин е в заведение и там влезе добре облечен бизнесмен, гражданинът, без излишно суетене, ненатрапчиво се отправя към изхода с умерен ход, който накрая преминава в бяг. Същото важи за магазини, входове, безистени и т.н.

Ако нямаше смърт историята щеше да звучи водевилно. Застреляно е бандитче в ролята на журналист. Друго бандитче в ролята на служител на държавна агенция дава компетентно мнение по случая. И венецът - очакват се бързи и решителни действия от трето такова - в ролята на министър-председател.

Честита Нова Година! Да си жива, здрава и много щастлива!
цитирай
10. rpatel - Не знам за вас, обаче на мен това у...
07.01.2010 10:34
Не знам за вас, обаче на мен това убийство ми напомня най-мутренските години. А и веднъж като нищо можеше и аз да стана жертва. Беше някъде в средата на 90-те, по това време още ходех на училище. Пътят ми от вкъщи до спирката минаваше през един парк. Беше много рано сутрин, още беше тъмно, аз вървя към спирката през парка, тракам със зъби от студ (беше зима) и гледам буквално на метри от мен двама извадили пистолетите и готови да се гърмят. С каква скорост се ометох, аз си знам. После само чух изстрелите. Дали са се изпозастреляли нямам идея. Обаче като се прибрах след училище баба ми едва не се разплака от щастие, че съм добре. Каза, че чула изстрели и после идвала полиция и тя безумно се уплашила, защото знаела, че по това време съм била в парка. Е, размина ми се. Обаче, си мисля, както се гърмят така по улиците посред бял ден... като нищо ще пострада някой невиннен. И това може да е всеки от нас! Няма гаранция, че утре няма случайно да си на грешното място в грешното време.
Та ние се смеем, че като видим добре облечен бизнесмен заобиколен от горили, е по-здравословно да изчезнем, обаче нещата хич не са за смях! В крайна сметка това, уж, е Европа през 21 век, а не Дивият Запад през 19. Или греша?
цитирай
11. nicodima - За първи път съм тук. Моите поздр...
07.01.2010 12:17
За първи път съм тук. Моите поздравления за актуалните постинги!
цитирай
12. karambol5 - Не знам защо, но ме изби на смях зарди ...
07.01.2010 16:52
Не знам защо ,но ме изби на смях зарди предполагаемата бременност на Ц.Ц.. От известно време не ми беше никак весело,но въображението ми взе ,че си го предтави цветно :)))))
цитирай
13. libertybell - Преди години Иво Карамански
08.01.2010 20:35
беше набеден за капо-ди-тути-капи и ту го арестуваха, ту го пускаха... докато конкуренцията му го очисти.
Сега Маргините изпълняват ролята на "обичайните заподозрени", което ме изпълва с голямо съмнение по отношение професионализма на милиционерите и прокурорите.
ЧНГ и всичко най-най-хубаво:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2046480
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439