Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2009 19:27 - Програмата
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 2944 Коментари: 8 Гласове:
7

Последна промяна: 16.12.2009 19:29


За евентуалния бъдещ референдум да има или няма новини на турски се изписа и изговори много. Да пиша и аз защо е порочно и опасно свикването на национален референдум по темата няма смисъл.

Това, което обаче ми направи впечатление и то най-вече в онзи клюкарник Фейсбук е, че за секунди се сформира десетки групи от рода на „Аз ще гласувам ПРОТИВ новините на турски на референдума”, „Аз съм ПРОТИВ новините на турски”, „Аз съм против „ и т.н. (Тези дето ще гласуват ПРОТИВ е добре да внимават, за кое „против” гласуват).
Не това е проблемът. Проблемът е, че в тези групи участват, при това активно млади хора (голяма част от тях са и в групата „Аз съм ЗА премахването на пълния член”), а една от основните теми е желанието за леталния изход или на всички турци в България или, в идеалния вариант на всички турци + Доган.

Само две думи ми идват на акъла като гледам какво се вихри из интернета: лоботомия и лумпенизация.

Голяма част от същите тези млади и активни граждани на Република България са нацвъкали в профилите си снимки, на които се вихрят в захлас в Син Сити, Най, Биад и другите производни, клипове на най-ориенталските чалги, изпълнявани от най-различни по цвят, пол и ориентация хора.

Никъде не видях смислено обяснение или поне обяснение защо им пречат новините на турски. Няма и как да видя. Те никога не са виждали или чували новините на турски. Защото новините на турски се излъчват по националната телевизия в час, в който всички проучвания сочат, че средната възраст на аудиторията е 80 +.

The Бойко леко стъпи накриво този път. А както знаем той има крехки глезени. Веднъж разпалвайки някаква странно измислена омраза у подрастващото население (до 40 години) и втори път – давайки нова мисия на ДПС. Защото освен да налее масло в жаравицата, останала от ДПС, нищо друго няма да постигне.

Защото на тези, които са ПРОТИВ новините на турски, при един евентуален референдум с летален изход за обществото в България, животът няма да им се промени. Те никога не са виждали новините на турски.

Програма на БНТ

 




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gantree - Здрасти
16.12.2009 19:52
Да, припомнянето ти за дивата чалгия и кючеците, дето ги `фърлят същите тези "противници" на новините на турски език, е напълно уместно и намясто.

За програмата мерси, не се сетих да видя от колко точно са тия толкова фатални за рОдината десет минути.
цитирай
2. miralyub - Сега, да кажа. Новините на турски не ...
16.12.2009 19:57
Сега, да кажа.
Новините на турски не са ми приятни.
Но пък референдумът е най-тъпата инициатива за свалянето им. Първо, защото нито един Референдум в БГ не е докаран да е достатъчно масов, за да е успешен... И този няма да бъде, помнете.
И второ, защото гълта много пари и ще си остане един непремерен и ненужен харчлък.
цитирай
3. mamkamu - :)
16.12.2009 21:55
Повечето от тия, за които говориш просто повтарят мнението на Волен. По този начин си мислят, че са върха на патриотизма. Но същността на патриотизма не се изразява в това, да отричаш правата на другите. Напротив!
цитирай
4. dagma - Радвам се, че пак пишеш :)
16.12.2009 22:42
Все повече се убеждавам, че е добра идея да не "ползвам" екстрата Фейсбук. Представям си изтънчено оформената мисъл: As 6te glasuvam protiv novinite na turski.
цитирай
5. vselenche - Е, да, но...
17.12.2009 00:44
И някой трябва да донесе тук за ставащото там, във ФБ, вкл. и обратното действие - написаното в блоговете да постне там, за ограмотяване.
А по темата на поста ти и аз изчетох бая мнения, но се спрях и замислих главно върху това - "Върховният стрелец на републиката бащински съзря капан за „политическото животно“ Борисов" от Инджев, http://ivo.bg/2009/12/16/върховният-стрелец-на-републиката-съ/

И още нещо интересно за референдума в Рога и Копита - http://networkedblogs.com/p21162101

Волейко бори кражбите на Сердоган с референдум
Написано от Рога и Копита | 15 Декември 2009

Току що информационните агенции разпространиха шифровано съобщение, което Рога и Копита тукакси разкодира и го предоставя на читателите си в суров вид. А то гласи следното: "В отговор на откраднатите милиони от Сердоган и поради безсилието на Цвелчев да въздаде правосъдие, гражданинът Волейко ще организира референдум за новините на турски език по БНТ."

Очаквайте гоце
цитирай
6. анонимен - miralyub "референдуми&q...
17.12.2009 10:22
miralyub "референдуми" досега в България са провеждани 2-3 пъти - и са били достатъчно масови.

Не трябваше да има никакъв референдум - просто ги спират и това е.
цитирай
7. given - На мен пък са ми интересни комент...
17.12.2009 11:01
На мен пък са ми интересни коментарите на т.нар. "демократи" сред блогърите, които отказват да приемат елементарния факт, че ако на тях тези новини не са им неприятни, то има хора (очевидно доста), които не са на това мнение. След като една немалка част от обществото желае този референдум, то най-нормалното нещо, което властта може да направи, е да им го предостави. Не знам защо въобще се говори за тези 15 млн. лв., след като това са парите на същите тези, които искат референдума. Ако толкова желаете у нас да има гражданско общество, трябва да се научите да приемате мнението на останалите, особено когато са мнозинство.

ПП- За псевдо-патриотизма във Фейсбук съм съгласен, но там по-скоро става въпрос за комплекси. Явно хората имат вътрешна потребност да се присъединяват къмр азни групи, независимо какви са те. А потупването по гърдите с думите :"булгар, булгар", е само бонус към създалата се ситуация.
цитирай
8. flyco - =
18.12.2009 11:36
Така и така не можах да разбера какъв беше повода за раздухването на тази тема. Нямаше повод. Има обаче интереси, както и благодатна почва. А защо има благодатна почва за такива теми? Едва ли ще е виновна само чалгата, ДС и комунизма. Още предложения?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2049950
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439