Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2009 11:45 - Новите маймуни и старите кучета
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 2332 Коментари: 3 Гласове:
8



Обичам интернет! (точка) Живея с него и дори не мисля да го сменям с друг. Повод за този невъздържан изблик на чувства е, че благодарение на глобалната мрежа, мога да гледам сутрешните блокове на телевизиите в по-нормални часове, а именно след като съм си изпила кафето, което прави денят ми да започне смислено, а не с Баречко примерно.

Поводът за заглавието вече е по-друга работа. Веднага ще уточня, че под „старите кучета” визирам предишните управляващи – БСП, НДСВ и ДПС. Обаче това с маймуните от къде дойде, още не съм много сигурна. Дали, защото в момента слушам Бареков, дали, защото голяма част от новите управляващи се държат неадекватно – не знам. Най-вероятно е комбинация от двете. И по-скоро да е от Бареков.. но пък звучи добре. Защото от Герб, с малки изключения, се държат като патета в кълчища, особено що се отнася до законодателство и администрация. Но „Новите патета в кълчища и старите кучета” някак си не звучи.

Безспорно по-лошо управление от предишното България не е виждала. Безспорно корупцията никога не е достигала до такива размери. Само че е безспорно и друго. Те се ошлайфаха. Стояха и стоят стабилно в медийното пространство. Нямаха и нямат никакъв проблем да говорят неща, в които и сами не вярват без да им мигне окото.

Новите от друга страна се държат наистина като патета в кълчища. В момента вече съм на записа от БНТ и слушам министър Трайков, който явно не е наясно, че на журналиста не му казваш какви въпроси искаш да ти задава или не в ефир. Бойко при Цветанка в неделя само дето не й иззе микрофона и не я изхвърли от студиото, „Госпожа”. Фидосова вчера при Милен Цветков се държа безкрайно просташки, дори и за закърнялото чувство на българите към естетиката.
Колкото до политическите решения – те се сменят през час, обръщат се на 180 градуса, а най-обезпокояващото от всичко е, че се наблюдава липса на координация между различни звена в управлението.

В никакъв случай не казвам, че цитираните журналисти, особено първите двама, са ми сред любимците. В никакъв случай „старите кучета” не трябва да се отърват от наказание за престъпленията си. Напротив, най-искрено желая на новото управление късмет и успех да се справят със ситуацията, в която се намира страната. На никого не е отказана помощ или съвет.

Обаче… ако не разберат, че се цакат сами, ако не разберат, че срещу себе си имат точно това, стари кучета, опитни и хитри в измъкването ще започнат да изглеждат смешно. А по-лошото е, че ще вдигнат рейтинга на БСП и ще им върне блясъка пред техните избиратели.

За по-малко от 5 дни, за две интервюта дадени от представители на Герб, БСП написа петиция, жалба, резолюция или там каквото е, оглуши Европейския и Националния парламент, пусна представители из всички и всякакви медии, заведе съдебно дело и изобщо го играе мъченик в момента. В момента, в който трябва да е натикана в ъгъла, БСП изкарва дивиденти на гърба на Герб.



Тагове:   новите,   маймуни,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. jedi - Тъпо ни е управлението
23.10.2009 14:54
Колкото и да ми е болно!
Вместо да ги отстрелят със заглушител, безмилостно и хладнокръвно, те им вдигат рейтинга и е много вероятно да ги вдигнат на крака. Тая хитра, гнила и опитна червена сган не е за подценяване и докато управляващите продължават да си играят на предизборна еманципация, може в един момент да се окажат в позицията на поднасящи услужливо шишенцето с амоняк под червения нос, без да си дават сметка какво вършат.
Поздрави.
цитирай
2. mph - *
23.10.2009 17:48
Не липсва ли някой в списъка на старите кучета?
цитирай
3. luben - права си за тези неща
26.10.2009 12:57
ала забавното е, че бсп изглеждат жалки, а герб ... сякаш набира още рейтинг въпреки гафове и некоординираност. Понякога политиката е емоции, а не рационализъм. БСП е ошлайфано от десетилетия с АОУНСУ-та, школи, яка вътрешно партийна борба и интриги там и въпреки това сега изглежда ужасно зле. Малко хванах от информацията за конгреса им, но и там бе пародия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2048973
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439