Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2009 10:08 - Проблеми за решаване
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 4573 Коментари: 13 Гласове:
9



Писано в особено настроение:

За пръв път от началото на прехода в синя София няма да има синя кандидатура. Това не е толкова страшно, колкото изглежда на пръв поглед, а може да бъде тълкувано като сигнал и симптом на проблемите, които дясното в България има. А проблеми има и би било смешно да продължаваме да ги отричаме. Проблеми има и те не са предизвикани от външни зли сили, а са си автентично вътрешни десни проблеми, злите сили само се възползват от слабостта, която тези проблеми предизвикват.

И докато ДСБ даде ясна заявка на националното си събрание, че има желание и намерение да реши проблемите и да продължи напред, представяйки политическите си намерения за 2011 година, то в СДС нещата продължават да са несигурни и мъгляви. Докато в ДСБ започна някакъв диалог вътре в партията, то като че ли в СДС той е изнесен изцяло през медиите, давайки нееднозначни сигнали на избирателите. Докато в ДСБ е изразена категорична воля за коректно отношение към партньорите в Синята коалиция, то в СДС се чуват гласове, че такава коалиция няма.

Вътрешнопартийните проблеми, трябва да останат точно такива – вътрешни. Показването им на широката общественост не е символ на смелост и желание за промяна, а тъкмо обратното – показва страх за собственото оцеляване. Докато СДС – София продължава да се представя като отделно, нямащо нищо общо със СДС звено, всички, включително и избирателите на Синята коалиция, ще приемаме СДС като слаба и нефункционираща партия.

Нелепо е от страна на представителите на софийската организация на СДС да продължават да твърдят, че съвместния проект „Синя коалиция” не работи, най-малкото, защото част от тези хора заемат избираеми длъжности благодарение на  този проект или на предхождащия го „Алианс за София”. Смешно е тези хора да забравят, че наистина са избрани. А това беше един нелек избор и за симпатизантите на СДС, и за тези на ДСБ. И би било хубаво това да бъде оценено и от избраните.

Проблеми има и те трябва да се решават, а не да само да се посочват в медиите и по този начин да се приема, че те са нечий друг проблем. Амбицията за самоизтъкване на някои от ключовите лица на СДС, може да бъде пагубна за партията и нейното бъдеще. Непрекъсната конфронтация с лидера Мартин Димитров, освен до пилеене на ценна енергия няма да доведе до нищо друго. И доказателство за това е непрекъснатото усилие на господин Димитров да доказва, че решенията на структурите са важни за него и той се съобразява с тях, вместо да се заеме със сериозните и значими задачи, които СДС като част от Синята коалиция има за извеждане на държавата от кризата, в която е затънала.

А може би е време и Мартин Димитров, да се покаже като такъв, какъвто непрекъснато го обвиняват, че е, а именно лидер, който не търпи компромиси и глупости. Той беше избран според устава на партията и той носи отговорността да оправдае доверието на избирателите и поддръжниците на СДС. Лидерът е водач на партията. Той дава насоките за развитие. Той е този, който защитава взетите политически решения. Той е този, който трябва да си сложи в ред партията, за да може след година тази партия отново да я има и то не само като абревиатура и марка.

Посочването и признаването на проблемите е крайно неприятна и тежка задача. А и само нейното изпълнение не е достатъчно, за да се продължи напред. Но проблеми се решават и отстраняват.

Време е!
в. Седем 14.10.2009

Повече и по-интересни неща, четете в днешния брой на в. Седем




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. miralyub - да си решават проблемите овреме, че ...
14.10.2009 10:13
да си решават проблемите овреме, че няма и да усетим как местни избори-2011 ще потропат на вратата:).
и тогава няма да има прошка за неподготвените.
цитирай
2. divini - Мира :)
14.10.2009 10:17
Да решават, да решават... колко да решават? :)

Но да, време им е да се стягат, а не да хленчат по ъглите..

Поздрави
цитирай
3. gantree - а пък моето
14.10.2009 11:51
настроение е далееееч по-особено :)))
В състояние на пълен покой се намирам по отношение на тия мишоци от СДС.
На един акъл сме. И аз не ги ща да ги виждам, дори. Камо ли нещо повече.
цитирай
4. анонимен - НИКОЛИНА
14.10.2009 11:58
ПРИВЕТ !
Аз живея извън столицата,в доста голям град.При нас сработи проекта СИНЯТА КОАЛИЦИЯ - пак сме си седесари и десебари и то с характер,но общо сме срещу герберите и си правим взаимни компромиси.Успехът ни е : депутат и то от ДСБ.Издаваме си и бюлетин,който се разпространява безплатно.Последните години аз упорито се стремя да координираме действията си за засилване връзката ръковидство - местна организация. И това го правя доброволно,без ръководството,като дори не съм член на ДСБ,а само регистриран симпатизант.Щом като при нас може,значи това е възможно навсякъде. Явно кариеризмът на СДС в София надделява и се погазват принципи.
цитирай
5. gantree - @ Нина
14.10.2009 12:13
Ех, ако можеше да се сменим ...
Не знам каква е формулата за разбирателство с Иван Сотиров, Боби Бориславов и Личо Гогов. Дори елементарната чисто човешка поносимост е "мисия невъзможна". Мислех да напиша, че дори и Бог би бил безсилен да ги изтърпи повече от пет минути в едно помещение със себе си, и се сетих за един пресен "богословски" виц. Един физик открил Бога, и станал усърден неофит. Отецът му го намерил малко странен като човек, и го попитал "- Знаеш ли, синко, какво е Божията сила?", а физикът без никакво замисляне му отвърнал "- Божията сила е ... Божията маса по Божието ускорение" :)))
цитирай
6. tili - Само чета
14.10.2009 12:26
и не коментирам... То се видя какво стана, а има ли изход - не зная!
цитирай
7. divini - СДС....
14.10.2009 12:29
@ Николина - аз и регистриран симпатизант не съм, нищо не съм.. но пък съм вътре в нещата. Още миналата година в Плевен от местната СДС организация ми заявиха.. "Марийче, ние тук с ДСБ-то си работим заедно, пък вие в София каквото щете правете" :) В СДС София се творят странни неща..а СДС - София е една от най-невзрачните и неработещи организации на СДС в страната..Просто Мартин Димитров му е време да се покаже лидер и да почне да кастри туморите.. това е

@Ган, остави го Личко Гогов вече намира :)

Поздрави
цитирай
8. gantree - @ divini
14.10.2009 12:49
divini написа:
Ган, остави го Личко Гогов вече намира :)

Нищо не съм му направил аз на Личо специално. Обаче тоя вирусоносител пръв се провикна да подкрепяме Фандъкова, и видя какво стана накрая. Заразиха се и генерала, и Темплар се зарази, и видя какво стана, всички се заразиха. Личо си е чисто ОМП, мен ако питаш.
цитирай
9. divini - ОМП?
14.10.2009 12:59
нещо това не мога да го схвана какво означава :)

А Личко Гогов се видя в състояние на медийна значимост и почна да ръси шедьоври :) Това му е на Личко според мен.
цитирай
10. gantree - хахах
14.10.2009 13:05
ОМП си е ОМП :)))
Оръжие за Масово Поразяване, модел "ЛГ".
"ЛГ", нали разбираш, това е джобен и високоефективен секретарски модел ОМП.
цитирай
11. luben - Не
14.10.2009 13:37
знам за Личо, Дичо, Фани...но и се съмнявам, че изобщо ще гласувам. Даже съм почти сигурен. ГЕРБ не е партията, на която симпатизирам, нищо че може да се окаже успешна в разбиването на тройната хидра, но явно ще чакам докато СК си издигне кандидат. Едно ми е особено - по принцип считам, че трябва да се гласува, но ББ и производни не са моите преференции. Каквито и решения да взимат партийните централи там.
цитирай
12. gantree - @ luben
14.10.2009 13:42
luben написа:
Едно ми е особено - по принцип считам, че трябва да се гласува, но ...

Няма проблем да гласуваш с невалидна бюлетина. Можеш в нея да си ги отметнеш всичките, за да няма сърдити. Гласът ти ще се отчете, но няма да бъде добавен към никой от кандидатите. Така хем съвестта ти ще е чиста, хем няма да подкрепиш никого, щом си нямаш кандидат. Аз, например, ще постъпя по този начин.
цитирай
13. анонимен - Спомням си лозунга на един " велик мислител" :
14.10.2009 15:06
" Преди да се обединим, трябва да се разграничим."
За първи път имаме щастието да видим и следим ,този път явно, какво става в " единната" от сто и няколко години партия - " юмрук на пролетариата". Явно призивът за разделяне е заради разпределение на пари и власт в партията. Обединението е от страх да не изчезне от политическото пространство .
Защо много ми прилича на случилото се с партията на "синята идея" след 2001 г. ? Или тогава се случи това, което сега става в БСП ?



цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2051127
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439