Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2009 22:43 - Докато ние спим
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 3291 Коментари: 12 Гласове:
6



Определено не съм в най-лъчезарна форма, тоест ако някой очаква да се позабавлява тук е объркал адреса. Състоянието, в което сме изпаднали ние, симпатизанти и избиратели, лидери и политически лица на Синята коалиция е много подобно, ако не и същото, на летаргия. Нещата се случват, а ние леко попридремваме в чакане на Годо, или поне на някакво признание от него. А в т.нар. държава се случват сума ти забавни неща, които ние, вторачени в себе си, леко и небрежно проспиваме.   Като се започне с престъпното отношение на министъра и премиера към МВР, мине се през закона за амнистията и амнезията към Доган и се стигне до днешната гавра с Конституцията.   За МВР съвсем скоро ще споделя мнението и притесненият си тук. Просто ще изчакам и утрешния протест как ще протече. Но искам да заявя отсега, че не може да има силна правова държава със слабо министерство на вътрешните работи, но няма правова държава, която не зачита решенията на съдилищата си.   За Доган и неговата липса в пространството, празнотата сама говори.   Току що гледах репортаж на БТВ по тема, за която чух и през деня: „Партия “Мюсюлмански демократичен съюз” ще е учредена днес в поповското село Славяново, в нея са „добре дошли всички граждани, които са приели нормите, които изповядва ислямът.”   В репортажа бяха показани част от ‘’учредителите”, които били дошли за кебапчетата и веселбата и не бяха разбрали, че ще учредяват партия.. познато нали…   Чл. 11 от Конституцията на Република България (4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.   Но на въпроса, не се ли притесняват, че са противоконституционни, лидерите на партията задават въпроса „А Християндемократическата партия…?”   Тук, в блог пространството и не само, имам приятели, които ще обяснят в пъти по-добре от мен ценностите на Християндемокрацията. Това, което аз знам, е че тя не селектира хората си по верски принцип.. става дума за ценности, а не за религиозна принадлежност, докато в новото формирование са „добре дошли всички, които изповядват исляма”…   А ние спим..  и докато спим, се случват неща…може да станат и страшни неща….




Гласувай:
6



1. miralyub - Доган си отгледа тази алтернатива- ...
26.09.2009 22:47
Доган си отгледа тази алтернатива- това е.
И сега ще се избият кой да владее мюсюлманите. А пък на нас май ще ни кипне веднъж-завинаги от цялата депесарска простотия.
цитирай
2. divini - Мира,
26.09.2009 22:51
не знам..кое е причината кое е следствието,Доган или незачитането на Конституцията, но аз предлагам да я махнем, така или иначе никой не я зачита, камо ли да я спазва.То и процедурата по избирането на новия кабинет прескочи установените в нея правила, какво остава за нещо друго..

А ние спим..
цитирай
3. galinabg - Не, Мари, НИЕ не спим!
26.09.2009 23:26
Заспалите са едни други хора, на едно друго място.
Фактът, че пишеш за това - озачава ,че не спиш! И те прегръщам за енергията, с която го правиш!
И аз подлудях, като гледах репортажа! Реагирах по начина, по който и ти - Конституцията!!!
Чакам, с нетърпение, реакцията на институциите, които още утре трябва да обяснят какво се случва в държавата ни?!?!
Какъв мюсюлмански, какъв демократичен и какъв съюз?!
Ако някой нещо се е объркал - във вторник, прокуратурата би трябвало да каже ,че такава партия вече няма.
Ако я "правят", за да пренасочи вниманието от ДПС към нея - това вече ще нещо много страшно....

цитирай
4. divini - Галя,
26.09.2009 23:29
и аз те прегръщам!
Колкото до ДПС, те хората си го казват "Ние сме приятели на Доган, а дали той ни е приятел, питайте него".... без коментар..
цитирай
5. sowhat - наскоро говорих с янчев
26.09.2009 23:31
за книгата на ориана фалачи - силата на разума.
те просто ще ни асимилират, а ние- ние ще си спим.
страшното е че го видях как се случва в македония. тях не ги интересува дали ще имат здрави, умни или образовани деца. за тях е важно само да имат деца. много деца.

така че , днес деца, утре партия, в други ден властта и управлението
цитирай
6. divini - Соу,
26.09.2009 23:34
книгата е потресаваща..
Въпросът е много сложен и трябва да се мисли много..за да не стане тук не само като в Македония. И в никакъв случай не трябва да допускаме да се насажда омраза към някое вероизповедание или етнос...

цитирай
7. gothic - да се мисли много..
27.09.2009 01:19
Обаче точно това липсва. Тези които мислят, са изтласквани, тези които ги мързи да мислят - турси сериали и реалитита и те съвсем се отучават, а младите съвсем откровено ги учат ДА НЕ мислят, и ги убеждяват че това е нормално и норма...
цитирай
8. radalia - Родното село на дядо ми...
27.09.2009 08:45
На времето там са се раждали и живяли само християни...
цитирай
9. анонимен - Ти със сигурност не спиш
27.09.2009 10:17
Напълно споделям мнението на galinabg. Ти със сигурност не спиш. Но ако продължаваме в същия дух многото, статистическото електорално явление, то много скоро шумно ще се събудим. Единственият ми проблем по темата е, че управляващите воглаве с Бойко Борисов имат огромен икономически и политически интерес от това, което се случва. Изтърбушени полицаи от едната страна+скапан народ, а от другата верски фанатизъм, вече облечен в "законова" рамка...

Разделяй и владей, както беше казал ВИП човеко по прекор Тато! Сега охранителят му е заел неговото политическо място. И както се вижда работи добре с медиите както преди 20+ години. Дори другарите им от БКП отбелязват това!
цитирай
10. evrazol - Май с тая партия
27.09.2009 13:28
Доган ще се изсули по търлъци. Вероятно е обещал на Бате си Бойко да кротува и ле-е-екичко да се оттегли, като му остави в замяна елиминация на ДПС и нов противник, срещу когото да се бори. Ние публиката, можем само да гадаем, но не мислете че това се случва без благасловията на Доган. Той ще се оттегли с всичко откраднато. Щото онова което не се купува с пари се купува с много пари.
цитирай
11. gantree - :))))
27.09.2009 14:20
Селлям аллейкум, аркадашлар :)) Аннаа, аллък сени гиди :))))
цитирай
12. анонимен - Атака!
28.09.2009 15:42
Победа!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2051266
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439