Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2009 19:21 - Гласувай доверие и започвай да търсиш… убежище…( До този, до когото може да се отнася ІІ част)
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 6441 Коментари: 16 Гласове:
0



В предишните избори, които бяха много, много отдавна, чак около по-миналата неделя, не обърнах особено внимание на предизборните послания. Тоест не ги взех на сериозно. И как да ги вземеш на сериозно, като едните ти обясняват как в ЕП ще стимулират „образованата раждаемост” в България, а пък другите, че ще защитават интересите на българските пенсионери, пак от ЕП. То това последното е все едно сега мажоритарните кандидати от Благоевград да твърдят, че в България има само едни пенсионери, които имат права и това са благоевградските.

Не че има две кампании, една си е, която се преля във второто полувреме. Онези с българските пенсионери, сега обясняват, че са на наша страна. Но аз не помня откога не съм играла на стражари и апаши, та да искам някой да е на моя страна. А и ако те са на моя страна, то кой е врагът, при положение, че те са на власт и не би следвало прав враг да е останал?

Лозунгът на ДПС си е същият като от миналата седмица… Гласувай доверие и намери подкрепа и сигурност.. Тук има два прочита. Единият, с който ще започна, ироничния и другият, от който ме втриса..

Това „намери” е като извадено от игра на криеница.. „Ти гласувай пък после търси” .. или като игра на топло и студено.. Гласуваш – допускат те до участие – започваш да търсиш доверието, а те ти викат топло и студено. Освен това, за мен остава недоизяснен въпросът „Какъв тип довери?” щото то доверието е като крушите и ябълките, има различни сортове… и тук минавам към вторият прочит…

Един призрак броди из България и това е призракът на Доган. Във всякакви нощни часове той се появява пред събраната тълпа, говори им странни неща и отива, във вече още по тъмните часове, където други слисани хорица чакат да чуят словото му. Аз лично до момента никъде не видях запис от проявите на Доган по страната, а само снимки. От тези снимки си личи само, че навън се стъмва, а нещо лицата на хората не ми изглеждат въодушевени, но може и да бъркам…

image
(aз тук усмивки не виждам...)

Почнах да се втрещявам от изявленията на Доган преди няколко дни. ..

В няколко медии прочетох следната реплика: Не искам да правя пазарлък, само ми върнете това, което съм ви дал през последните четири години под формата на доверие за нашата листа..

Въпрос едно – какво си им дал? Въпрос две – подлежи ли това на пазарлък? И… Що за мръсна сделка са сключили тези хора, та да ги изкарват по нощите, за да им говорят за издължаване….?

image

За мен ДПС не е етническа партия, а е структура на ДС. ДПС използва по милиционерски начин етическата структура в България. Не знам дали мога да го формулирам по ясно. Една мафиотска структура се крие зад фасадата на хората с турски имена, на които пък им насажда, вече 20 години, страх от изкуствената заплаха на хората с български имена.

Доказателство, поне лично за мен, е … В село Буково на импровизиран митинг на площада Ахмед Доган и Ахмед Башев разговаряха с придошлите да ги посрещнат и видят стотици симпатизанти. „Генетичният код тук е много силен и няма нужда да ви агитирам”, обърна се към тях лидерът на ДПС. Той благодари на ветераните и основателите на Движението за тяхната силна вяра в каузата на ДПС. Към селяните от Буково Доган пое ангажимента да съдейства за довършването на строителството на джамията.

Цитатът е от сайта на ДПС… Тези и подобни реплики от страна на Доган за мен само насаждат разделението между гражданите на България. Създава се своеобразен омагьосан кръг, чиято движеща сила е страхът (и на българите и на етническите малцинства), а единствен бенефициент – Доган и ДПС. 
И добре се справя.. и аз започнах да се плаша.:

 „.... нека в Якоруда гласовете за ДПС да бъдат 90%, а не само 82% както беше на евровота!”

Този път идваме тук за да останем! Голямата ни цел е да бъдем първа политическа сила в област Пазарджик

А  като хор на банши, зад гърба на Доган, разни престъпници вещаят какво ще се случи или не в страната..

Как да не ме хване страх..

До този, който би гласувал за ДПС:

Гласувай доверие на Доган и започвай да търсиш убежище. Защото сега глсувал ще гласуваш винаги, независимо дали искаш или не. Ще кажеш,.. Да ама той ми дава хляб.. А аз ще ти кажа.. Без него и сам ще си изкараш и за хляба, и за къщата… Ти ще кажеш… Той ме пази от Волен и Расате, а аз ще то отговоря.. Той ги надъхва срещу теб..

До този, който би гласувал за ДПС:

Ако ти и твоите близки, този път не гласувате за ДПС – нищо лошо няма да ви се случи. Напротив, ще дишате и живеете много по-леко! Винаги е по-леко, когато страхът изчезне и я няма сянката на терора..

До този, който би гласувал за Доган..

Гласувай му довери и всички трябва да търсим убежище…




Гласувай:
0



1. haralanov - Здрасти!
22.06.2009 19:27
И за мен ДПС не е етническа партия,а структура на бившата Комунистическа Държавна Сигурност!Поздрави!Постингът е повече от актуален и добър.
цитирай
2. thetrooper - Поздравления!
22.06.2009 20:09
ДПС=ДС. Аз бих добавил, че една от пърите стъпки на следващото правителство (естествено, ако е без участието на Доган и сателитите му) трябва да бъде поставяне на ДПС извън закона и арест и разследване на Ахмед Доган!
цитирай
3. bogolubie - divini,
22.06.2009 20:12
по телевизията Доган пред журналисти си каза, че най-сигурно се управляват хората чрез страха. Дори не се срамуваше да го каже, сякаш това е най-логичното отношение към хората, за да бъдат управлявани, а той най-хитроумният властник. За съжаление цял един народ прие страха и той успя много да постигне в действителност. Жалкото е, че този народ още разчита на многото партии, т.е. на раздробяването, а отблъсква единствените, които отдавна се борят против този гений на злото, не признават техните реални дела, тяхното постоянство и пак разчитат на други, които запяха тази песен предизборно, а досега не са показали нищо съществено. Неблагодарността е страшна.
С поздрав: Естир!
цитирай
4. bogolubie - thetrooper,
22.06.2009 20:15
това ще стане!!!
цитирай
5. divini - .. той си говори.. керванът си е кервансарай..
22.06.2009 20:16
Лошото е, че Доган не се крие.. Лошото е, че ние си траем.. Лашкането от паритя към партия никога не съм го разбирала... Новоизлюпените пророци като Яне и неговите приятели вече са с по пет шест сменени партии зад гърба си.. И такива като тях само размиват вота..

Но както вече ми стана навик да казвам:

"Смело братя след ламята..."

Поздрави
цитирай
6. jedi - Не съм расист и атакист, но...
23.06.2009 01:13
...но ще задам следният наивен въпрос: колко германци живеят в Полша и колко от тях са в парламента, под формата на етническа партия?

Защо въобще трябва да имаме ДПС? Права и свободи? Кои нямат права и от какво/кого не са свободни?

Съгласен съм с автора напълно. Хората на снимката изглеждат като новобранци на първия си ден в казармата - уплашени и съгласни...

И изтъпанчили насила децата на първия ред. Какво ли искат да покажат с тия постановки...
цитирай
7. анонимен - BULGARIA a ne BULGARISTAN!!!!
23.06.2009 09:14
Do vsi4ki koito se 4uvstvat Bulgari i obichat nashata rodina.Glasuvaite na predstoja6tite izbori i ne ostavjite sudbata i bude6teto na decata ni v rucete na Dogan!!!!Mnogo mi se iska i vjrvam 4e edin den v BG 6te se jivee taka kakto zaslujavame da jiveem a ne kakto v momenta.Imame si vsi4ko neobhodimo i stranata ni e rai samo njamame nujda ot Dogan4ovci i DPSe da sa v parlamenta.Sramota e be hora .Imame li BG partij nie bulgarite v Turskijt parlament?Gledam novinite i vupreki 4e ne jivej v BG v momenta ne moga da opi6a kolko bolno mi stava kato gledam kak njakakuv samozvan turski fes obijsnjva kak toi razbiral ot politika i kak edva li ne bez nego BG njamalo da ja ima.Iskam da se oburna kum vsi4ki normalno misle6ti hora i da prizova da ne ostavjme upravlenieto ne rodinata ni v rucete na mrusni i dolni goveda!!!Bulgari ne pozvoliavaite istorijata da se povtori i da sme otnovo pod Tursko robstvo.Edva li njakoi koito e bulgarin i koito milee za Bulgaria bi iskal tova da se povtori.Ako oba4e ne glasuvame na predstoja6tite izbori riskuvame to4no tova da stane.Dogan4o 6te ni upravljava i togava tejko na vsi4ki bulgari!!!!!
цитирай
8. анонимен - Доган в ролята на Че Гевара
23.06.2009 10:26
Явно среднощната революционна форма на предизборна агитация се услажда все повече на Доган. Той започва да се вживява все повече в образа на жертвалия се в името на свободата на поробените си братя Че Гевара. Парадоксът обаче е, че братята му са поробени от собствената му негова партия, а подтекста на действия и апелите му доста ми напомнят за времето преди 10.11.1989 г. когато се бореше за " права и свободи ". Изглежда все още не е разбрал, че времето вече е съвсем друго. Много опасно е когато някой започва да прави непозволени опити да надскочи собствената си наглост !
цитирай
9. flyco - ...
23.06.2009 11:55
Ако си беден и слаб много трудно можеш да живееш извън групата, а там където е електоратът на ДПС групата е само една. Тази група не е създадена от ДПС, не е обединена около партийната и програма или устав и точно в това е проблема. Паразитът ДПС е припокрил тези хора и заглушава всички алтернативи. Ако нашите политици продължават да се правят на ощипани моми и да заявяват, че проблем няма, то значи те са част от проблема, а не от решението. А когато не си член на групата и използваш страховете на хората в нея за собствена легитимация, тогава не си просто част от проблема, а негов фундамент.
„Генетичният код тук е много силен и няма нужда да ви агитирам”!!! Какъв генетичен код бе? На никой ли не му пука от тези думи? Та те издават същността на паразита ДПС, това не е политическа партия и следователно не може да участва в политическия живот. Не допустимо е лидерът да говори по такъв начин и да няма последствия. Държавата реагира ли? Но какво ли питам, това е доказателство, че държава няма!
цитирай
10. luben - На моменти
23.06.2009 13:25
бих искал да мога и да гласувам Против... ДПС са ужасно нагли (не че серго-ватмана е по-малко нагъл) - тук хич не става въпрос за етноси, а за един много умен индивид, който направи паяджина от връзка (според мен 90% от отговорните фактори в тая паяджина са си българи), с които дърпа много български финансови потоци. Далавери Печалби и Сараи (ДПС).
цитирай
11. buket - Държавата
23.06.2009 15:13
Тя е подредила нещата в малките населени места хората да са силно зависими от общинските владетели. Ако не си подчинен, изолират те, това е страшното. Добиче изолирано вълци го ядат.
цитирай
12. viovioi - За ДПС и Доган или лошо или нищо. Аз лично изпитвам нетърпимост.
23.06.2009 15:56
Не съвсем по темата но предполагам знаете че
свалят "Национална Гвардия",и заливат ефира с турски сериали. Перла, 1001 нощ , Сълзи на Босфора и т.н. Общо по 3-те национални медии вървят 7 турски сериала???!!!! Става страшно, а ние тук си чатим, ли чатим. Трябва да се действа, да се даде някакъв отпор на турцизирането на националните ни медий. Кошмар. Пълен кошмар и безизходица
цитирай
13. viovioi - И да добавя още нещо.
23.06.2009 15:59
ДПС като етническа партия е в основата на Американската програма "Плана Ран-ЪТ".До тук ни доведе плана за икономическо , морално и физическо унищожвана на България "Планът Ран-ЪТ" замислен в САЩ и реализиран от икономически експерти от САЩ, последователи, в т.ч. български политици, икономисти, анализатори и пр. Крайно време е техните имена да бъдат огласени и да бъдат съдени за предателство. Всичко за което пишеш, всичко което се случва е "по план Ран-ЪТ" !! Мизерници, предатели, сган проклета! В ада да горят
цитирай
14. divini - Taka...
23.06.2009 16:05
ДПС за мен не е етническа партия.. използва етническите послания като инструмент за манипулация...
Не знам какво е "Национална гвардия", но ако е предаването на расате е съвсем в реда на нещата по време на предизборна кампания, кандидатите за депутати, какъвто е и той, да не излъчват своите предавания..

А Гвардията на Расате също е ужасно вредна.. Насаждането на омраза, на едни и без това комплексирани младежи, до нищо добро няма да доведе..

Имайки предвид, че Ирена Кръстева изкупи каквото можа на медийния пазар, изобщо не трябва да се учудваш какво пускат по телевизията...

Но дпс не е етническа партия..

Поздрави
цитирай
15. gantree - @ Вио
23.06.2009 16:54
Ае на бас, че Доган не е американец?
цитирай
16. анонимен - aisi
05.07.2009 17:06
aebe koi pak e kazal 4e dogan e amerikanec,palni gluposti i tozi deto go e kazal e palen idiot.ok li.vsi4ki znaqt kakav e DOGAN.samo DPS.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2048841
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439