Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2009 13:29 - Време е! Нека кампанията започне сега!
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 3970 Коментари: 6 Гласове:
0



Кампанията свърши, да започне кампанията! Това е първото, което ми идва наум за ситуацията, в която се намираме всички. Няма време за вайкане, сръдни и тръшкане. Такъв е животът, ситуацията е такава. Имаме по-малко от месец, за да покажем на още повече хора, че е време добрите да спечелят. Време е правилата да имат значение и е време те да почнат да се спазват.
 

image

Да, можеше двама от седемнайсетте представители на България в Европейския парламент да са наши. И още не е късно. Да, можеше предизборната кампания да се съсредоточи в послания към избирателите, вместо в борба за юридическо оцеляване. И послания бяха отправени. На всички им стана ясно, че ние водим битките си честно. На всички им стана ясно, че ние можем много повече. На всички им стана ясно, че ние имаме своето важно място, с което трябва да се съобразяват.

Приключилата кампания протече меко казано странно. И не говоря само за това, че чрез нарушаване на законите и Конституцията се опитаха да ни спрат. Дори не и за това, че управляващите започнаха своята кампания много преди официалното начало, че използваха всички инструменти на управлението, за да манипулират резултатите. Това трябваше да е кампания, посветена на изборите за Европейски парламент. За пръв път ние, българите, имахме възможност да участваме в един изключително важен демократичен процес заедно с другите европейци. Посоката на общото ни европейско бъдеще несъмнено зависи от резултата на тези избори. Но вместо да се чуят послания, които поне малко да съдържат и намек за европейските перспективи и предизвикателства, с малки изключения, се чуха доста чудати, дори понякога налудничави, нереални и нелогични послания.

Една от управляващите партии, чрез обещанието, че нейните представители в Европейския парламент, ще защитават интересите на българските пенсионери, веднъж си призна, че като управляваща не може да го направи от България и второ, че не познава принципите и механизмите европейските институции. Или съвсем умишлено заблуждава избирателите.

Много от париите си позволиха да трупат дивиденти, разпространявайки заблудите, че отварянето на блоковете на АЕЦ Козлодуй зависят по някакъв начин от Европейския парламент.

Но една от челните позиции по нелепост на обещанията, държи едно формирование, което до момента е показало единствено, че може да вдига страшно много шум и да не предприеме реални и конкретни действия. В кампанията за Европейски парламент тези, мога спокойно да ги нарека клоуни, обещаха, че ще вдигат раждаемостта в България и то не каква да е раждаемост, а образованата такава.

Пределно ясно ми е, че тази кампания нямаше как да не мине през националните интереси и проблеми. Но това можеше да се случи интелигентно, като по този начин освен партиите, щяха да спечелят и гражданите, които имаха шанса да се почувстват европейци.

Кампанията свърши, да започне кампанията! И с оглед на изминалите няколко седмици, какво да очакваме от следващите: България на осем морета, до всеки пенсионер – АЕЦ, до всеки чиновник полицай и може би образованата раждаемост, която обикаля от море на море и радва с усмивката си руските инженери, които ще поправят АЕЦ-овете? Имайки предвид цирка, на който се наслаждавахме в изборната нощ, нищо чудо и това да ни сполети.
 

image

Имах небивалото удоволствие да присъствам в НДК в края на изборния ден. Много е интересно, как веднага се открояват хората, които имат цели, подплатени с морал и ценности, от тези, заради които са набедили политиката за мръсна дума. Наглостта и арогантността, които се изливаха и от журналисти и от т.нар. политици, като че ли са нещо обичайно за българските избори. Но две неща искам непременно да посоча. Това, че купувачите на гласове се опитваха да се изкарат най-непорочните по отвратително безочлив начин и фактът, че около тях се въртяха едни младежи и девойки, които ако имат амбиции да успеят в политиката, сериозно са сбъркали в избора си на облекло. Или може би аз съм се объркала. Може би най-логичното облекло за млада Лидерка в изборната нощ е рокля с гол гръб и почти без предница. Може би потник с мускули най-много отива на радетел за ред и законност. Не знам. Може би аз съм объркана.

Кампанията свърши, да започне кампанията! Станахме жертва на куп несправедливости и нарушения. Грубо манипулирани и напазарувани бяха първите за тази година избори. Но това вече е минало. Какво е трябвало да се направи вече не е важно. Сега важното е какво ще направим. Сега трябва да помогнем на другите да не ги е страх. Сега трябва да сме повече от всякога заедно. Сега е наш ред!

Време е! Нека кампанията започне сега! image


в-к Седем




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mamkamu - Ами започвайте! Няма време за мо...
10.06.2009 15:33
Ами започвайте! Няма време за мотаене :) Мога и да ви удрям по едно рамо :) То няма да се усеща много, ама всеки като го направи...
цитирай
2. vselenche - Здравей!
10.06.2009 16:12
Хубав постинг и както обикновено - ударна мисъл и верни заключения.

@mamkamu
Според мен, за да е успешно "едното рамо" от всеки един от нас е добре да го мислим и да го вярваме, че "започваМЕ", защото правилно казваш, че няма време за губене.
цитирай
3. анонимен - Правилно!
11.06.2009 01:09
Кампанията трябва да започне сега и да я има (за разлика от миналия път). Зад основните опоненти на Синята коалиция стоят само мутри и подставени лица на мутри, много рядко слаби наченки на някакъв управленски капацитет. Разбра се вече и коя партия от кой гангстерски бос се спонсорира тайно или явно, европарламентарно или неформално. Днес чета, че се включва още един айдук - Брат Галев.

Ритане по кокалчетата, разбира се, ще има. В това никой не бива да се съмнява. На много мафиотчета още им пари от управлението на ОДС през 1997-ма-2001-ва. Но в тази кампания трябва Синята коалиция да говори на хората ЗА проблемите на България, а не хората да говорят ЗА Синята коалиция и съдебните и неволи след всеки епизод на ВИП Брадър или подобно шоу, маскирано като новинарска емисия.

Поздравления за това, че си присъствала в изборната нощ пред НДК. Във всички случаи е имало какво да се види фейс ту фейс :)))

И докато едни завчера викаха „По-бе-да, по-бе-да“, огромната част от другите, дето им се радват сега, максимум след половин година ще реват „по-беда, по-беда“... България няма никакъв потенциал да понесе трети мандат мъгляво управление. Нито народът може да го понесе, нито икономиката.

Синята коалиция и автентичното дясно трябва да направят всичко възможно това да не се допусне!
цитирай
4. анонимен - кампания казваш...
11.06.2009 09:28
То, хубаво да се прави кампания, но кой да я прави? Преди време се правеше най-вече от местните организации, клубовете и вървеше отдолу-нагоре. Т.нар. "лидери" след Стоянов им беше последна грижа какво става извън София. А, какво ставаше? Организациите се топяха, хората се обезверяваха и зарязваха всичко. Сега, кой да обясни на хората нещата, за които пишеш? Гледам го и Мартин се заседя в София, но айде ... на него му е простено, че още от избирането си влезе в една много мръснишка преса. Дано се досеща, че да - лидерът е важен, но по-важни са хората, които работят за дадена идея. Работят убедено и с ентусиазъм. Казано иначе - докато не се възстановят и реорганизират местните организации, докато хората по места не заработят мотивирано, информирано и енергично - всяка кампания ще има меко казано слаби резултати.
цитирай
5. vselenche - Май авторът на блога...
11.06.2009 12:04
Би трябвало да вземе отношение, въпреки търпимостта си за "различното" мнение относно подобни/№ 5 спам коментари. Благодаря!
цитирай
6. divini - :) Авторът
11.06.2009 15:47
взе радикално отношение :)

Поздрави
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2050653
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439