Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2009 13:05 - Защото сме..
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 5986 Коментари: 24 Гласове:
0



Тръгнах да пиша този текст преди 3 часа и тогава имаше няколко варианта за заглавие: „Защото сме социалисти”, „Защото сме ексхибиционисти”, „Защото сме мазохисти” и „Защото сме идиоти”. Но тъй като успокоих малко духовете, оставям заглавието така, пък всеки да си го допълва както му харесва…

Преди 4 години Станишев обяви началото на социалната държава в България, напълно логично от гледна точка партийната принадлежност и възгледи на управляващите. Обаче, явно, моите „десни” представи по отношение на социалната държава рязко се отличават от „левите” на Стниш. В моето заблудено съзнание социалната държава се изразява в адекватни мерки с ограничаването на безработицата, програми за преквалификация, социални услуги за хората в неравностойно положение и още такива простички неща.

Лявата идея в България за социална държава е да се ограничат лишенията на управляващите, особени на БСП и ДПС, тъй като НДСВ се погрижиха за себе си в предишния мандат. Друг компонент от социалната държава, според Станиш и неговата команда, е да не оставяме ближния без милион два за седмицата. Брат за брата всичко дава. А като се изгражда единна система за спешни обаждания, най-важното е парите да изчезнат, да се ангажират някакви хора, които не знаят и телефон за какво служи …

Тези радостни петъчни мисли са провокирани от няколко неща.. Първото от тях е разговор за едни познати, чието детенце е глухо нямо.. няма да разказвам за всички перипетии, през които са минали, но репликата на висш държавен служител (труженик на социалната държава) е „Защо ги раждате тези глухи деца” ………….

Второ.. вървейки днес сутринта, 9:00, по ул. „Шишман” на тротоара се беше прострял млад мъж с видими физически и психически увреждания, целят в рани, някои от който още кървящи.., който се тресеше целият.. Като едни истински европейци всички минаваха на другия тротоар и клатейки глави, цъкаха възмутено как няма кой да се погрижи за него.. Ето за това има 112, казах си аз и набрах този толкова добре функциониращ номер.. След 6 прозвъняване ми вдигна мъж с младежки глас и провлечено (отне му около минута) каза „До-обър де-ен, за какво се обаждате?” Аз: описание на ситуация и точен адрес. Той: „Ама да не е клошар този?” (две минути). Аз: „И да е, какво от това? Човекът е зле”… За човека клошар се погрижи една случайно минаваща патрулка 20 минути по-късно, а след като се обадих отново на 112 да не разкарват „Бърза помощ” след още десет минути ми се обадиха от линейката, че са на адрес…

Това са два примера, които нагледно показват как БСП и ДПС възприемат социалната държава. В първия случай хората на Масларова си позволяват да се гаврят с човешки недъг, а във втория вече има и демонстрация на дискриминация.. И в социалното, и в аварийното, се наляха огромни суми пари, уж за социални програми и уж за по-добро функциониране на 112… Е то и нещата се случиха на уж… Аз искам да попитам майор Етем защо тези, обслужващи 112, всеки път питат за точен адрес и ако не го знаеш на могат да ти помогнат при положение, че най-много пари бяха инвестирани в система за локализиране на обажданията. Искам да питам другарката Масларова къде са парите от многобройните фондове, финансирани от нашите данъци и осигуровки, които трябва да подпомагат децата в неравностойно положение..

Искам да попитам и искам отговори…




Гласувай:
0



1. ianchefff - бе то и аз искам
22.05.2009 13:33
отговори, ама виж ко вика Станишев, сичко било окей.
Още малко и ще почна да му вярвам...
цитирай
2. gothic - Май
22.05.2009 13:35
отговорите ще ги дават след изборите. Като ги загубят...
цитирай
3. sowhat - защото сме идиоти
22.05.2009 13:57
е добре
цитирай
4. flyco - =
22.05.2009 14:10
май май заглавието трябва да е "защото не сме..."
Може всеки когато го засяга лично да е всичко, дори Батман, но когато не ни засяга лично не сме нищо. Докато това не се промени все така ще се чудим какво сме или не сме и все ще чакаме някой да ни оправи - ляв ли, десен ли ... без значение щом чакаме.
divini, поздравявам те за свършеното, както и за написаното!
цитирай
5. miralyub - Див, мен ми допада "защото сме ...
22.05.2009 14:22
Див, мен ми допада "защото сме мазохисти"- ама едни са заклети мазохисти и така предопределят и аз да се мъча в мазохизъм.
и пак да кажа оттук на админите- да вземат да се събудят и да махнат лиготиите от Препоръчани и да пускат такива стойностни постинги, че издивявам вече от липсата на подбор...
а на теб- поздрави!
цитирай
6. ianchefff - да.
22.05.2009 14:35
Защото сме идиоти звучи добре.
)
цитирай
7. pomiqrat - Защото са терористи
22.05.2009 14:49
В България няма и няма да има криза, дори и тока няма да поскъпне след затварянето на трети и четвърти блок на АЕЦ. Спете спокойно закоравели комунягита
цитирай
8. mamkamu - Заради тоя телефон, докато го вк...
22.05.2009 15:15
Заради тоя телефон, докато го вкарат в действие, България получи сума ти предупредителни писма от ЕК. То беше бавене, то беше прехвърляне на топката :)
цитирай
9. viovioi - Съгласна съм .
22.05.2009 15:28
Но ако съпоставим управлението на Жан Виденов и това на Станишев ще открием приликите( в неспособността да се справят) и разликите. Разликите са, че управлението на леви и ДПС здраво се окопава, обвързва се с крупния бандидтски бизнес където са големите пари от трафика на наркотици, хора, контрабандата, данъчните и финасови измами. Това означава, че дори да изберем чисти(условно) , нови и надеждни лица каузата им няма да има никакъв шанс. Защото толкова надълбоко са се пуснали пипалата на Октопода , пръснал е корени и разсейки от най-високо ниво - до най-ниския елемент на управленската структура. И нашия случай не е прецедент. Мафията управлява Италия, а европейския мафиотски коплот на много високо ниво управлява ЕС. Наскоро прочетох, че независимостта на Косово е струвала 40 мил.еуро на косовската мафия. И са били платени на части ( в торби) като дипломатическа пратка до централата на ЕС и лично до еврокомисар Юрген Клийсман-Финладния. И ние сме.... както казваш една бръмка от съвременния световен бандитизъм. Икономически, политически,юридически, военен,териториален и тн бандитизъм.
цитирай
10. gantree - @ Вио
22.05.2009 15:50
Ми в евро, разбира се, да не си очаквала да са в рубли.
А в какви банкноти са били платени тези 40 млн, чела ли си?
цитирай
11. ianchefff - ган,
22.05.2009 16:12
по-интересно за историята е в какви торби са били парите?
Найлонови чували, хартиени торбички, някакви други?
ааааахаххахахахахаааааааааааааааа:)))
цитирай
12. анонимен - @ Вио
22.05.2009 16:18
"Юрген Клийсман-Финладния"

Не бе, Вио, не "Финладния", а Германия или "Байерн Мюнхен".

цитирай
13. viovioi - Става!
22.05.2009 17:14
Не запомних името на еврокомисаря, но в статията пишеше също, че си е сменил фамилията, защото неговия дядо е бил офицер и обвинен в шпионаж .Работел е за Нацистка Германия .Фашист с една дума казано. А внука му еврокомисра корумпиран задник. Навярно 90% от евродепутатите имат подобна история. Всички са свързани с фашизма. Защото само някакви извратени типове могат с такава лекота да манипулират цяла стара Европа. А футболиста не е ли един дето прилича на албинос???
цитирай
14. gantree - @ янч
22.05.2009 17:16
В ЕС найлоновите торби са забранени, ако не ме лъже паметта.
Хартиени са били, близо е до ума, но в какви банкноти - ей това е най-любопитното, от гледна точка на Вечността.
цитирай
15. ianchefff - жио,
22.05.2009 17:26
не.
Футболистът прилича на Памела Андерсън.
:)))))))))))))))

ган,
мен ме интересува и как са преминавали границата тези торби? По въздух, по суша или по вода?
Или с някакъв подземен транспорт?
И ли космически, защо пък не??
цитирай
16. анонимен - @ Вио
22.05.2009 17:26
Добре, щом не е откъде да е, а от статия, и щом не е Клинсман, вервам.
цитирай
17. viovioi - Янчев и Ган звучи ви невероятно нали?
22.05.2009 17:28
Но защо тогава се прави разследване ? Потърсете в нета и ще намерите инфо по въпроса. На мен вчера ми попадна тази статия някъде.
цитирай
18. gantree - @ Вио
22.05.2009 21:01
Благодаря ти, за неопровержимите доказателства :))
цитирай
19. darktales - viovioi
22.05.2009 21:28
То стана малко като "не беше бял, а зелен, не беше Мерцедес, а Москвич, и не си го купих, а ми го откраднаха".
Най-вероятно говориш за Марти Ахтисаари, чийто баща е служил ( евентуално ) във финландския батальон на СС дивизията "Викинг". Не е бил шпионин, това е била бойна част. Дали е бил чак такъв фашист, или просто му се е искало да си има имение в Псковската губерния, сега вече няма значение. Ходил е да пролива и своята кръв все пак.
А колкото до мафията, аз лично не съм съгласен, че в България има мафия. Мафията е нещо тайно и преследвано от закона. Тук имената на големите мафиоти се знаят от децата над 5 г. и от всеки с IQ над 60-65. Егати мафията.
цитирай
20. gantree - @ darktales
22.05.2009 22:18
Прав си, хахах :))))
От тази гледна точка у нас наистина няма мафия :))))
цитирай
21. raylight - БСП
23.05.2009 00:16
и теорията на социалното общество и двойното отрицание - социалното общество не е социално, народната демокрация не е народна
цитирай
22. dagma - Това, което си направила на "Шишман"
23.05.2009 00:17
говори за теб много повече и от целия пост дори.

Напълно си права за всичко. Гаврата им стига дотам, че на избори се заиграват с най-тънката струнка - болните, децата, слабите. Разковничето е пълната липса на съчувствие у тези хора. Оттам идва цялата им вулгарност и алчност. Някаква "благотворителна" мутра, например, обявява, че приема слепи деца за няколко дни в кичозния си мутренски хотел на морето. Нищо че парите за нови кувьози са отишли в бетонната му грамада.
Не знам дали заглавието да е "Защото сме мазохисти", или май по-скоро "защото са садисти".
цитирай
23. анонимен - Социалисти
23.05.2009 16:23
Браво на статията. Не е въпросът да търсим грешките на правителството за всеки хвърлен фас от продавачката на вратата на магазина (не влизам в такива магазини), не е въпрос постоянно да ругаем комунистите за всичко. Нека ние да мислим социално - всеки човек независимо какъв е трябва да получи внимание. Не само богатите имат права (казаха ми, че те пък не знаели за какво служи мишката на клавиатурата, така че всеки с дефектите си). Искам си социалната държава, не искам хората да се мразят и да се обиждат. Всеобща радост от живота (пък бил той и доста нервен), всеобща грижа за ближния и т.н. и т.н. Днес чух една майка, която такива мръсотии бълва пред детето си, че направо изтъпях. От къде да започна превъзпитанието? Горките дечица!
цитирай
24. viovioi - Гаф ли направих??
25.05.2009 13:26
Хайде няма нищо. По темата бих добавила само, че такива риторични въпросчета и банални обяснения се много харесват на средностатичстическия простак.Но човек с претенции и някакво задоволително интелектуално ниво не би допуснал някой да му се обяснява и да му прави такива плоски шегички.

Имам предвид въпроса "Защо сме социалисти" и др.Станишев
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2049626
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439