Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2009 15:53 - Страх с вкус на кафе
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 6866 Коментари: 19 Гласове:
0




Вчера се случи това, което от няколко дена, всички очаквахме да се случи. Последното отчаяно изпълнение, нагъл напън, безочлива постановка, с очевидно никакъв смисъл. Това, че Радонов вчера внесе едни документи в ЦИК изненада много хора, включително и мен. Но не като факт, това както казах вече се очакваше, а ме учуди с това, докъде може да стигне падението на някой, за да постъпи по този начин. Учуди ме това, колко голям е страхът от една силна десница.

Вчера един приятел ми каза: „Аз  не разбирам много от политика, обаче, знам че определено не искам да съм на мястото на следващото правителство, защото имат да се оправят с поражения, нанасяни осем години. Това, което не разбирам е защо БСП и ДПС толкова драпат да останат на власт. За мен това означава, че има още за крадене… (този мой приятел има способността да вижда далаверата във всичко). Кажи ми, защо е този зор и защо толкова ги е страх от обединението на двете десни партии…?”

Искрено се съмнявам, че водещият мотив, за да драпат така да останат във властта е материален. Това беше мотивът да влязат в нея. Сега мотивът им е много по силен.

СТРАХ!

Страх от последствията. Страх от отговорността, която ще им бъде поискана от всяко управление, което не включва в състава си кадри на Държавна сигурност. Страх от една независима съдебна власт. Страх от това, че възмездието идва.
Страх от факта, че за всяко престъпление има наказание.

Страхът е най-мотивиращото чувство.

Изпитаните методи за манипулиране на Държавна сигурност за пореден път бяха демонстрирани с действията на Юруков и Радонов. Кукли на конци, подвластни на разклонението на ДС – ДПС, изпълниха предсмъртния си танц в политиката. Под съпровода на зурли, пищялки и маанета, опитаха да изпълнят волята на своите господари. Само че не успяха. Отново заради страх.

Страхът е най-мотивиращото чувство.

И мен ме е страх. И нормално мислещите хора ги е страх. Страх, че тези ще продължат да управляват. Страх, че ще останат ненаказани. Страх, че ако тези останат ще закрием държавата.

И точно заради този страх, на онези няма да им мине номера…




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. iliada - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК -1-ви МАЙ
01.05.2009 15:54
Празничен поздрав за теб!:)
цитирай
2. miralyub - ръката на октопода /бсп и дпс/ е н...
01.05.2009 15:56
ръката на октопода /бсп и дпс/ е навсякъде:((((((.
цитирай
3. flyco - ...
01.05.2009 16:13
Не мисля, че основното чувство е страх, така както си го казала, но това няма значение. Важни са действията и тълкуването им. Логиката на глупавата, за да не кажа ненормална, постъпка на Радонов не мога да намеря на друго място освен като следствие от неформална зависимост. Бил е принуден да го направи, съответно жертван, защото жертвата на пешка е нещо нормално при опита и да додрапа до осмия хоризонтал и съответното и възпроизвеждане в царица. Гросмайсторите пак са тук, пак са скрити и пак ще опитат нещо. Радонов е жертвана пешка и не заслужава внимание.
цитирай
4. ianchefff - диж,
01.05.2009 16:59
за съжаление едва ли е последното им отчаяно изпълнение!!
И освен това, ако си спомняш, аз държавата вече я закрих 1 път.
Мисля, че беше забавно...
:))))
цитирай
5. divini - :)
01.05.2009 17:05
Забавно беше :) Обаче, защото ти я закри :) Мен ме е страх заради тези да не я закрием ...
цитирай
6. ianchefff - е па така е.
01.05.2009 17:34
ама бетонните глави не мислят като тебе...
цитирай
7. анонимен - Smeshen plach
02.05.2009 04:05
Za kakvo plachete mili sedesari? Ta nali tezi dvamata do skoro vi bqha VIP personi.Koi gi napravi poslushnici na Dogan? Neshto ne gi razbirate politicheskite realnosti
цитирай
8. rockbul - РОБИ !
02.05.2009 05:54
За съжаление не можах да намеря по- дипломатично обяснение за народонаселението на България. Южната част почти до Пловдив ...Турска, а другата част комунистическа?! Какво очаквате, отново да дойде някой чужд за да ви освободи ли ???( всеки , който е освобождавал България я е поробвал) ! Абе Българи, Вие нямате ли чувство за самосъхранение и за оцеляване? Ако сте се прежалили вие поне помислете за своите деца. Не народ...мърша! казал го Славейкова.
цитирай
9. dantonov - Надявам се всички тези гадости в ...
02.05.2009 09:26
Надявам се всички тези гадости в края на краищата като бумеранг да се обърнат срещу създателите си. Дори и слепите ще прогледнат! Толкова безобразия могат да имат само мобилизационен ефект!
цитирай
10. анонимен - Евалла
02.05.2009 12:36
Браво ДеПеСари - ми то така се прави. Сега задниците си пазете щот ни писна вече !!!
цитирай
11. gantree - :)))
02.05.2009 13:39
Мисля си, че Юруков трябва спешно да бъде вързан, от ония добри лелки с белите престилки в Института до "Студенстски общежития". Утре отде да го знаеш какво може да му хрумне на този веселяк, едно заявление за разпускане на СДС се подава точно за две минути.
:))
цитирай
12. анонимен - re -qantree
03.05.2009 07:34
Това последното,за разпускането-е най добрата идея която прочетох тук.
цитирай
13. raylight - Гантрий
03.05.2009 22:44
ако знаеш как се държи този мутрофил във фейсбук, ще паднеш като борсов индекс :D
цитирай
14. gantree - :))
04.05.2009 12:39
@ анонимен 12
Добра или лоша, идеята за "разпускането" няма да се реализира, току-що четох, че ги изгонили и двамата с Радонов. Комай това е едно от малкото разумни неща, направени от СДС през последните месеци. Явно трябва ножът да им опре до кокала, за да се размърдат и да свършат нещо в тази партия.

@ raylight
Да, най-вероятно се държи доста арогантно. Провалените хора обикновено така свършват. Като се замисля за него, се сещам само за едно, което ми е допадало при него - отношението му към Стефан Иванов. Ще се позаровя и аз във фейсбук, като ми отмине депресията.
Апропо, в последният брой на КАПИТАЛ има една много любопитна ретроспекция за Бисеров. Това най-много му го харесвам на този вестник - че паметта им е по-дълга.

:))
цитирай
15. анонимен - !?
04.05.2009 20:52
Като че ли в СДС поразчистиха обора днес. И то с впечатляващо мнозинство! Надявам се нататък нещата да вървят по-гладко и Синята коалиция да вкара доста депутати в НС.
цитирай
16. luben - Страх
05.05.2009 16:11
вероятно ги гони - така е, но мен ми е криво. Все пак ще видим - дано гласуват повече хора - на това разчитам. Този цирк ... някак си ми дойде странно, но и аз не следя толкова от близо тези доста тъпи вече станали политически игрички - радващо е, че ДСБ и СДС се обединиха и че БСП и ДСП се изплашиха... и че като цяло са наплашени, че няма да имат мнозинство. Сякаш страдат от морска болест. Останаха 2 месеца :)
цитирай
17. анонимен - Твърдостта
05.05.2009 18:36
на ръководството на СДС е достойна за уважение. Разбират се в понеделник да махнат двама нехранимайковци, а махат десетима. Така трябва, така се върви напред!
цитирай
18. анонимен - От сайта на СДС
05.05.2009 18:43
"Яне Янев е политически проект и изпълнител на поръчки на Доган и Станишев. Доказа го с гласуването си в парламента в полза на БСП и ДПС.
От името на СДС бихме му дали един съвет:
Не се прави нова партия със стари, подставени лица. В „партийния аутлет" на Яне Янев всичко е втора употреба.
СДС се извинява на избирателите, че вкара в българския парламент аграрния консерватор Яне Янев. В бъдеще няма да допускаме такива грешки."
цитирай
19. thetrooper - до @17
06.05.2009 15:43
А ако можеше и да ги махнат по-рано...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2051141
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439