Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2009 17:51 - Защото сме реалисти…
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 10436 Коментари: 34 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

„Защото сме социалисти” се оказа неоценим извор за вдъхновение на много хора, сега и на мен. Копието от това колосално доказателство за безграничието на човешката глупост, с което бях ощастливена, го подари на добър приятел. „Защото сме социалисти” е писано от човек, който след като се е надрусал с някаква долнокачествена руска химия, си е паднал на главата, в чакане на вдъхновението.

„Защото сме реалисти” се пише от един сърдит млад ( по всички стандарти) човек.

Всъщност това е последният вариант на заглавието. Неговите вариации започваха от „Защото са тъпанари” и стигаха до „Защото сме мазохисти”…Защото се ядосах, а си бях обещала да не го правя, или поне да не го правя публично достояние. Защото за пореден път се убедих, че има още съвсем малко време, за да използваме репликата „И по-лошо можеше да е”.. Скоро няма да има за къде по-лошо да става. Държавата (както знаете, термина се използва за личното удобство на автора, а не защото авторът вярва в наличието на държава в България в момента) е в състояние на кома. В София нещата не се усещат така, както по страната, но напоследък ми се наложи много да пътувам и много да си говоря с местните хора, там където отивах.

За да успее България, за да се съживи, за да могат нейните граждани да се чувстват не само европейци, а и нормални хора, тези които управляват последните 8 години трябва да си ходят. Тези, които направиха за смях, един възприемащ себе си за горд народ, пред света. Тези, които имат постоянна нужда от бавачка. Тези, заради които България няма пътища, няма здравеопазване, няма сигурност, няма образование. Трябва да си ходят. Трябва да ги изгоним. Не трябва да ги допускаме до следващото управление. И до последващото…

Но това е една тема, в която аз изпитвам непрестанен бяс, не е нещо ново и не това успя да ме пощури днес.

За пръв и последен път тук и сега коментирам дясното обединение по такъв начин.

От седмици в медийното и общественото пространство кънти как една партия, тънеща в агония от години насам, губи амортизираните си членове, защото тези членове не искали, виждате ли, да влизат в коалиция с партията на Костов. Не искали да влизат в коалиция със самия Костов. Създават се ен на брой „десни” формацийки, движения, обединения и незнамкакво още. Създава се умишлен шум около единствените десни политически формации, които ако не с друго, разполагат с богат управленски капацитет и значителен експертен потенциал. Защото сега и да излязат Иван Костов и Мартин Димитров и да кажат: „Намерихме начин да решим световната финансова и икономическа криза за три дни” и държавите от Г 20 приложат този начин и той сработи, у нас ще се чуе само, че СДС се цепи и че най-вероятно Костов сам е написал този план, за да не даде възможност за изява на Мартин Димитров.

Някакви мишки, кротували 4 години в Парламента, без никой да знае и че са там, анонимни и неразпознаваеми, започнаха шумно да напускат.. и по този начин да ги огрее световната слава.

Няма съвършени хора и няма съвършени партии. Във всяка една партия си има и малки, и големи, и още по-големи  проблеми и трески за дялане. Във всяка една партия нещата трябва да се случват като в едно семейство – вътре в него, а не при съседите.

Единственият шанс е в следващото управление на България да влязат хора с познания и възможности е това прословуто дясно обединение да се случи реално и до дни. Няма човек, от която и да е от „десните” партии, който да е във възторг изцяло, от хората в коя да е друга партия.

И аз като прост електорат не примирам от радост, че този или онзи (тази или онази, за да съм политически коректна) ще влизат в листи или трябва да ги припозная като свои. Със сигурност не съм в див възторг… не очаквам и да изпадна в такъв.


Но в момента .. защото съм реалист .. трябва да има само един вид говорене „срещу” и „против” от страна дясното. И то не е към друга част от дясното. То трябва да е срещу проваленото управление на БСП, мафиотските обръчи на ДПС, социалната, икономическата и духовната криза, които те докараха. Това и само това трябва да е целта на всички нормално мислещи хора.

Всички, които се наричат десни и демократи, но които правят всичко възможно това дясно обединение да не се случи, са слуги на управляващите в момента. Те работят единствено и само за това да подържат ДПС на власт. Това е. Същите тези хора, които никога нищо полезно не са свършили, са тези, които вдигат най-много шум и най-много пречат на работата. Защото знаят, че в едно дясно обединение, в едно управление, в което е и това дясно обединение ще имат място само тези, които могат и карат нещата да се случват. Защото в едно такова управление с участието на едно такова дясно обединение мършата няма място. Чакалите – също.

Защото и аз не съм във възторг от много неща. Но, за да има България шанс, трябва да работим заедно..

Защото сме реалисти..



Тагове:   обединение,


Гласувай:
1



1. miralyub - какво тук значат няколко човека?
08.04.2009 18:05
Див, много е тъпо, наистина.
хората правят избори- коват програми, а тия си сбират парцалките- една шепа хора, които са се изчерпали и като лица, и като капацитет...
с 10 и без 10 човека в СДС все е тая- важното е да не се загубят стотиците, които без да търсят облаги, без да клечат по централите , са верни на идеята...
и които доскоро нямаше за кого да гласуват, защото се разпъваха между две партии.
и това са дори редови седесари или излезли от партията хора - хора от низините.
цитирай
2. boristodorov56 - Защото сме реалисти, трябва най...
08.04.2009 18:07
Защото сме реалисти,

трябва най-после всеки ясно да си даде сметка, че
ако не свалим комунистите от власт - под въпрос е съдбата - бъдището, на България!
Не е пресилено - само да си помислим -
какво би се случило, ако след изборите страната я
напуснат още 1 000 000 млади хора.
Тотална катастрофа равносилна на падането на България под турско робство.
Тогава по един или друг начин, `и чрез емиграция в т.ч. - България е била обезлюдена и 500 години
не е могла да се съвземе и възстанови.

Това ли да очакваме?

Ще ли го допуснем!
цитирай
3. divini - :) Мира,
08.04.2009 18:08
:) Да, страшно е тъпо, но може би, "защото сме оптимисти" ще се пробуди някъде здравия разум..:) защото целта трябва да е една единствена...

Поздрави
цитирай
4. divini - boristodorov56
08.04.2009 18:09
Аз лично нямам намерение да го допусна.. Но сред медийния шум, много малко от стойностните послания стигат до хората...

Поздрави :)
цитирай
5. gothic - divini,
08.04.2009 18:55
тук си абсолютно права. За да се заглуши медийната шумотевица на управляващите, пред която Гьобелсовата бледнее, трябват кански викове...но медиите? И да спрем да гласуваме на балканския принцип - не "за" а "против"....
цитирай
6. tili - Господи, дай на България
08.04.2009 19:19
ум, красота, светлина!
цитирай
7. raylight - Готова си,
08.04.2009 20:35
Ди Вини :)
цитирай
8. mamkamu - Абе те автентичните десни (каквото ...
08.04.2009 20:35
Абе те автентичните десни (каквото и да значи това), не са ли отдавна обединени? Наричат ги ДСБ :)))
цитирай
9. divini - :)
08.04.2009 20:41
те са обединени, сега само трябва да ги коалираме малко и всичко е ок :)
цитирай
10. veselaj - По-добре да си тръгнат. Заради т...
08.04.2009 20:54
По-добре да си тръгнат. Заради такива хора се махнахме от СДС.
mamkamu, отдавна сме обединени, сега трябва да върнем "блудните синове" :).
цитирай
11. watchtowerman - Политиката,
08.04.2009 21:01
Управлението, Властта отдавна е престанала да е лява, дясни, центристка или каква да е друга ориентация. Още през 1987г. американският президент Роналд Рейгън имаше доблестта да съобщи, че в Политиката, Управлението, Властта играта е мужду това да си "горе" или "долу". Всички партии обслужват тези "горе", а раята гласува за онези от тях, чрез които и от които се надява да се дореди до парите на данъкоплатците - наши или чужди(европейски), засмуквайки кой каквото докопа - за себе си, и за себеподобните.
цитирай
12. rumyrayk - толкова съм аполитична,
08.04.2009 21:11
и от политика не разбирам,
но като чета такива неща по пълнолуние и откачам :)
сега установих, че когато пуша пред компа, държа цигарата с лява ръка...ужас))
цитирай
13. jedi - :)
08.04.2009 21:25
"The needs of the many outweigh the needs of the few.... or one".

Винаги гласувам за идеята/бъдещето/the big picture, никога за имена или личности. И Винаги против червената слус.
Много точно казано, мерси.
цитирай
14. templar - бравос!
08.04.2009 22:34
и аз се опитах нещо подобно да кажа, ама то го каза по-добре.
цитирай
15. gantree - :))
08.04.2009 22:43
Прекрасно е, че тези хора напускат СДС.
Нека да напуснат, ако ще и да приказват колкото им душа иска.
цитирай
16. анонимен - Лошото е, че тия мекерета не напу...
08.04.2009 23:10
Лошото е, че тия мекерета не напускат СДС, а само парламентарната група на ОДС и се обявяват за независими, но остават в СДС, за да ПРЕЧАТ и РУШАТ!

Силно се надявам още няколко зрънца като Радонов, Юруков, Бориславов и сиета да напуснат, ама не щат, че друга им е задачата.
цитирай
17. maistora - Нищо не разбирам от дясно интригантство.
08.04.2009 23:47
От ляво също.
Щеше да е добре, ако се работеше за БЪЛГАРИЯ.
цитирай
18. анонимен - Най-сетне!
09.04.2009 02:00
Най-сетне нещо като начало на прочистване в СДС. Но само начало. Да бяха напуснали и други! Поне отбора "Спетема"! Но явно пилешкото крилце на новоизпеченият консерватор не може да ги приюти всичките. Ще останат да насъскват, да мътят водите, да бранят крепостите си. Да интриганстват, с надеждата за дворцов преврат преди изборите. Сега думата имат редовите седесари. те са тези, които могат да ги елиминират, или ппоне - изолират.
цитирай
19. lambo - ГЪРМЯТ МИНИТЕ ЗАЛОЖЕНИ от МИТ
09.04.2009 09:31
Надеждата на Турското разузнаване - МИТ, бе че СДС и ДСБ ще се явят поотделно на изборите, няма да минат 4% бариера, ББ ще остане сам в парламента и ...

ДОН_ДОГАН и УКРАИНСКОТО ХАЗАРЧЕ отново на власт.

Тези надежди обаче бяха попарени от обединението СДС/ДСБ. И тогава започна да се изпълнява резервния план. Както веднъж каза Доган:
"Аз никога не пристъпям към първия вариант, ако нямам резервен"

Резервния вариант е:
вдигане на бариерата за коалиции на 8%, както и скандални напускания на СДС, с цел да се предизвика поредния разкол. И тогава Дон_Доган отново на власт, но в много по-силни позиции спрямо БСП.

Единственото хубаво, което се случва в този момент е ...
ЧЕ ИЗЛЕЗЕ НА СВЕТЛО ЧАСТ от ТУРСКАТА АГЕНТУРА ...

Тагарински, Колчаков, Димитров и Йорданов
цитирай
20. анонимен - БРАВО,divini
09.04.2009 10:44
Поклон пред теб и мнението ти младо момиче!!Щом има такива като теб-България ще я БЪДЕ!За нас по-възрастните-които не успяхме да ЗАБРАНИМ и ЗАКЛЕЙМИМ за вечни времена комунизма и всичките му издънки-надеждата ни е в такива като теб.
Бъди здрава!!
Христофор Лилов-бивш активен седесар и подкрепаджия.
цитирай
21. анонимен - Защото сме социалисти...
09.04.2009 10:44
Защото сме социалисти...
Чудя се как може да се подържа толкова време един голям мит за здравия социален строй, пълните щандове, стоки струващи копейки и т.н....
Нашия народ или е късопаметен да не помни мизерията и сивото ежедневие, режима на тока в "развития социализъм" и "пълните" щандове, или нещата отиват на тотално побъркване и масова лудост. По плашещото е, че младите последователи на партията "майка" нито имат представа какво е било по време на цъфтежа на управлението на комунистите, нито пък се стараят да научат от хората на средна възраст каква е била реалността.
Уважаеми млади социалисти, няма лошо да слушате баба и дядо за носталгията им по отминалия строй, които и те не са харесвали тогава, ама то дименцията си окозва влиянието, НО искам да се събудите и да видите, че живеем в 21 век. Кастро няма да изкара още дълго, а Куба не е цъфнала и вързала. Уго Чавес може да си прави каквото си иска- все пак страната му разполага с петрол и го продава, ама социалното положение на обикновените хора си е все така мизерно... Е искаме ли отново да стане и тук така?! Едва ли... Запомнете млади другари и другарки: "НЕ ПИТАЙ СТАРИЛО, А ПИТАЙ ПАТИЛО !" А на Станишев: Другарю Станишев, ти кога работи близо до народа, та да знаеш какво става там долу? На трудовата книжка какво Ви пише?
цитирай
22. анонимен - i vse pak tia se vurti
09.04.2009 11:44
Spomnete si situaziata v Bulgaria XIII vek !!! Razdrobenta na malki kniajestva strana - lesna pliachka za turskata imperia. Sega situaziata e podobna. Diasno prostranstvo - silno razedineno, lesna pliachka za vseki, kak VIJDATE BULGARIA OSHTE 500 GODNI??? ILI MOJE BI NE VI PUKA, CHE VASHITE DEZA I POKOLENIETO SLED VAS SHTE TRIABVA DA SE IMENUVA S NEBULGARSKI IMENA. AKO SME REALISTI NEKA ZASTANEM ZAD PRIZIVA - DESNI OT ZIALA BULGARIA - OBEDINETE SE !!!
цитирай
23. анонимен - КАБАК
09.04.2009 12:10
Не трябва да си ходят - просто ей,така... Нико Тупарев да им спретне един "Депутат Брадър"на всичките 240 мъдреци,та да им се нагледаме,щото за 8 г.не можехме да ги видиме един път на куп. Електората си знае - смс-чета,номиниране за създаване на нови партий с нови имена за нова политическа регенерация на същите депутатчета,защото вече сме си свикнали с тех - /по аналогия с боклуците/. Имеджън, че се събуждате една сутрин и няма никакъв боклук и боклукчийски кофи,графити,железо-стъкло-бетон-фасади,няма подлези и асфалт,няма коли и сергии,няма казина,аптеки,бинго,авточасти...няма магазини....Накъдето и да се обърнеш -.... голф...,"кротки" крави си пасят,коне без антракс,овци и кози(без меламим в млякото),няма бездомни кучета и безпризорни деца,няма цигани и Волф го няма даже,няма телефони,телевизия и реклами.....само тук-таме билбордове,като в Сев.Корея откъдето строго да ни гледат ликовете на 240-те сладури от НС... кеф,кеф,радост,щастие,красота...- ааа, не ! - по-добре сега от всичко си имаме и сме си мнооо добре само едно нещо ни липсва...- да минат успешно изборите !!!
цитирай
24. анонимен - Stelaria - Страхотен пост divini
09.04.2009 12:30
Защото сме реалисти, защото мислим с главата си, защото НЕ СМЕ социалисти, а сме ДЕМОКРАТИ, ще гласуваме за тези, които ще направят нещата да се случат, защото е крайно време да накараме тези, които ни управляват последните 4 години и ни направиха за смях пред света да си ходят... за да я има БЪЛГАРИЯ!!!
цитирай
25. tili - Ами я ми кажи ти, бай Иречек,
09.04.2009 16:05
хе,хе, консерва ли си или леберал? Не виждам голяма разлика от Алеково време. Интереса клати феса, няма отърване. Сега и 8% бариера, която ще се качва с по 1% за всяка допълнителна партия в коалицията. Гласували БСП и ДСБ.А царистите-леберали по ганьовски се ослушват и въздържат.Феса определя интереса! Позор!
цитирай
26. divini - tili
09.04.2009 16:12
Това, че ДСБ са гласували подобно нещо, не го вярвам :)

Но от друга страна, аз предлагам даже и да вдигнат бариерата... ако не можем да минем 10 %, ако тези 10 % праг ни плашат, по-добре от сега да се откажем и направо да връчваме следващия мандат на Станишев..
Сега важното е да се работи - да се отправят ясни послания и да се покажат качествените хора. Да се покаже, че има кой да свърши тежката работа, а не да се вцепеняваме от притеснение, че, видите ли, няма да можем да минем бариерата :))

Работа, работа и пак работа :), защото сме реалисти, а дай Боже след средата на юли да кажем "Защото сме оптимисити" за развитието на България :)

Поздрави
цитирай
27. tili - Грешка на пръстите ми. Извинявам се!!! ДПС гласува и предложи, разбира се!!
09.04.2009 17:26
Още веднъж - съжалявам за грешката неволна.
цитирай
28. divini - :))
09.04.2009 19:21
Е, сега ще допълзят всякакви твари, които да анализират грешка ли е или не :) но нас това не ни интересува особено

:)
Поздрави
цитирай
29. buket - ТЯХ говоренето не ги спира
10.04.2009 16:18
Електората ги спира.
Силните партии си имат един електорат.
Силния електорат си има много партии, за съжаление...
Понякога се налага и да се пожертваш в името на целта.
Ако не го направиш, или не знаеш как, или не си този за когото се представяш.
цитирай
30. cornflower - ще излезем ли някога от червеното блато?
12.04.2009 21:15
цялото дясно трябва да се коалира, иначе няма да се получи!
цитирай
31. tili - През страстната седмица -
13.04.2009 12:16
да се смирим и да се обединим, за да не се срамим да се наречем "българи" !
цитирай
32. анонимен - Не е достатъчно
14.04.2009 18:43
Не е достатъчно само да бъдем реалисти. Крайно време е да се стреснем от собственото си безразличие към самите нас и да станем не ядосани, а разярени реалисти. Защото лозето иска мотика, а не молитва. За лудият трябва тояга, а не убеждаване. Нашата тояга е синята бюлетина. Нея трябва да я държат обединени и размахат всички, които днес искат наказание за скудоумието на властта . И тази бюлетина трябва да се размаха на изборите
цитирай
33. анонимен - bravo divini!
19.04.2009 19:06
Браво ! Писна ми от нахалство всеки ден да се занимават да ми проповядват и изкарват своето обогатяване като "положителен растеж", закопаващи ни споразумения като "инвеститорски интерес", заловеното и видно крадене на европейските фондове като " заговор срещу България".
Браво Дивини, жалко само, че чак днес го прочетох!
цитирай
34. анонимен - инж. Ганчо Илков СТАТИСТИКА
27.04.2009 16:19
Преди години попитах един "народопсихолог":
- Възможно ли е да се възстанови трудолюбието на българина върхо основата на частната стопанска дейност?
- Ще видим ли в близките години спретнати и чисти български села, на фона на красиви цъфна-ли градини, мириз на прясно окосено сено, звън на хлопатари огласени от хармонията на пролетните птички?
Отговорът бе - това са лошите спомени от старо-то време. С мотика и магаре просперитет не се създава.
Истаната, според мен, е че не "просперитета" на България, а вманиаченото чувство във власт имею-щите, да се търси "келепира" е причина за същест-вуващото състояние на българското село.
"САПАРД", "ИСПА", "Развитието на селските райо-ни", са европейски парични фондове предназначе-ни за промяна на родната картинка. Не само лошо-то управление и посегателството върху тях, но и липсата на национална отговорност в българските политици са причина тази проомяна да не стане.
Гласоподавателите, тези които избират своите кандидати, не се замислят че комунистите (БСП) са природно определени терористи. На България са необходими политици, които да организират из-пълнението на секторните политики в това число - развитие на селското стопанство.
Без възстановяването на стопанската дейност на българският селянин, без възраждане на българ-ското село, е невъзможен просперитетът на Бъл-гария.
Наближават избори - парламентарни. Всеки глас ще бъде от значение. Фаворит е ГЕРБ. Но без "Синята коалиция", без ПП "Обединени земеделци" Бойко, ще бъде самотник.
"Три главата" коалиция ще посегне върху средствата от бюджета, ще се стреми да възпроизведе икономическото състояние от времето на комсомолеца Виденов. Бойко, ще се нуждае от всестранна подкрепа, не на думи, а на дела за реализация на секторните политики.
Българино, спомни си своя произход и подкрепи развитието на българското село!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2049203
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439