Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2009 18:24 - По места…
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 2776 Коментари: 5 Гласове:
0



Вчера, мотаейки се из нас, на няколко пъти мернах БНТ1 по време на вечерните новини. На четвъртото мерване се спрях, защото нещо крайно ме притесни. Погледах умно към устройството и се сетих, кое е това, което зачопли иначе спокойния ми вчера ум. Ами за 15 и четири мервания, кадърът си беше един и същ.

Зачудих се дали държавната телевизия, която се ползва с доста солиден бюджет, не го е закъсала технически.. но не.. картинките мърдах, гласчета говореха, не ставаше дума за техническо зацикляне.

Ставаше дума за умствено такова. Защото от началото на емисията и моите произволни включвания на екрана се мъдреше неадекватно захилената персона на така наречения премиер на Република България. А като звуков фон, говорител или говорителка (редуваха се според темата явно) обясняваха колко геройско, победно и успешно е правителството. Това, че там някакви полицаи ли били, кой ги знае какви са, направили най-големия протест в страната, изобщо по никакъв начин не беше отразено…от премиера. БНТ показа кадър два и се върна на Станиш, който спокойно обясни на природонаселението, че това там са някакво луди, за които техния си министър имал грижата..

Такива новини отдавна не бях гледала, може би от около 20 години. Нашите първи държавни ръководители бяха навсякъде през цялото време. Поне ефирно. Оказва се обаче, че тук бъркам. Не е само ефирно. БСП тръгна по страната да се запознае с проблемите на хората. Където хората не са много наясно какви са им проблемите ще им бъде обяснено.

Всъщност сега като се замисля, аз много мога да помогна на тези загрижени труженици на народа, в дефинирането на проблемите на гражданите по места (така е формулирано пътешествието на БСП). Ами другари и другарки, много е лесно да дефинирате проблемите:
- Първо – Вижте си управленската програма от последните 4 години. В нея ще намерите около половината от проблемите на гражданите, по места.
- Второ – вижте си назначенията, по места. Около 90 процента от проблемите на населението, по места, са свързани с роднинските отношения на вашите… поради липса на друга дума, да ги наречем служители.,
- Трето – вижте си коалиционните партньори..

(Процентите ще излязат много повече от 100 при сумиране, защото областите се припокриват)

Добре, че идват избори, по места, за да може да отидете да питате гражданите, по места, какви аджеба са им проблемите. Обаче и това ми е малко чудно как ще го направите, защото имам нелепото усещане, че аз и вие живеем в различни държави. Може и гражданите по места, с които се срещаме да са различни. Може пък и да имате няколко вида управление по места. Според зависи от роднинския потенциал. По места. Ясно ми е, че вече страната е в условия на кампания. Това ще е кампания по време на криза. Но не световна финансова, а криза на управлението. Защото по места народът няма как да усети световната криза, при положение, че вие другари и другарки, сте му осигурили национална всякаква… имаме си криза на управлението, криза в здравеопазването, криза в образованието, криза в националната сигурност, криза в инфраструктурите проекти, криза във финансовото управление. Сега най-вероятно ще си имаме и криза по места. И накрая ще измислите и някакъв нов вид криза, та да влезете в учебниците.

Всъщност, другари и другарки, на вас местата са ви другаде, а ако не бяхте създали и криза в правосъдието, може би щяхте да си ги знаете. И да си ги ползвате.



Тагове:   криза,   корупция,   Станишев,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. miralyub - гледахме, но най- ме впечатли един ...
16.03.2009 18:34
гледахме, но най- ме впечатли един репортаж от рейда в Бургаско.
Станишката прави опит за брифинг на едно зелено поле.
някъде из пущинаците беше- не че там не му е мястото на другаря бригадир, но гледката беше умопомрачителна.
стои той на гола поляна, вее го един ветрец до един трънлив храст и бунаци, а зад него нейде в далечината и къщички. Но това не е най-фрапиращото, щото на тези полеви условия му бяха тикнали микрофон със стойка и той говори неизвестно някому некви глупости...
Смях, смях, смях.
цитирай
2. gothic - беше в Созопол. . . явно сезона е з...
16.03.2009 18:37
беше в Созопол...явно сезона е започнал....сезона за лов на бунаци
цитирай
3. анонимен - Лошо нещо е...
16.03.2009 19:52
Лошо нещо е когато сам разбереш собствената си безличност, особено когато вече е много късно. След като 4 години си живял в розовата мъгла на политически нарцисизъм и не си запознат с проблемите дори на собствения си електорат, е непростим гьонсуратлък да обикаляш България и да обясняваш колко силно желаеш да управляваш още 4 години. Ашколсун !!!
цитирай
4. raylight - По местата,
16.03.2009 20:31
равнис :))
цитирай
5. flyco - ...
16.03.2009 20:47
Когато "връзки с обществеността" все още не беше наука наистина съществуваха връзки с обществеността. Сега, през изкривения бг-образователен модел, науката "връзки с обществеността" произвежда фрапантни глупости. Разбира се за да оцениш нещо като глупост се изисква сравняване с някакъв модел. Най-тъпото е това, че у нас и модел няма, затова всичко изглежда нормално.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2051064
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439