Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2009 20:35 - До този, до когото може да се отнася
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 17319 Коментари: 29 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Гледам сайта на новата кампания на БСП. И, мамка му (извинете за нецензурнищата), не ми харесва да го кажа, но идеята им е добра. Много добра даже, което още повече не ми харесва. Но не мога да кажа на черното бяло или по-скоро на червеното – честно.

Но.. гледам и клипа на този сайт и нещо недоумявам, сериозно при това. Та гледам го аз това прочувствено творение, на фона на Бийтълс, които признавам си не са от моето време. И както лирично се захласвате по музиката изведнъж ви сепва глас, на едно добре охранено момченце, застанало пред лаптоп, облепен достойно с логото на кампанията. Това момченце ми казва, че те, които и да са те, искали да напишат план за развитието. Супер! Подкрепям с две ръце и едно краче! И аз искам, може и за дипломна работа да послужи. Чудесно. По думите на този фланелконосещ младеж се разбира, че той е кадър (щото пише програми) на БСП, която по мои лични спомени, да не се приемат за 100 % истина без проверка, е управляваща партия. Повтарям – управляваща. Тоест последните четири години, да използвам хубавия български израз, коли и беси. Поне през последните 4 години, не споменавам коалиционните й партньори. Говори за ръст на икономиката, говори за полуграмотни политици и диктатори, и със следващата си реплика ме срази.. „Знаем, че можем да се справим и България да бъде едно добро място”.. Е направо ми счупи главата.

До този, до когото може да се отнася.. Абе тия четири години да не бях аз на власт бе? Само питам, защото май така излиза. Решенията в министерски съвет и парламента явно аз съм ги вземала. Така трябва да е било.

Продължаваме със следващия момък, който се присетил, че земеделието трябва да бъде приоритет. Еми, пич, да си бяхте дръпнали министерството от креатурата на Държавна сигурност и може би.. щеше да има някаква политика насочена към земеделието и селските стопани. Тук им е простено на момчетата, те са само едни карти за игра..

Опа и се появява една кифличка, за която било важно да се инвестира в инфраструктура. И за мен е важно. А защо 4 години спахте и инвестирахте в батко, татко и братко? А? Кифличката едва ли ще ми отговори. Готиното е, че за фон се използва претоварена софийска улица ( между другото пичът със земеделието говори в градски парк.. „До всяка пейка грудка!”). Кифличката имала обувки и автомобил.

Следва млад другар, в модерно каре, който и той паднал току що от черешата казва, че иска да живее в държава където се спазвали законите и тяхното погазване не е национален спорт. Бре, и този ме учуди, направо ме удиви. Абе пиле, виж на сайта на МС, кой ти е премиер и кой управлява, и кой толерира погазването на законите. Също така виж и президентството. Душичката казва също и че не иска алчен и корумпиран чиновник да седял срещу него… Явно алчните и корумпираните пак аз съм ги назначила на работа. Не виждам как по друг начин да си обясня възмущението на младия другар.

До този, до когото.. евентуално.. къде, ма….спахте последните години?  Къде ви бяха идеите и млади, и къде ви бяха исканията за присъди? И от кой зависи това да се издават присъди…

И феята Лале , която си държи текста в ръка и иска да запази природата. Пак застроих всичко…Още една фея прехвала образованието..

И финалът е покъртителен .. Последната фея кифла, която оплака социалната политика и смъртта на здравеопазването… 4 години това министерство най-вероятно го управлява мой човек или може някой да е някой от вас, блогърите, които чете това…

До този.. до когото.. Ако не беше наглостта проявена в този клип, да говорите така, все едно за пръв път се появявате на политическата сцена.. кампанията щеше да ви е супер. Но говоренето в трето лице (във фейсбук веднага ще паснете) при положение, че сте на власт и нещата, които искате да се случат, вие НЕ сте ги случили..

До този до когото.. проявете мисъл и този път не им вЕрвайте!



Тагове:   може,   отнася,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. negativna - хаха
16.02.2009 20:47
:)) Страхотно.:)
цитирай
2. flyco - много анти
16.02.2009 20:56
малко про
цитирай
3. ianchefff - то, страхотно,
16.02.2009 20:57
ама кой да го чуе... прочете... и т.н.
цитирай
4. miralyub - по темата за кампанията. . . гледам ...
16.02.2009 20:58
по темата за кампанията...
гледам едни дружни возения на метрото тия дни, едни щастливи премиерски и кметски усмивки, и една заедност - та само да допълня - в края има и елемент и на неизненада:)).
В кампанията вече е вкаран и последният скрит КОЗ на червените - Бате Бойко...
цитирай
5. cornflower - къде да го видим тоя клип
16.02.2009 21:50
къде да го видим тоя клип
цитирай
6. raylight - Наглостта е много важен похват в заблудите
16.02.2009 22:57
когато говориш лъжа, тя трябва да е диаметрално противоположна на истината и да е казана С АВТОРИТЕТ! Много хора слушат тона и гледат човека, без да обръщат внимание на аргументите или тяхната липса, по - лесно е.
цитирай
7. анонимен - Gruicho
16.02.2009 23:39
Предварително се извинявам за това, че може да Ви се стори цинично, но се сещам за едно място подходящо за тези за които е предназначен клипа. То е място тихо, място прохладно ....
цитирай
8. zaw12929 - Готов Министър. А Б Б какво ще го п...
16.02.2009 23:45
Готов Министър. А Б Б какво ще го правим умнице
цитирай
9. анонимен - gotzageraskov
16.02.2009 23:46
Това трябва да се изпрати и в другите мрежи ! Обаче аз не мога .
цитирай
10. gothic - Груйчо, евала! ". . . вий в д...
16.02.2009 23:47
Груйчо, евала! "...вий в другий полк минахте...". Тия дето ще се вържат, верно минаха. Или са на път за там. Или за към Карлуково....сори.
цитирай
11. vselenche - @ divini
17.02.2009 03:36
Една молба!
Вие сте млади хора и ще намерите начин да публикувате в интернет цветния КОМИКС от 8 стр. във формат А 5, където млади соцактивисти представят плана на кабинета Станишев, озаглавен "План БГ'09". За справка виж този линк:
http://www.facebook.com/ext/share.php?sid=65989910829&h=ced_4&u=b13Me. Съжалявам, че е препратка, но то не пречи.
Твърде вероятно цялата КАМПАНИЯ на БСП преди тези парламентарни избори ще е в този стил на КОМИКСА, т.е. в стил "лежерно" към част от българското студентство! Каква ОБИДА за младите хора! Моля ВИ, публикувайте КОМИКСА овреме, т.е. СЕГА в Интернет. Аз не мога да се оправя технически, иначе бих го сторила лично.
Благодаря за разбирането!
цитирай
12. dantonov - divni, във всичко това има голя, ...
17.02.2009 08:38
divni, във всичко това има голя, смисъл. Прави са си хората! Що не ги разбираш!
Земледелието и сега си е приоритет - приоритетно еврепейските парички отиват у Доган. Как няма да е приоритет?!
За инфраструктура говориш - как може и това да не е приоритет? Батоковци, лили и сваковци - нал и за тях трябва да има. Приоритет е! Голям!
Колкото до законите. Ами те си ги спазват! Разпределят на всекиму според заслугите! Ха, някой не е спазил закона, ха са го изхвърлили от софрата. Така че, и закони има!
Ний от времето на Бийълс тъй схващаме нещата!
Поздрави! :)
цитирай
13. анонимен - Похвално
17.02.2009 09:03
Статията е разкошна! Моля всички, които са съгласни със сттаията да я разпечатат и да я дадат или прочетат на всички свои лели, баби и т.н.
цитирай
14. анонимен - Типично по български
17.02.2009 09:27
Много ни бива да оплюваме, ама реално политиците не ни предлагат нищо друго. Да се направи план с участието на млади хора е добре и нищо не може да ме убеди, че не е. А 20 години какво ставаше в държавата!
цитирай
15. ianchefff - ан 14,
17.02.2009 09:36
видехме "младите" юпинца какво направиха.
Мерси.
цитирай
16. анонимен - гади ми се от наглостта им
17.02.2009 09:45
cornflower - "къде да го видим тоя клип"
Не ща и да го видя, ще си пазя кръвното. Но, ако не си променим системата на гласуване, аз пак ще откажа да участвам.
Избор на личности с право на отзоваване, иначе... без мен!
ivo_isa
цитирай
17. анонимен - Наблюдател
17.02.2009 10:05
"все едно за пръв път се появявате на политическата сцена.. кампанията щеше да ви е супер." - Съвсем точно казано. Явно създателите на кампанията са проспали последните години. А тука видях това - "Много ни бива да оплюваме, ама реално политиците не ни предлагат нищо друго. Да се направи план с участието на млади хора е добре и нищо не може да ме убеди, че не е. А 20 години какво ставаше в държавата!" - Градивна критика към ближния. "Оплюваме" кого точно оплюваме? Тук просто ги критикуваме и анализираме предните идиотски хрумвания на болни мозъци. А иначе имаш право - друга алтернатива не ни предлагат - умишлено!... Така ни промиха мозъците тия години че вече дори не можем заедно да се вдигнем и да ги сменим. А младите "специалисти" - да казвам ли какъв ще бъде критерия при избора - за модел ще ползват Велчев и Василев!
цитирай
18. flyco - :)
17.02.2009 10:47
Аз лично се чувствам обиден ако някой ми тика в лицето реклами, пък било то и политически.
цитирай
19. galinabg - Мария, Мария,
17.02.2009 11:18
пак си в десятката! Много ти се радвам!!!!
цитирай
20. benra - ми
17.02.2009 11:42
така де,четири години кво дремАха..ай сиктир!
цитирай
21. luben - сладко
17.02.2009 11:56
аз си мисля, че тези реклами са губене на време. Който е гласувал в червено, ще гласува пак, даже да сложат черепи и кости там - Р. Петков ще обясни в дует с Р. Овчаров как и защо това са най-правилните символи и ... червени бабички, дядовци, синчета и внучета ще си пуснат бюлетината червена. Е - тогава идва въпросът "Защо се прави сайт?" Ами за да вземе някое внуче и внучка парички за сайта, да си преговорят уроците "Как да лъжем електората?" и "Да бъдем нагли демонстрирайки спокойствие и загриженост".
цитирай
22. looklikerain - Хаха
17.02.2009 14:09
Много добро. Кажи нещо за Овчаров :)))
цитирай
23. net - интересно виждане на проблема
17.02.2009 14:18
защото проблем наистина има- и е хубаво, че някой все пак го вижда.Жалко, че бързате да критикувате, без да сте се запознали с цялата програма.
Една от точките, в програмата не сте я видяли.
А тя е особено важна, и определя политиката за поне още 15 години
Ще раздават на всички очила и гумени галоши.
Да!!
и не питайте защо- ще ви отговоря- За да не ни заслепи светлото бъдеще и да не се пързаляме, защото всичко ще е по "МЕД И МАСЛО"
цитирай
24. pnp5q - Благодаря
17.02.2009 14:18
за чудесния анализ! Ще разпространявам. :)
цитирай
25. vselenche - Според мен...
17.02.2009 16:12
Щом има такава опозиция на електорално ниво, то БСП-то да си стяга куфарите!
цитирай
26. ady - Страхотно
17.02.2009 18:29
Подкрепям:))
цитирай
27. jesusbg - браво!!!
18.02.2009 19:26
браво!!!
цитирай
28. vselenche - Чудесно!
18.02.2009 20:08
@ Divini - Моля за извинение, че долният ми коментар няма да е съвсем по темата на конкретния ти постинг, а тук все пак не е форум!
@ До коментиращите!
Като наблюдавам коментарите по предходния и този постинг на DIVINI си правя И такова заключение:
ВЕРНИ са социологическите проучвания, които % отчитат голямо недоверие към настоящето правителство, главно към БСП. Да се ВНИМАВА обаче МНОГО какво % отчитат по отношение на електоралната подкрепа в момента към отделните партии, защото май това е главно МАНИПУЛАЦИЯ.
А как да няма повече лъжа за ГЕНЕРАЛНИ неща в настоящия момен, jesusbg, г-н И.Костов дава СВОЯ отговор в тези, например, 2 линка: http://www.vimeo.com/3193036,
http://www.bulgaria-news.bg/bg/news/read/151
Цитирам ги за 2-ри път НЕ с цел пропаганда в полза на И.Костов, а в полза на собственото си решение "Аз ще гласувам, важно Е!"
Поздрави!
цитирай
29. анонимен - платья ольга
18.10.2012 02:34
Как дела?Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://kvartirant34.ru/user/Grootajet/>интернет магазин одежды кардиган </a> магазин женской молодежной одежды <a href=http://pro-warez.com/user/Pamimmive/>интернет магазин одежды маленьких размеров </a> бижутерия с камнями сваровски <a href=http://clegaloc.narod2.ru/>тиара бижутерия </a> интернет магазин одежды юбки ... Успехов Вам!
-====-
<a href=http://cialis-tadalafil.webstarts.com/>order Kamagra online India </a> - Buy Kamagra online in Canada get Kamagra Online pharmacy Online Kamagra 100mg online sildenafil citrate :.Kamagra free trails .:<a href=http://kamagra-100mg-online.blog.hr/>Super Kamagra used </a> - where can I purchase Kamagra online without prescription
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2048866
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439