Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2009 13:51 - Синьо лято
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 7017 Коментари: 31 Гласове:
0



За да има България шанс да се измъкне от тинята! За да покажем, че все още ни има и ни пука. 

image


http://apps.facebook.com/causes/218320?m=05304c83





Тагове:   лято,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. miralyub - задължително е, Див! това е ал...
15.02.2009 15:32
задължително е, Див!
това е алтернативата- иначе просто няма за кого да се гласува. всичко друго е от другата страна на бариерата.
цитирай
2. jesusbg - За съжаление те не са алтернатива, а ...
15.02.2009 18:46
За съжаление те не са алтернатива, а са част от едно голямо зло.
http://www.youtube.com/watch?v=BGpTrDEqQRs

Искам и да уточня, че съм с дясна политическа ориентация, но не това крадливо дясно.
цитирай
3. divini - olele
15.02.2009 21:57
мисля да не коментирам световната конспирация :) Всеки има право на ориентация и мнение..

Поздрави
цитирай
4. vselenche - @ Divini
16.02.2009 00:44
Вероятно коментарът ти за световната конспирация има отношение с цитирания по-горе адрес в youtube.
Ще го копирам(защото в blog.bg инак не става), за да видя за какво става дума, макар че в годините вече ми писна да чета и слушам все едни и същи оперетки за определени "нещица" и за определени хора/политици в БГ.
Поздрави!
П.П. Както и предполагах, нищо ново! Това се "търкаля" отдавна, и клипът, и въпросната "теза"!
цитирай
5. gantree - @ jesusbg 2
16.02.2009 00:55
Хахах, какви са тия глупости? Само погледни Маркс, Енгелс и Ленин на аватара на онзи лалугер, чийто клип препоръчваш. Да ти имам "дясната" политическа ориентация :))
цитирай
6. jedi - @ jesusbg
16.02.2009 01:28
Текстът в този клип е толкова верен, колкото шифърът на Леонардо. С малката разлика, че второто е интересно за четене/гледане.

цитат от клипа:
"Преди 20 г. България беше средно развита европейска държава със силна икономика и армия и завидни социални условия"

Олеле, майчице мила! И тоя урод, който го е писал това сигурно ще гласува.
Тежко ни.

'Планът "Ран-ът" бил изработен от националната търговска камара на САЩ.'

А навремето, в основното ми училище, комсомолският секретар на класа повтаряше като папагал как Джордж Лукас измислил "Звездни Войни", за да покаже на Рейгън как да победи добрият съветски съюз.
Явно червената чума поврежда непоправимо мозъка, до степен на генетична наследственост, щом продължават да никнат подобни неандертализми.
цитирай
7. анонимен - Алеко допълва jedi
16.02.2009 13:55
1. За мен, най-хумористичното твърдение в клипа е, че една от целите на империалистите била да се унищожат българските телекомуникации.
Има ли някой читател на този блок да е по-възрастен от 40 години? Че да има реална лична представа за състоянието на телефонната услуга до 1989? Пиша телефонна, защото за телекомуникации е смешно да се пише до около 2000.
2. Има ли поне един фен на клипа, който да е със средно капацитетна памет и да е по-възрастен от 40 години? Ако има, нека си припомни депутата Янко Янков. Който почти на всяко заседание на Великото народно събрание изанасяще обвинителни речи, че планът Ран-ът не бил приет за изпълнение. Авторе на клипа и сополивите ти фенове - приет ли е плана или не е приет? какъвто и да е бил. Простичък въпрос - като за бинарно мислещи - "да" или "не"?
3. Авторе на клипа и сополиви негови фенове - защо не посочите линк и към речта на Петър Младенов през късната есен на 1989?
4. Ако има някой читател, който е над 40 години и който се срамува, ако лъже - нека обясни защо министър-председателя, той и интелектуална след десетоноемврийска надежда на 100 летницата (Луканов) обяви мораториум по плащанията на външния дълг преди да са ни запознали с едноокия Ран и неговия план?
5. Абе що ли питам всичко това. Като си знам, че лъжа и робство си царуват.
цитирай
8. jesusbg - Стана добра дискусия, за което м...
16.02.2009 19:09
Стана добра дискусия, за което много се радвам.
На Ангел gantree ще кажа само едно - единстветно в тоталитарните общества лидерът бива обожествяван, а резултатите са печални. Преди бай Ваньо доста по-големи злини са нанесли Хитлер и Сталин.
Присъщо на свободното мислене е критичността.
Освен това ще ти цитирам един от достойните хора от СДС президентът Петър Стоянов, казано в ефира на Нова Телевизия - "Иван Костов проведе приватизацията по такъв начин, че да облагодетелства кръгове около БСП. Ако по времето на БСП беше направена такава приватизация, народът щеше да направи по-големи бунтове от онази от 10 Януари 1997.
А относно престъпната приватизация ще опиша една схема и ще дам брутален пример извън тази схема.
Един от ДОСТОЙНИТЕ хора в СДС и основател - Светослав Лучников (лека му пръст) предлага създаването на компесаторните записи с цел справедливост към хората, чиито жилищни влогове са загубени. С тези записи може да се участва в приватизацията.
Но се започна едно търгуване при цена между 5 и 10 реални стотинки за лев номинал. И чрез РМД срещу компенсаторни записи се продава предприятие, което после (в пълен разрез с приватизационния договор) се препродава и разликата компенсаторки-реални пари отива в черната Костова каса.

Бруталния пример е с приватизацията на БГА Балкан.
След Фалита й вестник "Стандарт" публикува сравнение на предложените от Луфтханза и Гад Зееви договори.
При Луфтханза има следните параметри - покриване на дълговете на авиокомпанията, закупуване на нови 7 самолета и разкриване на още 1000 работни места. Допълнително условие - от София към западните дестинации лети Луфтханза, а скъм източните - БГА Балкан.
При Гад Зееви няма никакви конкретни параметри, освен мижавата цена от 150 000 долара. И благодарение на този договор с Гад Зееви България беше осъдена да му плати допълнително 10 000 000 долара заради неспазване на договор, при положение, че този човек разпродаде имоти на стойност 3 000 000 долара (поне). И никой нямаше доблестта и да се извини за това брутално престъпление, което лиши България от линия и място на летище Хийтроу (за което по принцип се чака 20 години) и накара много от пилотите ни да работят в чужди компании и да плащат данъци на чужди държави.

И за подкрепа на моите думи ви давам линк на отявлен антикомунист, който има много по-голям житейски опит от моя и чието семейство е постарадало доста сериозно от престъпния режим на БКП.

http://turbo4.blog.bg/viewpost.php?id=260378
цитирай
9. jesusbg - а ето и нещо по-брутално http:...
16.02.2009 19:17
а ето и нещо по-брутално
http://bugarash.blog.bg/viewpost.php?id=125881
цитирай
10. divini - мм да получи се дискусия
16.02.2009 19:38
обаче..
Самото окачествяване на Петър Стоянов като достоен човек ми идва в повече.. наистина в много повече. Силно се надявам този човек да си седи там, където си седи и да не се появява повече в политиката. Това е човекът, заедно с Надежда, който заради личната си самовлюбеност изпусна възможности и опропасти реалности.

Познавам много хора, чиито семейства са пострадали много от БКП. Познавам хора, които лично са пострадали от ДС. Държавна сигурност е най-големият проблем на България. Преразказваната приватизация на Балкан няма да я коментирам, няма смисъл - теорията за конспирацията там е в целия си блясък.
Никога няма да кажа, че ДСБ и в частност Костов са безгрешни, няма такава партия, няма такъв човек. Съвършенни няма, но не ни пречи да се осъвършенставаме непрекъснато.
Но.. Единствените партии в политическото пространство в България, които показаха нулев толеранс към кадрите и структурите на Държавна сигурност са ДСБ и СДС. Това е неоспорим факт. :) и лесно доказуем. Няма и заставам твърдо зад думите си, други политически субекти, които да не търпят ДС около себе си..

И ако не може да се разбере защо Държавна сигурност е такъв проблем, то жалко за страната. За страната, защото държава няма освен тази, която ДС си създаден в последните няколко години.

Поздрави

П.С. И още нещо. Моите уважения към всички блог списпващи, които си цитирал. Но...блогът не е източник на достоверна информация. Не е официален източник на такава..

Брутални неща всеки може да покаже, включително и със снимков материал.

Моята цел е друга. Искам шанс за България. Шансът за България е нулева, повтарям нулева толерантост към ДС. Методите на управление чрез шантаж, манипулиране, изнудване и заплахи трябва да си остане в миналото.

И моля, без повече лични нападки.

Поздрави, пак, и хубава седмица :)
цитирай
11. jesusbg - За нулевата толерантност към ДС ...
16.02.2009 19:59
За нулевата толерантност към ДС мафията те подкрепям на повече от 200%. (Макар, че с действията и думите си един от депутатите от ДСБ настрои доста от десните симпатизанти срещу ДСБ).

Иначе за приватизационната схема имам много добра информация от човек, работил в такова предприятие след препродажба и даване на съответния подкуп.
А относно личните нападки - много рядко ми се е случвало да нападам хората лично, и то след сериозни поводи. Тук основната цел е да накараме хората да говорят и по.важното - да започнат да МИСЛЯТ РАЦИОНАЛНО.
цитирай
12. divini - ооо :)
16.02.2009 20:04
любимо ми е :) И аз имам достоверна информация от човек, който е бил министър по това време...

Една жена каза, също не е официален източник на информация :) За рационалното съм - за. Това, че го е казал не го е издигнал в очите ми. Но едно е да кажеш друго е да направиш. А специално по отношение на Държавна сигурност, ДСБ са се доказали с делата си.. :)
И пак повтарям - съвършенство няма
Поздрави
цитирай
13. jesusbg - Подобно и нека заедно се преборим за ...
16.02.2009 20:10
Подобно и нека заедно се преборим за по-добра България.
И малко шега
"Говорят си двама политиции от уж враждуващи партии и единият казва:
-След 20 години България ще е с пъти по-добре.
Вторият отвръща:
-Жалко, че нас няма да ни има,
а първият го апострофира:
-Не жалко, а защото"
цитирай
14. flyco - Костов & Бойко
16.02.2009 20:26
Divini, какво ще си помислиш ако след два дни видиш Костов и Борисов да се здрависват усмихнати в името на по-доброто бъдеще на България?
цитирай
15. divini - flyco
16.02.2009 20:32
Ако ги видя ще ти кажа какво мисля... :) Докато не ги видя, няма какво да коментирам. А по-доброто бъдеще за България го казах къде го виждам :)

Поздрави
цитирай
16. vselenche - Здравейте!
17.02.2009 02:50
Нямах намерението повече да се намесвам в тази дискусия и то САМО заради уважение към автора на блога - DIVINI!!! Но много се сгадни т.н. ДИСКУСИЯ.
Коментиращият JESUSBG казва:
"Стана добра дискусия, за което много се радвам.
На Ангел gantree ще кажа само едно - единствено в тоталитарните общества лидерът бива обожествяван, а резултатите са печални. Преди бай Ваньо доста по-големи злини са нанесли Хитлер и Сталин."
Прави ли Ви впечатление, че Gantree НЕ Ви отговаря? ЗАЩО??? Лично аз мога да Ви кажа, че НЕ му е присъщо да бяга от спор и това го ТВЪРДЯ на база редица мои наблюдения в интернет пространството. Значи причината е друга. Отговори Ви по най-мекия начин DIVINI: "Mисля да не коментирам световната конспирация :) Всеки има право на ориентация и мнение..."
Твърдите, че сте с десни убеждения, jesusbg, че търсите път - и аз го търся, търся го ГЛАВНО за децата си, ДЛЪЖНИЦА СА ИМ! И именно защото наистина търся този път НИКОГА не бих цитирала и обърквала другите с примери от типа на цитираното от Вас от you.tube, защото е ЕЛЕМЕНТАРНО, УИЛИ!!! А що се отнася до цитираното от Вас изказване на Петър Стоянов по Нова телевизия, и аз съм го гледала."Изказването" му беше около датата 10.02.2008 г., апропо то НЕ беше изказване, а нещо като СПОМЕНИ, ей така ФРИВОЛНО хвърлено в публичното пространство. ЗАЩО той го направи, да го СЪДИ собствената МУ съвест! Аз лично бях изключително омерзена от чутото и то НЕ заради И.Костов, а заради самата себе си. Омерзена, ЗАЩОТО сякаш някой се подигра със собствения ми живот около онова време, 1997 г., времето на Виденов. А това, че И.Костов замълча след тези ФРИВОЛНИ спомени на П.Стоянов е напълно разбираемо. Нещо подобно както на Вас не Ви отговори Gantree.
Е, има разлика, FLYKO, между говоренето и поведението на И.Костов и на Б.Борисов. А на питането Ви към DIVINI, Flyko, тя не се казва И.Костов, освен това И.Костов е отговорил на Вашия въпрос в публичното пространство. Ако желаете, можете да прегледате следващите 2 линка:
http://www.vimeo.com/3193036,
http://www.bulgaria-news.bg/bg/news/read/151

П.П. И за да има яснота около моя коментар тук, аз НЕ съм член на ДСБ. Но съм от хората, които ще гласуват на предстоящите парламентарни избори и то с цялата си отговорност, т.е. с отговорността на единицата електорална единица.

Поздрави!

цитирай
17. jesusbg - Скъпа Вселенче, аз съм от хората, ...
17.02.2009 07:16
Скъпа Вселенче, аз съм от хората, които през 1997 година изядоха бая бой от полицейските палки, за да може Костов да дойде на власт. И тъй като много му вярвах, бях и много разочарован от НЕнаправеното, а обещаното. Като един от многото отговорни за неговото възкачване на власт имам поне правото да го критикувам.
цитирай
18. vselenche - @ jesusbg
17.02.2009 07:47
Уважаеми господине! Аз съм човек на възраст, та и поради тази причина добре помня 1997 г. Била съм на площада в оная нощ, вкл. после на митингите на СДС. Бой нощта не съм яла, защото ми работеше инстинкта и не хукнах например по ул."Шишман". Между другото оттогава като мина по тази тясна уличка нещо ми се обръща. Но лично аз НЕ обвинявам за ОНОВА време
г-н И. Костов. Мъчно ми е само, че времето не достигна в годините 1997-2001, мъчно ми е за децата на България, които заминаха и заминават, прокудени от земята си.
Вярно, всеки има право на мнение. Но също така е вярно, че всеки би трябвало да е отговорен за думите си, действията си - както в личен, така и в публичен план. Инак става страхотна бъркотия и винаги следва разочарование, обикновено дори с НЕясен адрес.
Поздрави!
цитирай
19. flyco - Re: 16.
17.02.2009 10:44
Благодаря Ви vselenche, за това, че сте си направили труда да ми посочите препратки!
Уважавам правото Ви да гласувате както намерите за добре, още повече щом го правите убедено. Вметвам, че тежестта на една електорална единица според мен не трябва да се променя, особено в моменти на политическа нестабилност.
Въпросът ми беше към divini и тя ми отговори, за което също и благодаря.
Контекста на поста ми не е с цел конфронтация. Всъщност е точно така както го е казала divini, в момента очаквам изявления след срещата на десните лидери с Мартенс. След тях обсъждането може да се окаже безпредметно.
цитирай
20. vselenche - @ Flyko
17.02.2009 12:32
Извинявайте, аз погрешно съм Ви разбрала.
Изглежда това се дължи на моята алергия към "Закуските", но проблемът си е мой. Както чета обаче, г-н П. Стоянов е побързал още призори по bTV да изкаже своето компетентно мнение! Сега, ако се разприказва и г-н Ж. Желев, съвсем ще ми заприлича на старата, до болка позната "закуска".
цитирай
21. divini - Какво е направил Петър Стоянов?
17.02.2009 13:00
Този пак ли изпълзя от някъде... ?
цитирай
22. flyco - Re. 21.
17.02.2009 13:16
http://www.express.bg/story/30223
цитирай
23. vselenche - Едно допълнение към #22
17.02.2009 14:01
Струва ми се, че фотото от http://www.dnes.bg/article.php?id=66061
на П. Стоянов е по-актуално/достоверно, и това НЕ е без значение, когато става дума за него. Има и още няколко политически фигури, при които задължително трябва да им се види и "фотото", когато "нещо" казват.
цитирай
24. анонимен - jesusbg - будалкаш блогонаселението
18.02.2009 13:25
През януари 1997 си бил на 14 години. Целият период 1997-2001 си прекарал по прашасали класни стаи и училищни дворове.
Какво те е очаровало, та след това те е разочаровало?
Отнасяй се по-сер5иозно към събеседниците си.
цитирай
25. jesusbg - Доо анонимен 24 - май че ти не се от...
18.02.2009 19:25
Доо анонимен 24 - май че ти не се отнасяш сериозно към себе си.
Щом аз и моите приятели на 14 осъзнахме колко е вредно управлението на Виденов, значи мозъците ни са работели (и сега работят) в правилна посока. Питаш какво ме очарова и получаваш отговор.
Очарова ме обещанието за ново начало без лъжи и за справедливост.
А какво получихме - дадоха се само права на престъпниците и циганите (от тогава започна циганският терор над всички нецигани и успелите да се интегрират цигани), случаят с медиците в Либия (доказателство за некадърна дипломация) и циничното изказване на Костов, че те са виновни.
А и да не забравяме "джентълмеското" споразумение за затварянето на 1 и 2 блок на АЕЦ "Козлодуй", което е един от факторите за високата цена на тока сега и за нетолкова бързия икономически растеж (вкл. на Македония, Албания, Хърватска и Косово). А и при костовото правителство приватизация стана нарицателно на крупна кражба.
цитирай
26. анонимен - Алеко за jesusbg
18.02.2009 21:04
1. за 14-годишните: не ме убеждавай, че човек на 14 години може сам да преценява що е справедливост и що не е. Тези понятия, при тази възраст, се ограничават във вътрешния тинейджърски свят. Не го омаловажавам (всеки е бил тинейджър), но този свят е твърде специфичен и различен от истинския свят
2. За циганите и техните права - би ли бил по-конкретен. С примери. За да твърдиш подобна недомислица, трябва да имаш предвид нещо конкретно.
3. за престъпниците и техните права - човек на 14 години не може да преценява самостоятелно. Обикновено слуша авторитети. Когато натрупа житейски опит, бившия тинейджър търси критерии за твърденията си. Какъв е твоят критерии? Примерно: а) поява на престъпни групировки, които преди това ги е нямало; б)влияние на тези престъпни групировки в ежедневния живот; в)изместване на държавата от тези престъпни групировки (например нагли убийства на публични места)'
4. затварянето на 1 и 2 блокове са нещо, за което си първопроходец. Цялата пост комунистическа сган вие за едни други номера. даже и8 тяхната наглост не им позволява да дуднат за 1-ви и 2-и блок.
5. Когато работеха всички блокове на АЕЦ Козлодуй, хората на годините на дядо ти и баба ти нямаха редовно ток, а цената му представляваше значителен процент от семейния бюджет. Поне това са числа и факти.
6. за приватизацията вече достатъчно е дъвкано. Скучно и неинтелигентно.
цитирай
27. jesusbg - :-D
18.02.2009 21:12
Анонимен, разсмиваш ме така, както ме разсмиват македонистите в блог.бг
Още малко ще кажеш и да затворим 5 и 6 блок и така съвсем ще облагодетелстваш другарите Р.Овч и Хр. Ковач. (които печелят от работата наТЕЦ-овете, а глобите ги плащаме ние)
цитирай
28. vselenche - Брях!
19.02.2009 00:51
Тук се спретнала много интересна дискусия, само да има време човек да чете!
Смятам, че е по-актуално да се обсъжда настоящето в БГ, вкл. близкото бъдеще. С тази цел цитирам ОТНОВО вече веднъж тук упоменати линкове от мен, вкл. и още един линк.
http://www.vimeo.com/3193036,
http://www.bulgaria-news.bg/bg/news/read/151
http://www.bulgaria-news.bg/bg/news/read/211 - този линк е взет от блога на galinabg.blog.bg
Ще се радвам, ако чуя и нещо по тази тема от коментиращите.
Единствено, моля за извинение DIVINI, че поради ИНТЕРЕСА към блога й МНОГО често при нея става като във форум!
Поздрави!
цитирай
29. анонимен - До 26
24.02.2009 20:04
А какво ще кажеш за това http://www.dnes.bg/article.php?id=66519 ?

И нямало циганста престъпност!!!
цитирай
30. анонимен - Алеко за 29-я
03.03.2009 19:11
Май не се водиш от логиката на разговора.
И ни в клин, ни в ръкав ми сочиш линк. И какво доказваш, чрез него – че било имало цигански престъпления и престъпления, извършвани от цигани?
Че това си го знам. Ама тезата на jesusbg е съвсем друга:
Цитирам дословно jesusbg: „....от тогава (1997) започна циганският терор над всички нецигани...”
Всяка теза трябва да се доказва. Но нито jesusbg, нито ти можете да измъкнете от ръкава коза за циганските престъпления, пръкнали се едва след идването на Костов на власт. Няма го. Вместо коза от ръкава, има поредица факти, които показват кой защитава циганските престъпления и кой ги преследва:
1. Цветелин Кънчев, с прякора Дон Цеци, влиза през 1997 в НС с листата на Бизнес блока на Жорж Ганчев. Прехвърля се в групата на Евролевицата и става учредител и председател на Евророма на 12 декември 1998..
2. През 1999 депутатския му имунитет е свален, а на 9 февруари 2000 е осъден на 6 години затвор за побой и отвличане. Или, Дон Цеци би трябвало да излезе от затвора през 2006 г.
3. Да, ама не. Ноември 2001, три месеца след като Костов вече не е на власт, Дон Цеци е освободен от затвора и отново оглавява Евророма. Оставащите му 5 години затвор са заменени с изпитателен срок.
4. През април 2005 вицепрезидентът Ангел Марин (БСП) отменя присъдата на Дон Цеци и вече „чистичък”, циганският барон се кандидатира за следващия парламент.
5. А за търпимостта към циганските престъпления, най-добре е да прочетеш и написаното в блога на един умен човек:
„За циганията на циганите, стимулирана от българи”
http://pavelnik.blogspot.com/2009/03/blog-post.html

цитирай
31. анонимен - od Altin Georgievski
26.06.2009 19:24
Do lugete, koi kazuvaat, sto nema ciganski teror u Bugaria, da odaat i da vikaat za ciganite u Kjustendil, koi dnes sa utepali cuvarite na ovosjeto vi.
Luge kako vas sozddadoa "Makedonizmot". I vo ad da gorite, malko ke vi e!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2046507
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439