Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2008 19:02 - За ..някакви неща
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 3001 Коментари: 11 Гласове:
0



Този текст със сигурност няма да изчерпи всичко, което съм искала напиша в последния месец, но може би ще бъде едно добро начало. А и от друга страна не напиша ли ред - два сега, най-вероятно няма да пиша още много дълго време. Не поради липса на интернет, компютър или време, което беше причината допреди няколко дни, а от липсата на желание. Някак си напоследък нещата, за които ми се пише предпочитам да ги споделя с определени хора лично, от колкото да ги излага тук на показ и някакви хора да разсъждават на тема "Какво е искал да каже авторът?". Авторът каквото е искал да каже, го е казал... Това, което не е казал, не е искал да го каже... Та така... да започна, евентуално, поредицата "Едно диване из страната на чудесата"..

По неведоми и неизвестни причини през цялата ми обиколка из страната аз попадах само и предимно на кадрите на Станишев. Не тези от Държавна сигурност, за които се подсещам, че трябва да напиша някакви неща, а тези по места, които отговарят за структурите, за общинските съвети и , най-общо казано за добруването на електората.  Първата дума, която ми идва на акъла е "НЕКОМПЕТЕНТНОСТ". Втората е "безхаберие", но тя по-скоро прозилиза от първата. 

Въпрост от моя страна: "Не ви харесва как се управлява градът ви.. но той се управлява от ваш човек, а и вашата партия малко или много управлява.. защо не направите нещо? Защо не говорите с лидера или там, който отговаря? Защо не излезете пред местния вестник да кажете какви са ви възраженията?"
Отговор: "Не ща" 
Без повече обяснения. Те не са и нужни. Пределно ясно е, че е много по-добре да си мълчи, отколкото после да се срами, че не знае изобщо за какво говори, а още по-малко как да го оправи...

Пълно непознаване на националното законодателство, не неспазване, а непознаване. Никаква идея за това какво аджеба е това екзотично животно ЕС и каква е ползата от него... И в този ред на мисли това, което щеше да ме докара до припадък от смях и от ужас бяха коментарите на зрителите на "Здравей България" по Нова телевизия, ден след като се разбра, че управляващите са абсолютно некомпетентни да управляват пари, в случая европейски. То не беше съботаж срещу държавата, то не беше, че заради финансовата криза ЕС финансира други страни и затова взима пари от нас. То не беше да си удържим от вноската за следващата година... Просто една малка разкошотия. Това, което очаквах да чуя - не чух. Не чух, че някой е осъзнал колко голям е проблемът за спирането на тази малка сума всъщност. Малка на фона да държавния бюджет, малка дори и на фона на бюджета на Столична община. Не чух притеснение от това, че след като ние не можем да управляваме 220 милиона, то няма да можем и милиард да управляваме. Не чух, че след като за корупция спират външните плащания, не е ли редно да се притесним поне малко за вътрешните харчове... Не чух подобно нещо и от бсп хората...

Както винаги се получи хаотично... но това е положението... Следващия път може и по-ясно да е... а може и да не е...

Само с още едно нещо ще се "похваля" знам, че няколко човека със сигурност ще разберат защо съм толкова доволна от себе си.. 

В една от всичките си срещи аз бях дарена с едно писание, което мислех, че никога няма да мога да видя, а пари за него да дам е последното нещо, което би ми хрумнало в този живот.... Та аз бях удостоена с писанието на Сергей Дмитриев... Защото сме социалисти... Завиждайте сега :) 
Когато премине погнусата ми ще споделя тук няколко изключелно нагли цитата.. 
Поздрави


Тагове:   неща,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. miralyub - Див,
30.11.2008 19:31
Не се учудвам за некомпетентността и безхаберието... просто на местна почва партиите нямат читави кадри и правенето на политика и отстоявянето на някакви държавни или градски дори интереси е на задна страна...там червени, цветенца и сини дори са едно цяло... сбират ги и ги разделят икономическите интереси, просперитета на личните фирми и бизнесът им...
цитирай
2. gantree - @ divini
30.11.2008 19:50
Абсолютно си права за управлението на средствата, имам предвид най-вече паралела им с българския бюджет.

За хората, на които се изненадваш, има една стара като света максима - ако искате бунтът ви да успее, веднага трябва да си изберете лидер. Няма ли водач, бунтът се превръща в едно ежедневно досадно мърморене.

За книжлето на Станишев ти завиждам, та чак ми се реве :))
Ей сега излизам, и отивам цяла вечер да рева безутешно.
цитирай
3. divini - :)))
30.11.2008 20:17
Мира, проблебът ми е, че управляващата партия е некадърна..

Ган, не се разстройвай :) Знам, че завиждаш... но какво да се прави :)

Поздрави
цитирай
4. sisi89 - проблема
30.11.2008 20:20
свъщшност е че си злобна и това обеснява абсолютмо всичко което искаш да кажеш
това, което аз бих, искала да ти кажа е че аз никога не съм изпадала в такива истерични съсптяния като тебе и понеже сега съм започнала да ти пиша бих, искала да каже че нищо не разжираш от политика и е бесмислено да се мъчиш да правиш акквото, и да е.
И целият свят да обиколиш, мила моя пак, същите нещша ще си пишеш, защото няма как човек подкрепящ иван Костов да измисли нещо свестно защото вие сте изтъкани от лицемерие и манипулация.
разбираш ли ме?
цитирай
5. divini - актово нищо
30.11.2008 20:22
няма да променям. За това си права
цитирай
6. gantree - обзалагам се
30.11.2008 20:38
че Сиси знае наизуст книжлето на Станишев, и затова злорадства така по отношение на онези, дето трябва да я четем.
Сиси, кажи какво пише на 321-а страница?
цитирай
7. divini - gan :)
30.11.2008 21:46
книжлето има не повече от 40 страници :)
цитирай
8. gantree - е не
30.11.2008 21:57
е не може да бъде! На теб са ти дали само увода, :)) предговора, и то затова безплатно. Толкова шум вдигна тоя човек, че не може да е само заради някакви си 40 страници.

Сиси, нали така, мила? Кажи сега за 321-а страница, без да се разсейваш.
цитирай
9. libertybell - М-да...
01.12.2008 01:09
завиждам безутешно:)))
Няма ли да дадеш едно кръгче с дадзибаото на станишев, а? А?
цитирай
10. cornflower - Компетентни в кражбите
01.12.2008 09:15
Надявам се това да е доказал станишев в своето книжле "Защото сме мафия"..
цитирай
11. viovioi - снощи в на 4 очи с Цв.изова се изнервих до крайност.
01.12.2008 09:23
Поканила циклофреника Сидеров, той да каже дали политическите коментари по медиите няма да ни докарат депресия, подтиснатост и оттам да изперкаме. Тази Ризова винаги съм казвала да си беше седяла на село. Толкова и е беден и жалък речника, че когато попита един репортер какво е амбразура, щях да си тресна ТВ-то. После се свърза в директна връзка с един проф.-психиатър. Ами то е ясно, какво има да се обръща към психиатър да коментира лошите нопвини как се отразяват на самочувствието на българина. Следващия гост бе П.Пооандов. Той пък цитира един американски автор на пиеси, който в една поиеса играна в "Сълза и смях" имало реплика на главния герой към неразумен младеж " Това наказание е нищо за теб, ти, ти заслужаваш да ти купя билет за България..."????!!!!??? Значи най-лошото наказание да купят на някого билет за БГ. В театъра мислили да сменят страната, каза актьора Попандов, но какъв е смисъла да сменят с Албания, или Полша, като в пиесата ясно и точно си пише България.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2050911
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439