Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2008 10:26 - За въпросите и отговорите…
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 4801 Коментари: 8 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ДПС била създадена от ДС (Държавна сигурност – за незапознатите и /или незаинтересованите да видят в Google, сайта на Комисията по досиетата) и какво от това. Тоест интересува ли се обществото от тази информация и по-специално всеки отделен компонент на това общество? По-скоро не. Компонентът, т.нар. обикновен гражданин, вече не се интересува от тези неща. Компонентът отдавна не задава въпроси. И не търси отговори. Гражданинът си има своите обяснения за нещата, които най-често съвпадат с реалната ситуация, но не задава въпроси на хората, които би трябвало да носят отговорност и да дават отговори. Или ако случайно гражданинът зададе въпрос на отговорните лица просто не очаква отговор.

Спряхме ли да търсим отговорите от отговорните? Спряхме ли да се интересуваме? Толерирахме ли престъпността? Нормализирахме ли корупцията и криминалното поведение? Да. Просто и кратко – да. Манипулацията, довела до тази незаинтересованост е успешна.

Колко от въпросите разбунили духа на обществото останаха без отговор? Много. Чака ли някой отговорите, търси ли ги? Едва ли.

Всяко чудо за три е казал народът и точно така се получава. След три дни интересът и вниманието вече са приковани върху друг проблем, който след още три бива заменен от следващия. 

Ето и малко примери за въпроси, които са си останали без отговори, а и да се сдобият някой ден с такива… е все тая:

Колко са поръчковите убийства в България през последните пет години? Колко са разкритите поръчкови убийства в България през последните пет години? Колко са обръчите и фирмите около ДПС? Защо толерираме обръчите и фирмите около ДПС? Защо търпим Доган? Кой плаща на Гоце? Защо убиха …( в празното поле се вписват имена, около 200 до момента)? Защо София още няма адекватно метро? Защо няма здравеопазване? Защо няма образование? Къде спи МВР? Защо….? Кога… ? Защо Етем още е министър? Кога ще приключи процесът срещу Маргините? Защо ДС е вредна? Колко са парите в черните каси? Кога ще се събудим? Кога на ЕС ще му писне от нас?

Приятен ден и весела седмица. Тя  няма да е от скучните…



Тагове:   ОТГОВОРИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gothic - "Кога ще приключи процесът ...
03.11.2008 10:42
"Кога ще приключи процесът срещу Маргините?" - Никога, защото спонсорират правилните хора....
цитирай
2. анонимен - Всъщност въпроса е само един:
03.11.2008 11:53
Кога и дали изобщо ще се събудим?
От отговора му зависи решаването на всички останали въпроси.
цитирай
3. gantree - @ divini
03.11.2008 11:58
О да, определено няма да се скучае в следващите дни.
Колкото до въпросите, през последните десетина дни си мислих за опозиционната ефективност. На практика излиза така, че парламентарната опозиция е доста ефективна, в много отношения. Имам предвид парламентарната опозиция, а не БНС, БЗНС, РЗС, АТАКА, МВРО, ССД или СДС. От друга страна е факт, че извънпарламентарната опозиция е с буквално почти нулева ефективност. За нищо не стават. Пълни некадърници са.

Успешна седмица и на теб.
цитирай
4. viovioi - Mehmed Dikme тази сутрин каза следното :
03.11.2008 14:06
че ДПС е създадена от Луканов и Петър Младенов. Това означава от БКП и службите. Но какъв е бил замисъла ме впечатли. Луканов бил казал: По добре да консолидираме турците в една партия на етническа основа, отколкото гласовете (на турците) да идат за СДС(говори за силното СДС 92-97 г). И го създават по свой образ и подобие. Агентурчици, милиоционери,някой философ, и двама трима невежи за калбалък.
цитирай
5. dagma - ...
03.11.2008 17:06
Добре правиш, че дешифрираш абревиатурата ДС. Започвам да се убеждавам какъв голям процент от хората имат нужда от такова пояснение.
А знаеш ли аз колко искам да ме управлява някоя М. Тачър, например, и да ми е едно скучно, скучно... :)

цитирай
6. flyco - скучна ще е
03.11.2008 21:26
българинът е изгледал всички филми, а този дето ще го дават тази седмица той го е измислил...
цитирай
7. edinman - С постоянно поставяните въпроси, ...
05.11.2008 22:34
С постоянно поставяните въпроси,мисля че няма да се оправят нещата.Не усещате ли ,че сме попаднали в някакво безвремие.Равнодушието и
страха се виждат в очите на все повече хора около нас.
цитирай
8. cornflower - За въпросите без отговори
14.11.2008 16:30
в държавата - мафия.
Не, 5-ти,
трябва да се говори и пише - то остава сега и да млъкнем - съвсем ще се погребем...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2051287
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439