Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2008 22:09 - За Агенциите и грешките
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 1728 Коментари: 5 Гласове:
0



Или грешката е вярна...

Много обичам този стил на писане, с подзаглавия, някак си прави заглавието по-загадъчно. А темата, която в този момента е запленила вниманието ми, е от загадъчна по-загадъчна. Или по-скоро не, тя е ясна, но нещата които се въртят около нея са загадъчни. И то не от тези закачливи, палави тайни, които като разбереш и ти е драго да се смееш. Става дума за една от онези тайни, от който ти се сгажда, или поне на мен ми се сгажда. една от онези милиционерески тайни, подмолни, мръсни и тинести. Става дума за, разбира се, Държавната агенция за Национална сигурност... или поне си мислех, че става дума за нея, докато преди малко не изчетох много внимателно и задълбпчено, материал на една от местните електронни медии, посветена на мнението на Дъ Гоц по темата. 

Та сега и малко отклонение. Предполагам, за да съм честна все пак, че изречението, което ще цитирам след малко е плод просто на бързане от срана на редактора. Технологията на преписването на чужди материали за собственото издание е много разпространена и често срещана практика. Разместваш думите от първото изречение, цитираш изсточника, ако е един единствен (защото ако са много нищо не ти пречи да кажеш, че и ти си бил там) и си готов, спазил всички правила на журналистическата етика (чийно достойнства у нас не ми се обсъждат точно в момента). Та предполагам, че изречението се дължи точно на тази хватка с цитирането и материалите... но пък на мен ми изглежда толкова на място и толкова на място, че няма как да не си я споделя поне с част от вас:

Необходим е строг парламентарен контрол върху Националната агенция Държавна сигурност. Това е мнението на президента Георги Първанов, цитиран от БНР.

http://news.ibox.bg/news/id_528951403


Като го видях се смях, смях и си помислих "Ех, реши си човекът, призна си". Следващата беше "Кой, каквото го влече" , но след това си го обясних чисто технически.. или пък кой знае... може наистина да го е казал така по БНР, а всички вече да сме толкова претръпнали, че не ни прави впечатление... 

Но нещата трябва да се помнят и ... да се знаят:
Ето малко информация, за нещо, за което разбрах  днес и ме потресе до дъното на душата:
Какво представлява голодоморът през 1932-33 г.?
http://www.mfa.gov.ua/bulgaria/bl/3159.htm

Аз си признавам, че днес за пръв път чувам за това .. 
А ето и нещо, за което и аз и Дъ Фож знаем отдавна. Но на него му липсва:

http://comdos.bg

Поздрави




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. libertybell - Чух и видях, когато Гоце изкаканиза
02.10.2008 01:18
"много шум за нищо" с доволен от себе си вид. Дали е казал Националната агенция Държавна сигурност не знам? Но който е чел Фройд знае, че (говорните) грешки не са случайни, хаха :)
цитирай
2. sisi89 - колкото и
02.10.2008 09:55
да ви се обеснява а и разеснява нищо, няма да ви влезе в десно ориетнираните глави.
За съжаление а и за жалост.
нО може би така е наистина подобре за развитието на българия а и на общестото като цяло.
цитирай
3. luben - Да - точно
02.10.2008 10:50
и до момента историците се чудят как да дадат (защото и архивите на СССР са все още недостъпни) по-добри данни за убийствата, лагерите, глада и другите форми на геноцид, който комунистическата власт (мисля, че само при Пол-Пот са горе-долу добре документирани/оценени) сътвори. Имаме добра представа за геноцида, предизвикан от нацизма, но е почти сигурно, че геноцидите от комунизма са много по-мащабни!

Вярно, че това е история и не е директно свързано с настоящето развитие, но от друга страна ежедневно се чуват тъпи и напълно нагли препратки към т.нар. фашистко минало, т.нар. робство, т.нар. освобождение и други, които изграждат днешното, съвременното мислене на българина. И обществото на България.
цитирай
4. viovioi - Да и аз слушах изказването на Първанов.
03.10.2008 13:41
И бях озадачена от това.."строг парламентарен контрол върху масивите на ДАНС". Е не е ли това съмнително?? Как така, нали ДАНС трябва да разследва корупция по високите етажи на властта. И как ще насмогне да го направи, ако тези които разследва контролират Агенцията. Парадокс???!!??
цитирай
5. анонимен - Аман!
03.10.2008 14:04
Оная с просташкото име пак се е изсрала тук. Барем да се беше научила да пише грамотно. И тая тръгнала да ни "обЕснява и разЕснява". Сигурно итя има някоя измислена диплома за "више". Може и две да ги има. Заедно със съответното самочувствие.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2049711
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439