Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2008 18:12 - За боклука
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 3226 Коментари: 14 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Ето на това му се казва благодатна тема. Кеф ви в преносен, кеф ви в буквален смисъл. Един боклук пропилял “евтино” отношенията си друг. Огромно количество боклук чака да замине на някъде. Общо взето един боклук витае из пространството напоследък...

Боклук за боклука е вълк. Но пък какво ми е виновна животинката?

Винаги съм се възхищавала на необикновената далновидност на управляващите.. боклука. И по-специално на управляващите софийския боклук. Някъде откъм 1988 г. се знае с почти стопроцентова сигурност, че депото в Суходол ще изчерпи капацитета си през 2004 – 2005 година. За този период от време се направи едно голямо нищо. Освен може би през последните две три години, жителите и гости на столицата да се мобилизират срещу опасността от зараза. Разделното събиране на боклука видимо не е разрешение за нашата географска ширина. Сложиха се контейнери за разделно събиране и се случват следните неща:

Минава камион и ги събира всичките накуп. Тоест дори и най-съвестно да си разпределите боклука по контейнери – стъкло, пластмаса, хартия и т.н. – минава фирмата, в случая с разделното събиране май не е точно концесионер, и събира наведнъж всички контейнери...

Друг вариант е след разпределянето на стъклото и хартията, и чинното им изхвърляне в съответните кофи, в момента в който си обърнете гърба местните пияници и клошари вече са влезли в люта битка за плячката..

А може, както осъмнахме днес, някой добросъвестен и най-вече гражданин, от скука да запали контейнерите, които пък от своя страна са имали неблагоразумието да са от пластмаса или подобен материал... и да изгорят до колелца

Изобщо вариантите с разделното боклукосъбиране не работят. Освен може би в тройната коалиция. Там се случва успешно. А и в този ред на мисли едно отклонение.. някой видя ли това недоразумение вчера по БНТ1, това с Димитър Цонев имам предвид? Но това не е темата в случая.

В случая е интересно как софийският боклук ще се разхожда в и извън границите на страната. Не че е интересно, но е факт. Факт е и че титанът на мисълта Дъ кмет иска да построи завода за отпадъци, до този в Пловдив, щото видите ли шефчето му било аверче. Бившето му аверче вече, един друг боклук, Дъ Гоц бил разбирате ли намерил разрешение, като предоставил земя... естествено кротко се пропуска за споменаване фактът, че Околния Джефджет (ако се пише така) не одобри въпросното място. Това също трябва да бъде изяснено на боклуците, че не всяко място, което им допадне става за сметище...

И така... вече не сме известни като страната на абсурда, а като страната на боклука....




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Готино, но дали...
15.09.2008 18:53
Освен това е много "готино" сутрин като минават боклукчиите да прехвърлят от кошовете за общите отпадъци всичко в тези за разделните...и да не изхвърлят нито един кош в камиона (8-ми Септември към 7 и половина сутринта, Младост 1А срещу блок 549)...
цитирай
2. анонимен - Не мисля, че някой от управляващите ...
15.09.2008 21:39
Не мисля, че някой от управляващите има интерес да реши скоро проблема с боклука.
Той е един "горещ картоф", с който до момента умело се жонглира като се създават "вълнения", които да насочва посоката на "вълната".
Докога ли?!..
цитирай
3. gantree - :))
15.09.2008 22:53
Много хубаво ще ми стане след първи ноември :))
Направо "мед ще ми капне" :))
цитирай
4. divini - 1 ноември?
15.09.2008 23:15
Какво се случва на 1 ноември? Никой нищо не ми казва..../?
цитирай
5. vmitkov - Няма преносен смисъл
16.09.2008 08:11
на думата боклук когато говорим за България!!!

За съжаление...
цитирай
6. bloghead - Е, страната на боклука е...
16.09.2008 13:07
Италия, Неапол за сега печели и то солидно пред София. Естествено предвид абсолютната незаинтересованост ни на кметове (Софиянски, Борисов) ни на управляващи (предишни и сегашни) мисля, че ще ги настигнем. Но първо ЕС ще ни друсне една здрава глобичка.
цитирай
7. gantree - @ divini
16.09.2008 13:20
Началото на "отоплителния сезон" не беше ли на първи ноември? :))
цитирай
8. luben - Кеф ми е да те чета
16.09.2008 13:23
отдавна, а напоследък съвсем не ми е кеф да слушам политици и тиви идиоти/презентатори/подобни.

Между другото Долорес бе голям боклук, но Джевдет (или квото е там) е още по-голям. Знам го от бивши колеги. Готиното навремето МОСВ от времето на г-жа Манева е станало ад.

На 1 ноември нищо няма да стане, освен ако не фалира някой като Мерил Линч... Кат гледам и Европата се е запътила към яки икономически проблеми, след като щатите са за силни антибиотици...
цитирай
9. giorgiocbr - Аз не виждам в момента да има конкретен проблем с боклука
16.09.2008 13:33
Нито приличаме на Неапол, нито има плъзнали зарази и плъхове из улиците. Да не говорим, че София си има съвсем ЗАКОННО сметище в Суходол!

Според мен темата се използва от комунягите, за да се отвлича общественото внимание от далеч по-важни проблеми и провали на властта. Ако кажа че саботират Бойко, ще излезе че му симпатизирам, така че все едно не съм го казал.

Между другото, на някой баба му отиде ли на море?
цитирай
10. divini - :) аз виждам
16.09.2008 13:43
Тоест виждам боклука. Особно на Раковски, там контейнерите преливат... Колкото до сметището в Суходол не споря, че не е законно. Въпросът е че няма капацитет. Че темата само се дъвчи и раздухва е вярно. Това най-ми харесва... вместо да се работи... е прастара техника за заглавичкване на народното мнение... Чия е вината засега не ме интересува толкова, колкото кой и кога ще направи нещо.

А баба ми е изключено да отиде на море, тази капиталистическо империалистична жена :)

Поздрави

Ган,
В наше село, тоест Червена звезда, отоплителният сезон започва, когато на някои започват да им мръзнат палците... очаквам до два три дни да почне :)))

luben
Да го наречем Джеф, защото наистина ми е трудно да не му объркам името. Та неговото министерство е малко по-неефективно от това на Етем, което си е голямо постижение

:)))
цитирай
11. viovioi - Темата за боклука се политизира.
16.09.2008 13:55
Навярно защото идват парламентарни избори. Защо не си направят едно министерство на боклука? Министър, 2-3 заместници куп безполезни чиновници.
цитирай
12. divini - хаххахаха
16.09.2008 13:59
минисър боклук и кабинет от зам.боклуци :)))
цитирай
13. gantree - @
16.09.2008 14:09
Мерил Линч няма да фалира, Любене. Вчера следобяд е купена от Банк ъф Америка за 50 млрд долара. А за първи ноември - ще си говорим пак, живот и здраве.

Освен това, засилено внимание заслужават и думите на Джорджо - напълно е прав, на пръв поглед проблеми с боклука няма. Може би е добре да се уточни, че проблеми ЗА СОФИЯ с боклука няма. Проблем обаче има, и проблемът ще го отнесат именно онези, които уж без повод повдигнаха темата.

____________
п.п. http://dsb.bg/display.php?sub=news_1&open_news=3589
цитирай
14. vselenche - За темата с боклука, още нещо!
19.09.2008 01:19
Наистина, както е написано в началото на постинга: "Ето на това му се казва благодатна тема. Кеф ви в преносен, кеф ви в буквален смисъл."
Спрямо ГОВОРЕНЕТО (тук изобщо не става дума за реалния проблем и дали той е крещящ, или не на настоящия момент) по тази тема в публичното пространство, вкл. и занапред ГЛАВНО между Гоце-Сержо-Б.Б., публиката, т.е. електоратът ще бъде изключително интелектуално обгрижен в своето дешифриране относно взаимоотношенията между горните Трима. Казано другояче, това е един начин как да си припомним, т.е. да НЕ забравяме, четенето между редовете някога на в. "Работническо дело". Е, как да не им е благодарен човек?! Изключително ПОУЧИТЕЛНО!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2050207
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439