Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2008 16:11 - „АЗ СЪМ ЕВРОПЕЕЦ”
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 14637 Коментари: 40 Гласове:
0



image



И искам управлението на страната да е европейско. Искам да има държава и тя да се управлява по европейски. Искам Силна България в Европейския съюз. Искам България да бъде представлявана достойно в ЕС. Искам България да е фактор, независим и защитаващ интересите на гражданите си, тоест и на мен, в европейската и международната политика.

Не искам, заради крадливите, корумпирани и подли твари, които са на власт в момента, да ме е срам, да ме е срам от това, че съм българка, да ме е срам от това, че живея тук, да ме е срам, че страната изглежда така, все едно се е върнала в 60 –те години. Не искам разни подли и низки твари да живеят на мой гръб. Не искам да живея в бъдеща руска губерния. Не искам ....

За това мисля, че е време да започнем!

Представителите на българската десница във формат Европейска народна партия (ЕНП) –ДСБ, ГЕРБ и СДС организират Национална протестна кампания "Аз съм европеец" срещу управлението на Тройната коалиция. Тя ще даде възможност на всички български граждани, които не приемат политиката на правителството на Сергей Станишев да изразят своя протест като подпишат лично формуляр на "Заповед за уволнение на правителството".

Надсловът на протестната кампания „Аз съм европеец” изразява осъзнаването на факта, че въпреки политиката и поведението на българското правителство, което не работи по европейски изисквания и норми  на управление, българските граждани имат самочувствието на европейци.

Всеки българин, който осъзнава своята европейска принадлежност, изисква от своите управляващи да създадат тези условия, които да му позволят да работи и живее като останалите граждани на ЕС, да бъде управляван и уважаван като европеец.

image



Буквата „а”, изписана на класическа старобългарска кирилица – самосъзнанието на българина за националната му идентичност, самоуважение и достойнство. Българският гражданин е равноправен европейски гражданин и изисква такова отношение към себе си.

В националния протест ще могат да се включат всички граждани, които не приемат двуличието, лъжите и опитите на управляващите да пренебрегнат европейските правила, облагодетелствайки определени лица и политически кръгове.

Подписите ще могат да бъдат поставяни на публични места във всяко населено място на страната, в Интернет и в клубовете на трите десни партии от ЕНП – ГЕРБ, ДСБ и СДС.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. veras - има ли
01.09.2008 16:14
линк за онлайн подписване?
цитирай
2. divini - :) за сега не откривам
01.09.2008 16:15
Но тъй като официално кампанията ще почнена 6 септември, мисля че тогава ще се появи :)

Поздрави
цитирай
3. veras - ок
01.09.2008 16:16
нали ще го пуснеш и тук?
цитирай
4. divini - :)
01.09.2008 16:16
разбира се
цитирай
5. bamby13 - чудесна дата е избрана
01.09.2008 16:26
Поздрави
цитирай
6. divini - :) злонамерени типове
01.09.2008 16:27
подобни на мен , твърдят, че на 6, събота, в Пловдив спонтанно ще се организира мероприятие тип митинг :)
Но засега нямам потвърждение от официални, злонамерени източници :)
цитирай
7. gantree - :))
01.09.2008 16:43
А, събота е далече. Четвъртък е много по-близо :)
Идеята е готина. Ще ми бъде интересно да видя аргументите "против" на онези, дето все крякат уж от името на "гражданското общество".
цитирай
8. divini - :) четвъртък...
01.09.2008 16:59
е един хубав ден :) ще е още по-хубав и ако съм в София, че може пак да хукна по страната :) Но пък и това има своя чар - ще вдигам всенародно въстание :)
цитирай
9. divini - а-а-а-а и да не забравя :)
01.09.2008 17:10
от 19:00 днес - retv ако гледате, няма да сбъркате :)
цитирай
10. blueskies - Аз съм европеец
01.09.2008 17:15
и искам да се чувствам горда с това. Горда с хилядолетната култура на България, с принадлежността към едно общо европейско самосъзнание, към един общ цивилизационен модел.
Искам да живея в цивилизована и уредена държава, основаваща се върховенството на закона. Искам пред мен да не стои дилемата - свобода или сигурност, а да живея в свят, основаващ се на свободата и сигурността.
цитирай
11. luben - да извезеш едно
01.09.2008 18:37
знаме до четвъртък!

И да не нападаш мандри! Плийз :)
цитирай
12. vladyyan - Аз съм си европеец и няма как банд...
01.09.2008 20:17
Аз съм си европеец и няма как бандитите от Герб и СДС да ме организират в подобна кампания. Просто защото така ще трябва ги призная тях също за такива. А те са твърде далече от подобни определения.
Ако европеизмът на Москов и други се изчерпва със сърдечни ръкостискания с .... как беше баш по неговото определение - вампири май, толкова по-жалко за него.

Между другото, за да звучи по-добре горната заповед, барем да бяха сложили някой член от Конституцията и КТ. Такива дал господ бол. Ама де толкова юридически акъл във възпитаниците на Симеоново.
цитирай
13. divini - власт на всяка цена
01.09.2008 21:12
.. не.. във никакъв случай..

Но за мен, лично, не става дума някой да ме организира, не е това идеята.. Идеята е Доган и Станишев да си ходят.. ние не си лягаме с Герб или сдс.. не се обичаме... работим по някакъв начин заедно...не мога да го обясня по-добре..

Поздрави
цитирай
14. vladyyan - Просто наистина не може да бъде о...
01.09.2008 22:10
Просто наистина не може да бъде обяснено - нито добре, нито зле. Няма никакво значение.
Все пак днес добре трябва да се знае какво ще стане утре :).

А лично заа мен си знам, че вчера, днес и утре съм си европеец. А може би в другиден европейците в България ще бъдат повечко. Дано.
цитирай
15. gantree - @ Влади
01.09.2008 22:41
Ей, не може да не си контра, ей :)))
И аз не харесвам популизма, но това май е единственото оръжие срещу тормоза на негласуващите. Миналата седмица една наша обща познайница (негласуваща Ентелектуалка) замалко да ми се разсърди, като й го казах по този начин :)))

А Цецо - Цецо си е пръв европеец, разбира се, хахах :)))
цитирай
16. vladyyan - На какво съм контра, Ган. Би ли ми ...
02.09.2008 13:41
На какво съм контра, Ган. Би ли ми обяснил малко по-обстойно.
Първо замислял ли си се защо са толкова много негласуващите и защо дори и аз май започвам да клоня натам. Какви смислени действия мога да предприема в този момент. Да подписвам безумни заповеди като по-горната ли? Е, и? Какво ще стане след това. Едно кръгло нищо.
Става чудото, омита се тройната коалиция и баш бамбашка Европеецът с най-главно "Е", щото той винаги е най-главен, идва на бял кон. Ще стане ли България по-еропейска с тези европейци начело.
Веднага ще ме контрираш - нали трябва нещо да се направи. Ами трябва. Но трябва и да се знае какво точно се прави.
Айде да започнем от съвсем простички нещица. Например чий го търсят общинските съветници на ДСБ в Столичната община да кажем. Москов не беше ли общински съветник или паметта ми изневерява. Виждаш ли, като прост гражданин нямам идея кой аджеба е общински съветник на ДСБ, за които съм гласувал. Ще ме посъветваш да вляза в сайта на Общината и да науча. Да, ама не. Това знание хич и не ме интересува и не ме грее. Искам да го науча от нещо полезно, което е свършено. Да го чуя бе, като новина например.
Какво чувам като новина - трябвало да плащам 70 лв за привилегията да си паркирам колата пред нас. Някакъв коментар по тази новинка да направи Москов или оня дето май и кмет щяхме да го правиме. Или и те ще седнат да ми обясняват, че така било в Европата.
Аз пък ще кажа нещо друго - да го духат и Московци, и Заимовци, и Бойковци, и Цветановци, и Станишевци, и Догановци и каквито искаш там бандити. Не ме интересуват и не са те, които ще могат да определят дали съм европеец или не.
А за да можем наистина да считаме, че сме европейци един ден, то ще трябва да се случат например други неща. Когато някой подобен бандит се опита да ми прибере 70-те лева от джоба, не аз да се чудя откъде да ги взема и колко да се моля за да ми ги приемат (щото като видях хвърчащото листче дето ми го лепнали на чистачката се хванах за главата от тестето документ, което трябва да им дам за да благоволят да ми приберат парите, които пък не разбрах данък ли са, такса или цена на някаква услуга), а той провсто да си излети най-малкото от местенцето.
И още нещо - замисли се като голям човек дали негласуващите те тормозят или просто голяма част от негласуващите наистина се изтормозиха до степен да им е все тази.
А в такива условия наистина популизмът доста избуява и може да се случат някои по-различни неща.
А между другото - с подписването на горната заповед чуството ми ще бъде, че се подписвам не под "Аз съм европеец", а под "Аз съм глупак".
цитирай
17. gantree - @ Влади
02.09.2008 14:23
Влади, за много неща си прав. За невероятно много неща от тази малка част, която си описал, си прав. Аз самият също не съм доволен от какво ли не. Много неща искам, и сигурно бих ги направил другояче, но не ги правя. Стоя си отстрани, гледам си моята градинка, и всичките си идеи и представи за хубаво и прекрасно си ги правя в нея. Не мога, нямам нужното желание и време да се занимавам с онези големи неща, голяма част от които и на мен не ми харесват как са направени или как се правят. А и изгода не виждам и не търся в това, да откъсна от времето и от ресурсите си да се занимавам с онези по-големи от моя частен кръг неща, за които по-горе казваш. Предпочитам, и ми е по-лесно лично на мен да оставя това на други хора - кой по-добър, кой не чак толкова. Тези други хора ги наричат по вестниците "политическо представителство", част от които възприемам като мое такова. Те, разбира се, не са блажени и не са светии. Само че аз и не очаквам да са такива. Достатъчно ми е да имам един минимум общи неща, общи виждания с тези хора, за да ги натоваря на съответните избори и със собствените си претенции.

От друга страна, най-лесно ми е и аз да кажа като теб "майната ви на всичките", "духайте", "лапайте" и "заминавайте". Нямаш си на идея колко ми е лесно да направя такова нещо. Турям си капаците, оключвам се в частния си кръг и заемам позиции за "кръгова отбрана" срещу всеки и срещу всичко външно на частния ми кръг. Така римляните са започнали да строят света - турили са си бразда едни двама братя около някакви си хълмове там. Единият брат обаче си рекъл наум по адрес на другия "абе ти що не го ***", и престъпил браздата. Махнал колеца. А другият пък му махнал главата до кръста, защото това е границата и точка по въпроса. Само че с течение на времето се оказало, че ограденото е прекалено близо до ценната сърцевина, която е била оградена, и оттам произлязла нуждата границата да се премества все по-навън, по-надалеч от центъра. Идеята била да стане все по-трудно центърът да бъде достигнат и евентуално поразен. И така лека полека, знаем какво огромно нещо станало. Само че то станало, защото някой си решил освен за своите лични и частни дела, да се погрижи и за другите, извън неговия частен кръг. Е, аз, оказа се, не съм склонен да се занимая с нещата извън собствения ми кръг. Като остарея, като се пенсионирам, като ми тръгнат към залеза нещата, тогава може и да заема позата на опитен, знаещ и далеч по-свободен за външните дела човек. Дотогава предпочитам да си избирам най-малкото общо кратно. Да предпочета да зачеркна всичко под една черта - няма да стане.

Сега, да пофилософстваме по темата "аз европеец ли съм" и кой е и кой не е - може, сигурно би се получило добро забавление за ума. Но нищо повече. Нека да не забравяме какво е популизмът, и да не забравяме, че мутрата си е мутра, както и че клин клин избива. Тези, които ни съсипват днес, явно могат да бъдат "избити" само със същия клин. Другояче, цивилизовано и разумно не става. Три (а защо не и седем) години бяха предостатъчни, за да се види ясно, че по готиния начин нищо хубаво няма да стане.

Надявам се, че ме разбираш добре. Можем да продължим разговора.
цитирай
18. divini - не ми се пише
02.09.2008 19:25
ама изобщо.. днес тръгнах да пиша коментари на 4 или 5 места, но ... просто няма да излезе нищо позитивно или още по-малко конструктивно...

Живи и здрави, когато дойде време да се бута правителството :) се надявам да съм в кондиция и на правилното място, и тогава ..

До тогава, аз пак заминавам :)
Поздрави
цитирай
19. vladyyan - Ган, наистина не разбирам какво ми ...
02.09.2008 19:27
Ган, наистина не разбирам какво ми казваш. Доста общо е. Само разбрах приказката за клина, но мисля, че пропускаш може би несъзнателно продължението й - и по надълбоко се набива.
По същество. Какво ми се предлага днес. Някакви лешпери седят и умуват как да свалят правителството. И накрая измъдрят подобна творба като горната. Еми как по-меко да го кажа - яд ме е на подобни глупости. Кафеджиите и мутрите - толкова им е мозъкът, толкова измислили. Хубаво де, но "добрите" дето уж ме представляват и те ли са на това ниво. Ако са на това ниво, няма как да ме представляват. Някъде сме се разделили.
В началото на август пуснах в блога си един поздрав за Алис. Кой разбрал, разбрал за какво иде реч. В началото на септември очаквах нещо умно да чуя. Дрън дрън, ярина.
Сега за да не ме обвиниш, че ей така стоя и не предлагам нищо, ще взема да предложа. Примерно какво очаквах поне да се обдума някъде.
Да поразсъждаваме. Партиите от ЕНП предприемат общи действия за сваляне на правителството. Герб дигат малко шумотевица и с клизма може и пак да повдигнат някакъв рейтинг за изборите догодина. СДС - пак им се чува именцето та хората да не забравят, че ги има. И те файда някаква имат от какви ли не безумни идеи.
Какво става с ДСБ. Файда от участие в подобни алабализми нямат никаква. Такива като мен, а те не са никак малко, като гледаме как се здрависват с мутри и разни други отрепки, хептен им биеме дузпата. И на изборите наистина може и да не прескочат 4%. А бате ти Бойко съвсем в прав текст си го каза - Герб си се явяват самостоятелно на избори. Напълно са си прави хората. После ще гледат с кого ще правят коалиция. И с дявола може да я направят. Все им е тази - важно е да има крадене.
Та питам аз при такава ситуация, кой идиот твърди, че в бъдещо управление ДСБ щяло да има ключова роля в евентуална коалиция. Един вид да играят ролята на Доган. Само мокри сънища са това, стоейки извън парламента. Навремето един безумно "умен" кретен Светослав Малинов развиваше стратегическа теория как да се загубят изборите за София за да можело да се свали Надка от председателското място на СДС. Опазил господ от подобни политически гении. Сега виждам абсолютно същото безумие - как да играеме ключова роля в бъдещото управление на Герб като сме изгубили възможността да влезем в Парламента. Не ми се смее. Много е тъжно само.
Е, файда може да има за няколко юнака дето сега търкат столовете и обмислят гениалните идеи на "протеста". Я в някой борд ще се пробутат, я на някое друго сладко местенце ще се вредят. Отварям една скоба - спомням си сегашния шеф на паркинги и гаражи (много съм афектиран днес от поредната гавра над софиянци), как само се вреше около Дертлиев, а после около Куртев. Мани, мани. Демократ та дрънка. А европеец - абе да не говориме. Само мога да кажа, че ако ми се отдаде възможност с най голямо удоволствие бих гръмнал тази мазна гад. Между нея и други червени гадини разликата е НУЛА.
Отворих тази скоба за да кажа, че пътят на няколкото юнака дето уж ме представлявали политически силно клони натам.
Та да видим дали можеше нещо смислено да се направи. Може би да, може би не. Кой е архитектът на сегашното управление - Първанов. Защо тогава ударът не е насочен първо към него и заедно с това към правителството. Нови предсрочни избори едновременно за президент и парламент. При това сделката е проста - за ДСБ президентството, Герб ще вземат правителството то е ясно. Айде да видим "братските" партии от ЕНП дали няма и защо не биха покрепили подобен проект. Нека сме реалисти - като изключим разли лични пристрастия, ДСБ обективно не могат да излъчат нито една смислена личност освен Костов. С президент Костов ще поусетя мъничко разширяване на онова кръгче за което си ми споменал, може пък и по-близичко до Европа да се почуствам, а със сигурност ще подпиша и заповед за уволняването на когото си поискаш - било Путин, било Обама, било ... абе не знам на китайците царот как се казва.

Да, ама не. Нищичко подобно не съм чул.
цитирай
20. анонимен - Костов пак е голем!
02.09.2008 20:09
Според думите на многоуважавания ни премиер има опасност от антибългарски триумвират: ГЕРБ, АТАКА и Костов. Само Костов е сам, другите са партии!

Според моите думи момчето отдавна е за уволнение.

Той не е служил в армията и не знае какво е това уволджака. Да му помогнем да разбере.

Изглежда, че работата го поглъща дотолкова, че да праща пенсионери на почивка, вместо да гушне гаджето си и да идат да си починат заедно за няколко мандата в източна посока. Отвъд морето имам предвид.

Важно е пояснението на понятието починал пенсионер. Под почиване тук се разбира отиване на море, а не преместване във вечен дом от глад. Това – според премиера! Пенсионерите не съм ги питал.
цитирай
21. gantree - @ Влади
02.09.2008 20:27
Щом си разбрал "за клина", значи "бутилката е наполовина пълна".

Аз, от своя страна, не разбирам нито от какво чак толкова се възмущаваш, нито какво друго, освен добавянето и на Първанов, предлагаш. Останалото, право да ти кажа, са предимно свободни съчинения на тема "ще мине ли ДСБ бариерата, или няма". Тая тема е важна, безспорно. От отговора на такова питане си зависи практически всичко, така е. Само че какъв е смисълът да я обсъждаме тая тема от бъдещето - това не го виждам. Дали ще прескочат бариерата - дай Боже, какво друго да кажа? Сега, ти да ми казваш "не, няма, защото това или онова са мокри сънища", а пък аз да ти обяснявам обратното - няма никакъв смисъл от такъв разговор.

ГЕРБ щели да се явят на изборите самостоятелно - е, и? Ми чудесно, браво! Не виждам какво имаш против това. Да не би да искаш да кажеш, че би било по-добре ДСБ да влезе в предизборна коалиция за следващото НС с ГЕРБ, и изобщо с т.нар "формат ЕНП"? Аз не бих могъл да си представя по-абсурдна картинка от тази. Виж, за изборите за европейски парламент нямам нищо против. Там е друга бира, но да влезе ДСБ в предизборна коалиция за следващото НС с ГЕРБ и СДС - това мен по-скоро ще ме отблъсне.

А за това, което предлагаш - парламентарни + президентски, разни сделки "под масата" и Иван Костов - президент ... какво да ти кажа. Хайде, защото много те уважавам, по-добре нищо да не казвам. Като искаш, отдръпни се, не гласувай и си бъди рахат.

Поздрави.
цитирай
22. vladyyan - Ган, май нищо не си разбрал от това ...
02.09.2008 20:56
Ган, май нищо не си разбрал от това дето написах. Съкратено - в живота, а и в частност в политиката, обикновено от това, което правиш днес зависи утрето ти. Никъде не съм ти казвал за предизборни коалиции, просто ти очертах реалностите такива каквито са. Преди време съвсем спокойно ти очертах реалността Заимов, а ти май ми беше обещал после да ми обясняваш нещата от живота. Карай, останах недоразбрал тънкостите на "играта".
За сделки под масата никъде не съм ти и споменал. Напротив казвам съвсем обратното - ако седнеш на масата поне играй голяма игра. Но да играят голяма игра могат само големи играчи. А тези фигурантчета само са ги забучили на пустата маса, която всъщност е за голяма игра, а те дори самите карти не разпознават.
Иначе аз, както и ти съм си рахат. Родих се в комунизма и го познавам прекрасно. Е, някак живях. После за няколко години имах надежда - значи животът ми не е бил хептен безмислен, сега - пак някак ще оцелея. Децата ми ще се изнесат в чужбина и толкова. Няма трагедия никаква. Затова и не виждам особен смисъл да се напъвам много.

Поздрави и на теб.
цитирай
23. gantree - @ Влади
03.09.2008 14:19
Да, възможно е и да не съм те разбрал, макар да се съмнявам, тъй като досега не знам да ми се е случвало. За "реалността Заимов" - изобщо не съм ти обещавал да ти обяснявам "нещата от живота", опазил ме Бог. Бях ти обещал да ти обясня онова, което вероятно си пропуснал да видиш покрай неслучилата се "реалност".

Родил си се в комунизма, но ми се струва, че това, за което си говорим тук са неща от "следващата" планета. В комунизма така или иначе нямаше нужда от каквито и да било гимнастики. Мислех си днес върху думите ти, и почти успях да се убедя, че ако наистина си разбрал за "клина", би трябвало да си разбрал и по-голямата част от останалите неща. Дори си мислех да ти опиша и още една груба метафора, но в крайна сметка прецених, че няма нужда. На мен не ми пречи начинът, по който гледаш на нещата, дори напротив, благодарен съм за гледната точка. И я приемам, защото знам, че е добронамерена. В същото време не съм съгласен с нея, но предпочитам да си спестя спора. И без това влизаме във "време разделно", в което безучастни няма и всеки трябва да се определи, независимо от това дали резервите надделяват или не.

Както и да е, нека да не натрупваме темата на момичето.
Времето е пред нас, и има да се спори до откат.

Поздрави.
цитирай
24. анонимен - Васил до Влади
03.09.2008 17:38
Влади, и при мен е така: "На мен не ми пречи начинът, по който гледаш на нещата, дори напротив, благодарен съм за гледната точка. И я приемам, защото знам, че е добронамерена."

Ако съм те разбрал правилно, ти казваш а) да свалим правителството, но само ако б) това е в пакет със сваляне на президента. Добре, съгласен съм, че а+б е по-добре от единствено а), но главният въпрос е дали а) само по себе си е смислена цел за теб. И ако не е, защо не е? Това, че Първанов е архитект на сегашното правителство, каква роля ще играе, ако правителството го няма? Според мен никаква, а според теб?
цитирай
25. анонимен - Васил до Влади
03.09.2008 17:56
Да поясня - да предположим, че а) имам полза от това да си купя лаптоп и б) имам полза и от това да си купя кола. Ако имам нужда от лаптоп, е абсурдно да не си го купувам, само защото парите не ми стигат и за кола. И затова - сега ще си купя лаптоп, а като събера повече пари, ще си купя и кола. А ако си купя лаптоп, това може да ми помогне да съм по-продуктивен и по-бързо да събера пари за кола. Лаптопът в примера е свалянето на правителството, а колата - на президента, защото свалянето на президента ми се струва по-трудно. А свалянето на правителството и ново мнозинство в парламента може да улесни свалянето на президента.
цитирай
26. vselenche - Здравейте!
03.09.2008 22:22
Изцяло подкрепям написаното в постинга и съответната инициатива, за която се говори в него!
ОБАЧЕ, съответно и чета следното, което го предоставям и на вниманито на четящите този постинг/вкл. блога по принцип на Divini:
"<Меракът на Бойко да руши София шокира дори и виенчани>
Г-н кмете, ние обичаме Стара София!!!
В броя си от вторник авторитетният австрийски всекидневник "Дер Щандарт" коментира плановете на софийския кмет Бойко Борисов, които предвиждат разрушаването на част от стария център на града за сметка на нови бизнес сгради и подземни гаражи.
Онова, което би било невъобразимо и немислимо във Виена - разрушаването на старинна градска част в името на офис сгради, има риск в София да стане реалност, пише "Дер Щандарт".
Само два реда в Държавен вестник, който не може да се купи от нито будка, оповестиха плановете за предстоящото събаряне на най-старата и вероятно най-хубава част на София.
Никакъв публичен дебат не се състоя преди това, никакви инициативи на опозицията или на гражданските съветници не се противопоставиха на плана, независимо от факта, че предвидените промени са радикални и насилствени, коментира вестникът.
Подземни гаражи като алиби!!!
Изтъкваните причини - а именно нуждата от строителство на подземни гаражи - представляват по-скоро алиби.
Нуждата от тези гаражи обаче възниква предимно в резултат на потребностите на бъдещите офис сгради, които ще се използват за частни цели. Градът няма да има почти никаква полза от тях, защото отчуждената земя за строеж се предава в ръцете на инвеститори. И без друго претоварената основна транспортна ос на столичния град дори ще се стесни още повече, а потокът от коли ще преминава и в останалата част на София. Кой би имал полза от подобно нещо? Логично е - казват противниците на проекта - шепа инвеститори ще извлекат редица изгоди, както и техните помагачи в градските управи.
Софийски странности!!!
Там, където в други европейски градове се полагат усилия за опазването на старинните градски части, където се санира и освобождава от транспорт и където се създават зелени площи и свободни пространства, които да се оформят според нуждите на децата и хората с недъзи, в София се тръгва по точно обратния път.
Този проект всъщност не е първият по рода си за българската столица.
Преди година стана известно начинание, предвиждащо разрушаването на коплекса сгради на Хотел България, за да се отвори място за търговски център.
Построеният през 1937 година хотел е под закрила на закона за паметниците на културата и приютява сладкарница, която е сравнима с "Кафе Централ", както и концертна зала с най-големия орган за автентична барокова музика в страната.
Едва след събирането на многобройни подписи против начинанието,то беше спряно, но със сигурност не е още окончателно предотвратено, отбелязва "Дер Щандарт"." - http://www.dnes.bg/article.php?id=56671, Публикацията е от вчера, 2.09.08 на Dnes.bg, А СНИМКАТА на бате Б.Б. е УНИКАЛНА/МОнотолитна
Поздрави!
цитирай
27. vladyyan - Извинявам се, че се намесих в дис...
04.09.2008 00:00
Извинявам се, че се намесих в дискусията. Прочетох малко тук там и ми светнаха някои неща. Със съжаление ще отбележа, че онова което интуитивно усещам си е баш така. Карай.
На Васил обаче шеговито ще отговоря така - достатъчно съм беден, нямам пари нито за лаптоп, нито за кола. Имам обаче добро въображение - защо да не си мечтая едновременно и за лаптоп, и за кола :). Впрочем ще си призная - много съм взискателен към компютри, коли и ... айде третото няма да го споменавам, че голям мохабет ще се отвори :). За първите две обаче, твърдо жълто менте и таратайка не купувам. Принцип.
цитирай
28. gantree - @ Влади
04.09.2008 07:34
Е, радвам се, честно.
А за интуитивните неща, в кръга на шегата - то и аз се чувствам много по-близо до американците, отколкото до европейците, но щом ще е "Аз съм европеец" - добре, хубаво. :))
цитирай
29. анонимен - Васил до Влади
04.09.2008 16:06
Влади, аз се оттеглям - вместо да те убедя, че свалянето на правителството е смислена цел, аз те отказах от собствената ти идея за сваляне на президента :). Поздрав.
цитирай
30. vladyyan - Василе, спокойно, не си ме отказал ...
04.09.2008 18:53
Василе, спокойно, не си ме отказал от нищо. Връщайки ти примера аз просто казах следното - свалянето на правителството днес е точно толкова възможно, колкото и свалянето на президента, т.е. невъзможно. Не казвам че не е необходимо, напротив жизнено важно е, но реалностите са такива.
Планираните протести и всички действия от тук нататък до изборите представляват един PR на различните партии. И всяка от тях е естествено да си гони интересите сплотявайки собствената си електорална база и евентуално разширявайки я. Между другото, колкото и да ми е неприятно ще отбележа, че Атака може би най-успешно прави точно това. Но те знаят много добре към кого са адресирани посланията им.
В светлината на казаното, моето мнение е, че в момента ДСБ като партия най-малко се грижи за интересите си (респективно потенцилания си електорат) сядайки на една маса с Герб и СДС. Виж не бих казал същото за интересите на тези, които сядат на тази маса. Правете разлика между двете неща защото тя е съществена.
Ган иска смислено предложение. Ами по ясно не мога да го кажа - прави си PR отговарящ на твоите конкретни интереси, защото утре на изборите така или иначе ще се явяваш сам, т.е. и протеста, и излъчваните идеи можеш да ги формулираш сам. Виж лошо е ако не знаеш как. Тогава минаваш наистина на вариант 2 и сядаш на масата :(.
цитирай
31. gantree - @ Влади
05.09.2008 00:36
Искам смислено предложение не поради липса на такова, а като opposite на актуалното, което се върши. Колкото до свалянето на правителството - вярвай ми, много по-лесно е, отколкото отстраняването на президента.

За конкретните лични интереси си прав, само че ДСБ досега прави тъкмо това. От две, или от три седмици прави неща общо с двете други партии в ЕНП, а ти още не виждаш ползата от цялото упражнение. Удряш го на чест. И не виждаш кой и по какъв елегантен начин остава отвън. Кой знае още колко неща не виждаш.
цитирай
32. vladyyan - Какво още искаш да ти предлагам. Ето ...
05.09.2008 15:31
Какво още искаш да ти предлагам. Ето ти ей така докато ме боли ужасно глава мога да ти набележа куп неща:
- като ще подписваш заповеди за уволнения, подпиши тази на Президента и Вицепрезидента. И без това те по Конституция се избират на преки избори. Правителството е продукт на Парламента;
- от тук следва веднага - бойкот на Парламента;
- като имаш депутати изкарай истината за сума далавери, за които и куцо и сакато говори. Ама ги изкарай документално. Едно е да се напишат в жълт вестник, друго е депутат да ги покаже документално;
- от тук пък тия тюфлеци депутатите дето умрат да се изтипосват по екрана и да плещат от умни по-умни глупости, могат да затрупат Прокуратурата със сигнали за проверка. Бездействието й от своя страна също ти дава сума аргументи;
-атака на решенията на правителството във ВАС;
- активна общинска политика и осветляване на всичките золуми, които стават там. С един удар два заека - хем си вдигаш рейтинга, хем сваляш този на батко ти, който и без това си отива надолу;
-активна политика и подкрепа на многото младежки екодвижения, които комай единствено представляват гражданското общество днес;
- активна международна политика и търсене на съдействие от европейските институции;

Още ли да ти изброявам.... Стига за сега. Стига съм се отплесвал да пиша. И без това тънките игри не са ми много понятни. Каква чест, какви крокодили. По "елегантен" начин оставам аз и много такива като мен отвън. По-горе ти казах, че много не ме вълнува този факт. Просто защото съм свикнал с този живот. Впрочем и ти си аут ако не си го разбрал.

P.S. Ето ти от вчера един много голям скандал - гърците арестуваха общински съветник с европейска заповед за арест. Как тука сме я нямали тази заповед бе. Умниците що не го разчепкат веднага, на момента.... Ей ти на още доводи, още аргументи...
цитирай
33. gantree - @ Влади
05.09.2008 16:18
Е, защо ме ядосваш сега? Недей, моля ти се. Бойкот на парламента и заповеди за уволнение на президента - сънуваш с отворени очи. Дори не е нужно да ти обяснявам защо бъркаш. По-голямата част от онова, което си изброил е направено и се прави вече три години, нужно ли е да ти ги припомням едно по едно нещата, които явно си забравил?!? Младежки екодвижения - чуваш ли се изобщо? Това е всичко друго, но не и "младежки екодвижения". Една от партиите им беше пълна догоре с куки в листите на последните местни избори.

Мога единствено да се съглася по отношение на Столична община - там се спи яко.

И, хахах, откъде точно съм аут, би ли ми обяснил, че не се сещам? Нещо май не е наред в този разговор. Мислех си, че просто приемаш нещата прекалено лично, но явно съм грешал. В мен е бил проблемът. Спирам разговора, от моя страна. Не искам да се смразяваме по недоразумение.

Поздрави.
цитирай
34. vladyyan - Ган, вероятно наистина стават н...
05.09.2008 18:33
Ган, вероятно наистина стават недоразумения в прочита. За себе си казвам, че съм аут като гражданин, който има своето политическо представителство. В общината нямам такова. Като изключим двама трима депутата в сегашния парламент, в следващия също мисля, че няма да имам. Предполагам и ти ще се почустваш така. Ако не се почустваш, само мога да се радвам за теб.
Мисля, че се получи добър разговор. Ни най-малко не съм имал намерение да спорим с теб по нета. Исках да кажа нещо. Казах го. Ако е имало някой да го прочете - добре. Ако някой пък го е осмислил - още по-добре.
Поздрави.
цитирай
35. gantree - @ Влади
05.09.2008 20:12
Влади, какво да ти кажа за представителството? Лично за мен, в Столична община имам най-голямо доверие единствено на Димитър Бъчваров. Познавам го, и ако има човек за вършене на смислена работа - той е. Нужно ли е обаче да стигаме чак дотам, че да ти обяснявам аз на теб, че докато си играем по правилата, другите пазаруват яко? Седнал си да ми дрънкаш за принципни позиции при положение, че само на последните местни избори в София бяха подменени цели 48 хиляди гласа, и затова нямаше балотаж. Писах комай единствен тогава, в шибания ми блог. Забрави ли го тоя пиниз, евентуално, или просто наистина трябва да се скараме най-накрая? А още колко напазарувания имаше из цялата страна, и това ли ще ми го изкараш като обезверяване на хората на принципна основа? Бил си аут, или пък аз съм бил аут - няма такъв филм, просто. Айде, няма значение. Като се видим, ако изобщо се видим, ще продължим разговора.
Бъди здрав.
цитирай
36. santov - На всички тук
05.09.2008 21:36
Благодаря за оптимизма! И за вярата. Обръщам се към повечето от тук коментиращи. И благодаря за постинга на авторката. Да, знам, че ще ги бутнем онези там. Може предсрочно, може срочно.... Те знаят само къде да боцнат с вилицата и какво да загребат с лъжицата. Но за тях това е същественото. А мен лично ме е страх и от друго... :))) Защото с бутането си решаваме по-малката задача. По-значимата и разбира се, по-трудната, няма да я назова. Защото не искам да я формулирам. Страх ме е! :) Но знам със сигурност, че дори първата е наложителна!
цитирай
37. divini - :)
05.09.2008 22:02
santov - И аз ти благодаря :) по-трудната става по-лесна след като по-лесната се реши :)

Поздрави
цитирай
38. gantree - @ santov
05.09.2008 22:42
По-значимата и по-трудната задачка трябва да се реши, според мен, преди онази, която квалифицираш като лесна. Ако не си пометем двора, после никой няма да ни е крив.
цитирай
39. cornflower - Ще подпиша с две ръце
06.09.2008 12:46
АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ!!!
цитирай
40. анонимен - Поздрави за постинга !
06.09.2008 23:16
От далечна и реална демократична Финландия и от мен ,поздрави на всички подкрепили с подписа си това начинание да се осъзнаете ,като уважаващи себе си хора ,личности ,като истински европейци ,с европейско мислене,прозрачност и изисквания спрямо ръководещите ви личности ,които не работят във ваш интерес ,а на против! Срамно стана заради тях да казваме от къде сме.Опетниха не само себе си ,а
и България !Не само уволнение ,ами СЪД ,за геноцида и гаврата с българският народ !
Успех на акцията !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2045138
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439