Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2008 16:11 - За хаоса и чалгата
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 9906 Коментари: 40 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Мислех да се въздържа от коментари за Оупън еъра на Станишев, обаче не устоях. То си е толкова благодатна тема, че е грехота да се въздържи човек. Отделно, че ми е страшно интересно Станишев като какво се подвизавал там – като лидер на БСП или като премиер на Република България (което от своя страна води до размислите и страстите с чии пари се организира – с тези на БСП или с тези на Република България). Една бърза справка със сайта на БСП и вече нямам съмнения като какво се е подвизавал – като премиер на БСП – “ ... тези думи председателят на БСП и премиер Сергей Станишев се ...”.

Не за друго, ама като чета какво е дрънкал на връх, не Нова година, а Бузлуджа, Станишев си е направил един отчет или разчет за дейността на българското правителство. Нещо, което си мислех, че все пак е редно да стигне до цялата общественост, а не само до определени симпатизанти на определени партийни структури. Но карай да върви...

Мисълта ми тук е за младежката програма/дискотека „Бузлуджа open air” с начален час 20.00 ч. – рекламирана като house music парти. На български това звучи като “Хаус парти”, което пък направо може да се каже като хаос парти (съвсем отделен е въпросът, че DJ, които са присъствали на „Бузлуджа open air”, лично за мен са на милиони години от house music). 

И няма как да не вържа хаоса в държавата, който управляващата партия представлявана от премиера си Станишев в съдружие с мандатоносителя и предшестващото управление, заформиха в държавата. Лозунгът за Бузлуджа трябваше да е “Първо у вас, после у нас” или “Първо страната за всички, а сега специално за вас”. Интерпретациите са много и разнообразни. Станишев даже и той по диджейства, правел микс за пръв път. Той и така управлява – с експерименти. Ако стане – стане, ако не – здраве. Ако стане обаче, не е ясно какво става точно, но и това не е толкова важно, нали има резултат някакъв. Нищо, че този резултат едва не закри държавата.

Та тече си оупън еирът и по различните телевизионни канали дават кадри и мнения на ентусиазирани пияни младежи, които нечленоразделно крещят “С-станишев, Станиш-ш-шев, с-с-с-станиешшшшш-шшев” (нещо като “Съдията, съдията пе*** или съдията да ходи на гей парад, ама не точно). И дават мнения, ако са в състояние и ако драгия зрител е в състояние да ги дешифрова: “Мно’о е убаво тука, с таз ‘аус м’уика! Т’ва ни пока’а модерни.”

Красота, партийните привърженици искали Хаос парти и партията осигурява веднага такова. Като пилотният проект беше първо в цялата страна и нейното управление, а след това, доволни от качеството на хаоса, червените го предложиха и на своите фенове.

Това, което ме притесни особено беше изказването на един млад социалист: “Догодина на викнат фолк певици – ще съберем повече хора”...

Е?! И каква ще стане тя – тази година хаос в държавата, догодина – чалга....




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. looklikerain - Едни мисли ме споходиха по тоя повод,
04.08.2008 16:27
направо вредна работа. Все си мислех колко сме толерантни, като сме сложили за премиер човек, дето не може като мъж да се изправи пред жената с която живее и да се ожени за нея. На запад сингъл премиери не виреят, ама ние сме баси толерантните. От друга страна гейове много мразим. На последно място по толерантност. Ха сега кaжете ми как го толерираме тоя премиер, пък гейовете не? Не съм толкоз умна, не мога да го измисля.
цитирай
2. miralyub - С чалгата и мен ме убиха, ама такъв си ...
04.08.2008 16:31
С чалгата и мен ме убиха, ама такъв си им е електоратът. Но се втрещих от пионерските им връзки... извадиха ги от нафталина на времето и си ги накичиха кой къде свари...
Самият им станиШЕФ си беше декорирал синята ризка с червена връзчица на китката... Умопомрачително!!!
цитирай
3. finbel - абе, това хаус парти няма ли да св...
04.08.2008 16:34
абе, това хаус парти няма ли да свърши?
цитирай
4. анонимен - чалгари и гейове,
04.08.2008 16:37
комуняги и гьонсурати - за делото на комунизма!!!
цитирай
5. divini - @
04.08.2008 16:39
looklikerain - Лошото е, че това, че премиерът не може да се изправи и да се ожени за нея, не докарва никакви мисли в главата на населението....

miralyub - да си правят чалга парти на техния електорат, а не на цялата държава :))

finbel -скоро свършва хаус партито и почва чалгата...

Поздрави
цитирай
6. анонимен - Дрънкането на глупостите дали не се ...
04.08.2008 16:40
Дрънкането на глупостите дали не се дължи на липсата на кислород във въпросната висина?:)))
Пък и толкова овчички да ти дойдат накрак, при това прилъгани така евтинко с по едно кибапченце ...е как да не им обещаеш на хората каквото ти хрумне?!?:)
цитирай
7. ianchefff - имаше 1
04.08.2008 16:46
бледен юноша дето се цепеше:

"Само Сергей, само Сергей..."

Нещо като "Само Левски" или "Само ЦСКА"
:))))))))
цитирай
8. анонимен - кои сме
04.08.2008 16:47
Някой някъде ходил и се правил на каквото си иска.
Това бил премиерът. И какво от това - да не да спя от яд и мъка поради този факт?
Не ме интересува. А тези които злобеят - догодина да отидат да гласуват, за да са спокойни. Блаженни са вярващите!
цитирай
9. ianchefff - ан 8,
04.08.2008 16:50
1во: не е някой, а точно премиерът на република България.
2ро: Дали ще спиш, дали ще ядеш или ще си чоплиш носа си е твой личен проблем. Въпросът е съвсем друг.
Явно ти е убегнал.
3то: никой не злобее. Просто фактите са такива.
4то: Заради такива като теб, дето ги заобикалят или омаловажават, България получава такива доклади от ОЛАФ, сещаш ли се...
Или ти е трудничко?
Скоро може и от НАСА да получим доклад, ама това е друга тема...
цитирай
10. cornflower - чудя се на оня комсомолец
04.08.2008 16:52
със сталиновата тениска!
сигурно пари им дават, то и за бирата стана ясно!
цитирай
11. divini - :)
04.08.2008 16:57
интересно ми е как тази социална партия, социално отговорна и социално насочена, която иска социално да ориентира младите хора, няма един трезвен младеж, имам предвид младежите между 16 и 22 години.... , който да присъства на неини мероприятия. Освен това ги снима и си ги показва.....

Поздрави
цитирай
12. анонимен - от 6
04.08.2008 17:06
Явно това е новото социално порно...
цитирай
13. gothic - Проявата на годината. . . . микса на ...
04.08.2008 17:19
Проявата на годината....микса на DJ СерГей направо си е за наградите на Ню Мюзикъл Експрес.
цитирай
14. viovioi - Дали наистина никой не разбра идеята???
04.08.2008 17:26
Това е една показна демонстрация на това, че могат евтино да ни купят душите миксирана с безцеремонно нахалство и безразличие към сериозните проблеми на деня.
цитирай
15. gantree - :((
04.08.2008 17:29
Най-страшното е, че целият този панаир се провежда именно в този момент - когато десетки и стотици хора протестират, и бизнесът им изгаря заради спрените пари по европейските програми. На целият този фон да показваш веселяшки гьонсурат, купонясвайки със слушалки по главата из вечерните новини си е истинско безсрамие.
цитирай
16. galinabg - Знаеш вица, Мария,
04.08.2008 17:36
че след монархията идва 9-ти септември. Искам да ти кажа, че аз съм в потрес и депресия след това, което видях от Бузлуджа!Тръпки ме побиват!Няма оправия с такъв народ, няма! Как на тези хора, с изпростели погледи/да ми прости Бог/ може човек да им говори за духовни и християнски ценности, за смирение, за мъдрост....Там имаше много нездрава радост и много объркани хора.За съжаление всички те,до един, ще отидат да гласуват.....
И Ангел е прав,че в момент, когато Европа те сочи с пръст като крадец и некадърник, ти да викаш -победа и няма да падаме на колене-граничи с цинизъм!!!
цитирай
17. ianchefff - galinabg,
04.08.2008 17:38
откак Добри Джуров, Петър Младенов и още 1 куп кратуни влязоха в храма със свещ в ръка, всичко е ясно.
цитирай
18. divini - те хората си имат традиция
04.08.2008 17:39
миналата година, ако помните, насред пожарите - за чието потушаване Етем разбира се нямаше никаква отговорност - щяха да правят факелно шествие. Обаче го отмениха, тоест имаше проява на здрав разум или просто не са им стигнали факлите.
Тази година, насред резила, който заформиха, хаус парти.... партийни книжки и телефони.. Добре, че спестовни книжки не си раздадоха, или поне не публично....

Поздрави
цитирай
19. julllinkata - Хахахаха
04.08.2008 19:20
Аз пък си спомних на един Метрополис на 7.12(хмм,трябва да е било към 2004) като по средата на партито спряха видео стените и изскочи каквоооо: Химнът на Обединена Европа хаха. После Соломон "диджейства" и закова с репликата: "Сега празнуваме осми декември от седми йеее, а като влезем в ЕС ще празнуваме от първи йеее" Голям празник, голяма логика хаххаа. Като направят хипи фест, може и аз да отида:Р А за Бузлуджа не искам грам дума да казвам, камо ли да си помислям:)
цитирай
20. kota - Много са, млади са!
04.08.2008 20:25
И все повече ще стават. В устава им пише, че всеки техен член е длъжен да се бори за социалистическата идея. А социалистическата идея е общонародна собственост върху средствата за производство. Та как няма да допадне това на много хора. Нали така джипа на съседа ще стане общ - следователно и мой. А яхтата на оная блондинка дето търгува с турците - също! Знаем ние как се печелят толкова пари. А оня дето има завод - да го дава на народа. Вместо да взема заплата по 30000 лв на месец, неговите 100 работника ще взимат по триста лева отгоре, което си е по европейска заплата. Да не говорим, че едно време всеки е имал апартамент и работа... Ех, младежи, младежи-ако на тези години тези приказки не ви харесват значи нямате сърца. Но ако продължите и след това управление да гласувате за тях - значи нямате ум! (да ме прощава Чърчил за перефразата, но си пасва)
цитирай
21. stealth - Ще станем нормална държава когато ...
04.08.2008 20:49
Ще станем нормална държава когато на този"празник"има не 50 000 зомбирани елементи,а само 50 олигофрени!
цитирай
22. ianchefff - анонимен 22,
05.08.2008 01:04
мнението ти се трие, не защото някой е ядосан, а защото ти си тъп и глупав.
цитирай
23. divini - ян :)
05.08.2008 10:19
досега не бях трила коментари... ама този го изтрих...

Поздрави на всички
цитирай
24. sisi89 - kolko ste zlobni samo
05.08.2008 10:37
I ti divini si naj zlobnata
Az puk bqx na buizluda i mnogo mi haresa
i e luja kato raprtaviat 4e kebap4eta imalo
ima6e i kiufteta
i az tazi xaos muzika ne q vuzpriex ne6o po dobre 4alga
neq q razbiram
tq e za mili i nejni hora
a ne takiva kato vas -metali nqkakvi
цитирай
25. анонимен - чалга-микс БСП
05.08.2008 11:10
Серго се наричам,премиер-катър,
тука ще миксирам за вашия хатър.
Кака ви Елена ще сложи селикон,
чалга ще запее с новия "балкон".

припев:
Ъ.ъ ,,,,,,,,,ЪЪЪЪЪ
Както беше казал дядо ми Младен,
танкове да дойдат искам в тоя ден.

Ще попея малко и за цар брадат,
кукото му дърто иска целий свят.
Не кандиса вече на гори поля'
иска да заграби Стара планина.

припев:

За сокол да пея,даже и неща,
вазилин другари ми дайте за г..за,
от тройна коалиция ме боли отзад,
как ли ще издържам втория мандат?
цитирай
26. vmir - Догодина - чалга:
05.08.2008 11:31
Това е толкоз просто и логично, колкото и разбирането им за демокрацията: "И с дявола в съюз, само да сме ние!" Ниво ... манталитет ... мурафет ... табиет ...
цитирай
27. анонимен - sisi89,
05.08.2008 11:38
Ако глупостта можеше да лети, ти би хвръкнала като гълъбица!!!
цитирай
28. vmir - почти бях повярвал, че студената война е свършила,
05.08.2008 12:12
ама щом така ачик осмърдяват хауса и техното, явно доктрината за музиката като "идeологическа диверсия" продължава да пребивава в нечии глави ...

Нищо чудно, че чалгата процъфтява ...
цитирай
29. cornflower - И ОВЦЕТЕ НАПУСКАТ БЪЛГАРИЯ,
05.08.2008 12:15
докато червени щурмуват бузлуджа
цитирай
30. анонимен - ха
05.08.2008 13:53
На ленинистити и сталинистите трябва да се гледа като на национал-социалистите - трябва да бъдат порицани от самата бсп върхушка тези дебили с тениски на Ленин и Сталин. Мръсници!!! Ако на митинг на опозицията има дори и един младеж с пречупен кръст - комунягите вият до небесата, че опозицията това са фашизоидни елементи, а самите те стимулират и се умиляват на свойте си сатрапи. Мръсници!!! Хитлер е мръсник и луд, но Сталин е бил само мръсник!!!
цитирай
31. sisi89 - повечето постинги тук
05.08.2008 14:21
показват абсолютн енразбиране на проблемите на оществото а и на координацията ни с европейския съюз. това че опозицията чете доклада на ОЛАФ както дявол чете евангелие, между другото евангелието, е книга от Библията, да ви кажа само да не се чудите а и да се обърквате какво е това, си е проблем на опозицията като, такава.
А ифактът че въпреки всички, неща които, опозцята се опитва да прави, България се развива все по-бързо показва че, правителството си върши рабоата както трябва. А и успехите не закъсняват.
Това на Бузлуджа е израз на любовта на народа към управляващата партия и, няма никакъв проблем.
Това че, вие злобеете и се чудите какво да правитеси е ваш проблем а и, недостатък.
цитирай
32. анонимен - от 8 до 9
05.08.2008 14:43
Не съм ти искала мнението.
Не ме учи.
Разсъждавай си и се оправяй сам, защото като не си бил на Бузлуджа не означава, че си по-умен от тези, които са били там.
цитирай
33. ianchefff - да, не означава.
05.08.2008 15:05
Както и това, че премиерът е бил на Бузлуджа не означава, че има смисъл в майтапчийските му приказки.
цитирай
34. анонимен - 32
05.08.2008 15:26
И защо да не коментираме, при положение, че парите от нашите данъци се усвояват за малоумни идеи, ААА?!?! Най-малкото ние имаме някаква позиция, пък била тя изразена директно или индиректно, за разлика от вашите овчедушни тълкувания за "злоба" щото сме били лишени, разбирате ли, от възможността да купонясваме със тамошните зомбита! Все се надявах, че с едно две поколения току-виж проблема се решил, но УВИ...
Поздрави на останалите!
цитирай
35. blueskies - та питам аз една млада социалистка -
05.08.2008 15:33
защо членуваш в тази партия? та ти си само на двайсет-и няколко! а тя ми отговаря - амии, защото ...по бай тошово време беше по-добре! при което на мене ми пада ченето , и й казвам - ами тогава си била бебе! как можеш да знаеш какво е било тогава? ....отговор - без отговор! та -с партийната книжка напред да правят кариера....докато не ги издуха някой,
цитирай
36. cecobob - Спасението е едно
06.08.2008 22:13
НА ПЛОЩАДА ! Там е истината. Философи много, а на митингите само бабите ?!?!?!?!
цитирай
37. анонимен - Nadia
06.08.2008 23:19
...което не променя факта, че на Бузлуджа имаше много хора, които бяха дошли просто заради купона и се забавляваха. Моля всички: не обиждайте тези хора! Какво като някой е решил да направи весело на младите хора, които се кефят?
за пръв път виждам толкова много млади хора на една ЛИВАДА, които заедно се забавляват!
цитирай
38. darktales - sisi89
07.08.2008 01:39
Ти ще ми докараш някой инсулт, а и инфаркт, чичовото, и ще има да ти тежа на съвестта...

Я ми кажи нещо, което не мога да разбера. Защищаваш Станишев - добре. Първанов - хубаво. То какво му е хубавото, ама както и да е. Само че съм те виждал - нали разбираш, следя ти изказванията,защото съм ти нещо като фен :) - та виждал съм те да защищаваш и Бойко Борисов. Това как да го разбираме? Нали Бойко иска да сваля Станишев? В смисъл да го сваля от власт, а не... сещаш се. Защо така? Последно за кого си? Или според теб няма разлика? Какво пише в Библията, а и в Евангелието?
цитирай
39. luben - чалгата и хаосът
07.08.2008 11:04
са в единна връзка - както навремето учехме философията на Хегел - в диалектическо единство :)

само че си представи хаосът, който би настъпил, ако догодина пуснат чалгарки с ... малки бюстове - като на БСП :)
цитирай
40. анонимен - @37 Nadia
09.08.2008 19:45
Няма нищо лошо да купонясваш, аз също обичам. Въпрос на гражданска позиция за мен е обаче, да не купонясваш с комунисти или на мероприятия организирани от тях. Да не позволяваш да бъдеш използван "по предназначение", както използваха младите хора там и тогава за техни ПР цели. Това схващащ ли го?! Това което за теб е забавление, за ТЯХ е план и целенасочено действие!
Който не разбира това, когато трябва - никога не го разбира!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2050611
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439