Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2008 16:35 - За цирковете и вицовете
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 4026 Коментари: 9 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Слушах вчера, колкото и мазохистично да е това, дебатите по вота. Както се казва една от любимите ми книги “Просто един шеметен фарс”. Нещата почнаха, като че ли по същество. Точно и ясно. После, както вече написах, нещата се развиха като тема в блог. Коментарите след нея, в по-голямата си част, нямат нищо общо с поставената тема.

Последваха куп обиди, най-вече към опозицията, която от своя страна и за моя голяма радост, се държа прилично и възпитано. Което пък, в конкретната ситуация си е постижение, достойно за отбелязване. Това, което аз лично не приемам е Българска нова демокрация. За мен, тези хора, ако искат да се определят като опозиция – добре, но да не се изказват. Не може да си излязъл преди месец от същото това правителство, да си бил в предишното, дъщерно такова, и да разказваш какви грешки са направили същите две правителства, като че ли ти никога нищо общо не си имал. Но както и да е. Морал в политиката, провеждана от голяма част от т.нар. политически субекти, отдавна не търся.

Изля се помията по каналния ред и започна нещо, което не очаквах. Започнаха да си разказват вицове. Виц след виц. То и без това нещата, които се говорят в парламента си звучат като вицове, но този път си ги разказваха с идеята и пълното съзнание, че разказват вицове.

За проблемите, които има в управлението, няма да говоря в момента. За тях се говори, говорено е и още ще се говори. И всеки ден ги виждаме. И всеки ден тези, които ги предизвикват ги виждат. Но какво от това. Важното е, че ценовата криза 2008 е предизвикана от управлението на ОДС – 1997 г., че ЕК комисия е отговорна за отлива на чуждестранни инвеститори, като си позволява да критикува разни работи. Важно е, че правителството на Република България знае за “слабостите” в критикуваните области, но не мисли, че това е негов проблем. Важното е, че администрацията е виновна, но не се знае точно коя и за какво е виновна.

Вицовете бяха вчера. Днес са цирковете. Вотът на недоверие мина по тихо и от преброяване на присъстващите. Станишев току що каза пред, който там го слуша, че вотовете са по политически сценарий и не случайно този бил третия за тази година.

Ами да господин Госпожице, не е случайно, че е третия. Защото вие се оляхте. Защото сте некадърни и защото нямате политическата воля да накарате администрацията да работи. Защото не знаете как да се оправите. Защото не знаете как се работи по западен, а не по съветски модел. Защото за да получиш нещо трябва да си разработиш.

Слушам те, господин ... как положението в ЕС било тежко в момента заради договора от Лисабон и за това България си го отнесла. Слушам те какви са проблемите в страната и ми звучиш, така все едно, че вчера си заел поста министър председател.  Няма регион, теб, в страната, в който да не се вижда реализацията на средствата от ЕС. Да няма, особено по морето и курортите. И по президентските кампании.... Слушам те и не искам повече.


Дами и господа, представлението на Цирк “Станишев и Ко.” Продължава!
Приятно гледане




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. miralyub - Поздравления за стоицизма ти да ...
30.07.2008 17:00
Поздравления за стоицизма ти да слушаш това...
Моят мазохизъм трая точно 15 минути... като видях нивото на отговори и реплики,че е абсолютно сапунско, ги резнах...
цитирай
2. cornflower - току-що хванах финала на цирка
30.07.2008 17:03
заключението на другаря /поправям те/ станишев -
че са създали стройна организация за борба с корупцията...
че и в Полша и Чехия не било цвете и т н...

НЕВМЕНЯЕМИ СА - на всички нива!
Изобщо не разбират за какво става дума!
Едни такива местни червени идиоти превърнаха градчето ни в гробище...

цитирай
3. vselenche - Едно допълнение!
30.07.2008 17:09
Във връзка с казаното: "Дами и господа, представлението на Цирк “Станишев и Ко.” Продължава!
Приятно гледане" - да отбележа, че четох наскоро за завръщането в политиката на Жорж Ганчев.
Лично на мен ще ми е по-интересно да гледам неговите актьорски изпълнения, все пак на него му е професия.
Поздрави!
цитирай
4. divini - нещата, които
30.07.2008 17:14
мога и искам да кажа вече ги изпсувах...

Говорят глупост след глупост, един през друг... и не се усещат или просто не им пука. Нагло, безотговорно и неадекватно поведение.

Аз се чудя на себе си защо се ядосах чак толкова...

Поздрави
цитирай
5. vselenche - Има ЗАЩО...
30.07.2008 17:21
да се ядосаш! И аз се ядосах, макар че СЯКАШ нищо ново под слънцето! Ама докога... съобразно предходния ти постинг???
Поздрави!
цитирай
6. анонимен - Вселенче, то хубаво професия, но да ...
30.07.2008 17:23
Вселенче, то хубаво професия, но да не му плащаме ние хонорара, че прекалено солен стана вече. А и това представление омръзна..публиката го освирква, те си мислят че на бис ги викат.
Btw, преди малко чух тъппата с призиви "оставка" по Цар Освободите и звучеше доста нахъсано.
цитирай
7. ianchefff - т'ва са идиоти.
30.07.2008 17:29
Тия дето са гласували за тях също!!!
Тия дето пак ще гласуват за тях, и те също така.
Тия дето продължават да вярват в светлото бъдищи и те!!!!
цитирай
8. vselenche - @ 6
30.07.2008 17:47
На Жоржи лексиката му е по-различна Не само от Цирк “Станишев и Ко.", но и от Гоце, Б.Б. и т.н. именно защото той си е актьор по занаят. А що се отнася до хонорара и неговото заплащане, според мен отговорът е в предходния постинг на DIVINI.
И нещо по отношение на БНД!
Не е зле ТЕЗИ, които създадоха БНД, и тези, които останаха в НДСВ да си спомнят с каква заявка влязоха в Българския парламент, ако НЕ греша, а НЕ греша, това беше "Приказка за стълбата" на Смирненски! Все пак в НДСВ, а днес и в БНД има интелигентни хора, извън "файтона пътници", тъй че е добре - ДОБРЕ да помислят! И това го казвам в контекста на последните изречения на този постинг.
цитирай
9. анонимен - Голяма смелост се иска за да слушаш ...
31.07.2008 11:38
Голяма смелост се иска за да слушаш дебатите в Парламента и здрави нерви! Е, аз не разполагам нито с едното нито с другото. Но, явно все още има силни и смели хора в тази държава. Поздравления за блога! Почти за всичко сме на едно мнение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2051274
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439