Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2008 13:02 - Чистота = бедствие
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 4980 Коментари: 20 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


“Ха, честита баня” – това е още едно от нещата, които сме дали на света. Такъв невероятен феномен е хигиената за българина. Или поне такова впечатление сме оставили у чуждоземните елементи. А и, като гледам, се прави всичко възможно да затвърдим това усещане.

Започва миенето на улиците в София! Спасявайте се кой както може. Това е бедствие, за което дори Етем не може да намери оправдание. Затварят се улици, пренасочва се движение. Кръшни моми и момци в оранжеви и зелени жилетки размахват едни метли, да ти се вземе акълът направо. Вдига се прахоляк до небето, в далечните райони на София, си мислят, че нещо пак се е взривило. Но после минава водоноската – лисва се еквивалента на три четири кофи вода и – “Спи градът”. Само че не спи, защото още не му се обърнал чак толкова режимът. По-скоро ходи на работа, като може би там си доспива.

По разкази на очевидци, срещу които разбира се ще бъдат повдигнати обвинения за уронване на престижа на кметЪ, в Босна и Херцеговина, например, всяка вечер се чистели улиците, без да се викат световни медии да отразят събитието. А в Букурещ кръшните момци и моми метели по някаква нова технология – първо не вдигали прах, второ прави ли го вечер, с тенденция към нощ, трето – пак всяка вечер. Сигурно е разработка на НАСА, иначе, лично аз не мога да си го обясня, как така са се сетили.

Талантът да се предизвикват задръствания от нищото, винаги дълбоко ме е възхищавал в стратега Дъ Кмет. Но, като се замисля, стратег не е много правилно, тъй като стратегията за София 2007 – 2013 още не е приета. А с оглед на това, че все пак вече е 2008, то стратегията най-много за тактика да мине. Но талантът и постиженията трябва да се отбелязват. Няма само негативното, я!

Друго, на което също няма как да не обърна внимание е, че след измиването на улиците (веднъж годишно) следва тяхното къртене, разкопаване и евентуално, но не задължително, асфалтиране. И заравняване, може би. Стратегия му е майката и дълго и напоително мислене. Сега ще изскочи някой и ще каже, че не е работа на Дъ Кмет да мие улиците. Е да, не му е. Но няма да се учудя да го видя с някое парцалче да зачиства Витошка. Работата му е да координира и контролира дейностите, който се извършват в София, или да координира и контролира лицата, които координират и контролират дейностите...

Така че поемете дълбоко въздух и ...
... си измийте краката



Тагове:   чистота,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ianchefff - и да кажат
21.07.2008 13:42
какво става със завода за боклука.
цитирай
2. divini - кой да каже :)
21.07.2008 14:08
И за кой завод? И за кой боклук?

Ти вече повярва в един боклук и се самозабрави :))
цитирай
3. gantree - @
21.07.2008 14:36
Като стане премиер, ще изчисти и цяла България.
А за завода за боклук аз лично подозирам, че иска да го построи до президентството, под прозорците на Първанов, на мястото на хотел "Рила" - защото иначе откъде се взе Бойко такъв фанатичен привърженик на събарянето му днес?!
цитирай
4. divini - на мястото на
21.07.2008 15:28
х-л Рила не искат ли да строят нещо колосално - 8 етажа надолу. 15 нагоре или нещо от този род?
цитирай
5. gantree - :))
21.07.2008 15:31
Ей, не може вече и да се пошегува човек :))))
цитирай
6. divini - :) те така стават
21.07.2008 15:50
нещата.. на шега :) Някой се е пошегувал с Дъ Кмет, че го бива .. и той му повярвал. Тактик и стратег, а най-вече кадровик :)
цитирай
7. gantree - :))
21.07.2008 15:56
О, това за хотела е само една от шегите на журналята през последните дни. Другата подобна, в смисъл, за завода е по отношение на челопеченския парцел, който остана след гръмването. Най-голямата шега ще е когато някой се осмели да напише всичко това напълно сериозно някъде.

Въобще, в тези летни горещини, и предвид оставащата близо година до "големия Взрив" само да се шегуваме и да се забавляваме с българите ни остава.
цитирай
8. libertybell - Еее,
21.07.2008 16:17
много негативно си настроена:)
Шъ тъ хвани некоя язва!
Бати_ди_тути_бати сън не го хваща от мерак да направи нещо хубаво за софиянци, а ти пак недоволна:)))
цитирай
9. gantree - опа-а
21.07.2008 16:33
Аз от името на Батето и в името на справедливостттЪт бих възразил срещу това "Бати ди тути Бати", но в конкретния случай ща да си замълча. А "опа" да се чете като "извинете", тъй като напоследък много пътувам с автобус, и винаги когато някой стъпи върху краката ми в автобуса, и ме поглежда изненадано и ми вика "Опаа" :))

\m/
цитирай
10. ianchefff - gan,
21.07.2008 16:37
"опа" си е "извинявай" на български.
Явно ти куцат първите години в училищи;-)))
Както и "чакай" пък е "може ли" също на български.
Такива неща.
:)))))))
цитирай
11. divini - Бата не беше
21.07.2008 16:47
ли един скъп магазин за обувки?

А "ОПА" е универсален израз. Може да означава най-различни неща, като:
1. К'ва си готина...
2. Леле к'в си вълк
3. 'звинете
4. Т'ва твоят крак ли е
5. Тук ша мийт улиците
6. Май ти подпалих косата
7. Цариградско още е на вълни
8. 'ич не барай, туй е мойта баничка
и т.н
цитирай
12. ianchefff - опа,
21.07.2008 16:57
какво става със завода за боклука!!!???
цитирай
13. divini - опа :)
21.07.2008 17:00
означава и завод за боклук .......
цитирай
14. анонимен - Големио мъшшш!
21.07.2008 18:11
Днес около 13.02 часа, докато divini си е писала постинга, любимият ни кмет риташе футбол в Борисовата градина. Учудени минувачи гледаха два малки отбора на игрищата до Националния стадион в различни спортни екипи и само един гол до кръста със зелени шорти мъжага. Минувачите първо мислеха този човек за съдията, тъй като е единственият, който е с различно облекло от останалите на терена и много недоволства. Впоследствие се разбра, че той виси само пред едната врата и се ядосва много, когато не му подадат топката, т.е. играе в единия отбор.

Това малките деца в моя квартал наричат гюмеджия, чакащ на гюме.

Не знам в Европа как се нарича ритане на футбол в работно време от кмета, докато градът му тъне в боклуци и задръствания. Дали пък не е било пак в обедната почивка?
цитирай
15. divini - до анонимен 14
21.07.2008 18:14
Моля ви имайте малко приличие! Как така в обедната почивка? Как, питам?

Дъ Кмет не почива никога! Камо ли на обед
цитирай
16. krotalka - В последните няколко дни,
21.07.2008 20:35
само като чуя или прочета думата боклук и кръвното ми скача!
Точно в момента се боря с този проблем...
цитирай
17. ianchefff - и да кажат
21.07.2008 21:11
какво става с боклука!
цитирай
18. vselenche - Моля за извинение...
22.07.2008 03:46
Че ще изляза от стила на преждеговорещите и малко извън темата с боклука, почистването и прочие.
Безкрайно съжалявам, че не съм имала честа лично да видя Б.Б. как рита топката, а и Б.Б. е извадил голям късмет, защото направо щях да му откъсна главата.
Става дума за РЕМОНТИТЕ на някои от улиците на София. Обикновено по трасето на трамваите, които временно са спрени от движение(разбира се извън участъка, който се ремонтира), се пускат автобуси. Такъв автобус замества временно трамваите 6/9. Обаче вече 5 дена си чупя краката, особено вечер, защото по-бързо стигам пеша до "Лозенец" от Хр.Ботев, отколкото да ползвам тр.9, отиващ до кино "Одеон" и оттам автобус 9А в посока "Лозенец".
И още едно обаче! Питам аз като последния глупак откъде да го хвана тоя автобус 9А и изобщо не мога да включа защо трябва през Попа към "Лозенец". И като стоплих накрая и съответно теглих една, а явно не съм била единствената, ми бе казано: Какво пък все ви е виновен Б.Б.??? Отговарям: А, явно попаднах на негов почитател, моля за извинение. Казва ми се: Аз не съм почитател на никой от политиците и т.н.
Та така, Б.Б., най-после покрай ремонтите за себе си разбрах какви хора са ти електорат. Хора, електорални единици, които ако не идат за гъби и гласуват, никога после не признават открито, че те харесват, че са гласували теб... Ти май затова така си се разбързал да седнеш в стола на Станишев, че с такъв ЛЮБЕЩ те електорат, ЗНАЕ ЛИ СЕ!
Стана дълго, извинявам се, поздрави!
цитирай
19. анонимен - Добро утро !
22.07.2008 08:23
Дивини , запазила съм си една приказка за ББ от анонимен автор.
Не знам дали ще ви разведри след снощните политически дебати при Янчев , но виж какво още преживява Дъ Кмет :
=======================================================
08.11.2007 - Леви, леви! Едно, две, три !
=======================================================
Стана сутринта. Бавно оправи вратовръзката пред огледалото, чакаше пилотката, която да го отведе на Московска. И една мисъл не му даваше покой.

„Обичам го това МВР бе, така ми е легнало на сърцето, че мира нямам. И как да не го обича човек, та нали то ме направи известен, когато бях главсек. Пък и бая приятели имам, нищо, че две години не ходя с униформа. Те повечето напуснаха, ама аз ги прибрах. Сега ги уредих пак на държавно, едни - кметове, други - общински съветници. Абе обичам си го МВР-то“,

Пилотката дойде, то от 7 сутринта за него вече е Добър ден.

„Четвъртък е, пък и работа ме чака, откакто ме преизбраха за кмет вече няма да говоря пред медиите – отказвам! Боклукът пак чука, пътищата са на вълни, пък аз обещавах. Ще си мълча даже за МВР-то. Чувате ли, само да сте посмели да плюете?! Хлебецът мой, насъщен е там."

Качи се в колата, улицата празна, само листата накацали по паветата. Московска е близо. Как е?, пита шофьорът, но отговор няма, мисълта му се рее нейде другаде.

„Като се върна аз ще има реформи, ама днес ще празнувам, ще се здрависам с министъра Петков, ще видя колегите от чужбина. Макар и без униформа ще ги гледам как маршируват за празника. Брей кога минаха тези 128-години, аз едвам 5 изкарах, ама ще се върна“.

Колата спря. Здравейте г-н ...!, забързана за работа жена го поздравява. Хммм, промълвява, но тежкият му поглед е другаде. Вижда униформите, там маршируват.
„Репетираха и вчера, гледах ги! Таз сутрин съм блокирал София, за да маршируват. Оффф, софиянци. Как хич не ми се обяснява пак за задръстванията. Какво да направя, като МВР ми е на сърце, ще пътуват ако трябва и три часа за работа, така де. Аз кмет ли съм?

Седна в кабинета на стола си, отвори папките, видя проблемите. Чу обаче и музиката от площада. Скочи!

„Готов съм. Отивам на парада! Брей колко полиция.

А,

а хората къде са?“


===================================================

Поздрави за спокоен ден !

цитирай
20. luben - Миенето
22.07.2008 11:35
да бъде 2 пъти годишно кат улиците наоколо или ... като в Босня?

Апропо, дъ Кмет (уби ме с това - признавам си) не е ли награждаван по някакъв повод от НАСА? Може и за космическите си лафове да е...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2045131
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439