Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2008 17:42 - За първата страница
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 1875 Коментари: 5 Гласове:
0



И ний сме дали нещо на света! Най-малкото тема за размисъл и за обсъждане. Европейската страна с поведение на дебил, която не знае на къде да тръгне, какво да направи и защо да го направи. Просто една малка разкошотия.

Голямата разкошотия ще дойде, когато европейските институции решат, че и структурните фондове се чувстват заплашени от присъствието или близостта на България до тях.

А и се получи малко като ситуацията на Дъ Кмет “Аз ги хващам, те ги пускат”. И Министерски съвет и той така “Те ги спират, ние ги пускаме” - Министерският съвет предоставя близо 47 млн. лв. за продължаване на строителните работи на приоритетни пътни инфраструктурни обекти. На 18 юни т. г. Националният ръководител, отговорен за финансовото управление на средствата от Европейския съюз, спря финансирането на 10 проекта по ФАР с бенефициент Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” (ФРПИ) и управлявани от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Решението бе в резултат на доклад от KPMG България за извършен одит във ФРПИ. Като на мен ми е много странно дали другата седмица още ще съществува Национален ръководител.

Преди две години имаше две емблематични думи, при чието произнасяне министрите свеждаха глава, децата бягаха с писък, баби припадаха по улиците “предпазна клауза”. Най-вероятно по детските градини са плашели непослушните деца с: “Сега ще дойде предпазната клауза и ще видиш ти”. Е тя дойде, даже и дружка си доведе, но ние не се впечатлихме много. Видяхме, че предпазната клауза по никакъв начин не пречи на живота да продължи такъв, какъвто го познаваме.

Е да идеята на членството в ЕС беше начинът на живот да се попромени поне малко в положителна посока. Но това не е кой знае колко важно. Това глоби, това ограничения нас не ни плашат.

И днес вече нашата звезда се утвърди на  световната сцена. Първа страница след първа страница. Ужасните медии, но този път не родните.. а световните. И то не по една колонка, ами по цяла статия, и то не къде да е, а на първа страниця.

Давам ги по реда, по който са ми попаднали:

Financial Times - EU plans to block aid to Bulgaria
BBC - EU plans to block aid to Bulgaria
Euobserver - Bulgaria to lose EU money over persistent corruption problems
EUobserver - Bulgaria under fire for corruption levels
EUobserver - Netherlands pushes for further EU sanctions against Bulgaria
Euronews – Bulgaria - EC blocks millions in aid from Bulgaria over graft claims

На мен ми стига толкова. Ето и още две полезни четива:

Във връзка с повишения интерес към дейността на прокуратурата по дела, свързани с фондове на ЕС, пресцентърът на ВКП намира за необходимо да предостави допълнителна информация по интересуващите медиите въпроси.

НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС – за да видите кой в какво се е провинил




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vselenche - Страхотно!
18.07.2008 17:55
Първа страница, след Първа страница И ТО през няколко дни! Какво е това - Черен пиар?! Важното е, че все е реклама, А ТИЯ/Правителството начело със Станишев се загрижили за имиджа си, разбира се НЕ своя , а на РБ!!!
Вероятно, грижейки се за имиджа на РБ, крадат като за ПОСЛЕДНО! Това май е единствената ДОБРА новина, разбира се, АКО е вярно, че е "за последно"!!!
Поздрави!
цитирай
2. gantree - @
18.07.2008 19:35
О, това е само началото, надявам се.
Шоуто тепърва предстои.

Това за първановците са стари практики. Дето те май нямат отказване от тях. Аз, впрочем, в момента си припомням едни стари позасъхнали неща около Първанов, отпреди около четири години - замесването на БСП по негово време в онези, саддамхюсеиновите "петролни бонове". Тази история странно защо умря неродена, за сметка на което Първанов се обърна на 360 градуса както по въпроса за НАТО, така и по въпроса за участието в Ирак, за базите и т.н.
цитирай
3. vselenche - Още нещо за Б.Б.
19.07.2008 01:24
От време на време чета блога на Мартин Димитров. Може и да ми се смеете, ама ето какъв коментар публикувах към последния му постинг: "А сега как ще оправим имиджа на България?"- http://www.martindimitrov.com/?p=362
"Имам един въпрос!
Извън, че СЛУЧВАЩОТО СЕ, което е СРАМНА работа, и извън съгласието ми с изказаното мнение в предходен коментар,а именно: “… защото перспективите за “дясно-центристко правителство” никак не са добри… Следващото правителство ще се доминира от ГЕРБ, който е продукт на същата олигархия, която роди и Тройната коалиция.”
Какво би станало, ако вземем, НИЕ-ТОЗИ електорат И малко помогнем и по някакво Чудо (то и победата над Германия на световното по футбол през 1994 си бе Чудо) настоящият Президент + настоящето Правителство слезат от властта ПО ЕДНО и също време??? Тогава, неформалният лидер на ГЕРБ г-н Б.Б. ще изпадне в дълбока раздумка кой пост да избере - този на Министър председателя, или на Президента! Той в раздумка, а електоратът му - бая многочислен, за жалост, може и да се пообърка. Естествено, ще се намеси и “Атака” с г-н Волен Сидеров и ГЛАСОВЕТЕ може взаимно да се неутрализират! Знае ли човек, лично на мен, ИЗВЪН срамът, ситуацията ми прилича малко на 1994 г., Световното по футбол/Германия- България!
Поздрави!"
цитирай
4. gantree - @
19.07.2008 07:51
Би било прекрасно, ако не Първанов връчва следващият мандат.
Само че не вярвам да се съберат 160 гласа за това.
цитирай
5. luben - Дъ кмет
19.07.2008 16:37
е яко :) Дъ кмет енд дъ дент (през...де) - хепи. А ние - но мъни, но край :)

Дали пък да не се гордеем, че продължаваме да даваме нещо на света. Май друга такава държава (приета) в Евр. съюз с такъв старт - няма. Българи-юнаци!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2050313
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439