Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2008 14:15 - За полицаите
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 3532 Коментари: 23 Гласове:
0



Отново една от любимите ми теми – вътрешната сигурност на страната. Което пък автоматично ни отвежда към темата за тези, които би следвало да я осигуряват.

Не съм само аз, останала възхитена от съвременните представители на служителите на закона. Те даже ме вдъхновяват, то си е жив талант да люпиш семки, плюейки навсякъде около себе си люспи, насред най-оживения за деня час и същевременно да махаш с палка и да спираш нарушители.

Преди малко обаче прочетох поредната глупост на законотворческия потенциал на страната и се замислих за другата гледна точка, а именно какви точно хора очаквам да влизат в редиците на полицията, при положение, че законодателя се гаври с тях. И да има голямо желание у някой да е доблестен, честен, некорумпиран и т.н. то бива смачкано от малоумното отношение не на някой друг, а на гражданина депутат. Това, което ме хвърли в тези размисли е следното:

Председателят на вътрешната парламентарна комисия Минчо Спасов (НДСВ) смята да предложи премахване на джобовете от полицейските униформи. Тази най-нова неговия идея е логично продължение и доразвитие предишните му предложения - по време на служба на катаджиите да е позволено да носят в себе си най-много до десет лева на стотинки, като в последствие им "отпусна" до двадесет лева.

Ако го мисли сериозно, то предишния пост “Един призрак” е посветен на него, ако го е казал на шега, то той се доказа като дебил, защото колкото и голям шегаджия да си ти си представител на една институция и говориш за друга такава.

И какво следва от това.. Следващата идея ще е да ходят голи (само не питайте, къде ще си втъкват стоп палките). За да няма скрито покрито. Къде ще си държат стотинките е отделен въпрос (почти толкова заплетен като този със стоп палките). Може би законодателят ще предложи да се възложи чрез обществена поръчка изработването на специални прозрачни бурканчета на връвчица, които да си провесват на шията.. или още по-добре: - прасенце касичка, в тона на един популярен български филм.

Друга идея, която мога да предложа на народните избраници е да монтират на униформите на полицаите картонени джобове. Така се постига двоен ефект:
Първо шофьорите се шашкат, че ще трябва да ги пълнят с пари и следователно внимават как карат
и
Второ, напомня се на полицая какво е имал преди (истински джоб) и какво има сега, и как се е стигнало до тук.

Още едно предложение и приключвам, защото имам работа – да изрязвам картонени фигурки. Голяма част от депутатите да бъдат заменени от картонени фигурки, така също се постига многофункционален ефект:
- първо е по евтино за данъкоплатеца – той, картона, пари не иска
- второ, парламентът ще почне да върши ако не повече, то по-качествена работа
- заседанията ще се провеждат с пълен кворум
- и всеки ще гласува със собствената си карта, ако си я е забравил винаги може да си отреже нова от съседчето си по чин

...................................




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gantree - !!!
20.06.2008 14:18
Охх ... :)
цитирай
2. divini - :) причинно следствена връзка
20.06.2008 14:26
....:)
цитирай
3. cefulesteven - Като символ, това с джобовете до...
20.06.2008 14:29
Като символ, това с джобовете добре, но щеше да бъде истински добре, ако не се изчерпваше само с тази символична и показна страна, защото заприличва на клоунада.
цитирай
4. divini - да, като символ на предишня пост може
20.06.2008 14:33
полсе защо си бършели носвете и други неща в ръкавите, ами как защо.. като си нямат джобджета да си държат кърпички там ...
Цялата тази щуротия около полицаите, и то тези да ниско ниво в йерахията, е просто един фарс, една пародиня на законодателство ...

Поздрави :)
цитирай
5. gantree - !!!
20.06.2008 14:47
... още щом се появи (Минчо Спасов?) на катедрата да говори на това многолюдно събрание, и изведнъж лицата на всички засияха с някаква нова и непривична веселост ... ох, охх :)))
цитирай
6. divini - и незабавно
20.06.2008 14:52
протегнахме глави и нададохме радостен и ликуващ смях :)
цитирай
7. gantree - :))
20.06.2008 15:30
Абе ние хубавичко се забавляваме с тази "мъдра" идея, ама него питаш ли го дали му е лесно? Ами ако някой му каже, че хората така му се смеят на глупостите, какво би трябвало да направи той при това положение? Как ще се пресрами да се покаже на улицата? :))))

Апропо, това с джобовете направо се родее с онази, другата "мъдра" идея за борба с корупцията - да се премахнат надписите "Бутни" от вратите на всички министерства, държавни агенции и прочие подобни такива.
цитирай
8. divini - е не
20.06.2008 15:40
това с "Бутни" не го помня :)) Просто е връх!

А на човека хич не му пука дали му се смеем или не...най-много да излезе с предложение да ни лишат от писането в блог и да ни връчи по едно картонче и моливче ...:) А на улицата може да пуска своето картонено чучело да обира негативите, докато неговото действително чучело обира несъбраните стотинки...
:)
цитирай
9. gantree - :)))
20.06.2008 15:51
Не го помниш само защото не съм депутат и никога не съм го предлагал официално от трибуната на Народното събрание. :))))) Как мислиш, дали да се кандидатирам на следващите избори, воден единствено от идеята да затапя по оригиналност предложенията на този депутат от НДСВ? :)))))))
Хахах
цитирай
10. divini - е какво чакаш
20.06.2008 15:59
Ето това не мога да си обясня .. освен това за какво ще се кандидатираш за избори, като направо можеш да си поръчаш едно местенце.
Аз се чудя дали купуването на гласове може да влезе в следната рамка (М.Спасов) да чете внимателно:

1. Купуване на лизинг - така, като купувач, не се разделяш с крупна сума веднага, а на вноски
- договарящите се страни се разбират помежду себе си за лихвата, периода на изплащане и големината на вноските
2. Опция за отдаване под наем
- след като си си купил депутаско място, значи то е твоя собственост и следователно имаш право да го отдаваш под наем
Да кажем, че искаш да си починеш по средата на парламентарни сезон, даваш обява за отдаване под наем, та и ти кяр да имаш от цялата работа, а и кворумът да не пострада
3. Авторско право на идеи (тук е твоят интерес)
Отдаваш идеите си на други депутати, срещу заплащане или други облаги. Така всички са доволни - и народът и депутатите
4.Вътрешнопарламентарно пазаруване
Искаш да пробуташ някакво законово недоразумение и имаш опции: Обещаваш на другите депутати разни благинки, включително и концесия на собственото си депутатско място

Има и още, но тях ще ти ги продам, когато станеш депутат :))) Идеята за "Бутни" е гениална :)
цитирай
11. darktales - И тази идея е пример за подмяна на ...
20.06.2008 16:08
И тази идея е пример за подмяна на принципа за причинно-следствената връзка, но вече доведена ( ясно защо ) до абсурд . Човек би помислил, че полицаите прибират пари не за друго, а защото униформите им са с много джобове. Виж ако нямаха...
За да не се изразходва мисловната енергия на българския полицай в намиране на алтернативни начини за прибиране на парите, аз имам две по-добри предложения:
- веднаж дневно целият личен състав да играе заедно с непосредствените си началници известната от "Властелинът на пръстените" игра "познай какво имам в джоба си". Залогът да бъде, ако не като в книгата, то поне достатъчно сериозен, за да се създаде мотивация за недопускане на лесни отговори.
- да се оставят всички редови полицаи да влязат в комунизма, както стана с повечето им началници. Да не им се дават пари и заплати, но да бъдат оставяни да си прибират от магазините всичко, което им е нужно. Тази мярка може да се приложи и за митничарите. Мисля, че загубите на гражданите и на държавата като цяло ще бъдат по-малки, а плюс това и няма да има скрито-покрито.
цитирай
12. divini - не е от "Властелинът"
20.06.2008 16:10
А от "The Hobbit" :)) но иначе предложенията си струва да бъдат обмислени :)

И още едно мога да дам веднага: Защо просто не закрият полицията? Тогава ще настане абсолютно доволство. Ползите са твърде много да ги изреждам, а аз имам да режа картонени човечета все пак :)
Поздрави
цитирай
13. gantree - @
20.06.2008 16:23
Аз пък сега обмислям дали, и за колко мога да му пробутам на Минчо Спасов хрумката за вратите. В крайна сметка, май по-добре е така, отколкото после да ми се смеят и на мен :)))) Той вече се е засилил в тая посока, така че ще си пасне с тази идея като палец и показалец.
цитирай
14. darktales - Уф, да де. . . разбира се. . . "...
20.06.2008 16:27
Уф,да де... разбира се... "какво имало то в джобите си?"...
Ама така е, като чуя за полиция, и почвам да оплитам конците. Сега трябва само някой да ме подхване: "какви пръстени? ти защо се сети за пръстени? къде са? искаш ли цигара? искал си да кажеш друго, така ли? значи има и други пръстени, така ли? къде са?" - и всичко ще си изпея :)))
цитирай
15. gantree - :)))))))))))))))
20.06.2008 16:33
Хахахах
цитирай
16. divini - :) ей от такива разговори
20.06.2008 16:33
все още има депутати, вместо картонени човечета, защото ангажираните с изрязването, вместо да режат, злонамерено си комуникират по блоговете :)))

А и другата седмица като си чуете идеите от парламентарната трибуна не ми се сърдете на мене :)
цитирай
17. sisi89 - вие само знаете
20.06.2008 17:05
да мърморите срещу полицаите.
не всички са корумпирани и продажни.
ама това вие не можете да го разберете понеже сте заслепени от злоба
а и от яд!!!!
цитирай
18. divini - напастче89
20.06.2008 17:09
чети бе, душко, чети и после се опитвай да пишеш и без това ти е трудничко
цитирай
19. luben - Яка идейка
20.06.2008 17:42
е тази с картонените фигурки.

Ако им сложиш по едно процесорче Core Duo, то всяка картонена фигурка ще има повече интелект и бързодействие да реши произволна задача от всичките ни депутати взети заедно за всичкото им време на мислене от първото им оригване до момента.

Тези 200 долара на процесор върху картона ще са супер инвестиция. Да не е само един кух картон. Все пак.
цитирай
20. divini - не не не
20.06.2008 20:43
Така ще станат неестествено умни за депутати и това може да доведе до шокове сред нацията :)))
цитирай
21. luben - шоково поумняване ?
20.06.2008 20:54
:)))
цитирай
22. vselenche - И все пак?!
21.06.2008 03:41
Нека да си припомним, разбира се, ако аз НЕ греша, МАЙ Минчо Спасов ИМАШЕ някакво отношение/правилна позиция ОКОЛО подаването на оставката от Г-Н РУМЕН ПЕТКОВ!
Мисля, че така беше, а???
Добре е да се помни фактологията, а инак съм напълно съгласна с казаното в постинга, а именно: "Не съм само аз, останала възхитена от съвременните представители на служителите на закона. Те даже ме вдъхновяват, то си е жив талант да люпиш семки, плюейки навсякъде около себе си люспи, насред най-оживения за деня час и същевременно да махаш с палка и да спираш нарушители."
Точно така, СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ЗАКОНА най-после би трябвало ДА СЕ НАУЧАТ, че получават заплати благодарение на ДАНЪЦИТЕ на "Х" електоралната единица.
Поздрави!
цитирай
23. gantree - @
21.06.2008 08:03
Имаше отношение, да. Но това не прави изказването му по-различно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2050697
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439