Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2008 18:10 - За държавна сигурност и информационната такава
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 1910 Коментари: 4 Гласове:
0



Ако сте чести посетители, клиенти или насила докарани на този блог, сигурно ви е направило впечатление, че авторът има особен симпатия към ДС и нейните активни щатни и нещатни служители.

Днес комисията, която се занимава с въпроса разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия публикува едно на пръв поглед безинтересно списъче. Безинтересно, защото в последно време свикнах те да се от поне 50 – 60 страници, а това, милото е само 9. Обаче...

Обаче списъкът е от лицата принадлежали, дружали, сътрудничели и т.н., които в момент работят в едни особено интересни комисии. А именно:

Държавна комисия по сигурността на информацията - ДКСИ е държавният орган, който осъществява политиката на Република България за защитата на класифицираната информация. Основните направления, в които се развива дейността на Държавната комисия по сигурността на информацията, са свързани с организирането, осъществяването, координирането и контрола по защитата на класифицираната информация. (тук може да се запознаете по подробно с функциите, същността и дейността на тази комисия). Сега да видим кои нейни първи държавни партийни ръководители са ченгета:

Димитър Стоилов Гуцалски – щатен служител на СОУ на МВР-ДС – Директор на дирекция "Вътрешна сигурност" от 01.12.2004г. до днес

А това е една малка част от това, което дирекцията прави: следи за правилното определяне на нивото на класификацията на информацията от ДКСИ и нейната администрация; извършва периодични проверки на отчетността и движението на материалите и документите; разработва план за действие в случай на нерегламентиран достъп до класифицирана информация в ДКСИ;

Иван Борисов Иванов – щатен служител – РУ-ГЩ - Началник на отдел "Протокол и връзки с обществеността" от 02.07.2007г. до днес.

Николай Петров Чакалов, или по-известен като агент Киро - Директор на дирекция "Финансово-стопански дейности, управление на собствеността и човешки ресурси" от 15.11.2004г. - до днес.

Румен Монев Петков (какво симпатично съвпадение на първо и последно име), само е бил съдържател на явочна квартира с романтичното име Аида - Началник на отдел "Анализ и сигурност на автоматизирани информационни системи и мрежи" от 01.04.2005г. до днес

Да минем към другата агенция - Държавна агенция за информационни технологии и съобщения. В информацията на комисията по досиета пише само на какво са началници и от кога.

Веселина Тодорова Кръстева – още един съдържател на явочна квартира, този път Стряха (вдъхва сигурност) – началник сектор от 01.01.2006 г. до днес.
Йордан Маринов Колев – агент Стоянов – Началник сектор от 01.01.2006 г. до
01.09.2007 г.

Сашко Борисов Спасов – агент Киров – Началник сектор от 01.01.2006 г. до
01.09.2007 г.

Тодор Николов Йончев – агент Чавдар – Директор на ТД от 01.01.2006 г. до
днес.

Тодор Стоянов Драгостинов – секретен сътрудник Токов - Началник отдел от 01.01.2006 г. до днес.

Цонко Димитров Иванов – квартира Люлин – Началник сектор от 01.01.2006 г. до 01.09.2007 г.

Янко Георгиев Неофитов – агент Йордан – Началник отдел от 01.01.2006 г. до днес.

Агенцията се създава с решение на МС от септември 2005 година, за това тези лица няма как да са назначени по-рано. Прави ми впечатление, че от тези имена, само агентите Стоянов и Киров заедно с квартира Люлин не са на работа там, и то от 1 септември миналата година.

Всички останали са назначени в последните 4 години. И всички останали са на работа до днес. Изводите, които си правя, нямат нищо общо с позитивното. Само ще кажа, че след като сигурността на информацията се гарантира от подобни хора, не мисля, че скоро ще спре мафиотизацията на държавата.

А и друго си мисля... ако утре този блог го няма... няма нищо чудно :)




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bamby13 - На другарчетата едно не може да им се отрече
27.05.2008 18:28
не оставят ключова позиция незаета от верен техен боец. HR им просто е съвършен.
цитирай
2. анонимен - Съвременен български блог
27.05.2008 18:44
Какво да се прави ,като няма специалисти? Агентите са преоритета на Бг. на всяко ниво ,дори и в посолствата ни по света и връзката им с горепосочените дкси- сти здрави и непоклатими с цел шпиониране ! И понеже са много професионалисти не шпионират когото трябва ,а такива утрепки ,като мен и им пакостят с психотормоз ! Аз го изпитах вече .Стоя в блога ,не че съм садомазохист ,а чакам да видя до къде ще стигне,, терора ,,им и гаврата им с мен !Кои знае какво са ми подготвили в БГ ?
Поздрави !
цитирай
3. анонимен - Кученцата и котенцата
29.05.2008 10:29
Ще го има, но може да е в друг формат:))
Кученцата лайкат, керванченцето си връвка.
А котенцата какво правят, докато кученцата лайкат?
цитирай
4. анонимен - Отговор
07.09.2010 04:18
анонимен написа:
Ще го има, но може да е в друг формат:))
Кученцата лайкат, керванченцето си връвка.
А котенцата какво правят, докато кученцата лайкат?


Аз бих отговорил на "нашия другар" от ДС, който е написал горното: "Докато кученцата лайкат, котенцата цицкат."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2049802
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439