Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2008 14:37 - За наглостта
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 3387 Коментари: 10 Гласове:
0



От два дена ми се върти нещо друго като заглавие, но ще се въздържа да го спомена тук. Инициативата на СДС, независимо колко трески има за дялане тази партия според мен, е добре дошла. Тоест някой се събуди и Гоце не се оставя намира само, защото не се очертават президентски избори, а и да се очертават на него мандати не му се полагат повече.

Не веднъж, дори и в този скромен блог съм изтъквала неговото.. как да го нарека, безхаберие. Сигурно нямаше да зачекна темата изобщо, но Гоце с неговото поведение ме, меко казано ядоса снощи. Тази персона препоръча на лидера на СДС да прочете конституцията, където никъде нищо не се казвало за Консултативния съвет по национална сигурност. По този начин той доволно се усмихна на журналистите, които от своя страна горещо прегърнаха обяснението му.

Само че: СДС ще задейства процедура по импийчмънт към президента заради неспазване на закона за свикване на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС). Това съобщи на пресконференция след заседание на НИС на синята партия председателят Пламен Юруков. Той цитира Конституцията на Република България, според която държавния глава се е заклел пред Народното събрание да спазва законите на страната. В нея ясно е казано, че се "заклева да спазва и конституцията и законите на страната". Оттук може да бъде направено и заключението, че неспазването на Закона за КСНС е нарушение.

Бих добавила само, че той системно го нарушава. След малко ще поясня защо, а и Гоце сам си го призна съвсем официално, може би само не гледаше на това като на признание, а като утвърждаване на позиция:

“Добре е да има по-често събрания на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) към президента, особено когато това се налага.” Президентът уточни, че по време на първия му мандат до днес съветът се е занимавал с теми, на които не е било обръщано внимание до този момент. „Темата за престъпността за пръв път беше поставена в съвета, темата за борбата с наркоманията – също. Не искам да ставам съучастник в стремежа на някои политици, да превърнат този орган в държавата в арена на скандали”, каза още президентът... “кризата в едно министерство в никакъв случай не е криза в държавата”. Той допълни, че Консултативният съвет за национална сигурност ще бъде свикан, когато това е необходимо.

Сега да поцитираме закона и да проследим заседанията на КСНС (данни взети от тук, сайт на Президента на Република България) :

ЗАКОН ЗА КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

Чл. 5. (1) Заседанията на Консултативния съвет за национална сигурност са редовни и извънредни.
(2) Редовните заседания се провеждат най-малко един път на три месеца.
(3) По решение на президента на Република България или в случаите на чл. 100, ал. 4 и 5 от Конституцията на Република България се провеждат извънредни заседания.
(4) Заседанията се провеждат при кворум най-малко две трети от състава на Консултативния съвет за национална сигурност.
(5) Заседанията на Консултативния съвет за национална сигурност са закрити.

И заседания:

Консултативният съвет за национална сигурност обсъди професионализацията на армията  20-02-2007 14:00

(от дясната страна на сайта ще видите списък с проведените до момента заседания)

14 месеца – нищо.....





Тагове:   наглостта,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Дивна,
17.04.2008 14:42
нали знаеш: Не гледай какво прави попа (в случая Гоца), а слушай какво ти казва! :):D:D
цитирай
2. gantree - мда
17.04.2008 15:32
Нахалството и закононарушението на Първанов е очевидно.
Дано се получи нещо с тази тяхна (на СДС) инициатива. Това, че му свършват мандатите и има още много до края на този няма особено значение. За сметка на това има близо година Първанов да бъде ударен толкова жестоко, че да се случат едновременно двата избора. Във всеки случай не пречи. :)
цитирай
3. divini - :) мен ме дразни
17.04.2008 15:58
че наглее изключително много и то това е най-очевидното нарушение, със свикванията на КСНС, кой знае колко други има още... А мога да се заям и за прозрачността отностно граждаството, помилванията ...
А особено много ми хареса и самопровозгласилият се десен, който, както добре знаем за Гоце или добро, или нищо.. "мрън, мрън, мрун.. КСНС да се свика" - това дали е законо нарушение несвикването му до момента изобщо не може да му влезе в главата :)

Поздрави
цитирай
4. cornflower - наглостта на червените е безмерна
17.04.2008 16:25
във всички времена. Що за парадокс те да ни вкарват в Европа, след като ни душиха 60 години!
Кой им вярва?
За това, че още управляват, имат вина и сините!
Що не си задействаха законите за лустрация?
За да крадат съвместно, българино, а ти да гладуваш!!!
цитирай
5. libertybell - Гоце си позволява да
17.04.2008 17:20
"гледа снизходително" ! Как да не се подразниш от наглостта му?

PS За съжаление, дори да се случи невъзможното и Гоце да бъде отсвирен от КС, пак няма да има нови избори. Марин ще заеме мястото му до края на мандата.
цитирай
6. luben - Абе на мен ми е любопитно
17.04.2008 17:46
дали в дразгите за (3)-5-(8) все пак няма да се окажем пред нови избори тази година...
цитирай
7. divini - @ - :)
17.04.2008 17:53
libertybell - Той Гоце да си отиде, не че го вярвам, че ще се случи... марин ще го последва още по-бързо...

luben - и за това не ми се вярва, че ще се случи. Царчетата няма да пуснат толкова лесно..

Поздрави
цитирай
8. cecobob - НАГЛОСТ
17.04.2008 22:19
Или по-точно - най- наглата наглост. Нямам други думи за политиците. Или по-точно имам ,но децата ще припаднат!!!!!
цитирай
9. divini - @cecobob
17.04.2008 23:28
не мога да сложа всички политици под общ знаменател :)) познавам политици, които наистина са хора и то чисти хора.. :)) друг въпрос е какво рабираш под политици :)) но така или иначе деца.. едва ли четат този блог..:) ако станеш твърде груб ше ти кажа :)

поздрави :)
цитирай
10. vselenche - Здравей!
18.04.2008 01:22
Предизвика ми сърцебиене с тоя клип, откъде го намери!
А инак, и г-н кметът Борисов е в челните редици: "И Бойко Борисов се включва в обмена на секретни папки" -
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=138256&srcpos=4 -
"Борисов заяви още, че би подкрепил по принцип искането на СДС за отстраняване на президента Георги Първанов, но преди това синият лидер Пламен Юруков е трябвало да КОНСУЛТИРА с него идеята си.
<Винаги сме подкрепяли всички предложения, внесени от опозиционните партии, някои ги наричат сестрински, аз - братски... сестринска, значи сестра, не е много хубаво, но братските партии от ЕНП, които сме... И аз мисля, че дори в този случай щяхме да ги подкрепим, но по толкова сериозно нещо, колкото е отстраняване на президента, на държавния глава, върховен главнокомандващ, нищо не пречеше преди да се внесе подобно искане, колегата Юруков да се обади и да каже <а, бе, еди-какво си възнамерявам да правя, ще го подкрепиш ли, няма ли.> Примерно щях да му кажа <добре, ама вижте юридически това може ли да стане, да не влезем в някаква хипотеза и да станем смешни>, разсъждава публично по темата Борисов.
Според него обаче осъществяването на импийчмънт е невъзможно заради липсата на подкрепа. Той изрази своите опасения и по отношение на възможността от тотална институционална криза.
<Първо няма как да стане. После да допуснем, че стане, да останем и без президент сега, нямаме правителство, ако нямаме и президент, ще настане страхотен хаос в държавата>, добави Борисов."
Почвам да се ядосвам и май ще събера на едно място говоренето в публичното пространство на
г-н кмета и на г-н президента от началото на 5-ия вот на недоверие. Тия двамата са като 2-те страни на една и съща монета И ТО САМО В Приказката си, а за другото НЕ ми се мисли!
Поздрави!


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2049770
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439