Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2008 15:55 - Къде спа - 2 част*
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 1403 Коментари: 3 Гласове:
0



Започна даже да ми става забавно. Да се проследят политическите изяви днес, на определена група лица, оперативни, неоперативни, под прикритие, зад прикритие, седнали и прави, е доста вълнуващо и малко объркващо занимание.

Ето сега например се установи, че ръководителят на Консултативният съвет за национална сигурност не знае да има скандал в МВР. А МВР ако не е ключово звено в националната сигурност, то тогава нищо не е.

Сега да направим кратък преглед на функциите на този Консултативен съвет.

Той е съвещателен орган по въпросите на националната сигурност. Консултативният съвет за национална сигурност обсъжда въпроси, свързани със:

1. външната и вътрешната политика на страната във връзка с националната сигурност;
2. гарантирането на гражданския мир, обществения ред, правата и интересите на българските граждани;
3. действията по пресичане или предотвратяване на възникнала опасност за националната сигурност.

Заседанията му биват редовни и извънредни. Редовните би трябвало да се свикват на 3 месеца, а извънредните – извънредно. Според единствения сайт, от който аз черпя информация за КСНС, а това е сайтът на възглавителя му, последното заседание се е провело.... 20.02.2007 , като там е обсъдена професионализацията на армията.

Така, може сайтът просто да не е актуализиран, но мен това не ме интересува като обикновен потребител. 20.02.2007 е бил преди има няма 13 месеца – проста сметка, поне 4 заседания, които не са се провели.

Сега да ви кажа, че възглавителят на този КСНС явно е спал зимен сън, за да не разбере, че има дребни проблемчета в МВР. Дребни, малки никакви такива. Но, да не ви държа в напрежение повече.

Консултативният съвет за национална сигурност се възглавява от президента на Република България.

А той днес изтърси следното:

Надявам се в близките ден-два това да стане. Не само заради отсъствието ми в чужбина, но сигурно има и други причини такава информация да не стига до президента (до преди ден бе на посещение в Израел).

И още хитове:

Депутатите направиха немалко, за да може да изолират при създаването на Държавната агенция "Национална сигурност" президентската институция от целия информационен процес, заяви още Първанов, който, съгласно закона, утвърждава ръководството на ДАНС по предложение на МС. Самата агенция обаче е подчинена на премиера.
С тези доводи Първанов отказа да вземе позиция за скоротечните скандали в МВР и за съдбата на вътрешния министър Румен Петков, който бе шеф на първата му кампания за избор на президент и с когото са в много близки отношения. Запитан дали една оставка ще подейства оздравително, президентът каза, че негов основен принцип е "да не коментира кадрови въпроси, свързани с изпълнителната власт. “

Така, така.. и какво излиза всъщност, че това, което се случва в т.нар. държава е... ничия отговорност.

Е да се надяваме на... нещо

* първа част е тук.



Тагове:   спа,


Гласувай:
0



1. ianchefff - Гоце, Гоцеее...
28.03.2008 18:06
Гоце.
цитирай
2. mamkamu - Само един технически въпрос. В твоя ...
28.03.2008 21:17
Само един технически въпрос. В твоя Блогрол линка към блога на Даниел Митов ме изпраща директно към даване на вот. Т.е. кликайки върху препратката, автоматично се отчита моя глас. А аз още не съм пожелал да гласувам за този блог, де :) Все пак се надявам, че грешката е неволна.

А що се отнася до сайта на Президента на републиката в частта му за КСНС, то това е очебийно доказателство за пренебрежително отношение към този съвет (или пък към националната сигурност :) ). Иначе няма как да си го обясним. Още повече на фона на новините, които там се обновяват ежедневно. Значи все пак някой подържа сайта! Но защо ли трябва този някой да си дава зор за незначителните неща!? Въпрос на политика.
цитирай
3. cecobob - ОТДАВНА СМЕ ФЕОДАЛНА ДЪРЖАВА
28.03.2008 22:36
Проблемите в полицията са от 90-те години. Професионалистите бяха изгонени, и настаниха на тяхно място гребци, борци,щангисти и тенис-масисти.
Сега вече началниците на РПУ -та си имат тарифи за всичко - за постъпване в с-мата,за открадната кола, за заличаване на улики, за , за ,за ит. н. Имат си политически чадър и се чувстват като царе.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2049834
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439