Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2008 15:47 - За екологията и достъпа
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 2281 Коментари: 3 Гласове:
0



По ред причини, които могат да бъдат категоризирани като граждански (тоест лични) и служебни, професионални ( тоест не лични) ми се налага да водя кореспонденция от време на време с представители на Европейския парламент, било то депутати или служители на администрацията. Като един напълно обсебен от интернет човек предпочитам основно тази комуникация да бъде водена електронно, един вид по мейла ( по известен в някой краища на страната и София като емайла).

И едно уточнение. В никакъв случай не може да се каже, че ЕП е пример за администрация и изпълнение на задачи. Определено личното ми мнение е доста критично спрямо ЕП и някой път мога да ви споделя мнението си по конкретни проблеми, а може и да не го направя. ЕП е институцията, за която традиционно се отделя за издръжка около 1 % от бюджета на ЕС ( за 2008 е около 120.3 млрд. евро) и според мен не може все още да оправдае тези разходи.

Но едно не мога да им отрека на Евродепутатите и техните сътрудници, а именно приветливото отношение, което имат към всички перковци ( в това число и аз), които им се обаждат, пишат и задават адекватни и неадекватни въпроси. Може и да не ти отговарят, но поне не ти затварят телефона веднага и се отнасят с теб като с човешко същество, което може би все пак е гласувало за тях, и по-един или друг начин плаща част от заплатата им.

Освен това, на сайта на ЕП, в секцията членове на ЕП (накратко ЧЕП) под различна форма, дали по държава, дали по име или парламентарна група може да намерите всеки евродепутат, с информация за това, което върши, контакти с него и сътрудниците му, и най-вече европейско парламентарния му мейл.

Един пример.
Sepp KUSSTATSCHER 
Група на Зелените/Европейски свободен алианс
Член 
Италия
sepp.kusstatscher@europarl.europa.eu
info@kusstatscher.net 
Federazione dei Verdi
Роден на 17 Март 1947 г., Villanders     http://www.kusstatscher.net 

И така нататък. Не винаги има толкова информация, но ако такава липсва, може да се обадите в секретариата на ЕП и от там ще ви дадат всички служебни канали, чрез които да се свържете със съответния човек. За сведение евродепутатите са 785.

На повечето мейли, идващи от ЕП има едно или две изречения, написани в различен стил, но еднакви по смисъл: “Ако не е абсолютно наложително, препоръчваме да не пускане за печат това съобщение и / или докуметн”.. Before printing, think about the environment .. Не знам дали сами изпълняват това изискване, но ми е правило впечатление, че предпочитанието на повечето европейски институции е да работят с електронни носители на документите, а не с хартиени.

Сега стигаме до това, което ме подсети, че имам блог.

По ред причини, споменати по-горе, ни се наложи да контактуваме и с нашите, родни, заземени на българска територия депутати. За целта ни трябваха,  а и все още ни трябват, техните електронни пощи. На сайта на Народното събрание, разбира се,  ги няма. Контактите, които може да намерите там са на пресслужбата.

Народно събрание на Република България,
София 1169, пл. "Народно събрание" 2; тел. 939 39, факс. 981 31 31, email: infocenter@parliament.bg

Процедурата за свръзка с народния избраник, ако искате да му изпратите информация, а като е в нашия случай, на всичките 240, е да пуснете мейла до пресслужбата, от където тя бива разпращана по пощенските кутии на депутатите. На хартия. Ако е една страница – не, че е добре, ама айде някак си минава. А ако са 100 страници? И не е само в НС. Просто примерът ми е съвсем пресен. Тонове хартия се разпечатват всеки ден от всички ведомства и се разнасят между всички ведомства. Някак си не ми се връзва с европейската ориентация на държавата и с претенциите за модерна администрация....

Поздрави




Гласувай:
0



1. comfy - Ха-ха!! :)))
22.02.2008 19:35
... де да беше само това....

Поздрави! ;)
цитирай
2. liliahristova - Ама ти не си ли разбрала още,
22.02.2008 22:59
че тук си живеем като за последно? Прахосваме държавните пари, унищожаваме околната среда, не мислим за бъдещето на децата си и на планетата си - все пак живеем в развиваща се страна, нищо че ЕС ни взе.
цитирай
3. vselenche - Здравей!
23.02.2008 06:47
Много интересна публикация! В тази връзка, а може би и малко встрани, не знам, ето и emaila на Пламен Юруков. Може да ти потрябва служебно: pyouroukov@sds.bg
Няма да спра да го тормозя докато не го публикува в сайта на СДС, нищо че след месец ми отговори в блога си и го написа, или вероятно даде разрешение да бъде поместен в блога му въпросния email . Ако на някой му е интересно, може да види това, за което пиша на адрес: http://www.youroukov.org/?p=91
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2050828
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439