Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2008 13:12 - Костов е виновен
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 2932 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 24.01.2008 13:26


Всъщност мили деца, ако си мислите, че ДСБ е против Бургас – Александрополис сте се объркали ама много. Ужасно много. Всъщност Костов е първият човек, който е финансирал начинанието.

Преди минути Фокус излезе със сензацията Правителството на СДС с премиер Иван Костов е първото, финансирало проекта „Бургас –Александруполис” с 18 млн. лева през 1997 г.

Има и снимка  от препис на Протокол № 85 от заседанието на Министерски съвет, с който разполага Агенция “Фокус”. Изловихме го! Мошеника!

Ето цитата:

На 24 ноември 1997 г. правителството на СДС гласува на заседание на Министерски съвет точките, както следва:
Т. 22. Проект на Решение за одобряване проект на Меморандум за тристранно техническо сътрудничество за проучване и проектиране на нефтопровода „Бургас - Александруполис” и състава на българската част от Инженеринговия комитет.
1. Одобрява проекта на Меморандум за тристранно техническо сътрудничество между Република България, Република Гърция и Руската федерация за проучване и проектиране на нефтопровода „Бургас - Александруполис” и анекса към него.
2. Упълномощава Петко Еврев – заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, да подпише проекта на меморандум от името на Република България.
3. Утвърждава българската част на Инженеринговия комитет в състав: Цвета Каменова – началник на Главно управление „Регионално развитие и инвестиционна политика” на Министерството на регионалното развитие и благоустройството – ръководител на българската част; Ангел Семерджиев – началник на отдел „Концесии” в управление на „Нефт и газ. Концесии” на Комитета по енергетика; Георги Първанов (
какво хубаво име) – директор на дирекция „Пристанища” в „Транспроект” ЕООД.
4. Министерството на финансите да осигури целево на Министерството на регионалното развитие и благоустройството 18 000 000 лева за функциониране на Инженеринговия комитет съгласно неговите функции и задачи.
5. Министерствата, другите ведомства и областните администрации да оказват съдействие на българската част на Инженеринговия комитет за подпомагане на процеса на проучване и проектиране на „Бургас – Александруполис”.
6. Координацията и контролът на дейността на българската част на Инженеринговия комитет се възлага на заместник министър-председателя и министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Агенция “Фокус” припомня:
„Бургас – Александруполис” е проект за изграждане на нефтопровод за транзит на руски газ от пристанище Бургас до пристанище Александруполис в Гърция, споразумение за което е подписано между България, Русия и Гърция. През 2007 г. и началото на 2008 г. сегашната партия на Иван Костов ДСБ е един от основните организатори на референдума в Бургас за одобряване на проекта.


Само че  Агенция Фокус си спестява следното, че правителството на Костов иска в споразумението между трите държави България, Гърция и Русия равно разпределение на участието по 33 % за всички, а не както е в момента 51 – Русия, а България и Гърция да делят останалото. Искани са гаранции за предотвратяване на аварии и екологични катастрофи. Такива по сегашното споразумение няма. 


image

А и под гръмкото заглавие е и отговорът на Веселин Методиев, вице премиер по това време:

image


“Това е преди деноминацията. Тогава 18 милиона лева са всъщност 18 000 лева, което по тогавашния курс е около 6000 долара. Те са отпуснати за среща между българската, гръцката и руската страна, която се проведе в България”, категоричен бе Методиев.

На въпрос за коментар на развитието на проекта „Бургас – Александруполис” от кабинета “Костов” до този момент, Методиев отговори: “Питайте мои колеги”.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ianchefff - не ми се обяснявай.
24.01.2008 13:21
Виновен е и точка!!
цитирай
2. divini - E
24.01.2008 13:25
аз да не казвам нещо друго?
не го беше срам, да се грижи за интересите на държавата...

Всъщност смешното и жалкото е как се правят сензации... От въздуха, на кое се набляга и на кое не....
Поздрави
цитирай
3. liliahristova - divini, дано се намерят медии, които да припомнят
24.01.2008 13:38
тези факти. Защото мнозинството отказващи да мислят разумно българи са петимни за подобни клевети.
Браво за бързата ти реакция!
цитирай
4. mph - ?
24.01.2008 13:50
"Агенция “Фокус” припомня:
„Бургас – Александруполис” е проект за изграждане на нефтопровод за транзит на руски газ..."
цитирай
5. maxfun - офтопик
24.01.2008 13:53
лапни-лемън-пай ме трие и мисля тук да пиша:)) и хубав постинг има я емблемата на цска:)) само не разбирам как по нефтопрпвод ще тече газ? то така излиза, че по газопровода се пренася нефт:)) объркващо некак си
цитирай
6. ianchefff - макс,
24.01.2008 14:03
много си зле.
Нефтът го преработват във вид на газ и го пущат.
Т'ва Костов го е измислил, за да окраде държавата с инсталация за преработка на нефт в газ.
;-)
цитирай
7. maxfun - о да,
24.01.2008 15:47
точно така, а дизелът го преработват в безнин, биогориво, което от своя страна е трансформирано в олио за по по 3.75 лв. у хоремага
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2049873
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439