Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2007 11:55 - За постовете и оставките
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 974 Коментари: 1 Гласове:
0



В предишния кабинет, този на лицето Сакскобургготски, се въведе една много странна и необоснована практика. Подаваш си оставката, изчакваш три дена, през които те хваща страх, че могат и да ти я приемат и на третия ден си я изтегляш. Това е някаква българска инициатива най-вероятно, защото аз си мислех, че участието ти в процеса подаване на оставка е до момента, в който я предадеш. От там на татък висшестоящият орган, пред която е депозирана оставката може а) да я приеме (хубаво е в този случай наистина да си искал да се махнеш) и б) да не я приеме. В България открихме и вариант в) сам да си я вземеш. Това ме подсеща за въпроса: Няма ли Нобелова награда за администрация? Всички лауреати щяха да са българи.

Дойде правителството Станишев (разлика между едното и другото = 0). Въведе се още една практика, която всъщност е абсолютно законна, за да съм честна, но крайно лишена от каквато и да е морална стойност. Възстановяването на длъжност (става дума за висша държавна администрация, политически кабинет, не експертен, не за нещо друго). Новата процедура предвижда следното:

Става скандал, който излиза от контрол, тоест населението разбира за него. На въпросното население му кипва изведнъж, не много, умерено, но достатъчно и излиза на улицата. За да успокоиш нацията искаш няколко оставки или уволняваш (щот си пич) и се усмихваш ведро. След като получиш оставките ги приемаш и чакаш съда да каже, че има липса на доказателства или някаква друга щуротия и ... пак с ведра усмивка връщаш отстранените на същата позиция. А  на населението толкова му е омръзнало от теб, че не ти и обръща внимание на глупостите.....

ВСС възстанови онова момченце, финото, начетеното и честното Делян Пеевски като следовател, а онова другото момченце Станишев го възстанови като заместник министър. Сега няма да говоря за конфликта на интереси, който е наистина ужасно интересен при Лицето Пеевски. Става дума за друго. Като веднъж си го смъкнал от поста заместник министър просто не го връщай, това ти е политически кабинет, ако толкова ти липсва като експерт, назначи го като такъв. А не иди ми – дойди ми. Това или е правителство или не е. По-скоро да не е. По тази тема много се изписа и изговори. Друго е това, което ме накара да отворя дума за постовете и възстановяванията. А именно:

Румен Овчаров очаква завръщане на министерския пост (mediapool)
……
Отстраненият от правителството заради крупния корупционен скандал по високите етажи на властта министър на икономиката Румен Овчаров очаква да бъде възстановен на поста. След като бе махнат от министерството, Овчаров се върна като депутат от левицата и оглави възловата бюджетна комисия.

"Вие наистина ли сте очаквали, че прокуратурата ще се произнесе по някакъв начин по твърдения, че съм собственик на държавата, че съм заплашвал някой си. Това са просто приказки, които трябваше да отвлекат вниманието и да дадат видимост на един сценарий", заяви в сряда Овчаров пред Инфорадио.

Според него е редно премиерът да го възстанови на поста, след като бе върнат заместник–министърът на бедствията и авариите от квотата на ДПС Делян Пеевски, уволнен заради същия скандал.
…….

Супер! Чудесно! Сега чакаме господин Сергей да се произнесе. Аз не мога, защото просто занемях от тази наглост. Следва лицето Симеон да поиска да му бъде възстановен премиерския пост, защото ... не е нужна причина. Или всички корумпирани , по точно хванати в корупция и уволнени, с които толкова се хвалим пред ЕС, да бъдат върнати на същите позиции, на които са били, защото са изхарчили събраните от подкупи пари.....



Тагове:   ОСТАВКИТЕ,


Гласувай:
0



1. galinabg - Да, divini,
19.12.2007 14:10
ако не беше толкова тъжно щеше да е много смешно!Но,уви...в БГ всичко е сбъркано!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2050152
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439