Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2007 19:12 - New
Автор: divini Категория: Политика   
Прочетен: 1883 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 25.11.2007 19:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Предполагам всички сте виждали по различни сайтове документи, статии, анализи и други подобни, над или около които, обикновено с червени буквички пише new. В много случаи то мига или се върти, или прави различни забавни номера.

Това new  в много случаи е страшно полезно, защото се насочваш точно към него, а не ровиш до умопобъркване из категориите и рубриките на сайта. На пример излиза в медиите съобщение, че някоя си институция, на страницата си е публикувала доклада си за еди к’во си. Ако този документ представлява интерес за теб, отиваш на страницата еди коя си и вместо да се чудиш от къде да почнеш с търсенето на документа (тъй като не всички вътрешни търсачки работят много добре), виждаш това приятелско настроено new и вече знаеш, че си намерил нужния документ.

От два – три месеца, поради естеството на работата ми, дебна сайта на Министерство на икономиката и енергетиката, на който се очаква (от два – три месеца) публикуването на един списък с фирми, одобрени за извършването на едни конкретни дейности. Списъкът още го няма, но това не учудва никой. По-вдъхновяващото е, че на този сайт всичко е new. Или ако не всичко, то поне по-старите неща. Като:

- Имуществена декларация на министър Румен Овчаров New – а аз знам, че него го смениха с друго дърво, а извинете, с Петър Димитров, но пък на сайта липсва Имуществена декларация на министър Петър Димитров New.
- Развитие на индустриалните зони в България - проект по програма ФАР до кметове на общини и областни управители Покана за кандидатстване New – поканата за кандидатстване е изтекла на 18 юли
- Българо-шведски форум "Енергийно оползотворяване на отпадъците", 21 март, хотел "Шератон", София New
- Заповед за процедурата по издаване на импорт-лицензи и документи за наблюдение при внос в ЕС New - 03.08.2007г.
- Национален информационен ден за представяне на Програма „Интелигентна Енергия - Европа ІІ" New – 26 юни 2007 

image

Из вътрешните страници също има много нови неща

- Зелена книга - мерките на ЕС за търговска защита в променящата се глобална икономика   New – 6 декември 2006 г.
- Съобщение за прилагането и възможността за преразглеждане във връзка с разширяването на ЕС на действащи в Общността мерки за търговска защита  New - Официален вестник на Европейския съюз, серия С, № 297 от 7.12.2006г.

И така нататък и така нататък. Но ако ти трябва наистина актуална информация, от текущата дейност на министерството и то само за справка, тогава е по-добре  да се обадиш по телефона. С повече късмет може да попаднеш на единствената от трите служителки, които се занимават с обществеността, която може да ти прати искания документ.

Общо взето аз ще продължа да чакам списъка, който ме интересува, да се появи в графата new, но подозирам, че докато излезе, на мен вече ще ми е в графата old, откъм полезност.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apollon - това ню е и доста невярно често пъти
25.11.2007 20:55
това ню е и доста невярно често пъти
цитирай
2. igwelgs - огледало на управленски хаос
26.11.2007 05:12
приведените примери са поредното доказателство за управленския хаос, създаван впрочем както умишлено, така и поради раздут и тромав административен апарат, в рамките на който безделието е основното съдържание на изпълняваните длъжности. Все пак то може би е по-полезно зо обществото от криминалната активност на бюрокрацията
цитирай
3. liliahristova - Така е, когато публичността
26.11.2007 10:51
не е първа грижа на управляващите.
цитирай
4. zari - В почти всички липсват актуални факти и материал
26.11.2007 12:54
Уви!
Light tomorrow with today!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2048934
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439