Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2008 15:19 - Русия ограничава на половина чуждестранните наблюдатели на президентските избори
Автор: divini Категория: Новини   
Прочетен: 2702 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 29.01.2008 15:19


Русия ще ограничи на половина чуждестранните наблюдатели на президентските избори през март в сравнение с предишните избори през 2004г., съобщи ВВС.

Четиристотин наблюдатели ще могат да проследят изборите, заяви ръководителят на избирателната комисия Владимир Чуров.

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа ще може да изпрати едва 70 наблюдатели. На миналите президентски избори, най-голямата европейска група за мониторинг изпрати почти 400 представители.

Въпросът за чуждестранните наблюдатели стана повод за търкания между Русия и Запада, след като руските власти рязко ограничиха бройките за парламентарните избори през миналия месец. Това заедно със забавянето на издаването на визи и ограниченията за изнасяната информация доведе до отказа на ОССЕ да изпраща мисия в Русия.

Сега организацията отново обсъжда дали си струва да изпраща наблюдатели в Русия. Говорител на отдела на ОССЕ за наблюдение на изборите заяви за ВВС, че организацията ще кандидатства за визи след като получи покана.

Окончателното решение обаче ще бъде взето само след като се разбере какъв достъп ще имат представителите и колко бързо ще могат да отидат по места.

А според мен дали ще има наблюдатели и колко ще са няма абсолютно никакво значение... И да има нарушения в процедурата, едва ли руските власти ще се трогнат от воплите на международните организации...

Поздрави



Тагове:   ограничава,


Гласувай:
0



1. dagma - Има едно нещо,
29.01.2008 18:43
което вбесява Путин много, ама много. Вбесява го истината. Отнемал е акредитации на чуждестранни журналисти по напълно измислени поводи.

Става нещо като: "Silence, I kill you" ;)
цитирай
2. divini - трябва да оцениш,
29.01.2008 19:07
че поне се е потрудил да намери поводи... можеше и да не се обосновава...

"Silence, I kill you" - за съжаление не знам как се казва на руски...

Поздрави :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2051515
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439