Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2007 10:45 - Добре дошли в София...
Автор: divini Категория: Новини   
Прочетен: 1040 Коментари: 1 Гласове:
0



или за да сме съвсем точни "Добре дошли в Голямо Село". Всяка сутрин, отивайки на работа се изумявам от хилядите автомобили, задръстили София. А още повече ме забавлява фактът, че във всеки автомобил има максимум двама души. Това всеки със собствената си кола ... е не го разбирам. 

Днес беше още по-занимателно, защото центърът на Голямо Село е почти блокиран, заради националния протест на учителите, и това ми даде възможност да огледам представителите на автомобилната общност. От десет коли - четири са джипове, а всеки втори джип съдържа дама, на около 50-60 госини, видимо късогледа и най-често говореща по телефона си. На всеки десет автомобила 3 са мерцедес - от тези евтините, които са над 50 000 евро, всеки втори мерцедес се кара от нечия дъщеря, жена или любовница (возилото сигурно е закупено с цел дамата сама да се утрепе някъде, за да лежи на нечия съвест). Всички се движат самостоятелно, нямат компания в колата, за това си я търсят по телефона, от което следват цял куп некоординирани движения, отнасяне на нечия броня и други подобни. 

Следащият факт, особено показателен за София, са номерата на колите. На един автомобил "С" или "СА" се падат:
2 - "У";
3 - "РК"
2 - "ВР"
2 - "СО"
и по 1 - "ВН", "ЕН" "РА" "КН" ""В" "А" "К" "Х" и "ТХ" (пропуснатите моля за извинеие). 
Пълен цирк! И ако ти, като човек свикнал да ползва светофари, решиш да пресечеш на зелено, се появява някое "ВР", което едва ли не те качва на капака си и през прозореца на колата си сипе похвали за роднините ти, най-вече майка ти. 
Адекватността на т.нар пътна полиция също е потресаваща. На много места (например кръстовището на КАТ) между 7 и 9 светофарът НЕ работи. Да не си помислите обаче, че там седи регулировчик.Този филм още не е сниман, вещото по случая лице седи на около 5 метра от поредния инцидент, пие кафенце и гледа умно като Цецо Цветанов (онова- момчето на Бойко). 
И докато се забавлявам в трафика вече не се чудя изобшо защо Бойко ни е кмет и защо Първанов ни е президент, нито пък се чудя, защо в последните 5 години сме оставили управлението в ръцете на ДС, ДПС и други производни. 
Отниошенията, които демонстрираме помежду си, са безкрайно красноречиви, нас не ни интересува дали с един малък компромис (като да се качиш тази сутрин в колата на съседа, който пък работи на 20 метра от твоя офис) ще направим и собствения си и на другите живот малко по-лесен и по-приятен. Не, ние си харесваме първобитните простаци, защото виждаме себе си в тях или даже намираме превъзходство в някои области. 
И последно, като колата ти е "ВН", "ВР". "РВ" "РК" "У"  гласувай за бойко в родното си място!



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. verolom - > 2 - "У", 3 - "...
12.10.2007 07:03
> 2 - "У", 3 - "РК", 2 - "ВР", 2 - "СО" и по 1 - "ВН",
>"ЕН" "РА" "КН" '"В" "А" "К" "Х" и "ТХ"

Хайде сега, тия хора и те душа носят, и те искат да ядат...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2046260
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439