Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2007 13:16 - СЕДЕМ ЛЪЖИ ПО ПОВОД УЧИТЕЛСКАТА СТАЧКА
Автор: divini Категория: Новини   
Прочетен: 4353 Коментари: 25 Гласове:
0

Последна промяна: 08.10.2007 15:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Позиция на ДСБ

1. Няма средства за повишаване на заплатите.

Пари има, защото:

25 % увеличение на заплатите на учителите от 1 октомври 2007 г. означава допълнителен разход от 37 млн. лева. Към тази дата бюджетният излишък е 3 млрд. лева или 80 пъти (!!!) повече.

До края на годината излишъкът ще бъде още по-голям и със сигурност ще надхвърли 7 % от БВП, или 3.5 млрд. лева. Тъй-като дефицитът по текущата сметка тази година ще се влоши, по Закона за държавния бюджет за 2007 г. ще трябва да се реализира излишък от 2 % от БВП, или от 1 млрд. лева. Това означава, че в края на годината хазната ще има над 2.5 млрд. лева повече от планирания излишък.

За 2008 г. исканията на учителите (след приспадане на увеличените вноски и данъци от по-високите заплати) ще натоварят държавните разходи с около 300 млн. лева над разходите, които биха били направени при отхвърляне на техните искания. Това е по-малко дори само от загубите от контрабандата на горива и от безмитните магазини на границите. На 1 септември правителството одобри нови безмитни бензиностанции, вместо да закрие съществуващите и да спре мащабната контрабанда.

2. По-високите заплати ще увеличат търсенето и от там и инфлацията.

Не е вярно, защото рекордната инфлация в страната ни се дължи на скока на цените при: храните; тока; отоплението; водата.

Потреблението и съответно търсенето на която и да е от тези стоки не може да се увеличи, независимо от доходите на потребителя. Цените на тези стоки бяха повишени не поради голямо търсене, а заради повишените акцизи и административните завишавания на цените на енергийните продукти.

3. Удовлетворението на исканията на учителите ще срути Борда.

Не е вярно, защото стабилността на Борда се гарантира не от фискалния резерв и бюджетните излишъци на правителството, а от валутния резерв на БНБ. Заплатите на учителите не са свързани с печатането на нови пари, а и правителството няма право да печати пари, дори и да иска, поради правилата на Валутния борд, които изрично забраняват това. Правителството има излишъци от над 3 млрд. лева и няма нужда да бъдат печатани пари без покритие.

4. Завишените заплати на учителите ще увеличат дефицита по текущата сметка.

Не е вярно, защото дефицитът по текущата сметка се дължи на вноса на инвестиционни стоки включително за луксозното строителство, обзавеждането на хотели и луксозното потребление. Потреблението на учителите не попада в тази категория. Но дори и част от увеличените им доходи да отидат за вносни стоки, тази сума ще е около един процент от сумата на очаквания дефицит по текущата сметка.

5. Относно излишните учители

От 2000 г. насам централният апарат на държавата се е раздувал непрекъснато и се е увеличил с над 40 хиляди души. Според данните на статистиката:

                                                                            данните са за в края на периода

година

 2001 г.

 2002 г.

  2003 г.

  2004 г.

2005 г.

 06.2006 г.

брой сл.  

 96364

 98059

111840

118843

133571

 136803


Броят на служителите в централните ведомства нараства с около 7000 души годишно. Броят на учителите за този период е намалял.

6. Относно ниското качество на преподаването.

Коя бюджетна сфера дава по-добър продукт от образованието:

- държавно управление?

- административни услуги?

- полиция?

- съдопроизводство?

7. Ако дадем на учителите, всички ще поискат увеличение.

Не е вярно. Това е въпрос на стратегия и политически приоритети.

Правителството се готви да закупи излишни корвети за 2 млрд. лева. Вероятните комисиони от подобни сделки са между 10 и 30 %.

Държавното финансиране за излишната АЕЦ “Белене” е 4 млрд. лева. Комисионите също са колосални.

Докато правителството “размотава” преговорите с учителите, то не си губи времето да развива скритите приоритети – контрабандата, комисионите и изгодите за олигархията.





Тагове:   стачка,


Гласувай:
0



1. viovioi - eй голям хит стана това"шушу-мушу" :)))
08.10.2007 14:01
Съгласна съм че дебели лъжи ни въртят..но ще видим. За т.3 само мисля че имат право. Но тогава вече ще стане наистина страшно...
цитирай
2. divini - @viovioi
08.10.2007 14:11
нямат право, няма как да срутят борда, борда се подържа от валутния резерв на страната (орешарски ми го е преподавал това) , а валутния резерв не се пипа в случая
цитирай
3. divini - до borovski
08.10.2007 15:27
Много съжалявам, но не е моя...Това е позицията на ДСБ
цитирай
4. gantree - ^^
08.10.2007 16:23
аз лично съм напълно съгласен с "позицията на ДСБ" :)

с тази тук също:

http://dsb.bg/display.php?sub=news_1&open_news=2926
цитирай
5. анонимен - Iwan
10.10.2007 17:02
Корветите сме длъжни да ги закупим поради членството си в НАТО. Но защо сме членки не е ясно и до сега освен че там се плащат милиони евро като членски внос. Купуваме ги от Франция , мисля че всеки разбра защо. Не съм съгласен че е излишма АЕЦ Белене но 4 милиарда са нищо като се има предвид че няма да се платят сега на куп а се очква и гарантирана печалба от ел.енергията. Но най-малкото което би могло да се направи е да се изтеглят мисиите ни в Ирак и Авганистан. Това веднага води до доста спестени милиони. Има разбира се и доста др. варианти на закриване на излишни агенции и министерства. Визирам най-вече мин. на авариите.
Накрая малко утопия :)) - Намаляване на дупедатите на 120 броя, като преминат на собствен транспорт, спиране финансирането на предизборни кампании от държавата и може би премахване на една институция с хиляди служители , която и без друго е само показна - президенството. Лелееееее , че то ние си изплатихме външния дълг !
цитирай
6. анонимен - Iwan
11.10.2007 10:53
Пропуснал си накрая лозунга "Да живее българо-съветската дружба между народите!"
А за Белене искам да ти кажа някои неща. Белене е в земетръсна зона - спомни си земетресението през 1977 във Вранча. Едно такова и цяла България ще стане Чернобил! И много бързо ще забравят всички, че някога е съществувал такъв народ, наречен "българи". Най-много някой ерудиран преподавател в известен университет да даде пример как може да се затрие цяла нация с добро приложение на "великата комунистическа идея". А твоите любими червени боклуци, които прибират комисионните и се подлагат на товарищ Путин, вече добре заплатени за предателството си, ще се спасят нейде по Америка или Австралия (мамка им капиталистическа, загнилия капитализъм гние, гние, ама пък как хубаво мирише-е-е-е!)
цитирай
7. анонимен - Iwan
11.10.2007 11:19
Да , бе ! Я ми посочи една зона в БГ която не е сеизмична. Много си се объркал обаче относно моите разбирания, ако на теб са ти любими червените боклуци на мен никак не са. Както и да е и без Белене може да минем. Айде от него ще се откажа :)) само мир да има. Ако продължава така обаче , не белене ще затрият българите а БСП-ДПС.
цитирай
8. tamzin - Поздравления за блога!
12.10.2007 15:49
Браво за поместените материали! Трябва да се разпространяват умните приказки на мислещите хора, щото и без това в тази чалга-държава дефицитът на умност е огромен!
цитирай
9. анонимен - pro4etete towa ise zabavliavaite
16.10.2007 18:50
СЛУЧКА

Обичам природата. В почивните дни се разхождам на въздух. Завивам по странична пътечка навътре в гората. Гледам дървета вече с голи клони, през които зеят чукарите, въздухът влажен, мъгливо… Абе отиват си- викам си- летните месеци де! Изведнъж зад един храст нещо се раздвижва. Приближавам се и ха! Господин Клекнишев! Божкеее – викам си – на мен, човека от народа да ми се случи такава горска среща. Поздравявам, както е прието между туристи:
 Здравейте, господин Клекнишев!
 Ъъъ…!Ааа… Здравейте, здравейте!
 Господин Клекнишев, защо така зад драките?- питам загрижено аз.
 Няма да работя под натиск, затова !
 Но колко ще издържите така? Ще паднете господин Клекнишев! Нямате ли другари тук?
 Ааа… имам, имам! Ей там в лозето е Лисичев, а Жълъдарски събира жълъди под оня дъб.
Тръгвам към лозето за помощ.
 Господин Лисичев, господин Лисичев!- викам отдалече с притеснение- да не би и него да сваря в неудобна поза. Виждам го най-сетне заровен в лозовите листа- Ахааа! На гроздобер е значи!- мисля аз.
 Здравейте, господин Лисичев!
 Здравейте!
 Господин Клекнишев клечи зад драките, ще падне. Ще помогнете ли?
 Пак Ви казвам, здравейте!
 Ама вашият другар…
 Вижте! Никога не отказвам гроздобер, обичам да бера!
 Дааа, хубаво е да се помага на селското стопанство, но господин Клекни…
 Пак ви казвам – никога не отказвам… .да бера!
 Ама вие слагате във вашата кошница!?, господин Лисичев!
 Вижте! Никога не отказвам!
 Дааа, разбирам! А къде е господин Жълъдарски?
 Ей там под дъба беше!
Бързам натам, че Клекнишев го натискат и ще падне. Отдалече виждам нещо рие в окапалите листа- Жълъдарски трупа камарки от жълъди.
 Добър ден, господин Жълъдарски!
 Ъъъ…Чакайте, че търся още един жЕлъд тукааа….Валутният борд казааа…
 Господин Жълъдарски, нооо.. камарките са различни!
 Дааа! Тази тук в края- най-малката- е за образованието, средната е за лекарите, тази тук голямата е за военните!- казва гордо той и продължава да търси жълъда.
 Ами тази зад Вас? Толкова е голяма!?
 Дааа!... Това е излишъкът!!- Красиво е нали?- прави пауза замечтано и продължава да търси оня жълъд- Аааа, ето го бе!!! Къде се е пъхнал, как не го видях! Да видиме къде да го сложа!?
 Дайте го на учителите- много са я закъсали!? – казвам съжалително аз.
 Хм! Един жЕлъд за кого по – напред!?
 Ами на лекарите тогава! И те са в нужда. Здравната каса…
 Аааа не! Толкова пътеки има! По която и да го търкулна, все ще се загуби!!!
 Амчи тооо друго не остана освен военните! Ние сега като сме в НАТО….
 Те пък толкоз много имат, че няма и да го усетят този жЕлъд!? Я да го сложа в излишъка – и го поставя изкусно на върха на камарката.
 Вижте господин Жълъдарски, аз за друго бях дошъл! Господин Клекнишев го натискат и…
 Къде е ? Май се загубихме в гората!?
 Ей там, клечи зад една драка . Ще падне! Елате да помогнем!!
 Ще падне ли?!- опулва се Жълъдарски и косата му щръква още повече.
 От драките се чува стон.
 Ще падне ли казахте?!
 Да! Да побързаме!!- отговарям и понечвам да тръгна към Клекнишев.
С периферното си зрение виждам как Жълъдарски ловко взема жълъда и го слага в джоба си!!

СОУ ”Г.Измирлиев”
гр. Г. Оряховица
цитирай
10. анонимен - ami da se poraztakawame!
18.10.2007 14:47
Zachto mediite akcentirat na "sedenkata", a ne na izkaza "da raztakawame" Kakwo znachi da" raztakawame", kogo da raztakawame, zachto da raztakawame...?! Kakwo stawa ako nie, obiknowenite "horica" zapochneme da "raztakawame" ?
цитирай
11. анонимен - reformite
18.10.2007 14:50
Koj da gi naprawi tezi reformi, uchteljat li? Kakwa reforma moge tij da naprawi? Ami "korifejte" kakwo chte prawjat? I uchitelite iskat reformi i to kakwi.... Koj gi chuwa uchitelite? Za kakwo sa tija "krygli, kwadratni" masi -bla-bla-bla...posle koj ima predwid kazanoto ot uchitelite?
цитирай
12. анонимен - prosweta
18.10.2007 14:53
Iskam da se komentirat wyprosite otnosno towa koj iska da se wyzprepjatstwat reformite, koj ima interes ot towa da e pokolenieto ni bezduhowno i neuko, koj i zachto wyzprepjadstwa bylgarskoto obrazowanie, koj ubiwa uchitelskiat awtoritrt, koj wlogi sramno sydyrganie w ponjatieto DASKAL? Koj i zachto - kagete, komentirajte, a ne se hwachtajte s dreboliiki!
цитирай
13. анонимен - частните уроци
18.10.2007 14:58
Защо зъболекар, лекар, фаянсаджия, шивач, чукач и всеки друг може да бачка ЧАСТНО, А УЧИТЕЛЯТ НЕМОЖЕ. кое гарантира, че другите съсловия регистрират доходите си от частна работа, а учителят - не? От къде ученикът, който желае допълнителна подготовка, да я получи? Защо в учебният материал (заложен отот МОН в програмата) не се учи и това, което се изисква на приемен изпит във ВУЗ? Та, какво лошо има в частните уроци? Моето дете е ходило 2 год на частни уроци ( без да е глупаво) и заради това преуспя! Никой учител не го е принуждавал или изнудвал!
цитирай
14. анонимен - изцеден като лимон
18.10.2007 15:02
защо учителите имали голяма отпуска? защо работят по 6,7 часа? Ами нека и това да се коментира сред широката общественост. Знаете ли, че учителят излиза от уч.час изцеден като лимон? Достатъчно е едно дете да е "различно" за да изкунсомира цялата ти енергия.
цитирай
15. анонимен - кадърни и некадърни учители
18.10.2007 15:06
Има ги всякакви във всяка професия. Има и некадърни учители, има и лекари, които морят пациентите си и тн.т. Но да се върнем при учителите - ами накадърните са тези, които са т.н. протежета. те са нечии хора (разбирай на властимащи от инспектората) и са натресени на съотв. директор - да си търпи. В това време те си правят каквото си искат и се редят с останалите за диференцирано заплащане, че и претенции имат. Ами това не е ли въпрос, който най-сетне трябва да се коментира открито и да се пресече тази практика?!
цитирай
16. kuromur - Абе пиленце шарено! Що лъжеш н...
20.10.2007 18:45
Абе пиленце шарено!
Що лъжеш народа? Малко икономическа логика се иска, а не чукане с крак и мегаломания. "До края на годината излишъкът ще бъде още по-голям и със сигурност ще надхвърли 7 % от БВП, или 3.5 млрд. лева."- Излишъкът ще е 3 милиарда, като едн трета от тях ще се похарчат за 13 заплати и пенсии. Само да отбележа, че МВФ и ЕС ни ИЗИСКВАТ 3% излишък(вече).

"Потреблението и съответно търсенето на която и да е от тези стоки не може да се увеличи, независимо от доходите на потребителя. Цените на тези стоки бяха повишени не поради голямо търсене, а заради повишените акцизи и административните завишавания на цените на енергийните продукти. "- долна лъжа, че и проклета измама, която не може да си представи дори и икономист в техникум в 1ви курс. Естествено, че по- голямото търсене вдига цените, но не тук е проблема! По-високите заплати в бюджетната сфера ще доведат до натиск на заплатите в частната сфера, по- голяма безработица+ инфлацията от допълнителните производствени разходи.
цитирай
17. divini - до пиленце
20.10.2007 19:09
за шарено не знам. За така наречените конвергенти критерии на ЕС Бза влизане в еврозоната:

Тези критерии са свързани с темпа на инфлация, бюджетната политика, състоянието на валутата и лихвените проценти. За да бъде включена в третия етап на валутния съюз, една държава-членка трябва да изпълни следните условия:
- да постигне устойчивост на цените и средногодишен темп на инфлация, който не надминава с повече от 1,5% темпа на инфлация в трите държави-членки с най-добри резултати в областта на стабилност на цените;
- да няма “прекомерен” дефицит в своята бюджетна политика, т. е. той не трябва да надминава 3% от брутния й вътрешен продукт, а съотношението между държавния дълг и брутния вътрешен продукт не трябва да надвишава 60%;
- да постигне среден размер на лихвения процент по дългосрочните кредити, ненадминаващ с повече от 2% лихвените проценти на страните с най-добри показатели;
- паричната единица на държавата трябва да се е вмествала без голямо напрежение в нормалните прагове на отклонение, предвидени в механизма на обменните курсове от европейската валутна система, през последните две години.


Правителството има 3 основни задължения:
1 - образование
2- здравеопазване
3- сигурност

Нашето се занимава с всичко оснтанало, освен с тези три неща. Не знам дали сте обърнали внимание напоследък с цените какво точно се случва, но търсенето на основните стоки пада.

По-високите заплати в бюджетната сфера ще доведат до натиск на заплатите в частната сфера, по- голяма безработица+ инфлацията от допълнителните производствени разходи.

Това са пълни глупости и няма да ги коментирам, намерете някой кандидат студент и му ги обяснявайте на него.

Безкрайно раздудтата администрация също не я коментирам.
цитирай
18. kuromur - Първо МВФ и ЕС наистина искат 3% и...
21.10.2007 00:38
Първо МВФ и ЕС наистина искат 3% излишък и историите за балансираните бюджети и дефицитите минават само пред инженери. За справка: http://www.bg-news.org/news49539_10 .

Никога не съм твърдял, че голямата администрация е хубаво нещо. Тя започна да расте по Костово време, когато се създадоха 1000 държавни агенции.

"да постигне среден размер на лихвения процент по дългосрочните кредити, ненадминаващ с повече от 2% лихвените проценти на страните с най-добри показатели;" -

Искрено предполагам, че специалността Ви е или Европеистика, или Политология... В условията на валутен борд, лихвите в една страна, задавани от централната банка са идентични с лихвите, зададени от централната банка на "връзващата" валута. Логиката е ясна. Ако не Ви е ясна, може да я обясня.

Много ми е интересно, само че, какво дефинирате под "дългосрочен кредит", дали ще се сетите за баланса на една централна банка и за какво точно иде реч- искрено се съмнявам!


"да постигне устойчивост на цените и средногодишен темп на инфлация, който не надминава с повече от 1,5% темпа на инфлация в трите държави-членки с най-добри резултати в областта на стабилност на цените;"-

Може те ли да обясните как се постига ниска инфлация в условия на валутен борд, а и, естествено, без монетарна политика? Дали не е нещо с излишък??? Много ми е интересно какви алтернативи и способи знаете, а също и какво ще предложите.

"паричната единица на държавата трябва да се е вмествала без голямо напрежение в нормалните прагове на отклонение, предвидени в механизма на обменните курсове от европейската валутна система, през последните две години"

В борд сме все пак, но иначе мaрджa е +/- 15% , което въобще не е малко!

"Правителството има 3 основни задължения:
1 - образование
2- здравеопазване
3- сигурност"

От тея критерии само сигурността трябва да бъде извън частния сектор. Смисъла е, че в образованието и здравеопазването, трябва да има публично- частно партньорство, т.е 50% частни заведения и 50% държавни.

"Това са пълни глупости и няма да ги коментирам, намерете някой кандидат студент и му ги обяснявайте на него."- Много ми е интересно как ще дефинирате станалото в Унгария, ако са глупости? Говорим за страна, която влезе в 3% дефицит, увеличи заплатите в държавната сфера и се закопа с инфлация. А тяхната държавна сфера е в пъти по- ефективна от нашата.


В заключение, считам, че сте предизборна провокаторка, която представя фактите едностранчиво, а и още по- лошо - популистки! щтом хората от ДСБ стигнаха до популизъм и лява реторика, нещата не са на добре!
цитирай
19. divini - @kuromur
21.10.2007 00:55
само все неща ще Ви кажа, защото в двата си коментара, достатъчно добре си противоречите, за да Ви обърквам и аз допълнително.

Първо, благодаря, че вече не съм пиле.
Второ не съм предизборна провокаторка, аз съм провокаторка по принцип. Този народ трябва да бъде провокиран...

И трето - подарък - не ми пращайте новини, с който да доказвате твърдението си, че са ни задължили. Никъде няма подписан действащ и действителен документ, в който България като държава, да е поела ангажимета да подържа бюджетния излишък на едно или друго ниво.

Освен всичко останало, това, което така занимателно анализирате от последния ми коментар са , пак повтарям , изисквнията на ЕС за всяка една страна-членка, които трябва да спази при влизането си в еврозоната( да замени националната си валута с евро).
цитирай
20. kuromur - Вижте дивни, майтапа за пилетата на ...
21.10.2007 01:13
Вижте дивни,
майтапа за пилетата на страна. Радвам се, че не спите. Бихте ли ми казала, ако обичате къде си противореча и още нещо, стига да благоволите да ми отделите небрежно внимание. Какво става, когато имаш 2 работника и им плащаш по 400 лева, да вършат работа, но не щеш ли единия заминава да бъде чиновник/учител, защото учителската заплата е 650лв, като в същото време, още половин народ се е наредил да чака за държавна софра? Елементарно е, пича с 400те лева, който е останал, в най- добрия случаи сега ще получава 500лв. Кажете ми само, като е сам какво става с производителността?

Да развяваш плашила е лесно, но каква е икономическата логика? Как се контролира инфлация в условия на валутен борд, смея да попитам за последен път? Май не е с пропаганда по блогове, нали?
цитирай
21. divini - @kuromur
21.10.2007 01:38
за последен път...
и наистина няма да се заниавам с Вас повече... Не аз претендирам, че съм икономист (всъщност съм). а Вие, това не е пропаганда.. пиша и слагам материали, които отговарят на мнението ми за ситуацията. И ще използвам похват, който по принцип не употребявам.. на въпроса с въпрос...
Как се постига такава инфлация в условия на валутен борд? Явно с талант..Нямам какво повече да Ви кажа...
цитирай
22. kuromur - В страна с валутен борд, както вече ...
21.10.2007 02:05
В страна с валутен борд, както вече разбрахме, лихвата по междубанковите кредити е незаслужено ниска(става въпрос за България). Това създава огромни инвестиционни възможности за чужди капитали, които се "инжектират" в икономиката. Постоянното инвестиране и ре- инвестиране в получисти международни сделки води чисто и просто до прегряване на икономиката. От друга страна, българският пазар има натиск да конвергира по ценово равнище с европейския, за което говори сериозното увеличение в износа (въпреки, че не покрива търговския баланс).

Големият търговски баланс, на свой ред, не идва от "луксозни стоки", както Вие посочвате, а е част от инвестиционния процес- той е провокиран от вноса на горива и на капиталови стоки(машини).

Икономиката, от своя страна може да се укроти ефективно само и единствено чрез бюджетен излишък и оптимизация на публичните разходи. БНБ се опита да интервенира в кредитния пазар, като покачи резервите по депозитите, което се видя, че няма особен успех. Просто в България влизат пари отвън, кредити, поради което се дават под път и над път, а увеличение в държавния сектор, ще покачи търсенето на парите още повече, откъдето кредитирането ще се покачи още повече, и икономиката ще прегрее съвсем.

В заключение, заплатите в държавната сфера трябва да се идексират с инфлацията, а не да се увеличават с по 100%.

Съжалявам, че ще "развалим седянката"- да се спори с Вас беше особено приятно.
цитирай
23. анонимен - Toq kurumur mai e prav
22.10.2007 00:09
http://www.investor.bg/?id=55972
цитирай
24. divini - точно за
23.10.2007 00:07
това изследване не е,... там зададените показатели са много, не само учителските заплати...
цитирай
25. zaw12929 - Бумерангът за седемте лъжи
26.10.2007 02:12
Бумерангът за седемте лъжиВместо да се радват на бленуваната победа 650 лева
Мечта за всеки работещ средностатистически българин,те продължиха да ламтят за още и още.
Стартираха какви ли не лъжи срещу българската държава , благодарение на която живяха до сега безотговорно :„Тя лъже,че им плаща,те- че на нещо
учат децата!”
Първа лъжа-Държавата трябва да им плати от излишни пари-така взеха функциите на финансовия министър и как ли не го обвиниха,а от ЕС,за министър на годината обявиха
Втора лъжа- нямало по голямите заплати да повишат инфлацията така се направиха на правителство единствено компетентно да прецени за всички
Трета лъжа Нямало да се срути борда :Апроро:
Чак до там ходи Такева,за да и кажат.че само
българското правителство е компетентно
Четвърта лъжа Нямало да се увеличи дефицита в текущата сметка –Те ако ще продължават да са учители,ще купят компютри-скъщоструващо бносно оборудване.Нали затова искат незабавно увеличение
Пета лъжа Да не съкращават излишните учители,защото имало назначени нови чиновници
Да има,къде и за какво? За да се усвоят европарите се създадоха агенции.За да се намаляват чиховниците,трябва да сме дигитално грамотни.По стара традиция,учителите не са били никога най имотни,но задължително-са били най грамотни,за да учат всички.Как държавата да ликвидира това с учители днес неграмотни.Да се научат имаха време,но те мислят да им се рзмине.
Шеста лъжа Учителите не са виновни за ниското качество на образованието А те какво предложиха,като всичко разбират и на всеки министър само кусури намират та ден да мине,нищо да не се прави и тази година
Седма лъжа- тя тая им е целта,държавата да сринат

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2050671
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439