Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2007 12:04 - Ако някой може и това да ми обясни
Автор: divini Категория: Новини   
Прочетен: 819 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 08.10.2007 12:15


Стачка има, седенка има, всичко си има... май държава няма, но това не трябва да ни притеснява, защото държавата я няма от около 5 години (за което всички знаем Костов е виновен). Абе въобще и изобщо... Или както е казал господин Сакскобургота "Първо най-напред, после след това".

Чудо на чудесата...И какво изкарваме днес като приоритет?  Как какво - великата кауза, обединителка на нацията: медицинските сестри....

Обсъждат създаването на Фонд в подкрепа на медиците

Трябва да покажем, че лозунгът “Не сте сами” не свърши с пристигането на летище София. Това заяви председателят на Народното събрание Георги Пирински след среща с българските медици (тук не ми стана много ясно как точно е успял да се види с всички български медици, но айде, те на мен много неща не са ми ясни).

Председателят на парламента бе категоричен, че основното нещо, което трябва да бъде осъзнато е, че българските медици имат основание да очакват пълноценна и активна подкрепа както от българската държава, така и от българското общество в своите усилия да намерят пътя към своя нов личен живот. 

Според Георги Пирински държавата трябва да окаже конкретна както лична, така и материална подкрепа на българските медици, за да могат те “спокойно да навлязат в живота, който им предстои”. 

По време на срещата е била обсъдена идеята за създаване на фонд в подкрепа на медиците по подобие на фонда за подкрепа на заразените деца в Либия. 

Инициатор на фонда е българската държава, но обществото също трябвало да допринесе за задействането на една такава структура. ( е тук вече ме разби напълно, Държавата има инициатива - това не го вярвам)

Този фонд може да е публично-частна структура и властите трябва да си взаимодействат”, заяви Георги Пирински. По думите му - предстои да бъде намерена юридическата формула за създаването на фонда. 

Председателят на парламента припомни и готовността на президента Георги Първанов да се ангажира със създаването на подобен фонд. Не става дума нито за неправомерно фаворизиране на медиците, нито за отпускането на компенсация за нанесена щета. “Става дума за практическа подкрепа и солидарност спрямо нашите сънароднички, които в неимоверно трудна ситуация останаха достойни и уважавани българки”, заяви Пирински.

Валентина Сиропуло заяви, че идеята за създаването на такъв фонд е добра. “Надявам се, че няма да се спре дотук”, посочи тя и добави, че е важно всеки, който попадне в трудна ситуация, да получи навременна помощ. Медиците посочиха, че основното послание, което ще занесат в Европейския парламент, ще бъде - евродепутатите да са единни и да помагат на хора, изпаднали в тежко положение. 

Така, много хубаво ама на мен ми писна... 8 години затвор в Либия... гадно е, не искам да си представям какво им е било. Но нашата т.нар държава се оля. От утре на пазара плюшени медицински сестри, пластмасови медицински сестри в комплект с килия... и там каквото още се сетят.  Дали са виновни за това, за което ги осъдиха, не знам, честно казано вече не ме и интересува.... но ми писна. Как беше изразът "Цялата Мара втасала...само фонд за медиците нямаше" ... а учителска стачка, а децата по домовете, а другите, явно небългарски медици, -  те ще се оправят някак ......





Тагове:   може,   обясни,


Гласувай:
0



1. miroslavavramov - не забравяй,
08.10.2007 12:33
че Орешарски бе предложен за кмет на София през 2003г от Иван Костов. Добре че имаше разумни хора да го махнат навреме. Това обаче не спаси България от Орешарски. Той си промени политическите възгледи на 180 градуса и влезе в правителството на БСП,ДПС и НДСВ.
За съжаление снощи с прискърбие разбрах, че Митьо Ктика е направил същото. Кандидатирал се е за съветник от ДПС.
цитирай
2. divini - относно ...
08.10.2007 12:42
Орешарски е в правителството заради МВФ и СБ, но това толкова компетентен мъж като Вас сигурно го знае. Аз лично Орешарски много го харесвах навремето... ако бяхте на негово място, когато като кандидат кмет, не на 180, а на 540% щяхте да се обърнете... ако не беше онази кифла...но да не задълбавам, не го защитавам в момента.. но Стига с Този Костов.Стига стига стига ,... нали Мартин тохй го бил предложил... и какво още е направил този ужасен човек..Костов държи и учителите гладни сигурно....
А да не забравя и качването на петролните цени и срива на токийската борса... нали знаете кой е виновен
цитирай
3. gantree - @ miroslavavramov
08.10.2007 16:18
не е вярно, че Костов е предложил Орешарски през 2003-та година; Орешарски беше предложен като кандидат за кмет от тогавашния лидер на СДС Надежда Михайлова, и дори беше посъветван от Костов да се оттегли, както и стана по-късно

не трябва да се лъже; 2003-та не е толкова далеч и на лъжата краката са къси
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2050300
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439