Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2007 17:55 - Как изглежда центърът на една "Европейска" столица
Автор: divini Категория: Новини   
Прочетен: 2037 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 20.09.2007 18:03


Предизборните ремонти са една традиционна практика у нас. Тази година обаче нещо не ги докараха много предизборно. Само ще кажа "Цариградско шосе" , повече и не трябва да се говори. Това, че на фирмата изпълнител ще й бъде наложена глоба не ме спасява от морската болест, а и не ми отговаря на въпроса "Защо точно тази част на една от основните столични пътни артерии трябваше да бъде ремонтирана? При положение, че участъкът от алея "Яворов" до 7 километър е в доста по-окаяно състояние." Но карай, здраве да е. Имали идея хората .. направили ... нещо или по-скоро нищо.

В момента друго недоумявам. Колко време е нужно за да се сменят плочките пред президентството? И как точно се улеснява движението на софянци, затруднено от тази козметична процедура? 
image
Приятел за приятел всичко прави, много е красив жеста на все още действащия кмет Б.Борисов към неговия добър приятел, все още действащия президент Г(оце) Първанов. Иска да му е красиво отпред. Хубаво. Ама 2 месеца вече обикновените граждани, които нямат толкова влиятелни приятели, трябва да прескачат заграждения, да обикалят, да се парзалят по жълтите павета и да разменят любезни реплики с шофьорите, които от своя страна пък са затруднени от стестяването на улицата. 

В началото друг приятел на Б.Б и на Г.П. се беше погрижил да има поне някакви видими органи на реда... това беше първите две седмици, като тези органи би трябвало да съблюдават безопасното движение на пешеходци и автомобили. Но на Румен Петков явно вече му трябват всички кадри за да могат да извършват ритуалните си магии под критичния поглед на европейците, та за това вече няма полицаи (или поне такива, които да се грижат за движението) около президентството, сградата на народното събрание и министерски съвет.
image
А работата по слагането на плочките кипи ... работят хората!

image
Само дето някакви автобуси спират където си искат и от тях се изсипват хора и то точно там, където е "най-удобно"...
image



Тагове:   как,   столица,


Гласувай:
0



1. miroslavavramov - ЗА БОЙКО БОРИСОВ
21.09.2007 11:56
http://miroslavavramov.blog.bg/viewpost.php?id=112287
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2049768
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439