Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2007 17:30 - ЕНП предложи български Съюз за народно движение да обедини десните партии
Автор: divini Категория: Новини   
Прочетен: 843 Коментари: 0 Гласове:
0



Председателят на Групата на Европейската народна партия /ЕНП/ в Европейския парламент Жозеф Дол препоръча днес да бъде създаден "български Съюз за народно движение", за да се постигне обединение на десните партии, предаде БТА.

Това стана на пресконференция в Европейския парламент в Брюксел, на която Дол представи парламентарните приоритети на ръководената от него група след лятната ваканция.

Единственото, което мога да препоръчам, за да се преодолее липсата на единство между десните партии в България, е да бъде създаден български Съюз за народно движение, заяви Жозеф Сол, помолен за коментар по състоянието на дясното политическо пространство  в нашата страна в навечерието на местните избори. 

Съюзът за народно движение /СНД/ във Франция бе създаден през ноември 2002 г. и две години по-късно бе оглавен от сегашния френски президент Никола Саркози. СНД се смята за обединител на десните френски политически сили.

Във връзка със сегашните небивали горски пожари в Гърция Групата на  ЕНП смята да внесе на започващата идната седмица редовна сесия на Европейския парламент в Страсбург проект за резолюция, съобщи Жозеф Дол. В документа ще се посочи, че през лятото на тази година "са опожарени над 500 000 хектара в Европа, като най-засегнатите страни са Гърция, Италия, България, Кипър, Испания, Хърватия и Македония".

Във връзка с това Европейската комисия ще бъде призована "да мобилизира по гъвкав начин всички средства във Фонда за солидарност на Европейския съюз", както и да проучи възможностите за осигуряване на "бърз отговор при големи природни катастрофи". 

Сред другите теми, на които Групата на ЕНП ще обърне особено внимание, са обсъждането на доклад за борбата с тероризма и на работата на Междуправителствената конференция на Европейския съюз, която трябва да приеме нов договор за съюза.



Тагове:   Движение,   съюз,   НАРОДНО,   обедини,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2046379
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439