Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2007 14:26 - ИЗЯВЛЕНИЕ НА ДСБ относно ценовия шок
Автор: divini Категория: Новини   
Прочетен: 2162 Коментари: 0 Гласове:
0



Десет години след злоупотребите със зърното на управлението на БСП, страната ни отново е с недостиг от зърно и без необходимия държавен резерв. Масово поскъпват хранителни стоки, което влошава най-тежко положението на семействата с ниски доходи и на пенсионерите, които разходват по-голямата част от парите си за храна.

Правителството отново обяснява ценовия скок със сушата, наводненията, чуждите туристи, приготвянето на зимнина и дори с това, че имало голям ръст на доходите. Използват се същите аргументи и същата политическа наглост, с която комунистите оправдаваха дефицита и инфлацията. Връх на политическо безочие са твърденията, че рязкото поскъпване е следствие от приемането на страната ни в ЕС. Така министър-председателят и министрите се опитват да скрият, че ценовият шок е резултат на тяхното лошо управление и корупция. Правителството на БСП, ДПС и НДСВ носи цялата отговорност за инфлацията, защото то само я причини като:

- прикри злоупотребите и кражбите на зърно и горива от Държавния резерв от фирмите от обръча на Ахмед Доган;

- увеличи промишлената цена на електричеството с над 40 на сто;

- повиши и продължава да повишава акцизите на горивата, алкохола и цигарите и въведе ДДС за лекарствата и учебниците;

- прекрати изгодния за България и сключи нов, изгоден само за Русия договор, според който цените на природния газ драстично се повишават;

- допусна по-високите цени при по-ниско качество на водоснабдяването, канализацията и обработката на отпадъците;

- допусна огромен, включително контрабанден внос на зеленчуци, храни, цигари, напитки и не прави нищо, за да спре нелоялната конкуренция върху българските производители;

- остави производителите на мляко, плодове и зеленчуци да бъдат рекетирани и ограбвани от организираната престъпност.

ДСБ не приемаме нито обясненията, нито оправданията на министър-председателя и министрите за ценовия шок. Настояваме за незабавно отстраняване от постовете им на министрите Емел Етем, отговорна за Държавния резерв, и на Нихат Кабил, отговорен за продоволствието, заради корупция и некадърност, довели до най-високата инфлация от времето на Виденовото управление и пълното обезценяване на юлското увеличение на доходите и пенсиите.

    

София,

22 август 2007 г.  



Тагове:   шок,   Относно,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2049892
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439