Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2010 13:18 - Лична позиция
Автор: divini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 12910 Коментари: 36 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Лично за мен, подчертавам лично, е много важно, когато се говори или пише, човек да застава с името си зад думите си. А когато представлява някаква общност или хората го свързват с дадена общност, или когато хората приемат думите му като изразяване на позицията на дадена група, това е изключително важно. Другото е словоблудство. А когато изразявайки своята позиция или мнение по даден въпрос заставяш и ангажираш други хора със същата тази позиция, много внимателно трябва да си подбираш и думите, и аудиторията.

Повод да вляза днес тук е писмото на Радан Кънев до организаторите на София Прайд 2010, подписано от него в ролята му на член на Националното ръководство и председател на комисията по социална и трудова политика на ПП „Демократи за силна България“. Писмото вижте тук.

В медиите и социалните мрежи то вече е разпространено като ПОЗИЦИЯ на ДСБ. И от интерпретация на интерпретация излезе, че ДСБ подкрепя и едва ли не стимулира гей парада.

Нещо, което аз не приемам.

Единственото, което приемам е, че ДСБ е партия, която зачита и работи за зачитането на човешките права и правото на живот на всеки. И това е.

В писмото си Радан казва „Разбирам организирания от вас парад не като борба за групови права и най-малко като демонстрация на агресивна сексуалност. Разбирам го като обществено действие в защита на човешки права. Да приемеш многообразието означава да се съобразиш с ценността и достойнството на отделната човешка личност.

Само че аз разбирам точно така, както Радан не го – като демонстрация на агресивна сексуалност. И съм заявила това си мнение лично на председателя на Джемини преди 2 години.

Личната ми позиция: Не съм аз съдникът! Има кой да ни съди. Нямам нищо против никого, заради цвета му, религията му, сексуалната му ориентация и т.н. Имам нещо против някого заради личните му качества.

Не ме интересува кой с кого или какво си ляга! И не искам това да ми се натрапва.

Не намирам за допустими гей-браковете, защото брака е тайнство. Не намирам за допустимо гей двойки да осиновяват деца – защото, най-малкото, това би травмирало ценностната система на детето.

Аз, Мария Николова, НЕ ПОДКРЕПЯМ гей-парада, защото ЛИЧНО за мен, това е натрапчива показност на лични отношения, които трябва да си останат лични.
 



Тагове:   позиция,


Гласувай:
18



Следващ постинг
Предишен постинг

1. flyco - ...
24.06.2010 14:31
На мен пък не ми е ясно какви точно права на някой гей или група гейове или всички бг-гейове са нарушени в България. Има ли някакъв дискриминационен закон, който да ги нарушава? Няма да търся, защото съм сигурен, че няма. Дразнят ме виковете в защита на нещо, което няма нужда от защита. Става като легендите за бай Тошо - той се криел ама никой не го е търсил. Та какво всъщност мотивира г-н Кънев да пише писма си е негова работа, не ми е ясно само какво мотивира всички онези, които ги разпространяват.
Конкретно за теб divini разбрах и ми стига.
цитирай
2. evrazol - Да приемеш многообразието означава да се съобразиш с ценността и достойнството на отделната човешка личност
24.06.2010 15:28
Дори тези ценности и достойнства да изразява главно с онези си части, наречени срамни. Г-н Кънев явно ще подкрепи и парад на нудистите, некрофилите и ценностите и достойнствата на садо-мазо ориентираните. Бре-е-ей, знаех че живея в някакъв филм, но не знаех че бил порно. Само Зеления лазер може да оправи нещата с ценностите и достойнствата на "гей - парадиращите", но за подкрепящите ги си е нужна лоботомия.
цитирай
3. haralanov - Аз също не подкрепям гей-парада
24.06.2010 17:13
Аз Минчо Стоянов симпатизирам на СК но по никакъв начин не подкрепям гей-парада!
цитирай
4. divini - Добре
24.06.2010 18:49
http://www.vsekiden.com/71421

Хубаво уточнение от страна на Радан. Браво!
цитирай
5. galinabg - т.4
24.06.2010 20:05
Добре, да!!! Поздравления за позицията,Мари!
цитирай
6. flyco - ...
24.06.2010 21:02
Уф, това е направо смешно :)
Радан Кънев се превръща в циркаджия.
цитирай
7. gantree - @ divini
25.06.2010 00:23
Здравей.
Защо наричаш ясното възприемане на това писмо "интерпретация"?
В писмото на Радан ясно е записано, че това е мнение на Демократи за Силна България, изразено от Радан в качеството му на незнамсикакво в националното ръководство. Черно на бяло е написано, че писмото не е изпратено от Радан в лично качество. В този смисъл неговите шикалкавеници пред Всеки ден ком са обикновена проява на лицемерие.

Но проблем по същество няма. Жалко е, че още никой не му е поискал оставката от националното ръководство. Лично мнение в личния му блог, това е едно, но това писмо, поместено на педалския сайт вече е нещо съвсем друго. Доволен съм, че се отдръпнах през есента на миналата година, след изборите в София. Вече не чувствам никаква лична отговорност, нито пък ангажираност с подобни лицемерни подлости, дребни конюнктурни шмекерии и безочливо подправяне на действителността.

Поздрави.
цитирай
8. анонимен - Казаното се интерпретира успешно от подготвилите парада.
25.06.2010 01:07
Казаното се интерпретира успешно от подготвилите парада. Говоря не за гей активистите а за тези, които са предвидили какво могат да спечелят от шумотевицата около парада и глупавите коментарии около нея.
Позицията на РК е лична позиция. И не е позиция на ДСБ. А как се интерпретира е отделен въпрос. Не случайно се разшумя толкова много около този парад. Имало то е и преди, но сега явно е чакано "нещо да се случи". Нещото е РК. Изразява лична позиция а се легитимира не като гражданина РК , а като член на ръководството на ДСБ. И реакцията на интерпретаторите е очаквана.
Има нещо положително в това. Разкриха се още от тези дето скачали пък се разочаровали....
Поздравление за позицията на г-жа Николова.
цитирай
9. thetrooper - Позор!
25.06.2010 02:17
Или ще изхвърлим овреме раданкъневците от Националното ръководство на ДСБ, или те ще пре върнат партията в педерастко сборище!

Първото действие е на 3 юли - на събранието на ДСБ-София...
цитирай
10. gantree - до анонимното мишле 8
25.06.2010 07:59
анонимен написа:
Казаното се интерпретира успешно от подготвилите парада. Говоря не за гей активистите а за тези, които са предвидили какво могат да спечелят от шумотевицата около парада и глупавите коментарии около нея.
Позицията на РК е лична позиция. И не е позиция на ДСБ. А как се интерпретира е отделен въпрос.

Казаното от теб е глупаво, скъпо анонимно мишле. Адски е глупаво.
Ще ти цитирам в доказателство на това част от новината, която това писмо е произвело в Медияпул. Сигурно и те по твоята смешна логика влизат в числото на положително разкрилите се като "скачали пък се разочаровали".

ДСБ стана първата партия, официално подкрепила гей-парада в София
24 Юни 2010

За първи път ежегодният гей-парад в София, който ще се проведе през уикенда, получи официална подкрепа от парламентарно представена политическа партия. Националното ръководство на Демократи за силна България (ДСБ) я изрази в писмо до организаторите на "София Прайд" 2010.
...

http://mediapool.bg/show/?storyid=166966

Е, тогава представИ си още колко "от тези" разочаровали се ще прочетат това. Само коментарите под дописката са пет страници.

Добре е да се види и това:
http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=24714
особено от онези, които постоянно мрънкат против Църквата.
цитирай
11. divini - Gan, радвам се да те видя
25.06.2010 08:15
Още ми е бясно - още повече, че никой на никого не е искал подкрепата. Но .. сега ще поживеем и ще видим..

Митко, и теб се радвам да те видя, обаче дали не искаш публичните призиви за линчуване да ги ограничиш, по причини, които си говорим всеки път. Благодаря.

Поздрави
цитирай
12. gantree - @ divini
25.06.2010 08:28
Е, как няма да ти е бясно, напълно те разбирам. То е луда работа това, случилото се.
Още по-лудешко е, че "информацията" в медиите не е официално опровергана от НР.
Разбира се, не броя лицемерното и неубедително увъртане на Радан пред Всеки Ден ком.
цитирай
13. mikino - Категорично съм против гей пара...
25.06.2010 09:36
Категорично съм против гей парада!!! Нека правят каквото искаот, да спят както и с когото решат - не ме интересува! Просто не приемам афиширането на този вид отношения! По тази логика, защо не вземат да направят парад на проститутките?!? Не ги осъждам, нито ги дискриминирам - и те са хора все пак, но нека да си живеят както намерят за добре и да не ни занимават с сексуалната си ориентация.
цитирай
14. nakom - забавно е
25.06.2010 10:10
как либерално и демократично се включва Митко.
тц тц, доскоро ръкопляскахте на Радан.Какви предателства има в партията, как настъпват тия комунисти.През мъжки задник минаха :-)
цитирай
15. divini - nakom
25.06.2010 10:32
с теб утре на парада ще се видим
цитирай
16. thetrooper - @divini
25.06.2010 12:21
Маре, и аз се радвам да намина отново тук, ама къде видя думата "линч" в коментара или в моя постинг?
цитирай
17. divini - Мите
25.06.2010 12:29
много добре ме разбра какво ти казвам. Нямам желание да се разправям и с теб. Либералните скодумци са ми достатъчни.

Поздрави
цитирай
18. gantree - май
25.06.2010 12:39
няма да има опровержение на сайта на ДСБ, жалко. Е, както и да е. Утре, или пък в понеделник, ще е малко късничко.
Между другото, току-що попаднах на ей тая анкетка
http://www.cross-bg.net/component/poll/223-tryabva-li-da-ima-gei-parad-v-sofiya
цитирай
19. apostapostoloff - А бе...
25.06.2010 12:41
А бе, чудят се какво да правят, та ега някой ги забележи. Стига вече с тия педали! Няма ли някой да опише как един нормален мъж е наебал една нормална жена?!
цитирай
20. templar - Не ги познавате вие партийните механизми.
25.06.2010 13:08
Истинските лидери спят до обяд. После бавно закусват и си приказват за бюджета. След това евентуално се скарват по въпроса дали трябва да пуснат опровержение. След като стигнат до решение да пуснат хлъзгава позиция, която да не обиди никого, започват да се карат по въпрса коя точно секретарка трябва да влезе в сайта и да пусне позицията. Оказва се, че правилната секретарка е на море. Някой плахо изразява мнение, че може в такъв случай, поради опасността от масово напускане на партията, някоя друга секретарка да го свърши. Веднага обаче поне двама отсичат, че въпросът е принципен, ние държим на принципите си и затова само една секретарка може да пипа в сайте. Решава се да се чака секретарката да се върне от море...
Така че, опровержение ще има. Най-рано на 15-то число на следващия месец. Първо трябва да махнат "лицата" от изборите миналата година като топновина в сайта... :)
цитирай
21. nakom - divini
25.06.2010 17:50
сори но нямам място на този парад.Но на теб приятно прекарване и поздрави на Азис.А да- и на ДСБ
цитирай
22. divini - nakom -
25.06.2010 22:21
знам, че ще липсваш на всички, но те са с теб дълбоко в сърцата си, а и на други места
цитирай
23. nakom - ;-)
26.06.2010 00:13
Убеден съм че не можеш да запълниш липсата ми, но ще се постараеш за да си достоойна за Вожда си.И двата пола имат нужда от теб, така че се постарай да не го излагаш
цитирай
24. анонимен - до @10 - gantree
26.06.2010 00:50
gantree написа:
позиция на ДСБ. А как се интерпретира е отделен въпрос.

Казаното от теб е глупаво, скъпо анонимно мишле. Адски е глупаво.
Ще ти цитирам в доказателство на това част от новината, която това писмо е произвело в Медияпул. ..............
..........[/quote]

-:) Ти за голям котарак се имаш! -:) -:) -:)
Не вярвам да съм анонимен, особено за хора с добри познания за нета . А за тези, които не ме познават, все тая. Мразя да се набивам на очи. Но не винаги мога да си трая и да не си "кажа казванката"!

Тълкувано на писмото в Медиапул е неприятно , но не е беда. Беда е, че всички се вторачиха да коментират защо ДСБ казали /или не казали/ нещо по въпроса, т.е. пак се загледаха/хме в пъпа си. Никой се коментира, примерно, че Корумбашев щял да отиде на парада. По медиите се спомена. Одобрително! Защото на него/на тях/ им отивало да покровителствуват "малцинствата".
Беда е, че винаги в такива случаи се намират твърде много коментатори да обсъждат дълго и напоително тъпотията на един и я правят още по-голяма отколкото е.
И ако не сте забелязали, след като следите медии и мрежи, разни псевдо десни (точно от уж "скачалите") използват случая да интерпретират и манипулират. За медиите да не говорим, в някои случаи дори заглавията са в контраст с текста.

Беда е, че се пише и хаби мастило и време за РК и парада, а не поглеждаме какво друго се случва! Вече повече от седмица!
Днес целият парламентарен ден бе посветен на енергийните проекти! Гласът на Ив.Н. Иванов, че "Аз няма да питам за трите проекта, защото не съм адвоккат на руските интереси! " бе от малкото смислени и остри отпори на лобито на енергийната мафия. А ББ и Трайков се гънеха. Хем да не са анти ЕС, хем да успокоят П.Димитров и бсп, „че атомна енергетика ще има” и така питащите бяха успокоени за „проектите на "братушките" (Израз на П. Димитров в НС днес, 25.6.2010)

Мисля си дали има връзка между двете събития - ........... продължава.
цитирай
25. анонимен - продължавам. . . Мисля си дали има ...
26.06.2010 00:55
продължавам...

Мисля си дали има връзка между двете събития - енергетиката и педераслъка? Кое е по-голям педераслък и защо народа вижда някакви жалки "различни", опасява се , че го агитират да си подложи г-за, но не вижда, че енергийните лобисти ще го закарат "на пънгара" и то не еднократно, а за две три поколения.


цитирай
26. vselenche - Здравейте!
26.06.2010 01:09
А ето какво още написа Радан Кънев, след ПИСМОТО вече в блога си: "С глава извън пясъка", http://radankanev.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html

Да ме прощава г-н Р. Кънев, ама на това лично аз му викам Макиавели в действие.

И независимо, Мария, публикуваното от теб във "Всеки ден": "Радан Кънев от ръководството на ДСБ: Подкрепата за гей парада си е моя позиция, в ДСБ има различни мнения", http://www.vsekiden.com/71421,
ето как отразява "новината" и медияпул, например - ДСБ стана първата партия, официално подкрепила гей-парада в София, http://mediapool.bg/show/?storyid=166966

С две думи, в публичното пространстно ще останат заглавията от вестниците и не са криви те, че неправилно били разбрали и интерпретирали казаното в писмото от Радан Кънев. А както ясно личи от новия му пост, писан след писмото, той смята, че е постъпил правилно. Ако правилното е, че вкара раздор между членовете и симпатизантите на ДСБ, та и в СК, и направи с това ПИСМО (не с постовете в частния му блог, вкл. неговата лична гражданска позиция по дадения проблем) още по-популярен самия гей парад, то... А може точно това и да му е била целта, не знам... Но определено не одобрявам дневния ред в политическото говорене, който Р. Кънев наложи на 25.06.10
цитирай
27. gantree - @ анонимен 8/24/25
26.06.2010 01:29
Тъпо парче си ти, анонимен 8/24/25.
Не вярваш, че си анонимен, но си. Факт е в разговора тук.
В Медияпул няма "тълкуване". Има еднозначно съобщаване на новина в дописка, такава, каквато е. Защо тази тема се коментира тук, а не Курумбашев, съжалявам, но не си ти този, който поставя темите тук. Ти си едно нищо по отношение точно на тоя въпрос, какви теми да се обсъждат тук и какви да не се обсъждат. Колкото до желанието ти да се коментира Курумбашев, а не измамата на Радан, енергетиката, а не измамата на Радан, АЕЦ-а, а не измамата на Радан, имам една лоша новина - желанието няма да ти се сбъдне. Дай тон за песен някъде другаде.
Няма да отговарям на други твои коментари, това е последно от мен към теб. Не защото нямам или няма да имам какво да кажа, а защото си тъпак, и с тъпаци разговорите не се получават.
цитирай
28. анонимен - НИКОЛИНА
26.06.2010 04:16
Доста неща прочетох тези дни относно писмото на Радан и начина,по който то беше представено и възприето. На краткия ми въпрос : ТОВА ПРОВОКАЦИЯ ЛИ Е , ГАФ ли е , ИЛИ .............. ? ,можете ли да ми дадете кратък отговор за да си сверя позицията и аз.
цитирай
29. nakom - Изскача и друг въпрос
26.06.2010 08:39
тъп ли е Радан или просто е гей?.
цитирай
30. divini - За да изпростея съвсем
26.06.2010 11:09
Накоме, как двата пола имат нужда от мен ще те оставя да си представяш в този студен летен ден, може и да се стоплиш. Въпросът ти, от последния коментар с пълна сила може да важи и за теб.

Анонимний, не ме интересува Корумбашев - като отива на гей парад, така утре ще е на нацистки сбор, той както е извеснто е малко променлив. Но той не ме интересува, не е мой представител. Докато ДСБ са и независимо, че Радан пряко няма как да ме представлява, защото не е избиран за нищо никога, неговата позиция малко или много ми се отразява. В последните няколко часа предимно на нервите. И да, има супер по-важни неща, които се случват. И да, ама те си се случват и по-никакъв начин не сриват моралните ценности пред очите ми,..

Не ми се пише повече за гейове и гейки. Сори. Който иска да коментира е Wellcome стига да спазва добрия тон.

Поздрави
цитирай
31. gantree - @ divini
26.06.2010 13:25
Сори за спама, но и информацията на агенция КРОСС от сутринта е повече от недвусмислена:

"София /КРОСС/ Около 700 души се очаква да се съберат на днешния гей парад в София.
...
Своята подкрепа за прайда дадоха и от ДСБ, както и от партия „Зелените".
Шествието тръгва днес от 16,30 ч. от моста на НДК. То ще е под мотото "Обичай равенството, прегърни многообразието"."

http://www.cross-bg.net/balgariya/88-novini-i-sabitiya/1138802-treti-gei-parad-v-sofiya-
и от Дневник:
...
И тази година, парадът беше отречен от Българската православна църква, която го нарече "публична, безцеремонна и срамна демонстрация на содомския грях". За първи път обаче събитието получи партийна подкрепа. От ръководството на ДСБ изпратиха писмо, в което се посочва, че "като демократична и реформаторска партия, ДСБ подкрепя правото на всички граждани за публична изява и протест, уважава различието и е срещу всяка форма на дискриминация и всяка проява на ненавист и насилие".

http://dnevnik.bg/bulgaria/2010/06/26/923172_trugva_tretiiat_gei_parad_-_otrechen_ot_curkvata_i/

Та, общо взето, няма мърдане в разумна посока.
ДСБ и Зелените човечета подкрепят педалската "гордост".
цитирай
32. gantree - Мартин Димитров пред БНТ от вчера сутринта
26.06.2010 13:31
...
Водещ: Добре. Последно да ви питам, да използвам, че сте в нашето студио, вчера една декларация се появи от ДСБ в подкрепа на предстоящия гей парад в София. Това позиция на "Синята коалиция" ли е?

М. Димитров: Не, категорично не. Знаете за моите християнски разбирания. Аз смятам, че това събитие не е ... не ми изглежда сериозно и тази показност е много дразнеща.

Водещ: Тоест това не е съгласувана позиция с вас.

М. Димитров: Категорично не, категорично. СДС винаги е имал консервативна християнска позиция.

Водещ: Добре. Много ви благодаря за този разговор. Мартин Димитров беше наш гост.

http://bnt.bg/bg/news/view/31625/martin_dimitrov_nujni_sa_seriozni_spestjavanija_na_baza_analizi
цитирай
33. vselenche - @ gantree
26.06.2010 20:06
Благодаря за информацията.
цитирай
34. flyco - ...
26.06.2010 21:43
Мартин е политик на място! А това дето го направи Радан Кънев гарантира, че той никога няма да стигне ранга му. Нямам предвид само писмото, а и неадекватните му мърдания след като вече разля водата.
цитирай
35. ianchefff - аз пък бях
28.06.2010 12:04
на София рокс", след това 2 дни във Венеция.
И ама изобщо хич и никак не ме интересува, а и не ми дреме за позицита на ДСБ по въпросите на гей парада, след подкрепата на Ива Николова, най-подходящата, оптимална, велика и неповторимо смешна кандидатура за кмет на град Габрово.
Предпочитам да си мисля за базиликата Сан Марко, отколкото за хора, които вършат глупост след глупост.
Не смятам, че трябва да им вървя по гайдата и изобщо да се занимавам с това.
Даже съжалявам, че изобщо се включих в този разговор, но както и да е.

Поздрави, дижка, хич да не ти пука.
цитирай
36. flyco - Re: 35.
29.06.2010 13:57
Винаги когато човек се върне от кратък престой в бяла Европа мисли по този начин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2046265
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439